Hoe maakt kindertrauma ons gevoelig voor de narcist later? dl 4

Hoe trauma zich ontwikkelt bij kinderen?

Allereerst wil ik beginnen met heel duidelijk te zijn over één heel belangrijk ding. Deze aflevering gaat op geen enkele manier over het beschuldigen van onze ouders. Ik nodig je uit wel na te denken wat ons gevoelig voor de narcist later maakt in onze opvoeding, door uiteraard niet perfecte ouders.

En ik meen dat echt. Ongeacht wat ze deden en hoe ze zich gedroegen, ze waren ook een product van een trauma.

Rekening houden met de situatie

De manier waarop ze ouder waren en de mate van trauma dat hen in hun families was voorafgegaan dienen we in kaart te brengen.

Als je dit eenmaal begrijpt, zul je je realiseren hoe het gevoel en de emotionele centra van onze hersenen worden gevormd. Daarom waarderen we de capaciteiten die elk menselijk wezen, inclusief misbruikers, hebben met betrekking tot zichzelf, het leven en anderen.

Afhankelijkheid van een stabiele verzorger.

Oké, laten we beginnen vanaf het begin: teleurstellingen, uitdagingen en bedreigingen beginnen reeds als een heel klein kind.

Deze omvatten hongerig zijn, voedsel nodig hebben, zichzelf pijn doen of bang zijn en troost nodig hebben. Je vraagt je af of zich lichamelijk bedroefd voelen, troost en verzorging nodig hebben, zoals bij het verwisselen van een vuile luier.

Kleine kinderen zijn volledig afhankelijk van een stabiele verzorger die overlevingsbehoeften en emotioneel comfort biedt wanneer ze dat nodig hebben.

Als we een huidige verzorger hebben, die veiligheid en comfort voor ons modelleert, dan kunnen de delen van ons rechter brein, dat de eerste kant van ons brein is, zich ontwikkelen als we klein zijn. Dan kunnen onze verbonden zenuwstelsels kunnen zich gezond vormen.

Ontwikkeling van de kernidentiteit.

Dit zijn onze emotionele en sociale centra die verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van onze overtuigingen over onszelf, onze plaats in de wereld en andere menselijke wezens.

Deze gezonde ontwikkeling is essentieel voor het hebben van een solide en volledige kernidentiteit. Ik wil dat je begrijpt dat de ‘aanwezigheid’ van een stabiele zorgverlener noodzakelijk is voor de ontwikkeling van onze rechterhersenen, onze emotionele centra, om ons de essentiële ingrediënten van liefde, troost en veiligheid te geven.

Dit moet voor het kind ‘geschikt voor de leeftijd’ zijn.

We moeten de connectie somatisch ‘voelen’ in ons Wezen omdat het echt zou zijn voor het kind.

Logische actie en voorzieningen en puur ‘volwassen’ reacties vertalen zich niet in rechterhelft communicatie. ‘Stop daar maar mee!’ zeggen tegen een klein noodlijdend kind zal nooit het comfort en de genezing bieden die een knuffel en zacht spreken met zich mee zal brengen.

Het gaat zelfs nog meer het trauma van het gevoel ‘onveilig en niet-ondersteund’ aanwakkeren. Om de aangetaste emotionele centra te bereiken en te kalmeren, moet de input bestaan ​​uit zorgzame fysieke aanraking en oprechte woorden en geluiden.

Trauma wordt gecreëerd door emotionele sensorische input die geregistreerd wordt in het rechter brein.

De resolutie kan alleen door de fysieke en emotionele zintuigen komen. Het lichaam is een effectieve manier om dit te bereiken.

Melanie heeft in de loop der jaren zoveel cliënten en NARP-leden gehad die, als ik met ze praat over de noodzaak om kerntrauma te genezen, tegen me zeggen: ‘Mijn ouders waren geweldig, ze moedigden me altijd aan en steunden me bij alles wat ik wilde doen.

Emotionele connectie?

‘Mijn vragen als antwoord hierop zijn:’ Hadden ze tijd om gewoon bij je te zijn? Maakten ze tijd om je vast te houden in tijden van nood? Keken ze in je ogen? Vertelden ze hoeveel ze van je hielden?

Zou je jouw ouders kunnen vertrouwen en er toebrengen dat ze naar je luisteren en er voor je zijn?

Zouden ze luisteren, je toestaan ​​jezelf te zijn en je laten weten hoe speciaal je bent?

Grenzen leggen bij kinderen

“Ja, natuurlijk hebben kinderen grenzen nodig. Ze hebben grenzen nodig om grenzen te leren. Kinderen moeten leren hoe om te gaan met teleurstellingen. Kinderen moeten  oorzaak en gevolg ervaren (persoonlijke verantwoordelijkheid).

Echter, als ze niet weten dat ze geliefd en waardevol zijn voor wie ze zijn, dan zijn de emotionele centra die verantwoordelijk zijn voor eigenwaarde, eigenliefde, zelfwaarde en veerkracht voor uitdagingen ernstig aangetast. Dat maakt je gevoelig voor de narcist later.

Ouders in de overlevingsmodus.

Ik weet dat je ouders het misschien erg druk hebben gehad en in de overlevingsmodus waren.

De meesten van ons waren dat, praktisch of proberend om met hun eigen trauma om te gaan.

Zouden ze de juiste hersenhelft bij ons kunnen aanspreken, zodat ons eigen rechterhersenhelft zich goed zou kunnen ontwikkelen?

Waarschijnlijk niet.

De vorming van het zenuwstelsel als foetus.

Nu, hier is het ding: rechter hersenen en centra van het zenuwstelsel beginnen zich te vormen als we een foetus in de baarmoeder zijn.

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat de emotionele toestand van de moeder en haar vermogen om haar eigen emoties te reguleren een grote bijdrage levert aan de ontwikkeling van de rechterhersencentra van een kind.

Als ze gestrest is zonder haar eigen middelen om deze spanningen volledig te integreren, brengt dit direct de vorming van de rechter hersenhelft in gevaar. Maar de plot verdiept zelfs nog meer.

Epigenetica en gevoelig voor de narcist later.

De wetenschappelijke studie van de epigenetica vertelt ons nu dat het vermogen van bepaalde genen om in of uit te schakelen, wordt geërfd.

Als we van voorouders zijn gekomen die aan een trauma leden, dan kunnen de delen van ons rechterbrein die stress effectief voor ons konden verwerken, worden afgesloten vanaf de geboorte.

Misschien hebben we over-gevormde, hyper-aroused centers en amygdalae. Dat betekent dat we niet verankeren in onze kernidentiteit om met stress om te gaan. Deze verankering is het centrum voor onze persoonlijke kracht.

Dan zullen we dissociëren van ons eigen Wezen, naar buiten kijken en verslaafd raken in het proberen om het onbeheersbare te beheersen (dat is alles en iedereen dat niet ons is).

Dit alles zorgt voor een toename van breuken binnen en buiten ons leven.

Dit betekent meer trauma en meer traumatische gebeurtenissen.

.

Wat heeft het trauma in de kindertijd met narcisme te maken?

e-book

e-book

e-book

Je vindt zowel meer achtergrond in het boek van Melanie als in ons artikel dat je vindt als je de zoekfunctie gebruikt met “test” met de titel “Hoe narcistisch misbruik snel overkomen. Test!”

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

PS: Voer ook de groeitaken uit die je vindt door te zoeken op “narcisme.blog taak”.

Niets van deze site, of een pagina, moet worden opgevat als juridisch advies – je moet altijd zoeken naar de diensten van een jurist. Evenzo mag niets op deze site worden opgevat als medisch advies. Indien nodig moet een beroep worden gedaan op de hulp van een medische professional of een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Alle informatie wordt te goeder trouw verstrekt om het grote publiek, slachtoffers en overlevenden voor te lichten over misbruik. Houd er rekening mee dat een deel van de inhoud van deze site kan ‘triggeren’. 

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Melanie Tonia Evans is een relatie expert rond narcisme.

Ze weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen. Schrijf in voor haar gratis workshop:http://bit.ly/MelanieMarch18

Related Post
Share
Leave a Comment

Recent Posts

 • Begrippen Narcisme
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent

Beschrijvingen van ocpd en persoonlijkheidsstoornis kenmerken.

Obsessief-compulsieve persoonlijkheidsstoornis (OCPD). Obsessieve compulsieve persoonlijkheidsstoornis (OCPD) wordt gekenmerkt door een inflexibele naleving van regels of systemen of een affiniteit… Read More

 • afkicken van de narcist
 • complex trauma
 • narcissist
 • online training
 • Recent
 • zelfgenezing

Toxic Relationship Expert Reveals knowledge of narcissism

Do you have someone in your life, who you want to love, get along with and care about, yet …… Read More

 • communicatie
 • Nederland België Nederlandstalig
 • persoonlijke ontwikkeling
 • Recent
 • transformatie motivatie

Een dunne lijn tussen narcisme en vriendelijkheid voor jezelf.

Velen vinden het vermoeiend en uitdagend om van anderen te houden. Ze zijn bang om hun geest te openen en hun… Read More

%%footer%%