Categorieën
Communicatie met de narcist Recent video

Het slachtoffer spelen door de narcist want het is zoveel erger bij hen.

Het slachtoffer spelen door een narcist.

Er is veel waarheid in het citaat: “De favoriete rol van dit narcistisch bedrog is het slachtoffer spelen door de narcist.”

Het is geen wonder dat, wanneer de narcist niet de rol van held speelt, hij / zij de rol speelt van het arme slachtoffer.

Deze presentatie bevat afbeeldingen die zijn gebruikt onder een Creatieve Commons-licentie.

https://videos.files.wordpress.com/JRBuHBZR/slachtoffers_met_zelfhaat_en_narcisten_die_slachtoffers_spelen.mp4
@narcismeHelp

Door medelijden te krijgen, zullen narcisten het slachtoffer spelen, terwijl ze het echte slachtoffer belasteren, als een manier om hun beledigende gedrag te verbergen, en de verantwoordelijkheid voor hun wrede en bedrieglijke acties vermijden.

Narcisten halen hun voordeel uit het medeleven van anderen.

Ze gebruiken sympathie, empathie, medeleven, verplichting, burgerzin van een ander op elke mogelijke manier, afhankelijk van wat hun doel op dat moment is.

Als de narcist geen belofte wil houden en je boos wordt, zullen je gevoelens niet worden gevalideerd; er zal geen verontschuldiging of blijk van empathie zijn.

In plaats daarvan zal de narcist boos worden op je omdat je boos bent, en je de schuld geven van je gebrek aan empathie door niet te overwegen dat ze misschien een slechte week hebben, stress op het werk, enzovoort.

De narcist noemt je zelfzuchtig. Hij  beschuldigt je  van behoeftig of veeleisend te zijn. Immers je verwacht dat de arme narcist zijn of haar woord en afspraak zal behouden.

Als u echter een slechte week hebt, verwacht dan niet dezelfde behandeling.

De narcist zal van je verwachten dat je je belofte nakomt. Bovendien moet je van hem je gevoelens minimaliseren. Gaat hij zover dat hij zegt dat je jezelf als slachtoffer afschildert? Hij verplicht je dat toe te geven. 

De narcist zal je altijd een beetje op het verkeerde been zetten, door een litanie van redenen te reciteren waarom hun pijn zo veel erger was dan de jouwe, of je te vertellen hoe jouw leven zoveel gemakkelijker is dan die van hen, enzovoort. Dat is absoluut hun typisch projectie gedrag.

https://narcisme.blog/wp-content/uploads/2019/08/de-kracht-van-voor-jezelf-zorgen-voor-video-email.mp4
@narcismeHelp

Wat je ook kunt doen, ze kunnen het beter doen. Wat er ook met je gebeurde, er gebeurde iets ergers bij hen. Heb je vragen, suggesties of commentaren? Laat het ons weten. Delen is zorgzaam.

foto omslagboek Je kunt na narcistisch misbruik overleven
klik op de foto voor meer info

Leven na misbruik: van iemand houden die je nooit kunt behagen.

Stoppen met het spelen van het Narcistische spel: verschuiven video

De pathologie van Trump en deze narcistische symbiose wordt erger.

Trauma en traumazorg in Europa

Communicatie technieken van Trump

Liegen uit plezier bij de narcist dat kan enkel een narcist.

Echtscheiding brengt het slechtste in de narcist naar boven

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren