kwade vrouw met handen open voor narcisme.blog
Narcistische triangulatie is een veel voorkomende en effectieve tactiek van de heimelijke emotionele manipulatie van een psychopaat.

De manipulator introduceert andere vrouwen op elke mogelijke manier in de relatie. Door over een vrouw op het werk te praten, over zijn ex-vriendinnen te praten, met andere vrouwen te flirten waarbij je bent brengt hij je uit balans en maakt hij je jaloers. De narcist gebruikt narcistische triangulatie om zijn doel van dat moment te bereiken.

https://narcisme.blog/wp-content/uploads/2019/08/Anderen_manipuleren_tot_een_conflict_met_elkaar_door_triangulatie.mp4

In een normale relatie zal een personen zijn uiterste best doen om te bewijzen dat hij of zij betrouwbaar is.
De manipulator doet precies het tegenovergestelde en die persoon kijkt graag naar je pijn en angst.

Hij of zij geniet er van.


Dat individu zorgt meestal voor zijn volgende doelwit, terwijl hij of zij nog in een relatie is. De narcist gebruikt die persoon handig om je te manipuleren en je te devalueren.

Triangulatie is een  passief-agressieve manipulatietactiek die door  narcisten en sociopaten wordt  gebruikt om gevoelens van jaloezie en onzekerheid bij hun partners op te wekken.

Het is een tactiek waarmee narcisten opwindende illusies van populariteit kunnen creëren.

Door triangulatie creeëren ze de illusie dat ze buiten de relatie veel drukker en meer sociaal gewild zijn dan ze in werkelijkheid zijn.

Deze  narcistische strategie, zoals alle andere, glijdt na verloop van tijd stilletjes de relatie in, zodat jij — de liefhebbende partner — amper weet dat het gebeurt totdat je  ‘dat gevoel’ begint te krijgen.

Wanneer de narcist trianguleert, merken slachtoffers dat ze jaloers zijn op mensen, plaatsen en dingen die, onder normale omstandigheden, geen tweede blik zouden rechtvaardigen.

Als je altijd hebt geweten dat de narcist een éénling is, lijkt het door narcistische triangulatie dat je altijd al ongelijk hebt gehad. Als de narcist altijd ‘vrienden’ heeft gehad, wordt narcistische triangulatie gebruikt om zijn populariteit te melken voor alles wat het waard is.

Hoe dan ook, het gewenste resultaat is dat jij je angstig, achterdochtig en onzeker voelt over elk klein dingetje.

U kunt zich zelfs schuldig gaan voelen over uw jaloerse gedachten en twijfelen aan uw vermogen om ‘normaal’ te doen.

Wanneer en als je de narcist confronteert met je vermoedens, zal die persoon je waanvoorstellingen of behoeftig of bipolair noemen en de narcist zal nooit iets toegeven.

De narcist zal je met een lege blik aankijken en beweren dat hij of zij geen flauw idee heeft waar je het over hebt. ‘Goed,’ zegt hij, ‘ik denk dat ik je niets over iemand kan vertellen. Ik probeer alleen maar met je te praten. Je bent zo onzeker. ‘  En de narcistische triangulatie zal doorgaan.

klik voor meer info

Een narcist trianguleert altijd — zelfs als je niet weet dat ze het doen.

Geduldig zoals altijd, zal de narcist het gewoon verder doen en het doen totdat je het verdomme moeilijk krijgt.  Totdat hij of zij je van al dat vertrouwen en de veiligheid die je aantrekkelijk voor hem maakte in de eerste plaats ontdaan heeft.

Het ding dat narcistische triangulatie zo geweldig maakt, is dat het buitengewoon flexibel is. Het kan eigenlijk alles omvatten — zelfs levenloze objecten.

Mijn ex bracht de meeste van onze jaren samen door met mij te trianguleren met zijn mobiele telefoon. Begrijp je zijn mobiele telefoon!

Op elk moment was zijn telefoon ofwel aan zijn hand gelijmd of in de zak van zijn spijkerbroek. Soms sloot hij zijn mobiel op in zijn auto aan de oplader. Dan was zijn mobiel op mysterieuze manier verloren, vooral toen hij bij mij was.

Vervolgens vond hij die op mysterieuze manier terug nadat hij thuiskwam. Handig “uit de buurt” en niet in staat om een ​​signaal te krijgen. Uitgeschakeld, binnen enkele minuten, werkte de gsm niet goed totdat er een oproep binnenkwam.

Hij trilde zodat ik het niet zou horen rinkelen. Zijn gsm was plotseling niet in staat teksten te ontvangen. Of zijn mobiel was plotseling in staat om alleen teksten te ontvangen.

De narcist had altijd een groot aantal gekke excuses waarom ik het niet kon zien, horen, weten, of binnen een meter of vijf ervan kon komen.

In mijn gedachten had die mobiele telefoon lange benen, schattig haar en een geweldige kont. Als een bonus zou mijn ex tijdens een  stille behandeling zelfs zijn nummer veranderen, waardoor ik gek zou worden.

Wel of niet zijn telefoon, op een bepaald moment, bevatte die de nummers van willekeurige vriendinnen, nooit echt wist ik hoe het in elkaar zat. Toch deed de narcist er alles aan om mij te laten voelen dat er iets mysterieus was met die gsm dat ik niet mocht weten. 

klik voor meer info

Klinkt dat bekend? Geloof me, bij dit mobilofoon spel van de narcist  draait alles om triangulatie.

Een narcist zal trianguleren wanneer hij of zij voelt dat jij je een beetje te comfortabel voelt in je eigen huid of (God verhoede!), een beetje te ontspannen in de relatie.

Als hij of zij bijvoorbeeld een nieuwe baan begint, trianguleert dat individu terloops — maar één keer te vaak — de sprankelende receptioniste te noemen en hoeveel ze hem aan zijn ex of zijn zus of zelfs jou doet herinneren.

De narcist laat het misschien zo terloops wegglippen dat hij of zij in vertrouwen een geheim met haar deelde waar alleen jij van wist of erger nog, midden in een discussie zou de narcist misschien iets zeggen als:

Narcist:  ‘Zie je wel? Ik wist dat je zo zou handelen. Zelfs  Jessica wist het. Ze zei dat je dat zou doen en ze had gelijk. Ze kent je niet eens en ze weet al hoe jij bent! ”.

Partner: Echt? Dus, je praat  met haar over mij? Je klaagt  bij haar over je vriendin en zij geeft commentaar? Wat voor soort meisje doet dat? Wat is er met jou verdomme?

Narcist:  Oh, hier gaan we. (grinnikt)

Zie je wat ik bedoel? Ik moet leren mijn mond te houden. Het maakt niet uit met wie ik praat, je gaat dat toch aanvallen. We waren net gewoon aan het praten dat is alles. We praten over veel dingen.

Partner:  Echt? Dat is leuk. Waarom praat je met iemand over mij   — laat staan ​​met de meisjes op het werk? Heb je enig idee hoe ik me daarbij voel?

Narcist:  Stop met het starten van dat shitgedoe van jou en ik heb hier niets meer om over te praten. Ik moet terug naar kantoor.

Je kunt het bovenstaande gesprek talloze keren hebben met elke nieuwe baan die hij of zij zou beginnen.

Sommige narcisten zullen zelfs het podium creëren voor  narcistische triangulatie, zodat het onvermijdelijke verraad de meeste invloed zal hebben.

klik op de foto voor meer info

Om dit te doen, kunnen ze in eerste instantie beweren dat ze juist  de vrouw haten die later stilletjes de ‘vertrouweling’ zal worden. Of ze zullen lange tijd helemaal niemand noemen en dan — BANG — plotseling iemand die je zelfs nooit  van gehoord hebt blijkt zijn beste vriend(in) te zijn.

Ja, de narcist zal ons  opzettelijk  toestaan een vals gevoel van vertrouwen en veiligheid te ontwikkelen  voordat  hij of zij ons terug naar de realiteit smakt.

Voor alle duidelijkheid, het is volkomen normaal dat je verwacht een paar verhalen te delen en gesprekken te voeren over collega’s en vrienden, maar niets over deze  gesprekken van de narcist zijn normaal.

Alles waar een narcist bij betrokken is, heeft een ietwat sinistere inslag.

De narcist kan heel normaal gedrag vertonen — zoals in vriendschappelijke praatjes met zijn partner over informele gebeurtenissen — en het ondersteboven keren.

Het zal de passief-agressieve manier zijn waarop de narcist zijn aanwijzingen in gesprekken gooit, of het zal de verbuiging in zijn stem zijn of de houding waarmee de narcist het zegt.

Bovenal zal het de vreemde manier zijn dat wat de narcist ook zegt,  het de bedoeling is je iets te laten “voelen“.

Narcistische triangulatie is bedoeld om u niet alleen te laten twijfelen aan uw belang in het leven van de narcist, maar ook aan uw belang in de wereld in het algemeen, zodat ze uw zelfvertrouwen volledig kunnen ondermijnen.

Het is een meesterlijke tactiek in de de pathologische relatieagenda van de narcist  en het is bedoeld om je kapot  te maken.

Een narcist zal je trianguleren met een meisje, een jongen, zijn moeder of een ander familielid, een collega, een nieuw verworven kennis die je nooit zult ontmoeten, de huisbaas, een buurman, de barman, zijn baas en zo verder.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Alles is mogelijk! En deze persoon over wie de narcist spreekt, is misschien niet eens zijn volgende doelwit of misschien is ze dat wel. Je zult het nooit zeker weten.

Als afleiding van de hele zaak, kan dit individu je zelfs trianguleren met de ene persoon, terwijl de narcist je bedriegt met een andere. Vaker wel dan niet zal deze andere persoon geen idee hebben dat ze zelfs worden gebruikt om te trianguleren.

Het is allemaal een glorieus mysterie! De bedoeling is, zoals altijd, om je uiteindelijk te verbinden  met de waanzin. De narcist laat je nooit ontspannen. Nooit.

Narcistische triangulatie kan uw verwachtingen van de relatie verlagen tot het punt dat u rustig zelfgenoegzaam wordt.

Ik werd de afgelopen jaren erg stil, verstrikt in  cognitieve dissonantie  en verwarring. Het laatste wat ik wilde doen was tenslotte een grote deal maken over niets.

Zijn woorden, wel of niet opzettelijk, zijn de grootste aanwijzingen over wat de narcist wil bereiken. Door goed te luisteren kun je in plaats van je alles te laten overkomen, zijn truc langzaam draaien in jouw voordeel.

klik op de foto voor meer info

Je kunt jouw narcist leren  lezen  als een boek.

Goed of slecht, je kunt gewoon goed luisteren en de informatie opslaan in jouw dagboek. Of je kunt een foto nemen waardoor je dat beter in je geheugen kunt opnemen,  omdat het belangrijk is dat te documenteren, omdat je bijna feitelijk de patronen zult terug vinden zoals je hier kunt lezen over iemands ervaringen.

Hoewel je een uniek persoon bent, is de narcist geen uniek persoon. De narcist heeft geen identiteit. Het is een masker. Er komen veel gedragspatronen overeen met andere narcisten volgens de context waarin ze leven. Die context is natuurlijk wel uniek, maar de reactie is typisch narcistisch.

Later, als je  alleen bent, kun jij de bestanden één voor één tevoorschijn halen.

Na een tijdje zul je zien dat de narcist probeert jou geobsedeerd te maken over een soort fantoomcompetitie. Het kan  een vicieuze cirkel worden die die obsessie voedt.

Voor degenen die nog nooit bij dit type narcistische relatie betrokken zijn geweest, is het moeilijk om de dynamiek van de narcistische triangulatiestrategie te begrijpen.

Omdat er zelden bewijs is dat onze gedachten daarrond ondersteunt. Dan klinken we vaak als jaloerse jankers zonder iets tastbaars te hebben om over te zeuren.

Het trieste feit is dat triangulatie gewoon een ander onderdeel wordt van de onzin waaraan slachtoffers verslaafd raken.

Wanneer het ons in feite zou moeten dwingen te vertrekken, doet het precies het tegenovergestelde.

In plaats daarvan raken we geobsedeerd door het vasthouden aan onze ‘positie’.

We vergeten volledig wat wel en niet een “normaal” onderdeel is van romantische menselijke interactie.

Elke dag aan deze gekheid worden onderworpen, verandert wie we zijn als persoon — van binnen en van buiten.

Het is de dood van een hart met duizend snijwonden. Dat is nog een andere onverklaarbare reden waarom de nasleep — de emotionele bijkomende schade — van  narcistisch misbruik  zo traumatisch is.

Denk erover na en denk aan je leven. Hoe sterk voel je je nog verbonden met het leven, met jouw ziel of voel je je meer en meer afgesplitst?

Want narcistische triangulatie is een geheime operatie waarbij bedrog en misbruik worden gepleegd om een andere persoon aan te vallen en in diskrediet te brengen met een derde partij.

De narcist brengt andere mensen in de mix om verdere chaos en verwarring te creëren en om hun eigen handen schoon te houden.


De narcistische-ouder gebruikt triangulatie tussen de andere echtgenoot en de kinderen. Ze tegen elkaar uitspelen is het doel.
Na het weggooien gaat de narcistische triangulatie verder en verandert de naam in ouderlijke vervreemding en loyaliteitsconflicten.

klik op de foto voor meer info

Narcisten houden van drama.

Allerlei drama. In feite lijken ze evenveel drama nodig te hebben als zuurstof.

Soms hebben ze ‘geluk’  en lopen ze midden in een drama.

Maar vaak  creëren ze drama.

Als je tot nu toe hebt gelezen, weet je waarschijnlijk al  hoe goed ze zijn in het creëren van chaos.

Een van hun favoriete trucs is ‘narcistische triangulatie’.

Deze term wordt gebruikt door  professionals in de geestelijke gezondheidszorg.

Wat het betekent is dat ze een derde partij in hun puinhoop slepen.

Deze derde partij kan iemand in uw buurt zijn. Zodat ze kunnen werken aan het ontmantelen van jouw relaties.

Of misschien is het een vreemde.  Om je jaloers en onzeker te maken.

Narcistische Triangulatie kan plaatsvinden in een breed scala aan instellingen  en situaties. Het is één van de favoriete tools van een narcist.

Onder volwassenen gebeurt narcistisch misbruik vaak op kantoor. Verwacht dus dat de pester op de werkplek het gezellig vindt met je baas. Of met je favoriete collega.

Hij of zij kan deze persoon een voorkeursbehandeling geven.  terwijl jij in de kou blijft.  

Het kan heimelijker, maar ook openlijk worden gedaan.  Het gevolg is dus dat je blijft je eigen percepties in vraag te stellen.

U kunt bijvoorbeeld worden uitgenodigd voor een lunch. Maar het blijkt dan een trio te zijn.

De narcist zal van deze gelegenheid gebruik maken  om je te laten weten dat ze de aandacht aan je vriendin besteedt.

Je vriend lijkt er op in te gaan.  Omdat narcisten een griezelig vermogen hebben om mensen binnen te halen.

Hierdoor voel je je buitengesloten.  Inferieur. Jaloers. Onrustig. Ongemakkelijk.

En dat is precies de bedoeling.

Hoe te reageren op narcistische triangulatie?

Triangulatie vindt plaats in een verstoorde romantische relatie. Je partner kan in jouw aanwezigheid flirten.

Het gebeurt ook in platonische relaties.

De narcist zal contact opnemen met mensen in uw buurt. Dan begint de triangulatie.

Het eindspel is om je te vernederen.  Ook om je andere relaties te vernietigen. Je bent dus als gevolg van narcistische triangulatie nog meer geïsoleerd.

Verwacht vervelende opmerkingen.  Verachtelijk gedrag. Terwijl het doelwit van de triangulatie wordt overspoeld met genegenheid.

Narcistische Triangulatie maakt de narcist krachtig. Deze bevoegdheid wordt gedeeld door een derde partij.

De derde partij zou er een einde aan kunnen maken. Maar in plaats daarvan laat deze het doorgaan. Vanwege een reëel of vermeend voordeel.

Dit is een goed moment om uit te leggen dat ik geen professional in de geestelijke gezondheidszorg ben.

Dus alles wat je hier ziet, is geschreven als informatie en is niet bedoeld als advies. Ik heb die kennis opgedaan tijdens mijn levenservaring en geleerd er over te reflecteren oa dankzij mijn studies orthopedagogie.

Mijn “opleiding” komt uit de eerste hand.

Dit is wat ik heb geleerd.

Hoe narcistische triangulatie te stoppen?

En het werkte voor mij en ook voor anderen waarmee ik heb gesproken.

Narcistische Triangulatie verzwakt je. Het is erg ongezond. De narcist is van plan je te vernietigen. Dit is een manier om dat te proberen.

quantum healing starter pack

Dus wat doe je dan?  Hoe reageer je?

De beste aanpak is om weg te gaan.  Laat hun spellen doorgaan, maar  zonder jou want je kunt ze niet veranderen.

In de meeste gevallen is dit de beste aanpak.  Want als een narcist eenmaal het oorlogspad opgaat, heeft hij of zij meestal het duidelijke voordeel, omdat ze deze techniek al heel vroeg hebben geperfectioneerd in hun jeugd.

Narcisten spelen om te winnen.  Ze slaan dus alleen toe als de overwinning bijna zeker is. Dit betekent dat u uw ondersteuningsbasis moet worden vernietigd. Vaak wordt dit gedaan door karaktermoord.

Waarom geloven mensen de vervelende geruchten?  Ze zouden beter moeten weten.

Narcistische Triangulatie karaktermoord. 

Ja, ze zouden beter moeten weten.  Maar mensen zijn zwak. En moreel gestoorde mensen zijn goede leugenaars. Ze zorgen er ook voor dat ze een beetje waarheid mengen om hun verhaal geloofwaardig te maken.

U hebt bijvoorbeeld kortgeleden gereisd om uw moeder te bezoeken. Iedereen weet dit. Dus het lugubere verhaal zal gebaseerd zijn op je reis.

Ondanks een gebrek aan empathie zijn narcisten erg goed in het lezen van mensen. Ze beoordelen situaties gemakkelijk.

Ze doen dit beter dan de gemiddelde persoon.  Het is bijna een bovenmenselijk vermogen om dingen op te schalen.

Ze hebben ook niet dezelfde morele bezwaren als gezonde mensen. Dus handelen ze op hun ergste impulsen. Ze lijken geen spijt te hebben.

Combineer dat allemaal met een sluwe geest en dan kun je zien waarmee je te maken hebt.

Het is een giftige situatie voor jou.  Omdat een narcist mensen zal manipuleren op manieren die je je niet eens kunt voorstellen.

Hoe om te gaan met narcistische triangulatie?

Daarom is het meestal het beste om de situatie de ruimte te geven. Verwijder jezelf er zoveel mogelijk van.

Ga op het werk uit hun omgeving.  Probeer geen contact te maken met een van beide partijen.

Het is mogelijk dat de narcist bij je baas is aangekomen. Als je een ongemakkelijke rilling op het werk voelt, is het waarschijnlijk tijd om je cv up-to-date te krijgen en nieuw werk te zoeken.

Dit zou kunnen uitmonden in pesten op de werkplek.

Het is waarschijnlijk een veilige gok dat de narcist je reputatie heeft versnipperd en de basis heeft gelegd voor je ontslag.

Meestal wint de pester op de werkplek.  Het doelwit is ontslagen of neemt ontslag.

Sommige mensen kunnen misschien terugvechten en winnen. Maar meestal werkt dat niet.

De narcist heeft een lange geschiedenis van vuil spelen. We willen ons niet verlagen door deel te nemen aan dezelfde verdorven spelletjes.

Hoe narcistische triangulatie te herkennen?

Helaas ligt hier het probleem.

We weten vaak pas laat in het spel dat we het doelwit van een narcist zijn.

Dit betekent dat de haatcampagne erg vergevorderd is. Kritische omstanders hebben zich al tegen je ‘gekeerd’. Andere kritische omstanders hebben besloten ‘neutraal’ te blijven. In werkelijkheid maken  ze het pesten echter mogelijk.

Narcisten werken het beste in de duisternis.  Ze doen hun vuile werk op de achtergrond en ontmantelen langzaam maar zeker je sociale steun.

Als het op de werkplek gebeurt, betekent dit vaak werkloosheid.

Meestal realiseer je je pas wat er gebeurt als de narcistische triangulatie zo ver is gevorderd  dat je de schade niet kunt herstellen.

Totdat het je raakt, merk je alleen maar een vaag, ongemakkelijk gevoel.

Je voelt je bijvoorbeeld niet meer op je gemak in een bepaalde setting, ondanks dat je dat ooit had in het verleden.

Mensen kunnen je anders behandelen.  Maar het is zo subtiel dat je je misschien afvraagt ​​of het je verbeelding is.

Totdat het je raakt.

Je wordt uit een sociale groep geduwd. De groep van een jonge moeder. Een kerkgroep. Een hobbyclub enz

Je baan staat op het spel.

Narcisten zijn ongelooflijk sluw.  De waarschuwingssignalen zijn dus alleen achteraf te zien.

Op je gevoel vertrouwen. Geef geen verontrustende gevoelens in een bepaalde situatie, vooral als ze blijven bestaan.

Hoe om te gaan met narcistische triangulatie? 

In een sociale setting is het gemakkelijker om met triangulatie om te gaan. Je loopt gewoon weg.

Dit kan helaas pijnlijk zijn. Omdat het andere mensen betreft. Mensen waar je om geeft.

Mogelijk moet u dus andere relaties loslaten,  althans voorlopig. Verbrand geen bruggen. Ga gewoon weg.

Waarschijnlijk heeft de narcist minstens één van je vrienden gecoöpteerd. Dat is goed. Laat deze nieuw aangegane relatie voortduren. Zonder tussenkomst.

Deze relatie is voorbestemd om te worden opgeblazen.  Het enige wat je hoeft te doen is wachten.

Dan kunt u deze relatie weer hervatten, zonder de narcist er middenin. De ervaring zal jullie beiden wijzer maken.

Wees ondertussen aardig voor jezelf. Doe dingen waar je blij van wordt.

Nieuwe mensen ontmoeten. Geniet van een narcistvrij bestaan.

Binnenkort mis je niet eens de persoon  die je leven zo ellendig heeft gemaakt. Ik beloof het je.

Als je meer wilt lezen over het overleven van narcistisch misbruik,  kun je de zoekfunctie gebruiken.

Niemand dwingt ons om op emotionele achtbanen te rijden.

Zoals je wel weet, maar niet als je opgevoed werd door narcistische ouders, ben je gewoon geworden aan triangulatie, is er in ware liefde geen concurrentie of competitie, noch echt OF noch impliciet.

Een nieuwe houding krijgen en je kracht terugnemen is nodig om je te bevrijden. Het leven is zo kort en je verdient het om gelukkig te zijn!

Ben je getrianguleerd door een narcist? Laat het me weten in het commentaargedeelte!

You may also like...

2 Comments

  1. Beste… mijn zoon zit in een narcistische relatie. Z’n vriendin beheerst z’n social media en ze is een pathologische leugenaar. En ze heeft ervoor gezorgd dat onze zoon boos is op ons, z’n broer en zus, z’n vrienden, iedereen. Ze laat hem zeggen dat wij hypocriet en respectloos zijn. Hoe kan zoiets gebeuren? Ook was er in het begin van de relatie sprake van triangulatie. Misschien nu ook nog, maar dat weten wij niet. Iedere keer als wij hem gesproken hebben, belt hij een dag later in opdracht denk ik, om te zeggen dat wij zijn vriendin niet accepteren.Wat kunnen we doen? Kan iemand mij advies geven? Ik ben radeloos.
    Groet Inge

  2. Ik denk dat het nodig is om een tijdje het onderwerp vriendin in het gesprek met hem te laten vallen, maar toch zelf ook initiatief te nemen om hem te laten voelen dat je hem graag ziet, onafhankelijk van wat er nu allemaal misloopt. Als zijn vriendin narcistisch is, zal hij als persoon dienen te groeien, dat is natuurlijk pijnlijk als ouder omdat te zien, maar ‘t is aan hem om dit op den duur te zien. Je kunt hem enkel maar versterken door hem onvoorwaardelijk graag te zien, zelfs al krijg je ten onrechte verwijten, zolang hij geen misbruik van je maakt. Wat deed hij graag tussen zijn 0 – 18 jaar? Waar droomde hij vroeger van om te doen, te worden enz? Misschien kun je hem daar op een zachte manier aan herinneren. Het zal gaan met vallen en opstaan, tot dat je zo’n vertrouwen hebt, maar je kunt alleen maar zijn vertrouwen winnen als je hem geeft wat hij vooral mist, onvoorwaardelijke liefde en aanvaarding. Groeten Johan

Geef een reactie, vraag of antwoord. Dank je wel!