Een vuurtoren van zelfzorg en solidariteit.

Een vuurtoren van zelfzorg en solidariteit.

Zovelen van ons gaan op dit moment door enorme veranderingen en onrust gaan.

Ik wil je vragen: heb je het moeilijk? Voel je je niet lekker, verward, verloren en bang? Of boos! Word je getriggerd? Kom je erachter dat mensen en situaties waarvan je dacht dat ze bij je pasten dat ineens niet meer zijn? Deze plotselinge triggers gaan niet alleen over mensen, maar omvatten ook onzekerheden en veel stressvolle omstandigheden. En het thema van al deze triggers is ‘niet weten wat er in de toekomst gaat gebeuren’, zowel op wereldschaal als in je persoonlijke leven. Waar kunnen je wat hulp voor je zelfzorg vinden, waar is de vuurtoren van zelfzorg?

Als je ook geen vuurtoren hebt voor solidariteit is dat op zijn zachtst gezegd verontrustend!

Hoe gaan we in onze geest gecentreerde integriteit, waarheid en vrede vinden terwijl een genocide in Oekraïne plaatsvindt door Rusland en er miljoenen mensen lijden door de klimaatcrisis? We worden overspoeld met ongecontroleerde informatie. Fascistoïde bewegingen doen zich voor als democratisch, en tirannieën gebruiken sublieme technologieën om wereldwijd macht te veroveren.

Zonder innerlijke rust en stevigheid heb je misschien het gevoel dat je uit elkaar valt, zonder dat je gebruikelijke uiterlijke rekwisieten er voor je zijn.

Misschien ben je je bewust van enorme verschuivingen in alles waarvan je zelfs maar een paar jaar geleden dacht dat het je realiteit was.

We bevinden ons in een snelle tijdsverandering.

Mensenrechten, wetenschap en het internationaal recht worden aangevallen in naam van vrijheid. Ondertussen groeit bij een klein deel van de bevolking Co-creatief Bewustzijn i.p.v. ego-bewust als gevolg van de beschikbaarheid van andere culturen.

Is er nu een krachtige kans om uit de duisternis te komen van het weggeven van macht aan mensen en situaties buiten je, en naar het Licht van het terugnemen van de kracht in je?

Nu gaat het om thuiskomen in de herinnering dat je de Bron bent. Dat je en de Schepping Eén zijn – in plaats van dat je een machteloos slachtoffer bent, overgeleverd aan mensen en situaties buiten jezelf.

Wat is er echt aan de hand?

Of je hebt misschien kortgeleden een nieuwe levensstijl ontdekt. Of je begint misschien bij het begin en voelt dat de oude manier van leven en zijn niet meer voor je werkt.

Het lijkt alsof alles in een wanhopige chaos verkeert, zowel persoonlijk als collectief. Van treinafspraken, tot feuilletons als Thuis, van de zoveelste reorganisatie op het werk, tot plotse veranderingen van politici.

vuurtoren zelfzorg en solidariteit
Groeitaken

Hier en daar stroomt kwetsbaar licht naar binnen.

Wat schept extra Licht?

Schaduwen worden naar buiten gespoeld. Dat wat eens verborgen was, wordt nu blootgelegd – met niets meer om te verbergen. Dit gebeurt op micro- en macroschaal, op persoonlijk en mondiaal niveau.

Jouw en mijn grootste verantwoordelijkheid is om te gaan met wat er gaande is in ons dagelijks leven. Overmoed, afweer, energieblokkades, niet-genezende wonden en onopgeloste problemen tussen liefdespartners, families, vrienden en collega’s komen nu naar boven om eventueel geheeld te worden.

Je voelt je misschien mateloos getriggerd en aangevallen. Misschien voel je je zelfs massaal in de steek gelaten door degenen waarvan je dacht dat ze je volk waren, die nu op gespannen voet staan ​​met je.

Misschien zie je de smerige waarheid over situaties en mensen die je al die tijd tolereerde.

Of misschien had je altijd al een vreemd onderbuikgevoel over bepaalde mensen dat nu volledig wordt bevestigd. Dit maakt het beëindigen van die relaties – en het verlaten van die mensen uit je leven – er echter niet gemakkelijker op om te begrijpen en te accepteren. Want het is tijd om een richting en positie te kiezen?

Eén ding is zeker: als je voortkomt uit patronen van misbruik, zul je niet langer willen proberen giftige, pijnlijke en onbevredigende relaties te beheren.

Maar hoe kun je verder stijgen dan dit?

Zelfs niet-narcistische mensen raken nu zo getriggerd dat ze uithalen. Ze worden irrationeel, veroordelend en sommige zelfs smerig. Ze vallen ook massaal anderen aan, vooral degenen die hen proberen te helpen, te redden of met hen te redeneren.

Ben je aan het verdrinken?’, waartoe roept dit ons nu op?

Stop en wees stil. Stop met proberen ze je te laten begrijpen en  stop met te proberen hen te ‘begrijpen’. Luister met aandacht! Het is tijd om te stoppen met vasthouden, en je innerlijke wereld te verkennen, zodat je jezelf kan ontmoeten en eren. Wanneer we eenmaal een richting en positie hebben gekozen, kunnen we daarmee verdergaan. In welke richting bevindt u zich en wat is de betekenis ervan?

Laat me de enige twee mogelijke rijstroken uitleggen.

Transparantie, eerlijkheid en directe communicatie.

Je hebt Niets te verbergen, en kunt staan ​​in “ik ben mezelf” zonder spelletjes, en angst.
Leiderschap, integer met gezonde grenzen, mensen zichzelf laten zijn en laten zien, of ze nu wel of niet bij je passen. Dit kun je echt als je je verbindt met anderen, en als je je verbonden voelt.

Het loslaten van mensen die niet langer op het niveau van waarheid, nederigheid en integriteit zijn waarop je authentiek wilt leven. Als ze niet op dat niveau zitten, hoe komt dat dan tot uiting? Ze zullen weigeren eerlijk en doorzichtig te zijn. Ze verbergen, vallen aan en oordelen. Daarbij parasiteren ze je energie omdat ze denken dat ze er recht op hebben.

Dit is wat toxische personen doen, ook mensen die in die snelle veranderingen niet overdenken op zichzelf en de nodige stilte nemen worden toxisch.

Je moet je eigen fouten onder ogen zien, je triggers en wonden oplossen om vooruitgang te boeken en in het Licht te blijven.

Het goede voorbeeld geven, op een ‘commanderende’ manier. Dit is mijn waarheid en dit zijn mijn grenzen. Als je mijn grenzen niet kunt respecteren laat ik je en mezelf vrij.

Leven in het nu, vanuit je hart en geest.

Je weet dat je de weg die voor je ligt niet hoeft te zien en niet kunt weten. De controle uit handen geven en je laten leiden door een innerlijke vrede en intuïtie. Dit is de enige plaats van waaruit ECHTE resultaten nu plaatsvinden.

In je relaties werkt het niet als:

“Onoprecht zijn, zich niet uitspreken, wrok koesteren, wrok koesteren en ‘vals’ zijn” de boventoon hebben. Handelen zoals andere mensen willen dat je doet, of anderen manipuleren om aan je eigen agenda te voldoen werkt ook niet meer.
Mensen proberen te veranderen in wie je wilt dat ze zijn, om je gelukkig te maken, is ook niet echt een goede strategie.

Oordelen, prediken, en voorschrijven aan anderen vanuit je eigen superieure standpunt wordt snel doorzichtig en verliest elk enthousiasme.
Vechten tegen giftige relaties zonder naar je eigen integriteit te kijken of je eerlijk uit te spreken brengt geen solaas. Geen gewonde triggers van binnen aanpakken om je eigen energielekken en niet-genezen projecties te begrijpen brengt je geen stap vooruit.

Weigeren om met nederigheid naar binnen te keren om verantwoording af te leggen over je ongenezen kwetsuren brengt je geen vrede.
Proberen controle te hebben over andere mensen en resultaten, en absoluutheden hebben. Dit is leven vanuit het angstige ego wat niet meer goed werkt in deze turbulente tijd.
 
We worden nu allemaal uitgedaagd met onze innerlijke dingen, en niets kan dat veranderen. Het wijst erop dat het zo moet zijn. Ik heb van zovelen van jullie gehoord dat ze dit ook ervaren. Ik weet wat dit is. Dat wat niet echt is, breekt en valt, en dat wat echt IS zal blijven staan.

Hoe overleven we deze enorme inzinkingen en maken we plaats voor de doorbraken?

Laat dus los wat niet klopt, leef in de werkelijkheid en zorg goed voor jezelf in deze moeilijke tijd. Stel je een tol voor. Als het integer is, hoe sneller het draait, hoe krachtiger het wordt. Als er beschadigingen zijn – als het niet meer heel is – zal het onstabiel zijn, dan zal het instorten en breken.

Niemand van ons is vrijgesteld om in te storten en breken.

Degenen die het slachtoffer zijn, met onopgeloste, onverwerkte wonden exploderen. Mensen die niet integer zijn, gaan snel bergafwaarts – ze worden blootgesteld, worden ziek, worden smerig en de wonden die ze vroeger konden verbergen, zijn nu voor iedereen zichtbaar.

Narcisten worden begrijpelijkerwijs erger.

Zelfs niet-narcistische mensen die niet naar binnen keren om hun wonden te helen (en in plaats daarvan alles buiten zichzelf de schuld geven van hoe ze zich van binnen voelen) lijken nu bijna net zo smerig als narcisten. Deze mensen vallen juist de mensen aan die hen liefdevol zouden kunnen begeleiden en helpen genezen!

Heeft u dit ook waargenomen? Laat het me dan weten in de reacties hieronder. Je hebt vast wel gemerkt dat grote en sterke emoties ook bij je opkomen. Je kunt je meer boos en gefrustreerd voelen dan gewoonlijk. Je voelt je dan misschien wel een beetje gestoord en je raakt je geestelijke gezondheid kwijt.

Een vuurtoren zijn voor jezelf en anderen

Gaan we onze duisternis onderzoeken, vasthouden en loslaten? Of blijf je het volstoppen?

Gaan we hierdoor heen met open ogen, harten en geest? Of houden we de gevangen traumatische energie in ons vast, waar het ons alleen nog maar meer uit elkaar kan halen?

Ik verzeker je dat ik de laatste tijd veel visualisatie, affirmaties, meditaties en helende bewegingen (Qigong) hebt gedaan.

Ik heb oude, muffe, vastzittende, donkere energie uit mezelf moeten halen – overtuigingen en pijn over het gevoel niet gesteund te worden, ergernis over het gebrek aan integriteit en eerlijkheid van mensen.

Het is een kwestie van loslaten, eerlijk zijn en openstaan voor alles ‘zoals het is’. Er zijn tijden geweest dat ik helemaal in tranen uitbarstte! Nu ik mijn intuïtie heb gevonden, volg ik die ook als ik solidariteit nodig acht en in mijn streven naar maatschappelijke veranderingen.

Dankzij mijn weigering om vast te blijven zitten in negatieve emoties ben ik al die tijd niet in die donkere put afgedaald, en ik heb geen plan dat nu wel te doen. Onze kinderen zijn vaak de grootste uitdaging omdat ze ons zo dierbaar zijn en ze soms doen wat we niet willen.

Je kunt met kleine stappen de pijn verschuiven, en licht inbrengen.

Het is een nieuw aspect van mezelf, zoals een vlinder die uit een vieze oude cocon komt. Als je een hoger niveau van bewustzijn ervaart waar je tot nu toe geen toegang toe had hoef je je ook niet superieur te gedragen tegenover anderen want dan zak je onmiddellijk terug.

Ik weet dat deze manier van Zijn voor ons allemaal beschikbaar is. Vandaag wil ik het hoe een vuurtoren zijn in duisternis noemen.

Vuurtorens rennen niet rond om mensen te redden van het raken van de rotsen. Ze staan ​​als het Licht dat de weg wijst.

Lichtbaken zijn, gaat over sterk, echt en eerlijk zijn.

Nooit door anderen gegijzeld worden uit angst, en geen verantwoordelijkheid nemen voor anderen die bang zijn. Het gaat gewoon om Zijn en stralende integriteit.

Als ik over anderen oordeel, met hen worstel en door hen ontspoort, dan ben ik de Vuurtoren uit en word ik tegen de rotsen gesmeten. Ik kan mezelf en anderen niet de weg wijzen.

Je hoeft de schuld niet op anderen te projecteren en anderen te veroordelen. Mijn steeds groter wordende bewustzijn wil loslaten, sterk blijven.

Wanneer ik weet dat ik mezelf aan het reinigen en verlichten ben, kan ik dat gevoel bovenhalen en naar buiten duwen door na te denken, en dan de verschuiving, meditatie, affirmaties en somatische bewegingen doen die bij me passen. Hoe meer ik dit doe, hoe meer het Licht, de kracht en de waarheid zich aan me openbaren.

Ik ben gestopt met het redden van mensen in mijn familie en het proberen om ze op snelheid te krijgen – wat een enorme les is als het om dierbaren gaat! Ik kan ontspannen waar ik ben, en ze hun eigen weg laten vinden – als ze dat ook willen. Ik weet dat dit geen invloed heeft op de creatie van mijn leven, omdat de Bron mijn Bron is, het maakt niet uit wat anderen wel of niet doen.

vuurtoren
Gratis’ materiaal voor zelfzorg en vuurtorens

De Vuurtoren is heel, compleet en standvastig op zichzelf.

In deze levensgebeurtenis ben ik getuige van de absolute vreugde van degenen die zich naar een hoger niveau tillen en met mij meedoen in verschillende groepen – in vreugdevolle, opwindende cocreatie die geen gelijkenis vertoont met de vernietiging die om ons heen gaande is.

Het is alsof je in een ander universum leeft. Ik zegen degenen die ervoor hebben gekozen (vaak heel onbewust) om niet de sprong te wagen om oude inzichten los te laten, en ik wens hen het allerbeste.

Ik schommel vaak en wandel want ik ben geen angsthaas. Er is geen weg terug voor mij. Ik weet dat velen van jullie ook meegaan – of voelen dat het nodig is.

Ten slotte

Ik hoop dat het artikel van vandaag je aanspreekt en inspirerend is. Ik ben gepassioneerd om mensen de informatie te geven die hen kan helpen begrijpen wat er op dit moment aan de hand is en hen energetisch te ondersteunen met groeitaken, affirmaties, meditaties en somatische bewegingen.

Door met kleine stapjes samenhangend verandering in je leven te brengen; kun je krachtig je innerlijke schaduwen loslaten en het Licht naar binnen brengen. Het is een geduldig werk om een berg met trauma’s in beweging te brengen. Toch, vroeger is “in wezen” voorbij en in het nu is er mogelijkheid voor dankbaarheid en gewoon zijn.

De dagelijkse strijd van de Oekraïners die zich verzetten tegen de Russische binnendringers herinnert ons eraan hoe groot onze veerkracht is, als we die maar aanspreken.
Het is mogelijk dat u toch nog spraaktherapie nodig zult hebben.
Er staan ook gratis activiteiten in het menu, zodat je kunt beslissen wat je nu wilt doen.
Laat me weten wat je denkt van dit artikel. Wanneer dit bericht van dienst is geweest, deel het dan met je netwerk en geef het een duimpje omhoog. Heb jij ook zulke ervaringen meegemaakt?

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer

Nederlandse editie How to do the work dr. Nicole LePera
Klik op de foto voor meer info
Engelstalig How to meet your self dr. Nicole LePera
Klik voor meer Info
dr. Nicole LePera holistic-psychologist

Geplaatst

in

, , ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees