kwade vrouw met handen open voor narcisme.blog

Velen van ons leven al met een grote hoeveelheid stress als gevolg van de acties van narcisten en hun handlangers in ons leven. Meestal leven we al sterk geïsoleerd. Nu komt daar nog bij de angst om besmet te worden door de narcist en het covid-19 virus.

Natuurlijk weten we niet met wie de narcist allemaal omgaat wat het risico op besmetting alleen maar vergroot.

We kunnen ook zeker zijn dat mochten we de ziekte ontwikkelen we ook geen steun moeten verwachten van de narcist.

We leven in onzekere tijden.

Dat is precies de specialiteit van de narcist om zich als redder voor te doen en om te kunnen vissen in dit troebel water. Ze ruiken onze angst van mijlenver. Ze zullen er alles aan doen om ons nog kleiner te krijgen, nog meer ongewenst dan we al dachten.

Misschien wordt dit voor je nu precies het moment waar je je kunt voorbereiden om afscheid te nemen van de narcist. Het moment om zeker je volledig emotioneel te distantiëren, want ook de narcist heeft het nu moeilijker om aan zijn voorraad te komen.

Daarom is het zeer belangrijk dat je nu alles goed documenteert door bijvoorbeeld foto’s te nemen of een dagboek bij te houden.

Je kunt verwachten dat de narcist je tot in details de les zal spellen.

Hoe je de zaken nu moet aanpakken en plannen, allemaal in zijn regels, terwijl hij of zij net het tegenovergestelde doet.

Je kunt het bijna voor je zien, de narcist die gewoon is van zich jonger voor te doen dan dat hij of zij is, zal nooit denken dat hij of zij besmet kan worden.

Dan vind je diegenen die nog eens vlug gaan feesten voor het lockdown was, en er prat op gaan dat ze toch nog blijven feesten. Zogenaamd hebben ze geen angst.

Zo erg met mij zal het wel niet worden, zegt de narcist.

We weten hoe oppervlakkig de narcist is, ondanks alle informatie en ondanks het steeds maar weer herhalen hou afstand en blijf in je kot, de narcist kan zich niet aanpassen.

Sowieso denkt de narcist dat hij of zij slimmer is dan de rest, of wil hij of zij profijt uit deze crisis halen.

Typisch dus ook dat ze geen enkel verantwoordelijkheid zullen nemen, en dus dat de partner van de narcist of zijn kinderen het gevaar moet lopen bij het boodschappen doen.

Telkens weer opnieuw zie je dat het egoïsme van de narcist de bovenhand krijgt op het algemeen belang maar ook het familiaal belang.

Ze hebben absolute moeite om zichzelf opzij te schuiven en in de schoenen van een ander te komen staan. Het is dus voor de narcist een gewoonte te denken dat wat hij of zij belangrijk vindt dringender is dan een ander.

Je kunt dus verwachten dat als ze moeten aanschuiven in rijen niet de discipline en de volgorde zullen respecteren. Je kunt zelfs verwachten dat ze als ze iets zien in een winkel dat ze willen hebben dat dit te vinden is in het karretje van een ander dat ze het zullen stelen.

Zo zullen ze zich ook dikwijls plaatsen op een parking op voorbehouden plaatsen of zullen ze ten onrechte handicapten papieren gebruiken om gemakkelijk te kunnen parkeren.

Aan de meeste regels die opgesteld worden hebben ze hun eigen interpretatie om de kern te omzeilen.

Stel dat iedereen in de samenleving narcistische neiging heeft dan kun je geen samenleving opbouwen.

Het weze duidelijk dat in een crisissituatie als de covid-19 crisis samenwerken allerbelangrijkst en nodig is.

Toch elkaar haten, iemand tot zondebok maken laat ons nog meer alleen en leeg achter. De meest schadelijke agressie is altijd onbewust. En dat is wat we zien bij narcisten.

Narcisten moeten zichzelf altijd in het middelpunt van elk verhaal plaatsen, zodat ze een manier zullen vinden om COVID-19 helemaal over henzelf te maken.

Verwacht dat de narcist doet wat nodig is om de aandacht te trekken. Of de narcist nu doet alsof hij of zij het virus heeft opgelopen, of beweert dat ze deze uitbraak hebben voorspeld wijst dat hij aandacht zoek. Ze kunnen beweren dat hun profetie nu uitkomt, of dat ze door God zijn gekozen om iedereen te redden van het virus.

De narcist kan proberen je te “hooveren” (je terug te zuigen) door de kaart van het slachtoffer te spelen met het covid-19 virus.

Of ze kunnen afdalen naar een waanvoorstelling waarin ze beweren door God gegeven speciale krachten te hebben die de mensheid zullen genezen. (de spirituele narcist)

Isoleer uzelf op dit moment niet alleen van het virus – probeer ook jezelf te isoleren van de narcist. Als je niet samenwoont met de narcist is dit de ideale tijd om afstand te nemen. Als je wel samenwoont neem dan emotioneel afstand.

Ja, dit zijn moeilijke, overweldigende tijden. De globale trend is dat we de kans hebben om een ​​sterker gevoel van gemeenschap en verbondenheid te omarmen. Om vriendelijkheid te geven en te ontvangen en een dramavrij, eenvoudiger leven na te streven met goede relaties hebben we nu de kans.

Dat is net het omgekeerde van de narcistische instelling, maar niet als je te maken hebt met een verborgen narcist.

Maar drama, onvoorspelbaarheid daar draait het leven van elke narcist om.

En we kunnen nadenken over hoe ver we zijn gekomen – omdat niets van het bovenstaande mogelijk zou zijn als we nog steeds betrokken waren bij een narcist.

Als je nog leeft met een narcist zullen je relaties er nu niet beter op worden. Dit wordt nog moeilijker dan gedurende de vakantieperiodes.

Het kan heel nederig zijn om toe te geven dat je geen supervrouw of superman bent, dat je feilbaar bent en dat je moet rusten. Dat is zeker iets wat de narcist niet kan. Maar rusten zou in die quarantaine periode misschien wel eindelijk kunnen.

Nu de scholen sluiten, mensen worden ontslagen, evenementen worden geannuleerd enz., worden we gedwongen om veel aspecten van ons leven te heroverwegen en te herstructureren, of we nu willen of niet.

We kunnen dan nu de knoop doorhakken, die we al lang genoeg hebben uitgesteld.

Soms is het tijd om je over te geven en dat is zeker iets wat de narcist niet kan, hij of zij wil zich superieur voelen over een ander persoon en van anderen de nodig levering krijgen.

Hoewel velen van ons nu zelfisolerend zijn, is dit een kans om ons meer dan ooit verbonden te voelen met onze gemeenschappen. We kunnen ons verbinden met onze dierbaren die er werkelijk toe doen en ons los te maken van alle negativiteit en toxische tendenzen.

Heeft je narcistische ex een coronavirus-hoover gedaan?

Proberen ze de huidige situatie helemaal op zichzelf te richten?

Ga zeker nu niet in op hun risicogedrag om je met lovebombing hem te laten vergeven.

Blijf alsjeblieft veilig en blijf binnen en vermijd gedurende deze tijd te worden meegesleurd in de gekke, aandachtszoekend capriolen van de narcist.

Onthoud dat narcisten niet graag alleen-zijn  en dat ze dus opnieuw het spel van de zielsverwant kunnen spelen.

Hij of zij begint in paniek te raken, omdat hij zijn dagelijkse dosis levering niet van de plaatselijke bar kan krijgen. Ze hebben het bijzonder moeilijk om dat de meeste narcisten ook nog eens een verslaving hebben.

Ze zullen proberen je schuldig te maken, zodat je medelijden met hem of haar krijgt.

De narcist doet alsof hij ons allemaal helpt te beschermen tegen de waanzin van het corona-virus, dus we moeten dit hele niet-associërende ding opgeven volgens hem of haar.

Hij of zij als pathologische leugenaar zal je proberen te vertellen dat zijn moeder met het virus in het ziekenhuis ligt als dat helpt om je medelijden met hem of haar op te wekken.

De narcist heeft het zeer moeilijk om zich verbonden te voelen met de gemeenschap of andere personen, hij of zij vindt dat hij of zij er boven staat.

Dit individu met een narcistische persoonlijkheidsstoornis zal het dan ook zeer moeilijk hebben om zijn maatschappelijke verplichtingen te vervullen en zich solidair te voelen met kwetsbaren.

De narcist ziet dat als een strijd van de sterken tegen de zwakkeren die besmet geraken door het virus. De narcist heeft geen interesse in hoe de besmetting wordt doorgegeven omdat hij of zij zichzelf immuun acht.

Het is de voortdurende angst voor de andere dat de narcist voedt om zich superieur te gedragen of als verborgen narcist toch er alles aan doet om van de andere te profiteren.  Narcisten zijn de grote hamsteraars zelfs al hebben ze het gevaar eerst weggelachen.

De narcist heeft alleen maar energie als hij of zij zich kan voeden met de energie van een ander. De narcist zal dus niet reflecteren over wat bij de meeste mensen tot energie leidt, namelijk een goede band met zijn naasten, en zich inzetten voor de samenleving.

Quantum Healing Starter Pack

 

Gezonde zelfliefde. Waarom het nodig is en hoe je het kunt beoefenen.
De kracht van zelfliefde Met de Selfin Way in 11 stappen (weer) van jezelf houden.
(Ik) Hou van Mij van afhankelijkheidsrelaties en zelfhaat naar waarachtige liefde voor jezelf en de ander
Ik hou van mij. De helende kracht van zelfcompassie

In dit heldere, met grote intensiteit geschreven boek laat Annemarie Postma zien wat zelfcompassie is.

Ze laat je zien hoe een gebrek aan zelf-compassie je afhoudt van persoonlijke groei.

Dat beperkt je in je mogelijkheden en hoe ingrijpend meer begrip en liefde voor jezelf je leven kan veranderen.

Een zeer persoonlijk, eerlijk verslag van de auteur die als elfjarig meisje plotseling in een rolstoel belandde en zich na jaren van interne revalidatie een weg terugvocht naar het normale leven.

Ze studeerde rechten, werd het eerste professionele fotomodel in Europa met een zichtbare handicap, trouwde met de liefde van haar leven, schreef inmiddels menig bestseller over persoonlijke groei en spiritualiteit en wordt wereldwijd gelezen.

Een aangrijpend boek met inzichten die voor iedereen en openbaring zou kunnen zijn.

Van internationaal bestsellerauteur Annemarie Postma. Persoonlijk en herkenbaar geschreven. Geheel herziene versie van de gelijknamige bestseller uit 1996 ‘Helder en authentiek verslag van een zoektocht naar herwonnen eigenwaarde’.

Hou van jezelf. Doorbreek je oude denkpatronen en vind het ware geluk in jezelf.
Een inspirerende handleiding om het ware geluk te vinden in jezelf.
Kunt u in alle eerlijkheid zeggen ‘ik houd van mezelf’?

Of is dit soort liefde door allerlei ongelukkige gebeurtenissen niet meer mogelijk? Van jezelf houden, is toegeven: Ik ben de enige die de pijn die ik voel kan stoppen. Het is me om het even hoe het tot nu toe was: ik ben geen slachtoffer.

Ik heb de kracht om mijn leven te veranderen, ook al voel ik me op dit moment zwak, hulpeloos en gekwetst.

Het hoeft niet altijd zo te blijven. Ik neem mijn verdriet serieus, verdring mijn gevoelens en problemen niet. Ik luister naar de taal van mijn lichaam.

Ik bepaal mijn eigen grenzen, benut de kracht van de gedachte en hoef anderen niet dwangmatig te controleren. Ik dwarsboom mezelf niet langer en heb geleerd: ‘wat ik denk, voel en doe telt. Ik ben belangrijk’.

Gone Girl DVD

Op de dag dat ze vijf jaar samen zijn geeft Nick Dunne zijn charmante vrouw, Amy, als vermist op. Wanneer de plotselinge verdwijning van zijn vrouw ongelooflijk veel aandacht van de media krijgt, wijzen alle bewijzen naar Nick zelf.

Onder druk van de groeiende media-aandacht begint het positieve beeld dat iedereen van zijn huwelijk had, te verwateren.

Zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag zorgen ervoor dat iedereen zich hetzelfde begint af te vragen: Heeft Nick Dunne zijn eigen vrouw vermoord?

Mommie Dearest DVD

Dit is het ongehoorde en controversiële verhaal van de legendarische filmster Joan Crawford (Dunaway) en haar strijd met de dubbele rol van verblekende filmster en getergde moeder.

De Crawford uit het openbare leven had een sterke wil en glamour. Ze was bewonderenswaardig, maar “Mommie Dearest” onthult de privé persoon Crawford. Je ziet de vrouw die wanhopig probeerde moeder te zijn. Een vrouw die als ongehuwde haar kinderen adopteerde. Ze probeerde te overleven in de vernietigende filmindustrie.

De passie, de afmattende druk, en haar afschuwelijke neergang in het alcoholisme en kindermishandeling worden treffend – en onvergetelijk – uitgebeeld in deze film.

The Intern & The Devil Wears Prada.

Intern: Robert De Niro speelt Ben Whittaker, een 70 jaar oude weduwnaar die de kans krijgt om als stagiair aan de slag te gaan bij een online fashion start-up.

Aan het hoofd: de ambitieuze oprichtster Jules Ostin, gespeeld door Anne Hathaway. Het is een botsing van generaties, maar de twee blijken goed op elkaar te kunnen bouwen en langzaam maar zeker ontstaat er een hechte vriendschap.

Devil wears Prada: Als assistente van de gevreesde en veeleisende moderedactrice Miranda Priestley heeft Andy Sachs een baan waar ‘een miljoen vrouwen een moord voor zouden doen’.

Helaas blijkt deze baan als Miranda’s voetveeg voor Andy minder hemels dan gedacht.

You may also like...

Geef een reactie, vraag of antwoord. Dank je wel!