Wat maakt ons gevoelig voor een narcist?

Wat maakt ons gevoelig voor een narcist?

Of emotioneel afhankelijke mensen, verslaafd zijn, grof of narcistisch handelen, ze respecteren de grenzen niet van hun partner!

Meestal is hun partner ook gevoelig voor een narcist, en de narcist is overtuigend en doet dit ogenschijnlijk moeiteloos.

Soms gaan ze zelfs over tot fysiek, seksueel of reproductief geweld. Ze geven hun partner van alles de schuld, bekritiseren hem of haar en maken dat de partner zich zo slecht over zichzelf voelt dat ze niet de energie hebben om te vertrekken.

https://videos.files.wordpress.com/YiQothrz/wat-maakt-ons-gevoelig-voor-een-narcist-1.mp4

Waarom kunnen sommige mensen en narcisten zo’n aantrekkingskracht creëren en zo’n spoor van vernietiging achterlaten

Ze maken hun partner zo gek dat ze bereidt zijn dakloos te worden, hun behandeling stop te zetten, vrijen zonder voorbehoedmiddel, de waarheid verzwijgen voor hun omgeving, bereid zijn te trouwen na slechts een paar weken kennismaking. enz.

Er zijn waarachtig van die zeer ernstige gevallen die zich ook financieel en seksueel laten uitbuiten en sluipender werk dat zich verspreidt voor tientallen jaren.

Die het heel moeilijk hebben om te kunnen loslaten, die tientallen keren bedrog of geweld toelaten. Of die zelf terug bij de narcist gaan, omdat ze het alleen zijn niet aankunnen.

Ze slagen er niet in om te breken met hun narcist. Misschien zijn ze te uitgeput om het heropbouwen van hun leven te starten.

Misschien hebben ze angst dat al wat ze opbouwen terug voor niets is. Geven zo ook niet te snel zichzelf de schuld, omdat er weinig buitenstaanders begrijpen wat er gebeurt.

gevoelig voor een narcist
@narcismeHelp

Sommige personen zijn van nature meelevend en empathisch

Anderen groeien zo op door wat ze meemaken met hun zorgfiguren. In een poging aandacht te krijgen van hun zorgfiguren als kind doen ze alles om die aandacht te verkrijgen door ontzettend lief te zijn.

Sommigen voelen de pijn van andere mensen instinctief en willen helpen.

Daarnaast zijn narcisten experts in manipulatie en controle, dus zullen ze je grote hart voor hun eigen doeleinden gebruiken. Sommigen kunnen zo’n intense liefde en compassie voelen voor mensen dat ze geloven dat hun liefde anderen kan genezen.

Vaak zijn andere mensen zo verbaasd en opgelucht dat ze zoveel liefde en begrip ontvangen.

Daarom reageren ze met enorme dankbaarheid en vaak vleierij.

Gevoelige mensen reageren op deze loftuitingen door zich goed te voelen over zichzelf. Ze voelen zich nodig en daarom geven ze nog meer.

Maar naarmate dit patroon doorgaat, geven we het op totdat we niets meer over hebben en niets terug krijgen, in de verkeerde veronderstelling dat als we alleen wat meer geven, het genoeg zal zijn.

Maar het is nooit genoeg, omdat de narcist een leeg vat is, een bodemloze put van nood.

Wat is het trauma in de kindertijd dat je gevoelig maakt voor narcisme? deel 2

4 stappen om narcistisch immuun te worden.

 References, research en studies over narcisme.

8 emotioneel afhankelijke eigenschappen om een narcist aan te trekken

Hoe maakt Kindertrauma ons gevoelig voor de narcist? deel 3

Welke relatiepatronen heb je uit je kindertijd?

Alle teksten over narcisme in Knack

innerlijke kind artikelen

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees