De narcist gebruikt narcistische triangulatie! video

Narcistische triangulatie is een veel voorkomende en effectieve tactiek van de heimelijke emotionele manipulatie van een psychopaat. In dit artikel vind je de reden waarom de narcist triangulatie gebruikt.

De manipulator introduceert andere vrouwen op elke mogelijke manier in de relatie. Door over een vrouw op het werk te praten, over zijn ex-vriendinnen te praten, met andere vrouwen te flirten waarbij je bent, brengt hij je uit balans en maakt hij je jaloers. De narcist gebruikt narcistische triangulatie om zijn doel van dat moment te bereiken.

https://narcisme.blog/wp-content/uploads/2019/08/Anderen_manipuleren_tot_een_conflict_met_elkaar_door_triangulatie.mp4
De narcist gebruikt triangulatie!

In een normale relatie zal een persoon zijn uiterste best doen om te bewijzen dat hij of zij betrouwbaar is. De manipulator doet precies het tegenovergestelde en die persoon kijkt graag naar je pijn en angst.

Hij of zij geniet er van.

Dat individu zorgt voor zijn volgende doelwit, terwijl hij of zij nog in een relatie is. De narcist gebruikt die persoon handig om je te manipuleren en je te devalueren. Triangulatie is een passief-agressieve manipulatietactiek die door narcisten en sociopaten wordt gebruikt om gevoelens van jaloezie en onzekerheid bij hun partners op te wekken.

Het is een tactiek waarmee narcisten opwindende illusies van populariteit kunnen creëren.

Door triangulatie scheppen ze de illusie dat ze buiten de relatie veel drukker en meer sociaal gewild zijn dan ze in werkelijkheid zijn. Deze narcistische strategie, zoals alle andere, glijdt na verloop van tijd stilletjes de relatie in, zodat de liefhebbende partner amper weet dat het gebeurt totdat je  ‘dat gevoel’ begint te krijgen.

Wanneer de narcist trianguleert, merken slachtoffers dat ze jaloers zijn op mensen, plaatsen en handelingen die, onder normale omstandigheden, geen tweede blik zouden rechtvaardigen.

Als je altijd hebt geweten dat de narcist een éénling is, lijkt het door narcistische triangulatie dat je altijd al ongelijk hebt gehad. Als de narcist altijd ‘vrienden’ heeft gehad, wordt narcistische triangulatie gebruikt om zijn populariteit te melken voor alles wat het waard is.

Hoe dan ook, het gewenste resultaat voor de narcist is dat je je angstig, achterdochtig en onzeker voelt over elk klein dingetje.

de narcist gebruikt triangulatie
Anderen manipuleren tot een conflict met elkaar door triangulatie

Je kunt zich zelfs schuldig gaan voelen over je jaloerse gedachten en twijfelen aan je vermogen om ‘normaal’ te doen.>

Wanneer en als je de narcist confronteert met je vermoedens, zal die persoon je waanvoorstellingen of behoeftig of bipolair noemen en de narcist zal nooit iets toegeven.

De narcist zal je met een lege blik aankijken en beweren dat hij of zij geen flauw idee heeft waar je het over hebt. ‘Goed’, zegt hij, ‘ik denk dat ik je niets over iemand kan vertellen. Ik probeer alleen maar met je te praten. Je bent zo onzeker.’  En de narcistische triangulatie zal doorgaan.

een narcist gebruikt triangulatie om zichzelf begerenswaardig te maken
Klik voor meer info: Waarom gebruikt de narcist triangulatie?

>Een narcist trianguleert altijd, zelfs als je niet weet dat ze het doen.

Geduldig zoals altijd, zal de narcist het gewoon verder doen en het doen totdat je het moeilijk krijgt.  Totdat hij of zij je van al dat vertrouwen en de veiligheid die je aantrekkelijk voor hem maakte in de eerste plaats ontdaan heeft.

Het ding dat narcistische triangulatie zo geweldig maakt, is dat het buitengewoon flexibel is. Het kan eigenlijk veel omvatten, zelfs levenloze objecten.

Mijn ex bracht de meeste van onze jaren samen door met me te trianguleren met zijn mobiele telefoon. Begrijp je: zijn mobiele telefoon!

Op elk moment was zijn telefoon ofwel aan zijn hand gelijmd of in de zak van zijn spijkerbroek. Soms sloot hij zijn mobiel op in zijn auto aan de oplader. Dan was zijn mobiel op mysterieuze manier verloren, vooral toen hij bij me was.

Vervolgens vond hij die op mysterieuze manier terug nadat hij thuiskwam. Handig “uit de buurt” en niet in staat om een ​​signaal te krijgen. Uitgeschakeld, binnen enkele minuten, werkte de gsm niet goed totdat er een oproep binnenkwam.

Hij trilde zodat ik het niet zou horen rinkelen. Zijn gsm was plotseling niet in staat teksten te ontvangen. Of zijn mobiel was plotseling in staat om alleen teksten te ontvangen.

De narcist had altijd een groot aantal gekke excuses waarom ik het niet kon zien, horen, weten, of binnen een meter of vijf ervan kon komen.

In mijn gedachten had die mobiele telefoon lange benen, schattig haar en een geweldig achterwerk. Als een bonus zou mijn ex tijdens een stille behandeling zelfs zijn nummer veranderen, waardoor ik gek zou worden.

Wel of niet zijn telefoon, op een bepaald moment, bevatte die de nummers van willekeurige vriendinnen, nooit echt wist ik hoe het in elkaar zat. Toch deed de narcist er alles aan om me te laten voelen dat er iets mysterieus was met die gsm dat ik niet mocht weten. 

Door triangulatie kan de narcist de controle uitoefenen over anderen, de narcist gebruikt triangulatie
klik voor meer info: Waarom de narcist triangulatie gebruikt?

Klinkt dat bekend? Geloof me, bij dit mobilofoonspel van de narcist draait alles om triangulatie.

Een narcist zal trianguleren wanneer hij of zij voelt dat je je een beetje te comfortabel voelt in je eigen huid of een beetje te ontspannen in de relatie.

Als hij of zij bijvoorbeeld een nieuwe baan begint, trianguleert dat individu terloops – maar één keer te veel – de sprankelende receptioniste te noemen en hoeveel ze hem aan zijn ex of zijn zus of zelfs je doet herinneren.

De narcist laat het zo terloops wegglippen dat hij of zij in vertrouwen een geheim met haar deelde waar alleen je van wist of erger nog, midden in een discussie zou de narcist iets zeggen als:

Narcist”Zie je wel? Ik wist dat je zo zou handelen. Zelfs Jessica wist het. Ze zei dat je dat zou doen en ze had gelijk. Ze kent je niet eens en ze weet al hoe je bent!”.

Partner: Echt? Dus, je praat met haar over mij? Je klaagt bij haar over je vriendin en ze geeft commentaar? Wat voor soort meisje doet dat? Wat is er met je verdomme?

Narcist:  Oh, hier gaan we. (grinnikt)

Zie je wat ik bedoel? Ik moet leren mijn mond te houden. Het maakt niet uit met wie ik praat, je gaat dat toch aanvallen. We waren net gewoon aan het praten dat is alles. We praten over veel dingen.

Partner:  Echt? Dat is leuk. Waarom praat je met iemand over mij, laat staan ​​met de meisjes op het werk? Heb je enig idee hoe ik me daarbij voel?

Narcist:  Stop met het starten van dat shitgedoe van je en ik heb hier niets meer om over te praten. Ik moet terug naar kantoor.

Je kunt het bovenstaande gesprek talloze keren hebben met elke nieuwe baan die hij of zij zou beginnen.

Sommige narcisten zullen zelfs het podium creëren voor narcistische triangulatie, zodat het onvermijdelijke verraad de meeste invloed zal hebben.

Om dit te doen, kunnen ze in eerste instantie beweren dat ze juist  de vrouw haten die later stilletjes de ‘vertrouweling’ zal worden. Of ze zullen lange tijd helemaal niemand noemen en dan – BANG – plotseling iemand die je zelfs nooit van gehoord hebt, blijkt zijn beste vriend(in) te zijn.

Ja, de narcist zal ons opzettelijk toestaan een vals gevoel van vertrouwen en veiligheid te ontwikkelen voordat hij of zij ons terug naar de realiteit smakt.

Voor alle duidelijkheid, het is volkomen normaal dat je verwacht een paar verhalen te delen en gesprekken te voeren over collega’s en vrienden, maar niets over deze gesprekken van de narcist zijn normaal.

Veel waar een narcist bij betrokken is, heeft een ietwat sinistere inslag.

De narcist kan normaal gedrag vertonen zoals in vriendschappelijke praatjes met zijn partner over informele gebeurtenissen— en het ondersteboven keren.

Het zal de passief-agressieve manier zijn waarop de narcist zijn aanwijzingen in gesprekken gooit, of het zal de verbuiging in zijn stem zijn of de houding waarmee de narcist het zegt.

Bovenal zal het de vreemde manier zijn dat wat de narcist ook zegt, dat het de bedoeling is je iets te laten “voelen”.

Narcistische triangulatie is bedoeld om u niet alleen te laten twijfelen aan uw belang in het leven van de narcist, maar ook aan uw belang in de wereld in het algemeen, zodat ze uw zelfvertrouwen volledig kunnen ondermijnen.

Het is een meesterlijke tactiek in de pathologische relatieagenda van de narcist en het is bedoeld om je kapot te maken.

Een narcist zal je trianguleren met een meisje, een jongen, zijn moeder of een ander familielid, een collega, een nieuw verworven kennis die je nooit zult ontmoeten, de huisbaas, een buurman, de barman, zijn baas en zo verder.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Alles kan! En deze persoon over wie de narcist spreekt, is niet eens zijn volgende doelwit of is ze dat wel. Je zult het nooit zeker weten.

Als afleiding van de hele zaak, kan dit individu je zelfs trianguleren met de ene persoon, terwijl de narcist je bedriegt met een andere. Vaker wel dan niet zal deze andere persoon geen idee hebben dat ze zelfs worden gebruikt om te trianguleren.

Het is allemaal een glorieus mysterie! De bedoeling is, zoals altijd, om je uiteindelijk te verbinden met de waanzin. De narcist laat je nooit ontspannen. Nooit!

Narcistische triangulatie kan uw verwachtingen van de relatie verlagen tot het punt dat u rustig zelfgenoegzaam wordt.

Ik werd de afgelopen jaren stil, verstrikt in cognitieve dissonantie en verwarring. Het laatste wat ik wilde doen was tenslotte een grote deal maken over niets.

Zijn woorden, wel of niet opzettelijk, zijn de grootste aanwijzingen over wat de narcist wil bereiken. Door goed te luisteren kun je in plaats van je alles te laten overkomen, zijn truc langzaam draaien in je voordeel.

Je kunt je narcist leren lezen als een boek.

Goed of slecht, je kunt gewoon goed luisteren en de informatie opslaan in je dagboek. Of je kunt een foto nemen waardoor je dat beter in je geheugen kunt opnemen. Het is belangrijk dat te documenteren, omdat je bijna feitelijk de patronen zult terug vinden zoals je hier kunt lezen over iemands ervaringen.

Hoewel je een uniek persoon bent, is de narcist geen uniek persoon. De narcist heeft geen identiteit. Het is een masker. Er komen veel gedragspatronen overeen met andere narcisten volgens de context waarin ze leven. Die context is natuurlijk wel uniek, maar de reactie is typisch narcistisch.

Later, als je alleen bent, kun je de bestanden één voor één tevoorschijn halen.

Na een tijdje zul je zien dat de narcist probeert je geobsedeerd te maken over een soort fantoomcompetitie. Het kan een vicieuze cirkel worden die die obsessie voedt.Voor degenen die nog nooit bij dit type narcistische relatie betrokken zijn geweest, is het moeilijk om de dynamiek van de narcistische triangulatiestrategie te begrijpen.

Omdat er zelden bewijs is dat onze gedachten daarrond ondersteunt. Dan klinken we als jaloerse jankers zonder iets tastbaars te hebben om over te zeuren.

Het trieste feit is dat triangulatie gewoon een ander onderdeel wordt van de onzin waaraan slachtoffers verslaafd raken.

Wanneer het ons in feite zou moeten dwingen te vertrekken, doet het precies het tegenovergestelde. In plaats daarvan raken we geobsedeerd door het vasthouden aan onze ‘positie’.

We vergeten volledig wat wel en niet een “normaal” onderdeel is van romantische menselijke interactie.

Elke dag aan deze gekheid worden onderworpen, verandert wie we zijn als persoon zowel van binnen en van buiten. Het is de dood van een hart met duizend snijwonden. Dat is nog een andere onverklaarbare reden waarom de nasleep, de emotionele bijkomende schade van narcistisch misbruik  zo traumatisch is.

Denk erover na en denk aan je leven. Hoe sterk voel je je nog verbonden met het leven, met je ziel of voel je je meer en meer afgesplitst?

Want narcistische triangulatie is een geheime operatie waarbij bedrog en misbruik worden gepleegd om een andere persoon aan te vallen en in diskrediet te brengen met een derde partij.

De narcist brengt andere mensen in de mix om verdere chaos en verwarring te maken en om hun eigen handen schoon te houden.

De narcistische ouder gebruikt triangulatie tussen de andere echtgenoot en de kinderen. Ze tegen elkaar uitspelen is het doel.
Na het weggooien gaat de narcistische triangulatie verder en verandert de naam in ouderlijke vervreemding en loyaliteitsconflicten.

Narcisten houden van drama.

Allerlei drama. In feite lijken ze evenveel drama nodig te hebben als zuurstof. Soms hebben ze ‘geluk’  en lopen ze midden in een drama.Anders maken ze zelf drama. Als je tot nu toe hebt gelezen, weet je al hoe goed ze zijn in het maken van chaos.

Een van hun favoriete trucs is ‘narcistische triangulatie’.Deze term wordt gebruikt door professionals in de geestelijke gezondheidszorg.Wat het betekent, is dat ze een derde partij in hun puinhoop slepen.Deze derde partij kan iemand in uw buurt zijn. Zodat ze kunnen werken aan het ontmantelen van je relaties.

Of is het een vreemde.  Om je jaloers en onveilig te doen voelen. Narcistische Triangulatie kan plaatsvinden in een breed scala aan i instellingen en situaties. Het is één van de favoriete tools van een narcist.

>Onder volwassenen gebeurt narcistisch misbruik op kantoor.

Verwacht dus dat de pester op de werkplek het gezellig vindt met je baas. Of met je favoriete collega.Hij of zij kan deze persoon een voorkeursbehandeling geven, terwijl je in de kou blijft.  

Het kan heimelijker, maar ook openlijk worden gedaan. Het gevolg is dus dat je blijft je eigen percepties in vraag te stellen. U kunt bijvoorbeeld worden uitgenodigd voor een lunch. Maar het blijkt dan een trio te zijn.

De narcist zal van deze gelegenheid gebruikmaken om je te laten weten dat ze de aandacht aan je vriendin besteedt. Je vriend lijkt er op in te gaan.  Omdat narcisten een griezelig vermogen hebben om mensen binnen te halen. Hierdoor voel je je buitengesloten.  Inferieur. Jaloers. Onrustig. Ongemakkelijk. En dat is precies de bedoeling.

Hoe te reageren op narcistische triangulatie?

Triangulatie vindt plaats in een verstoorde romantische relatie. Je partner kan in je aanwezigheid flirten. Het gebeurt ook in platonische relaties.De narcist zal contact opnemen met mensen in uw buurt. Dan begint de triangulatie.

et eindspel is om je te vernederen.  Ook om je andere relaties te vernietigen. Je bent dus als gevolg van narcistische triangulatie nog meer geïsoleerd. Verwacht vervelende opmerkingen. Verachtelijk gedrag. Terwijl het doelwit van de triangulatie wordt overspoeld met genegenheid.

Narcistische triangulatie maakt de narcist krachtig. Deze bevoegdheid wordt gedeeld door een derde partij.De derde partij zou er een einde aan kunnen maken. Maar in plaats daarvan laat deze het doorgaan. Vanwege een reëel of vermeend voordeel.

Dit is een goed moment om uit te leggen dat ik geen professional in de geestelijke gezondheidszorg ben.

Dus alles wat je hier ziet, is geschreven als informatie en is niet bedoeld als advies. Ik heb die kennis opgedaan tijdens mijn levenservaring en geleerd er over te reflecteren o.a. dankzij mijn studies orthopedagogie.

Mijn “opleiding” komt uit de eerste hand. Dit is wat ik heb geleerd.

Hoe narcistische triangulatie te stoppen?

En het werkte voor mij en ook voor anderen waarmee ik heb gesproken. Narcistische Triangulatie verzwakt je. Het is erg ongezond. De narcist is van plan je te vernietigen. Dit is een manier om dat te proberen.

Dus wat doe je dan?  Hoe reageer je? De beste aanpak is om weg te gaan. Laat hun spellen doorgaan, maar zonder je want je kunt ze niet veranderen.

In de meeste gevallen is dit de beste aanpak.  Want als een narcist eenmaal het oorlogspad opgaat, heeft hij of zij het duidelijke voordeel, omdat ze deze techniek al vroeg hebben geperfectioneerd in hun jeugd.

Narcisten spelen om te winnen.  Ze slaan dus alleen toe als de overwinning bijna zeker is. Dit betekent dat u uw ondersteuningsbasis moet worden vernietigd. Dit wordt gedaan door karaktermoord. Waarom geloven mensen de vervelende geruchten?  Ze zouden beter moeten weten.

Narcistische Triangulatie karaktermoord. 

Ja, ze zouden beter moeten weten. Maar mensen zijn zwak. En moreel gestoorde mensen zijn goede leugenaars. Ze zorgen er ook voor dat ze een beetje waarheid mengen om hun verhaal geloofwaardig te maken.

Je hebt bijvoorbeeld kortgeleden gereisd om uw moeder te bezoeken. Iedereen weet dit. Dus het lugubere verhaal zal gebaseerd zijn op je reis.

Ondanks een gebrek aan empathie zijn narcisten erg goed in het lezen van mensen. Ze beoordelen situaties gemakkelijk. Ze doen dit beter dan de gemiddelde persoon.  Het is bijna een bovenmenselijk vermogen om dingen op te schalen.

Ze hebben ook niet dezelfde morele bezwaren als gezonde mensen. Dus handelen ze op hun ergste impulsen. Ze lijken geen spijt te hebben. Combineer dat allemaal met een sluwe geest en dan kun je zien waarmee je te maken hebt.

Het is een giftige situatie voor je.  Omdat een narcist mensen zal manipuleren op manieren die je je niet eens kunt voorstellen.

Hoe om te gaan met narcistische triangulatie?

Daarom is het meestal het beste om de situatie de ruimte te geven. Verwijder jezelf er zoveel mogelijk van. Ga op het werk uit hun omgeving. Probeer geen contact te maken met een van beide partijen.

Het kan dat de narcist bij je baas is aangekomen. Als je een ongemakkelijke rilling op het werk voelt, is het tijd om je cv up-to-date te krijgen en nieuw werk te zoeken.

Dit zou kunnen uitmonden in pesten op de werkplek.

Het is een veilige gok dat de narcist je reputatie heeft versnipperd en de basis heeft gelegd voor je ontslag. Dikwijls wint de pester op de werkplek.  Het doelwit is ontslagen worden of ontslag nemen. Sommige mensen kunnen terugvechten en winnen. Maar dat werkt niet.

De narcist heeft een lange geschiedenis van vuil spelen. We willen ons niet verlagen door deel te nemen aan dezelfde verdorven spelletjes.

Hoe narcistische triangulatie te herkennen?

Helaas ligt hier het probleem.We weten pas laat in het spel dat we het doelwit van een narcist zijn.

Dit betekent dat de haatcampagne vergevorderd is. Kritische omstanders hebben zich al tegen je ‘gekeerd’. Andere kritische omstanders hebben besloten ‘neutraal’ te blijven. In werkelijkheid kan door hen het pesten echter blijven doorgaan.

Narcisten werken het beste in de duisternis. Ze doen hun vuile werk op de achtergrond en ontmantelen langzaam maar zeker je sociale steun.

Als het op de werkplek gebeurt, betekent dit werkloosheid.

Weet je dat je je pas beseft wat er gebeurt als de narcistische triangulatie zo ver is gevorderd dat je de schade niet kunt herstellen.

Totdat het je raakt, merk je alleen maar een vaag, ongemakkelijk gevoel.

Je voelt je bijvoorbeeld niet meer op je gemak in een bepaalde setting, ondanks dat je dat wel had in het verleden.

Mensen kunnen je anders behandelen.  

Maar het is zo subtiel dat je je afvraagt ​​of het je verbeelding is.Totdat het je raakt.Je wordt uit een sociale groep geduwd. De groep van een jonge moeder. Een kerkgroep. Een hobbyclub enz Je baan staat op het spel.

Narcisten zijn ongelooflijk sluw.  De waarschuwingssignalen zijn dus alleen achteraf te zien.

Op je gevoel vertrouwen. Geef geen verontrustende gevoelens in een bepaalde situatie, vooral als ze blijven bestaan.

Hoe om te gaan met narcistische triangulatie? 

In een sociale setting is het gemakkelijker om met triangulatie om te gaan. Je loopt gewoon weg. Dit kan helaas pijnlijk zijn. Omdat het andere mensen betreft. Mensen waar je om geeft.

Mogelijk moet u dus andere relaties loslaten, althans voorlopig. Verbrand geen bruggen. Ga gewoon weg.

Minstens één van je vrienden is door de narcist gecoöpteerd als handlanger. Dat is goed. Laat deze nieuw aangegane relatie voortduren. Zonder tussenkomst.

Deze relatie is voorbestemd om te worden opgeblazen.  Het enige wat je hoeft te doen is wachten. Dan kunt u deze relatie weer hervatten, zonder de narcist er middenin. De ervaring zal jullie beiden wijzer maken. Wees ondertussen aardig voor jezelf. Doe dingen waar je blij van wordt.

Nieuwe mensen ontmoeten. Geniet van een narcist-vrij bestaan.

Binnenkort mis je niet eens de persoon die je leven zo ellendig heeft gemaakt. Ik beloof het je.

Als je meer wilt lezen over het overleven van narcistisch misbruik, kun je de zoekfunctie gebruiken.

Niemand dwingt ons om op emotionele achtbanen te rijden. Zoals je wel weet, maar niet als je opgevoed werd door narcistische ouders, ben je gewoon geworden aan triangulatie, is er in ware liefde geen concurrentie of competitie, noch echt OF noch impliciet.

Een nieuwe houding krijgen en je kracht terugnemen is nodig om je te bevrijden. Het leven is zo kort en je verdient het om gelukkig te zijn!

Ben je getrianguleerd door een narcist? Laat het me weten in het commentaargedeelte!

Waardering: 1 uit 5.

Tot slot

Ik hoop met heel mijn hart dat dit artikel je heeft geholpen een beter begrip te krijgen van triangulatie en waarom narcisten het gebruiken om de overhand te krijgen.

Weet dat een narcist een narcist is.

Je gaat de manier waarop ze je en anderen behandelen en de manier waarop ze werken niet veranderen. Maar je kunt jezelf veranderen door niet langer een gemakkelijk doelwit te zijn of in de buurt te zijn van mensen die je willen trianguleren.

Als dit je heeft geholpen te beseffen dat deze mensen niet te redden zijn, maar je ziel, leven en gezond verstand wel, dan zou ik je graag mijn groeitaken aanbieden, die zoveel van de begrippen van narcisme verklaart en hoe ze je energie gebruiken tegen je, zodat je deze patronen in je leven voor eens en voor altijd bewust kunt worden, losmaken, helen en stoppen.

U kunt verbinding maken met deze gratis groeitaken en alle andere gratis bronnen die daarbij horen door hier te klikken.

Als u klaar bent om echt te genezen, en u hebt genoeg van de pijn, dan raad ik u aan lid te worden van de NARP. Het is precies hoe ik, en duizenden anderen over de hele wereld, van de “ongeneeslijke” ziekte zijn genezen in tijdsbestekken en manieren die ons verbluften.

Lees hier meer over het Engelstalige NARP. En zoals altijd kan ik niet wachten om je te ontmoeten in je opmerkingen en vragen hieronder.


Reacties

2 reacties op “De narcist gebruikt narcistische triangulatie! video”

  1. Inge avatar
    Inge

    Beste… mijn zoon zit in een narcistische relatie. Z’n vriendin beheerst z’n social media en ze is een pathologische leugenaar. En ze heeft ervoor gezorgd dat onze zoon boos is op ons, z’n broer en zus, z’n vrienden, iedereen. Ze laat hem zeggen dat wij hypocriet en respectloos zijn. Hoe kan zoiets gebeuren? Ook was er in het begin van de relatie sprake van triangulatie. Misschien nu ook nog, maar dat weten wij niet. Iedere keer als wij hem gesproken hebben, belt hij een dag later in opdracht denk ik, om te zeggen dat wij zijn vriendin niet accepteren.Wat kunnen we doen? Kan iemand mij advies geven? Ik ben radeloos.
    Groet Inge

  2. johanpersyn avatar

    Ik denk dat het nodig is om een tijdje het onderwerp vriendin in het gesprek met hem te laten vallen, maar toch zelf ook initiatief te nemen om hem te laten voelen dat je hem graag ziet, onafhankelijk van wat er nu allemaal misloopt. Als zijn vriendin narcistisch is, zal hij als persoon dienen te groeien, dat is natuurlijk pijnlijk als ouder omdat te zien, maar ‘t is aan hem om dit op den duur te zien. Je kunt hem enkel maar versterken door hem onvoorwaardelijk graag te zien, zelfs al krijg je ten onrechte verwijten, zolang hij geen misbruik van je maakt. Wat deed hij graag tussen zijn 0 – 18 jaar? Waar droomde hij vroeger van om te doen, te worden enz? Misschien kun je hem daar op een zachte manier aan herinneren. Het zal gaan met vallen en opstaan, tot dat je zo’n vertrouwen hebt, maar je kunt alleen maar zijn vertrouwen winnen als je hem geeft wat hij vooral mist, onvoorwaardelijke liefde en aanvaarding. Groeten Johan

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees