De narcist weigert verantwoordelijkheid voor zijn slecht gedrag

De narcist weigert verantwoordelijkheid voor zijn slecht gedrag

Iedereen die ooit een hechte, persoonlijke relatie met een narcist heeft gehad, heeft enorme hoeveelheden emotionele energie verbruikt om de relatie te laten werken door het slecht gedrag van de toxische persoon.

Natuurlijk faalden ze om de relatie goed te krijgen. Omdat het hard werk is om een relatie alleen in stand te houden waarin je moet,

• voortdurend excuses maken
• op je hoede zijn
• op eierschalen lopen
• wachten tot de andere schoen naar je wordt geworpen
• normaal, aardig interpersoonlijk gedrag uitleggen (in de hoop fundamentele menselijkheid) te leren
• constant vergeven en/of vergeten en
• het doen met slechts af en toe een waardeloze valse verontschuldiging of geen verontschuldiging voor de veroorzaakte pijn.

Vind hier meer informatie over onze programma’s

Het komt erop neer dat als ze hun giftige gedrag niet willen veranderen – en onafhankelijk daaraan werken – om het te veranderen, je nooit blij met ze kunt zijn.

Als alles wat ze je zullen geven stress, liefdesverdriet en pijn is – of zelfs als dat regelmatig veel stress, liefdesverdriet en pijn geven is – dan kun je nooit een relatie met hen hebben die de pijn waard is die ze je zullen bezorgen.

Jouw geluk is niet egoïstisch. 

Het is eerder een maatstaf voor de levensvatbaarheid van die relatie. Hou die gedachte vast. 

Tag iemand die zijn of haar verlangen naar geluk moet valideren. Abonneer je om geen bericht van mij te missen. Vergeet niet te LIKEN, DELEN en een COMMENTAAR achter te laten.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer