Diepere informatie over automutilatie en suïcidaal gedrag.

narcistische kenmerken

Zelfbeschadiging begrijpen en overwinnen. Paperback.

Een op de twintig jongeren heeft ervaring met automutilatie of zelfbeschadiging. Dat automutilatie veel voorkomt, werd al duidelijk nadat prinses Diana haar eigen ervaringen publiek maakte.

zelfbeschadiging begrijpen en overwinnen

In dit indringende boek verheldert Steven Levenkron het fenomeen zelfbeschadiging voor lotgenoten, ouders, vrienden en therapeuten. Stap voor stap laat Levenkron zien welke gedachtewereld achter automutilatie gedrag schuilgaat. In essentie geeft hij een duidelijke richting voor de oplossing van dit probleem.

Door uitvoerige gevalsstudies en de weergave van therapeutische gesprekken ontstaat een profiel van de zelfbeschadiger.

De persoon die aan automutilatie doet, is iemand die in feite bang is voor mensen. Bovendien heeft hij of zij angst om verlaten te worden. Eigenlijk is het iemand die moeilijk vertrouwen kan geven. In het algemeen heeft hij of zij vaak problemen om relaties in stand te houden.

Op een betrokken en geruststellende manier wijst dit boek de weg naar hulp. Daarnaast biedt het vaardigheden om dit probleem te lijf te kunnen gaan.

omgaan met zelfbeschadiging en suïcidaal gedrag

Van A tot ggz. – Omgaan met zelfbeschadiging en suïcidaal gedrag. EBOOK. Paperback.

Zelfbeschadiging of automutilatie is een thema waarop lang een taboe heeft gerust. Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor. Daarbij wordt er beter naar cliënten geluisterd. Bovendien wordt er meer onderzoek gedaan naar behandelmethodes en richtlijnen.

Het doel van dit boek is het thema nadrukkelijk aandacht te geven in plaats van het te negeren of te bagatelliseren. Het zelfbeschadigende en suïcidale gedrag wordt als uitgangspunt genomen, niet de onderliggende problematiek.

De auteurs laten onder andere zien in welke vormen het zelfbeschadigend en suïcidaal gedrag voorkomt. Ook de oorzaken of functies die zelfbeschadiging heeft.

Bovendien kijkt de auteur welke problemen samenhangen met het gedrag. Verder kijken de auteurs wat het betekent voor anderen en welke vormen van therapie er zijn.

Ook besteden ze aandacht aan wat cliënten zelf kunnen doen en hoe ze met lotgenoten in contact kunnen komen.

Gepubliceerd door Annemie Declercq

Annemie is in het bezit van een Bachelor diploma in Orthopedagogie dat ze heeft behaald aan de Hogeschool Gent. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie. Ze werkt al vele jaren in de VDAB om mensen te helpen werk te vinden en te behouden. Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren. Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder pleegmoeder, plusmama, armoede consulent en orthopedagoge. Ze werkt 33 jaar in de VDAB in Roeselare. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe!