Trianguleren is indirecte misbruik communicatie tussen meerdere partijen!

Narcisten zijn experts in trianguleren van mensen op een manier die ervoor zorgt dat niet alle partijen bij elkaar komen en de waarheid beseffen.

Geschatte leestijd: 4 minuten

Er is dus geen confrontatie tussen de partijen waardoor er een concurrentie ontstaat om de narcist te geven wat hij/zij wilt.

De meeste mensen in VKoN hebben trianguleren ondergaan, net als ik persoonlijk.

Triangulatie is een indirecte dynamiek van communicatie en gedrag waarbij meer dan twee mensen betrokken zijn die ongezond en schadelijk zijn. De handelsmerken van triangulatie zijn geheime operatie, bedrog en misbruik.

Het probleem is dat de meesten van ons waarschuwingssignalen in ons hebben en een ‘vleugje intuïtie’ dat iets niet ‘goed’ is. Maar we negeren ze totdat we een storing hebben. Dan hebben we geen andere keus dan naar binnen te keren en onze gapende wonden te helen.

Dan gebeurt er een wonder – we hebben vrienden, familie, autoriteiten, kennissen die de narcist kunnen doorzien en ons willen helpen.

We ontmoeten de mensen die ons kunnen helpen met een situatie waarmee we worstelen. We hebben een eerlijke rechter in rechtszaken en we trekken met gemak onze ‘nieuwe vriendengroep’ aan.

Maar je kunt triangulatie in je relaties beëindigen.

Het begint met het diepe besef dat je krachtig bent. Niet krachtig om anderen of elke situatie te beheersen, maar krachtig om jezelf en je reactie op elke persoon of situatie te beheersen. Ze kunnen je niets laten doen. Maar niet als je ermee instemt om het spel te spelen en je jonkvrouwkostuum tevoorschijn te halen. Alle triangulaties zijn gebaseerd op de leugen dat het beheersen van anderen werkt. Zonder hun instemming doet het dat nooit.

De intimidatie van de slechterik werkte alleen omdat de jonkvrouw er in haar hart mee instemde en de rol speelde. Ze had kunnen luisteren en begon toen te lachen tot haar wangen pijn deden. Ze had kunnen antwoorden “Gaat het? Heb je een knuffel nodig?” Dominantie is nepkracht. Door je woede lijk je emotioneel uit de hand te lopen en zie je eruit als een peuter die een driftbui krijgt. Dit is niet mooi.

Helpers vallen voor het idee dat ze een slachtoffer zouden helpen als ze gewoon hun verantwoordelijkheid van hen zouden wegnemen. Het ligt niet in uw macht om iemand van zichzelf te redden. Mensen, in hun macht over zichzelf, maken keuzes die hen in situaties brengen. En je kunt hun keuzes niet voor de rest van hun leven wegnemen. U kunt ze niet helpen, maar niet als u ze leert hoe ze betere keuzes kunnen maken.

Als de helper erin springt en het slachtoffer niet de eigenaar is van hun rotzooi, zullen ze onverantwoordelijke keuzes herhalen en wachten tot je het opruimt. Hoe lang duurt het voordat je boos wordt en de slechterik wordt?

Ik zeg niet dat ik nooit iemand moet helpen. Maar als je het doet vanuit de illusie dat je controle krijgt over hun onbeheerste leven, dan help je helemaal niet. Als je de 10 stappen kent van wat de ander moet doen om beter te worden, doe je het verkeerd.

Iedereen is krachtig. Iedereen kan zichzelf beheersen.

Zelfbeheersing betekent een keuze maken en er vervolgens naar handelen. Als je de slachtofferpositie inneemt, is er een heel patroon in je ziel dat dit ondersteunt. U bent waarschijnlijk ooit in uw leven slachtoffer geweest. Dit is voorbij.

Je kunt leren hoe je een krachtig leven moet leven. Wat je ook vertelt dat je op dit moment niet krachtig kunt zijn, het is een leugen. Elke gegeven situatie bevat keuzes. Je kunt jezelf in een richting naar keuze bewegen, om te stoppen met het innemen van de slachtofferpositie. Je moet omgaan met uw schaamte.

Als je een NARPer bent (lid van het Narcissistic Abuse Recovery Program) Modules 4, 5 en 8 van NARP zijn zeer krachtige zelfreflectie- en helende tools voor triangulatie. De waarheid zal je bevrijden.

Wat ga je met de tips uit het artikel doen? Heb je een vraag of suggestie? Laat zeker even een reactie achter:). Dank je wel! Reactie annuleren