beginsel van schaarste

Psychopaten gebruiken steeds het beginsel van de schaarste.

Mijn vrouw vertelde me dat haar ex dikwijls placht te zeggen: “WEET JE HOE VEEL VROUWEN GRAAG IEMAND ZOUDEN HEBBEN DIE HEN BEHANDELT OP DE MANIER WAAROP IK U BEHANDEL”? Haar antwoord was dan, speciaal in het begin van haar relatie met hem: “Nee, nee ik weet het niet, vertel. Allé vertel maar, ik ben aan het luisteren.” Dat was eigenlijk het beginsel van schaarste dat hij op haar toepaste. Ze zou alleen blijven in haar leven.

Ze dacht bij zichzelf,  maak je propaganda over jezelf: blabla, je zou beter iets doen dan daar zomaar in de zetel liggen en jezelf bewieroken.

Je zou denken dat het scheppen van schaarste, je op droog zaad zetten en vertellen hoe uitzonderlijk je wel bent een uitgekiende plot is van een maniakale genie, maar het is niet. Nee, van een uiterlijk sympathieke jongen die zich zacht voor doet als een schaap, maar zo agressief is als een wolf.

En dat soort gedrag gaat zich in de kinderen spiegelen.

Ik herinner me, de kinderen kregen een kom roomijs te eten terwijl ze naar tv keken voor het slapen gaan, ongeveer 4 jaar geleden. Ik zag dat één van hen zijn ijs niet op at. Toen de andere kinderen klaar waren met hun ijs kondigde hij aan: “Kijk, ik heb meer ijs dan jullie allemaal!”

Één van de meisjes negeerde dit (zonder het in twijfel te trekken), maar aan de andere kant reageerde de jongste precies zoals hij verwacht. Ze liep in de keuken zeggend dat hij meer had gekregen dan haar. Mijn vrouw wist dat het niet waar was, zodat het klagende meisje werd gestraft.

Ondertussen zat hij te lachen in zijn vuistje. Dat was zijn kinderachtig spel geïnspireerd door de ontwikkelingsachterstand van zijn emoties. Dit is mentaal gedrag dat zich situeert rond de leeftijd van 2 jaar toegepast door een 15 jaar oude jongen. Het was hetzelfde gebruik van het beginsel van schaarste.

MAAK JE JEZELF SPECIAAL DOOR HET SPELEN VAN HET SCHAARSTE BEGINSEL?

Dat is precies hoe psychopaten en narcistische mensen doen. Hij zal schulden maken, je gezamenlijke rekening plunderen, ongevallen veroorzaken tot dat je geen geld meer hebt. Wanneer je afhankelijk van hem bent geworden dan zal hij je dan vertellen hoe gelukkig je bent dat je hem hebt en hoe uitzonderlijk dat is dat iemand je helpt.

Het advies van een coach is dan ook zeer duidelijk:

Breng jezelf zo snel als je kan in veiligheid als je de psychopaat herkent in je buurt.

Als je bijkomende suggesties, vragen of oplossingen hebt dan hou ik er echt van om die te horen in de commentaren of als het meer persoonlijk is, contacteer me.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelfdiagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor leerzame doeleinden. Mijn doel is om de lezer  te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

De standpunten van ons zijn niet noodzakelijkerwijs die van wetenschappelijk America en Europa.

Als je dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren, commentaar te geven en te delen.


Geplaatst

in

, ,

door

Tags:

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees