Het complimenteren van de narcist

Tekenen dat iemand buitensporige bewondering vereist.

Ze doen het niet altijd op een openlijk voor de hand liggende manier. Sommige geheime methoden zijn om doelbewust hun prestaties bij anderen te bagatelliseren om de mensen om hen heen ertoe te brengen ze op te trekken door hen te complimenteren.

Op prestaties wijzen.

Naar complimenten vissen.

Alleen doen omdat ze willen, verwachten dat er lof wordt gevraagd.

Veroorzaakt conflicten, drama, argumenten.

Gaan om reacties van anderen te krijgen.

Anderen de schuld geven.

Bedriegen.

Overdreven.

Anderen zich schuldig laten voelen.

Omstreden zijn om reacties uit te lokken.

Vaak klagen.

Het slachtoffer spelen.

Een narcist zal graag praten over zichzelf en wat ze hebben bereikt omdat je hen zou complimenteren.

Vaak alleen naar je luisteren in de beginfase van de relatie om je uit te buiten, als ze éénmaal de informatie hebben die ze nodig hebben, gaat het allemaal over hen, ze hebben hard gewerkt, ze hebben meer gedaan. “Ik heb tenslotte voor je gedaan.” schuldgevoelens en dergelijke. “Onthoud toen ik.” zoals van jou wordt verwacht dat je eeuwig dankbaar zijn, voor alles wat ze voor je hebben gedaan en dingen die ze niet eens voor je hebben gedaan.

Ze zullen iets voor iemand doen om ervoor te zorgen dat iemand zich verplicht voelt om voor hem dingen te doen.

Bovendien zullen ze anderen vleien om een ​​compliment terug te krijgen.

Ze zullen zichzelf naar beneden trekken om anderen ertoe te brengen hen op te trekken. De narcist zal echter zelden anderen complimenteren; ze zullen anderen naar beneden halen om zich beter over zichzelf te voelen.

Alleen anderen complimenteren om ze uit te buiten.

Narcisten zullen de omgeving bepalen, ze zullen conflicten veroorzaken tussen mensen, door middel van verschillende triangulatietactieken, om te verdelen en te overwinnen, en iedereen naar de narcist te laten gaan voor informatie, de narcist zal het leuk vinden om ruzie tussen anderen te veroorzaken, terwijl ze rondrennen terwijl ze de held spelen.

Wat er ook misgaat in het leven van een narcist, is altijd de schuld van iemand anders, zij zullen hun fouten projecteren op degenen om hen heen.

Ik zou van harte willen dat dit artikel je vandaag heeft geholpen om je hoop, vertrouwen en troost te geven dat er opluchting, kracht en wederopbouw is van de ervaring van narcistisch misbruik.

Ik weet al lang dat ons grootste goud uit de diepste duisternis wordt gedolven.

Als wat ik geschreven heb diep met je resoneert, zou ik graag zien dat je NARP bekijkt, het pad dat ikzelf en zoveel anderen hebben gevolgd om te evolueren en onszelf te bevrijden.

Als Bol.com-partner ontvang ik een kleine commissie op aankopen zonder dat het jou iets kost om de kosten van onze website te kunnen dragen. Steunen kun je door te klikken op de bol.com publiciteit.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Annemie Persyn Declercq

Geef een reactie, vraag of antwoord.