Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Herstellen narcistisch financieel misbruik: hoe?

Ik geloof echt dat narcistisch financieel misbruik één van de ondragelijkste en moeilijke dingen is om van te herstellen.

Narcistisch financieel misbruik kan online of offline. Je kunt er mee geconfronteerd worden na enkele jaren vriendschap of zelfs huwelijk. Het misbruik kan druppeltjesgewijs of in één keer een grote slag. Ik ken mensen die zo hun paarden gestolen zijn, hun huis verloren aan een toekomstige fake echtgenoot. Maar wat is de sleutel om te kunnen herstellen van dit narcistisch financieel misbruik.

Om nog meer te kwetsen met beledigingen, worden we niet alleen emotioneel en mentaal verpletterd door narcisten. Het is ook heel gebruikelijk dat de verliezen financieel fors zijn.

Narcisten zijn losbandig en onverklaarbaar, waar gaat al hun geld naartoe? Ze vinden het heerlijk om bij mensen aan te schuiven die hun rotzooi voor hen opruimen. Narcisten zijn ook parasitair en denken dat ze het recht hebben op het beste van jou. Ze geloven dat wat van jou is van hen is. Bovendien zodra het schip in de relatie begint te zinken, denkt de narcist al aan alle ladingen die ze in hun reddingsboot kunnen hijsen. Daardoor blijf je berooid achter terwijl je zinkt.

Vaak vind je in deze soort giftige relaties waar narcistisch financieel misbruik plaats heeft nog voordat de scheuren verschijnen.

financieel narcistisch misbruik
De juiste tools voor stimulering van zelfgenezing na trauma!

Het ging tenslotte altijd om hen! Dus waarom zou dat voor de financiën anders zijn?

 Raak alsjeblieft niet in de war, omdat altruïstisch narcisme een andere stijl is. Ze gebruiken ‘vrijgevigheid’ om narcistische voorraad te krijgen.

De meeste mensen die contact maken met narcisten zijn goede mensen. Daarom vinden we narcistisch financieel misbruik ongelooflijk moeilijk te begrijpen. We hebben een geweten en geloven er niet in om meer te nemen dat rechtmatig van ons is.

Pas als we begrijpen en accepteren hoe narcisten denken, kunnen we erachter komen wat ze van plan zijn en waarom ze het doen.

Het model van de narcist van de wereld is er één waarin ze geloven dat anderen handelen zoals zij doen – en wie eerst wint. Ze geloven echt dat je een slecht persoon bent, en zij zijn het slachtoffer. Er is elke verdraaide rechtvaardiging waarom u ze “wat ze willen” verschuldigd bent en waarom ze het recht hebben om van u dat te nemen.

Dit heeft meer mensen verwoest dan we ons ooit konden voorstellen en zal dit blijven doen totdat mensen weten hoe ze zichzelf ertegen kunnen versterken.

Om je te helpen leren hoe je dit moet doen, wil ik je deze belangrijke 7 stappen geven die ik succesvol heb gevonden over genezing van narcistisch financieel misbruik.

Stap 1: Stop met verdere vernietiging van uw financiën.

Het is tijd om de acties te ondernemen die de ultieme grens van ‘niet meer met mij!’ af te dwingen.

Begin te denken als de vijand. Beveilig alles wat je kunt en stel jezelf niet bloot aan financieel misbruik. Denk dat het ondenkbare mogelijk is. Vele anderen en ik hebben te maken gehad met ongelooflijk narcistisch financieel misbruik.

Dit is inclusief accountdiefstal door narcisten, zoals het vervalsen van cheques. Zowel ouders, broers, zuster als vrienden kunnen je bestelen, beliegen en bedriegen. Draai alle luiken vast en sluit ze af waar de narcist doorheen kan. 

En ik meen het als ik zeg, laat geen middel onbeproefd. Je hebt geen idee wat een narcist precies kan. Als je van een narcist weggaat, weet dan dat alles van waarde, als het achterblijft, verstrikt kan raken door de narcist. Dit wat achterblijft zal gebruikt worden om je verslaafd te houden aan narcistische voorraad, of zelfs onder je uitverkocht worden. 

Plan verstandig en laat dingen verwijderen als de narcist het niet weet. Bewaar ze op een plek waar de narcisten ze niet kunnen vinden.

Een zeer dierbare vriend van mij maakt dit nu door. Deze dame geloofde niet dat haar man, die narcistische trekken vertoont, ooit zo diep zou zakken. Ze verliet het huwelijk en het huis. Nu geeft hij haar geen toegang meer tot alles wat voor haar van waarde is.

Deze vriendin zag het niet aankomen.

Stap 2: Probeer geen ‘deal’ te sluiten

Degenen die narcistisch financieel misbruik hebben meegemaakt, waaronder ikzelf, probeerden dingen glad te strijken, aardig te zijn, een deal te sluiten, afspraken te maken en dergelijke. 

Het enige dat dit doet, is de narcistische energie blijven voeden en ervoor zorgen dat je eraan verslaafd blijft. 

Ze zijn niet geïnteresseerd in eerlijk spelen, het juiste doen of afspraken maken. 

Ze willen gewoon dat je pijn hebt, en dat ze winnen en de egoïstische betekenis krijgen door te weten dat ze je in hun web hebben gevangen.

Wat er vaak gebeurt, is dat terwijl je probeert afspraken te maken om met hen om te gaan, de narcist op zoek is naar hoe ze nu nog meer geld of spullen uit je kunnen halen. Ze weten, omdat we goede mensen zijn dat als ze ‘ons hun woord geven’ we zullen proberen de vrede te bewaren, het juiste te doen en misschien zelfs geneigd zijn om hen meer geld te lenen of meer gunsten voor hen te doen, zodat ze dat zullen doen. Maar ze komen hun ‘belofte’ niet na.

De waarheid is dat narcisten ons alleen vertellen wat we willen horen om dit mogelijk te maken.

Weet dit: geen deal met een narcist blijft recht tenzij deze is ondertekend en verzegeld en legaal kan worden afgedwongen. (Zelfs dan is het verdacht.) In alle geval als je bewijzen hebt kun je klacht neerleggen.

Stap 3: Sluit vrede met wat u kwijt bent of gaat verliezen

Zoals we weten, houden narcisten ervan om je geld en je spullen te nemen en het boven je te houden om je eraan verslaafd te houden – het is een fantastische narcistische voorraad van A-kwaliteit. Je kunt er zelfs gek van worden, maar laat het niet zo ver komen. Niets is meer waard dan je innerlijke vrede, want van daaruit trek je alle het goede aan in je leven voor jezelf en je kinderen.

Weet dit: als u niet legaal kunt terugkrijgen wat van u is, accepteer dan dat het niet bij u terugkomt.

Als je legaal achter hen aan kunt gaan heb ik hier een hulpmiddel dat je kan helpen te weten hoe je narcisten legaal kunt verslaan.

Zo niet, dan is het volgende essentieel over narcistisch financieel misbruik om te begrijpen:

Ten eerste heeft de narcist zichzelf ervan overtuigd dat je hem tenminste verschuldigd bent wat hij heeft meegenomen. Misschien heeft de narcist in het verleden ooit iets gedaan, waarvan hij of zij de waarde veel overschat.

Ten tweede wordt het achterhouden van deze persoon gebruikt als een middel om je te martelen, als een kwaadaardige rechtvaardiging voor de narcist, gezien wat ze denken dat je hem hebt aangedaan.

Er is maar één uitweg uit die hel, laat los en doe alles wat je kunt om VREDE te sluiten met je verliezen. Soms moeten we betalen om ons afval te laten verwijderen.

De waarheid is dat de gezondheid van onze ziel veel meer waard is dan enig fysiek ding. 

Ik weet het, toen ik grote hoeveelheden verloor vrijwel alles waarvoor ik mijn hele leven had gewerkt, moest ik heel hard werken met Quanta Freedom Healing om het ondragelijke trauma daarvan los te laten.

Het werkte. Ik heb volledige vrede bereikt, en ik ken zoveel anderen die dat ook hebben gedaan.

Weet alsjeblieft, het kan moeilijk zijn om onze pijn en woede tegen de narcist te verschuiven, blijkbaar opgewonden wordt over het nemen van wat van ons is, terwijl we gebroken en berooid achterblijven.

Door innerlijke healing en door ons af te stemmen op de waarheid, kunnen we dit ook loslaten. Narcisten hebben nooit een geweldige tijd, ongeacht wat ze wel of niet hebben. Ze kunnen ziektes faken, aanzienlijke claims van instellingen, zelfs een fake familie. Het is allemaal een illusie.

Maar WIJ kunnen echte en ongelooflijk zielsbevredigende levens voortbrengen.

Dat brengt ons bij de volgende belangrijke stap.

Stap 4: Zet u volledig in voor het genezingsproces

Dit is waar je naar binnen kunt keren om je grootste missie, roeping en doel te maken met betrekking tot genezing, zelfintegratie en waardering van je ziel.

Door narcistisch financieel misbruik en door alles te verliezen waarvan we dachten dat ‘wij waren’, kunnen we de identiteitsgreep van ons ego loslaten en thuiskomen om echt onvoorwaardelijk van onszelf te houden, zonder rekwisieten, net als van onszelf.

Wanneer je door deze lagen heen geneest, is de verlichting onbeschrijfelijk,  ongeacht wat je doet of nog niet hebt.

Ik kan je niet vertellen wat er met me gebeurde toen ik dit als mijn grootste noodzaak accepteerde, en al het andere op de achtergrond kwam te staan. Voor de allereerste keer begon ik me te verheugen in de rijkdom van de kleine dingen, en dankbaarheid vulde mijn ongelooflijk nederige leven.

De steun en liefde die oprecht in mijn leven kwamen, voor het eerst in mijn leven, was overweldigend mooi. En tot slot was ik voldoende aanwezig om het te zien en erbij te zijn.

Als je, mogelijk voor de eerste keer ooit, de ego-behoefte om te herbouwen en gezien te worden als succesvol laat vallen, en de behoefte aan spullen en acquisities nu loslaat, en in plaats daarvan de rijkdom van je ziel en het herstel ervan tot je hoogste prioriteit maakt – kan ik je niet vertellen hoeveel al het leven / de bron / God je werkelijk bovenmatig zal gaan voeden en bloeien.

Stap 5: Genees uw gebrekkige geldovertuigingen

Dit is een essentiële stap die veel mensen missen na narcistisch financieel misbruik. Als je gewoon probeert door te gaan en terug te keren in de wereld om het geld en de middelen die je hebt verloren terug te krijgen, eer je jezelf niet echt en zal je herstel worden gemist.

Ik kan je niet genoeg vertellen dat dit één van de ernstigste fouten is die ik mensen zie maken. Ja, het is waar dat we moeten overleven en voedsel op tafel en op het dak boven ons hoofd moeten houden. Dus doe dat, maar haal de druk van jezelf weg om te vliegen en te slagen.

Je vleugels zijn gebroken en moeten worden hersteld voordat je weer kunt vliegen.

Dan zul je in staat zijn om zonder angst in overeenstemming te zijn met overvloed en stroom.

Mijn leven veranderde dramatisch toen ik de talrijke (ik had tonnen) blokkades opruimde over inkomsten en welzijn. Ik had ook vreselijke zelf-saboterende opvattingen over het proberen de liefde van mensen te verdienen en te kopen en zeer schaarse grenzen over geld. 

Diep in mijn genezing realiseerde ik me dat ik nooit succesvol zou zijn, hoe hard ik ook mijn best deed. Deze trauma’s hielden me opgesloten in pijnlijke financiële trajecten als raketten, keer op keer.

Als er niet twee narcisten waren geweest die me financieel op mijn knieën hadden gebracht, en mij in hoge mate toegewijd waren aan het vinden, loslaten en genezen van de trauma’s die ik ontdekte met het NARP – werk – zou ik niet het ongelooflijke, overvloedige en vruchtbare leven leiden dat ik leef vandaag.

Ik zag ook dat elke keer dat ik de angst voor schulden losliet of niet genoeg bracht of 40 jaar levensinspanning financieel had verloren, er wonderen in mijn leven begonnen te verschijnen, ook financieel.

Omdat mijn Innerlijke Identiteit geen rijkdom meer nodig had om het te vervullen, omdat het van binnen steeds meer een geheel werd, kwamen er overvloedige kansen en begonnen mijn eigen inspiratie organisch te komen.

Niet omdat ik het nodig had, omdat ik het ben.

Sinds ik mijn pijnlijke financiële overtuigingen heb opgeruimd, nadat ik eerst de gezondheid van mijn ziel heb geëerd en genezen, is mijn leven over deze onderwerpen onbeschrijflijk veranderd, en dat geldt ook voor het jouwe.

Stap 6: Laat de schuld los dat u mensen van wie u houdt (zoals uw kinderen) door financiële problemen hebt laten gaan

Velen van ons hebben geworsteld met deze volgende belangrijke stap.

Nadat ik de narcist verliet waren mijn kinderen er kapot van dat we “zijn huis” verloren. Hij was buitengewoon getraumatiseerd door de stap terug in de accommodatie die we moesten maken.

Ik beloof je dat zij, toen ik de weg leidde en accepteerde dat wat er met ons gebeurde, deel uitmaakte van onze zielenevolutie, inclusief de hunne, en ermee ‘oké’ werd, volgde.

Ik ben zo trots om nu te zeggen dat onze kinderen niet oppervlakkig zijn en ‘dingen’ niet boven mensen of hun ziel prijzen. 

In plaats van dat er ‘littekens’ waren over wat we hebben meegemaakt, was de wederopbouw, te beginnen met onze ziel, één van de krachtigste en overvloedigste lessen die we ooit hebben geleerd.

Stap 7: Word wie je echt zou moeten zijn

Zoveel mensen werken in beroepen die ze niet leuk vinden, alleen om geld te verdienen. Dat is geen broodwinning. Het is doodgaan.

Mijn suggestie is, terwijl je aan het genezen bent en je afstemt op je ziel, om in je behoeften te voorzien met een baan die niet alles in beslag zal nemen, zelfs als het niet je droomdoel is.

Stel jezelf vervolgens, terwijl je trauma loslaat en geneest, de volgende vragen:

WIE ben ik? 

Wat verlicht me? 

Wat wil ik van binnenuit ontvouwen om een ​​verschil te maken? 

Welke unieke bijdrage kan ik leveren?

Ik stel ook voor om specifieke Quanta Freedom Healing Shifts uit te voeren op alle trauma’s die je in de weg staan ​​om je af te stemmen op de antwoorden op deze vragen. 

Veel mensen die dit hebben gedaan, zijn versneld in de richting van de ontplooiing van de missie van hun ware ziel, die niet alleen hun doelbewustzijn prachtig hebben bevredigd, maar ook voor grote overvloed aan hen hebben gezorgd.

En dat is precies wat er gebeurt als we op dreef komen!

Ik beloof je dat wanneer je je wijdt aan genezing en het loslaten van je Ware Zelf, je missie van binnenuit zal komen. 

Het begint als je jouw gevoelens en driften en hoe meer je de twijfels en blokkades in jezelf wegneemt, des te meer zal dit in beeld komen: jouw kansen, mogelijkheden en wonderen brengt om het samen met jou te genereren.

Ik hoop dat deze 7 stappen je een weg hebben geboden die je duidelijkheid, richting, opluchting en persoonlijke kracht zal geven.

Als dit artikel echt resoneert met jou en je zou graag meer willen weten over het complete systeem dat we gebruiken om niet alleen te overleven, maar ook te bloeien na narcistisch financieel misbruik, met behulp van energetisch werk, dan  raad ik je aan om een ​​kijkje te nemen in de Herstelprogramma voor narcistisch misbruik

financieel misbruik
meer info

Ik kijk ernaar uit om uw opmerkingen en vragen over dit zeer belangrijke onderwerp te beantwoorden.

Laten we misschien elkaar ondersteunen in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.588 andere abonnees