De narcist en het covid-19 virus: hun eigen waarheid? +video

De narcist en het covid-19 virus: hun eigen waarheid? +video

Velen van ons leven al met een grote hoeveelheid stress als gevolg van de acties van narcisten en hun handlangers in ons leven. Meestal leven we al sterk geïsoleerd. Nu komt daar nog bij de angst om besmet te worden door de narcist en het covid-19 virus.

Natuurlijk weten we niet met wie de narcist allemaal omgaat wat het risico op besmetting alleen maar vergroot. We kunnen ook zeker zijn dat mochten we de ziekte ontwikkelen we ook geen steun moeten verwachten van de narcist.

We leven in onzekere tijden.

Dat is precies de specialiteit van de narcist om zich als redder voor te doen en om te kunnen vissen in dit troebel water. Ze ruiken onze angst van mijlenver. Ze zullen er alles aan doen om ons nog kleiner te krijgen, nog meer ongewenst gedrag dan we al dachten.

Wordt dit voor je nu precies het moment waar je je kunt voorbereiden om afscheid te nemen van de narcist? Het moment om zeker je volledig emotioneel te distantiëren, want ook de narcist heeft het nu moeilijker om aan zijn voorraad te komen.

Daarom is het zeer belangrijk dat je nu alles goed documenteert door bijvoorbeeld foto’s te nemen of een dagboek bij te houden.

Je kunt verwachten dat de narcist je tot in details de les zal spellen.

Hoe je de zaken nu moet aanpakken en plannen, allemaal in zijn regels, terwijl hij of zij net het tegenovergestelde doet. Je kunt het bijna voor je zien, de narcist die gewoon is van zich jonger voor te doen dan dat hij of zij is, zal nooit denken dat hij of zij besmet kan worden.

Dan vind je diegenen die nog eens vlug gaan feesten voor het lockdown was, en er prat op gaan dat ze toch nog blijven feesten. Zogenaamd hebben ze geen angst.

Zo erg met mij zal het wel niet worden, zegt de narcist.

We weten hoe oppervlakkig de narcist is. Ondanks alle informatie en ondanks het steeds maar weer herhalen hou afstand en blijf in je kamer, de narcist kan zich niet aanpassen. Sowieso denkt de narcist dat hij of zij slimmer is dan de rest, of wil hij of zij profijt uit deze crisis halen.

Typisch dus ook dat ze geen enkel verantwoordelijkheid zullen nemen, en dus dat de partner van de narcist of zijn kinderen het gevaar moet lopen bij het boodschappen doen.

Telkens weer opnieuw zie je dat het egoïsme van de narcist de bovenhand krijgt op het algemeen belang maar ook het familiaal belang.

Ze hebben absolute moeite om zichzelf opzij te schuiven en in de schoenen van een ander te komen staan. Het is dus voor de narcist een gewoonte te denken dat wat hij of zij belangrijk vindt dringender is dan een ander.

Je kunt dus verwachten dat als ze moeten aanschuiven in rijen niet de discipline en de volgorde zullen respecteren. Je kunt zelfs verwachten dat ze als ze iets zien in een winkel dat ze willen hebben dat dit te vinden is in het karretje van een ander dat ze het zullen stelen.

Zo zullen ze zich ook dikwijls plaatsen op een parking op voorbehouden plaatsen of zullen ze ten onrechte handicapten papieren gebruiken om gemakkelijk te kunnen parkeren.

Aan de meeste regels die opgesteld worden hebben ze hun eigen interpretatie om de kern te omzeilen.

Stel dat iedereen in de samenleving narcistische neiging heeft dan kun je geen samenleving opbouwen.

Het weze duidelijk dat in een crisissituatie als de covid-19-crisis samenwerken allerbelangrijkst en nodig is.

Toch elkaar haten, iemand tot zondebok maken laat ons nog meer alleen en leeg achter. De schadelijkste agressie is altijd onbewust. En dat is wat we zien bij narcisten.

Narcisten moeten zichzelf altijd in het middelpunt van elk verhaal plaatsen, zodat ze een manier zullen vinden om COVID-19 helemaal over henzelf te maken.

Verwacht dat de narcist doet wat nodig is om de aandacht te trekken. Of de narcist nu doet alsof hij of zij het virus heeft opgelopen, of beweert dat ze deze uitbraak hebben voorspeld wijst dat hij aandacht zoekt. Ze kunnen beweren dat hun profetie nu uitkomt, of dat ze door God zijn gekozen om iedereen te redden van het virus.

de narcist en het covid-19 virus
Kun je herstellen van narcistisch misbruik?

De narcist kan proberen je te “hooveren” (je terug te zuigen) door de kaart van het slachtoffer te spelen met het covid-19 virus.

Of ze kunnen afdalen naar een waanvoorstelling waarin ze beweren door God gegeven speciale krachten te hebben die de mensheid zullen genezen. (de spirituele narcist)

Isoleer uzelf op dit moment niet alleen van het virus – probeer ook jezelf te isoleren van de narcist. Als je niet samenwoont met de narcist is dit de ideale tijd om afstand te nemen. Als je wel samenwoont neem dan emotioneel afstand.

Ja, dit zijn moeilijke, overweldigende tijden. De globale trend is dat we de kans hebben om een ​​sterker gevoel van gemeenschap en verbondenheid te omarmen. Om vriendelijkheid te geven en te ontvangen en een dramavrij, eenvoudiger leven na te streven met goede relaties hebben we nu de kans.

Dat is net het omgekeerde van de narcistische instelling, maar niet als je te maken hebt met een verborgen narcist.

Maar drama, onvoorspelbaarheid daar draait het leven van elke narcist om.

En we kunnen nadenken over hoe ver we zijn gekomen – omdat niets van het bovenstaande mogelijk zou zijn als we nog steeds betrokken waren bij een narcist.

Als je nog leeft met een narcist zullen je relaties er nu niet beter op worden. Dit wordt nog moeilijker dan gedurende de vakantieperiodes.

Het kan heel nederig zijn om toe te geven dat je geen supervrouw of superman bent, dat je feilbaar bent en dat je moet rusten. Dat is zeker iets wat de narcist niet kan. Maar rusten zou in die quarantaine periode wel eindelijk kunnen.

Nu de scholen sluiten, mensen worden ontslagen, evenementen worden geannuleerd enz., worden we gedwongen om veel aspecten van ons leven te heroverwegen en te herstructureren, of we nu willen of niet.

We kunnen dan nu de knoop doorhakken, die we al lang genoeg hebben uitgesteld.

Soms is het tijd om je over te geven en dat is zeker iets wat de narcist niet kan, hij of zij wil zich superieur voelen over een ander persoon en van anderen de nodig levering krijgen.

Hoewel velen van ons nu zelfisolerend zijn, is dit een kans om ons meer dan ooit verbonden te voelen met onze gemeenschappen. We kunnen ons verbinden met onze dierbaren die er werkelijk toe doen en ons los te maken van alle negativiteit en toxische tendenzen.

Heeft je narcistische ex een coronavirus-hoover gedaan?

Proberen ze de huidige situatie helemaal op zichzelf te richten?

Ga zeker nu niet in op hun risicogedrag om je met lovebombing hem te laten vergeven.

Blijf alsjeblieft veilig en blijf binnen en vermijd gedurende deze tijd te worden meegesleurd in de gekke, aandachtszoekend capriolen van de narcist.

Onthoud dat narcisten niet graag alleen-zijn en dat ze dus opnieuw het spel van de zielsverwant kunnen spelen.

Hij of zij begint in paniek te raken, omdat hij zijn dagelijkse dosis levering niet van de plaatselijke bar kan krijgen. Ze hebben het bijzonder moeilijk om dat de meeste narcisten ook nog eens een verslaving hebben.

de narcist en het covid-19 virus
Zelfverheerlijking om een schijn van superioriteit te creëren.

Ze zullen proberen je schuldig te maken, zodat je medelijden met hem of haar krijgt.

De narcist doet alsof hij ons allemaal helpt te beschermen tegen de waanzin van het coronavirus, dus we moeten dit hele niet-associërende ding opgeven volgens hem of haar.

Hij of zij als pathologische leugenaar zal je proberen te vertellen dat zijn moeder met het virus in het ziekenhuis ligt als dat helpt om je medelijden met hem of haar op te wekken.

De narcist heeft het zeer moeilijk om zich verbonden te voelen met de gemeenschap of andere personen, hij of zij vindt dat hij of zij er boven staat.

Dit individu met een narcistische persoonlijkheidsstoornis zal het dan ook zeer moeilijk hebben om zijn maatschappelijke verplichtingen te vervullen en zich solidair te voelen met kwetsbaren.

De narcist ziet dat als een strijd van de sterken tegen de zwakkeren die besmet geraken door het virus. De narcist heeft geen interesse in hoe de besmetting wordt doorgegeven omdat hij of zij zichzelf immuun acht.

Het is de voortdurende angst voor de andere dat de narcist voedt om zich superieur te gedragen of als verborgen narcist toch er alles aan doet om van de andere te profiteren.  Narcisten zijn de grote hamsteraars zelfs al hebben ze het gevaar eerst weggelachen.

De narcist heeft alleen maar energie als hij of zij zich kan voeden met de energie van een ander. De narcist zal dus niet reflecteren over wat bij de meeste mensen tot energie leidt, namelijk een goede band met zijn naasten, en zich inzetten voor de samenleving.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees