Veilig surfen en mailen ondanks de narcist!

Veilig surfen en mailen ondanks de narcist!

Beheers je verwachtingen en luister naar je intuïtie wanneer je online bent. Onthoud dat directe intimiteit met iemand een rode vlag kan zijn voor snel een narcistische agenda te halen.

Plaats altijd je veiligheid op de eerste plaats en probeer niet te veel te vertellen over je inkomen, je carrière, je relatiegeschiedenis of andere bronnen die een roofdier mogelijk aantrekkelijk vindt voordat hij iemand leert kennen.

Je moet zorgen voor je veilig surfen en mailen ondanks de narcist. Bouw verbindingen langzaam en organisch, zodat u over de nodige ruimte beschikt om een stap terug te doen en opnieuw te beoordelen wanneer dat nodig is.

Zorgen voor je digitale veiligheid.

Het kan zijn dat je nog samenwoont met een narcistische of psychopathische partner. Dan is het belangrijk om je digitale veiligheid in acht te nemen. Op deze pagina zijn enkele veiligheidstips opgenomen die uw digitale veiligheid zullen bevorderen. Veiligheid dient een prioriteit te zijn zowel voor uzelf als voor uw kinderen.

Die tips zijn opgesteld door een ervaren computerdeskundige. Het komt vaak voor dat vooral psychopathische ex-partners, dreigen met het instellen van afluister- of kopieersoftware. Hier wordt ook op ingegaan.

iPredator definieert degenen die zich bezighouden met crimineel, dwangmatig, afwijkend of grof gedrag met ICT.

Centraal in de constructie staat het uitgangspunt dat informatie achterstanden, devianten en gewelddadig gestoorde psychopathologische classificaties nieuw voor de mensheid zijn.

Of de dader nu een cyberbully, cyberstalker, cyber-hacker, cybercrimineel, online seksueel roofdier, cyberterrorist is of zich bezighoudt met internet belastering of snode cybermisleiding, ze vallen binnen het bereik van iPredator.

Tips om veilig te communiceren en uw digitale veiligheid te bevorderen:

Het beste is een computer waar alleen jij toegang toe hebt. Ook een computer die je alleen deelt met mensen die je vertrouwt, is een goede positie. Voor een Coachingstraject is dit onmisbaar. Als dat niet kan, maak dan gebruik van de volgende tips:

Gebruik een e-mail adres wat je alleen zelf kunt lezen.

Een gratis web e-mailadres kun je op diverse websites aanmaken, zoals GMailoutlook en Yahoo mail. Het voordeel van webmail is dat er geen berichten op je computer opgeslagen worden.

Als je browser erover beschikt, zet dan voordat je naar je webmail provider surft de “private browsing” aan. In Internet Explorer heet dat “InPrivate”, in Firefox en Safari “Private browsing”, in Chrome “Incognito” en in Opera “Private tab”.

De browser wist dan de historie en de bezochte pagina’s zodra je deze sluit. Gedetailleerde instructies voor de meest gangbare browsers (in het Engels): Anonymus web browsing

Alle webmail sites vragen om een paswoord.

Let erop dat dat niet door je browser wordt opgeslagen, want dan heeft iedereen die toegang heeft tot je computer ook toegang tot je webmail. Nog beter is om in je browser het opslaan van wachtwoorden helemaal uit te zetten.

Wis de browserhistorie na elk bezoek aan je webmail provider.

Dit is niet nodig als je private browsing gebruikt, maar wel als je dat vergeten bent aan te zetten. Het wissen van de historie kan argwaan wekken, alleen Firefox heeft een optie om de historie in een periode te wissen, zoals het laatste uur. Gedetailleerde instructies: How to clear history

Als je beschikt over een eigen computer, waar de narcist niet fysiek toegang toe heeft, laat je dan niet bang maken door dreigementen.

Het kennen van bijvoorbeeld iemands IP-adres is volstrekt onvoldoende om toegang te krijgen tot een computer.
Het op afstand installeren van spyware of doorzoeken van een computer vergt specialistische kennis.

Heb je nog specifieke vragen over je digitale veiligheid, neem dan even contact op.

Als je regelmatig terugkomt naar mijn website kan de kennis gebruikt worden in jouw leven. Daardoor is mij volgen aan te raden. Daar hou ik van. Toegepaste kennis is macht. Ik hou er ook van als ik van je hoor wat jou het meeste raakte. Bovendien zijn andere lezers ook nieuwsgierig om te horen wat jij nog zou willen toevoegen.

Laat me weten wat je creatief kon werken en toepassen met dit artikel. Wat zijn jouw bevindingen over digitale veiligheid?

Ook bedankt, zoals altijd om aardig en creatief te zijn in de reacties.

Je kunt toch ook iets doen aan je digitale veiligheid.

Ontdek meer dan 80 tips om uw digitale veiligheid als particulier te versterken.

Digital Depersonalization Losing self between reality and cyberspace.

‘Digital Lynch Mob’ Assaults Expert Witness in Murder Trial Is Internet vigilanteism in Jodi Arias case a sign of things to come?

HERE COME THE SKIMMERS. OUR CYBER FUTURE? Can we learn by skimming?

Hoe weten we of het veilig voor ons is, na narcistische misbruik?

Jij bent goed genoeg!

Alle laptops en tablets vind je bij bol.com!

Hoe kun je jouw genezing na narcistisch misbruik bevorderen?

Waarom we een vals gevoel van veiligheid creëren?

Boek E-boek CD’s en DVD’s onze aanvullende service.


Reacties

Eén reactie op “Veilig surfen en mailen ondanks de narcist!”

  1. Valerie Verhagen avatar
    Valerie Verhagen

    Prima dat je wijst op de digitale veiligheid. Als je samenleeft met een narcist/psychopaat (N/P) dan kan je ervan uitgaan dat al jouw stappen en die van je kinderen gevolgd worden.
    Tot dat besef kwam ik pas toen het te laat was. De N/P had het netwerk geïnstalleerd: “die dubbele bekabeling is écht nodig….’ Mijn toetsaanslagen konden worden gelezen. Zodoende wist hij alle wachtwoorden en mails.
    Op de telefoons en laptops van de kinderen stond ook spyware. Ook opnamemogelijkheden voor microfoon en camera. Ik heb het laten controleren. Regelmatig.
    Wees op alles beducht.
    Laat je telefoon en die van je kinderen controleren. Zeker na een bezoek aan de N/P

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees