Co-Parenting met een Narcistische ex tips om mee om te gaan 

Co-Parenting met een Narcistische ex tips om mee om te gaan 

Opvoeden, ondanks een narcistische ex.

Co-parenting met een narciste ex is niet mogelijk, omdat ze geen concept hebben van teamwork of zelfs samenwerking. Misschien zou de titel nauwkeuriger zijn als volgt, ‘Opvoeden, ondanks een narcistische ex’.

Meestal is er weinig of geen “co-parenting” mogelijk wanneer je ex-echtgenoot een narcist is. Je besteedt immers jouw tijd en energie door de schade die de narcist aan de kinderen heeft berokkend, te herstellen.

Narcisten zien hun kinderen als verlengingstukken van zichzelf en zijn simpelweg objecten die bedoeld zijn om de behoeften van de narcist te vervullen. In feite dienen kinderen op de eerste plaats gezet te worden. Ten slotte ben jij als de niet NPD diegene die jouw kinderen onvoorwaardelijke liefde kan geven en het risico op trauma’s bij de kinderen kan verminderen.

Bewaar jouw verwachtingen als ouders voor hen. Ze hebben geen “normale” moeder- of vaderlijke instincten en zijn niet in staat om inzicht te hebben in de behoeften van hun kind.

narcistische ex
Informeer je over ouderschap met een narcist

Stop met het denken dat elk gescheiden paar in staat zou zijn om mede-ouder te zijn.

Sommige ouders zijn gewoon niet geschikt om hun kinderen op te voeden. Dat is al helemaal het geval met een narcistische ouder.

Als u een conflict hebt met uw ex, probeer dan “parallel parenting”: verschillende huizen, verschillende regels en zo weinig mogelijk contact.

7 Tips voor het behandelen van een narcistische ex co-parent.

Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen als je gedwongen wordt om met een narcistische ex je kinderen op te voeden. Dit zijn geen co-parenting tips per se, maar eerder manieren om de schade die aan u en uw kinderen is gedaan (wordt gedaan), te minimaliseren. (te beperken)

U kunt uw narcistische ex niet wijzigen, maar u kunt de manier waarop u met hem interactie hebt veranderen.

Hier zijn enkele dingen die u kunt doen om u en uw kinderen te beschermen:

1. Minimaliseer de communicatie: Ontkoppel!

Communiceer met de narcistische ex-ouder alleen wanneer het de kinderen betreft. Negeer de  e-mails die gewoon de uitdrukking van zelfvergroting zijn. Breng een probleem aan over uw kind.

Onthoud het probleem aan te vallen, niet de andere ouder (ook al heeft hij of zij je aangevallen). Als u moet reageren, houd het kort, informatief en zakelijk.

Voorbeeld: je krijgt een beschuldiging, blamerende e-mail van de narcist, maar in het midden van de e-mail staat dat je Johnny naar zijn zwempraktijk moet brengen. Negeer de beschuldigingen en blamage en reageer beleefd “ik zal Johnny om 14 uur deze zaterdag naar zijn zwempraktijk brengen. Bedankt.

“Ontkoppelen van conflict: maak je geen zorgen over alles, maar niet als je kinderen in gevaar zijn.”

Als de narcist het hele weekeind de kinderen met junkfood spullen voedt, geef ze dan gezonde voeding tijdens de week wanneer ze bij je zijn. In het grondschema van dingen is dit een klein punt. Het is niet de moeite waard om in conflict te gaan. (dat hangt natuurlijk af van je persoonlijke waarden, prioriteiten en normen)

Doe niet mee: beperk uw communicatie aan e-mails of programma’s en houd alle communicatie kort, emotieloos, beleefd en gericht op de kinderen.

Als u zich emotioneel geladen voelt, reageer niet gedurende 24 uur tot dat u tijd hebt gehad om te kalmeren of een vertrouwde vriend uw reactie te laten beoordelen voordat de “verzend” knop te raken.

2. Neem het niet persoonlijk: “Projecting” komt vaak voor bij narcisten.

Zij zullen hun eigen onaanvaardbare gedachten en gedrag op je projecteren. Het kan moeilijk zijn om te luisteren naar negatieve, opmerkelijke reacties over u om daarop niet te reageren.

Neem het niet persoonlijk op en onthoud dat ze projecteren. Voorbeeld: Uw ex roept u vijandig toe: “Je bent dik en onaantrekkelijk en niemand zal ooit bij je willen zijn.”

Onthoud dat hij of zij projecteert en beseft dat wat je hoort, is “ik ben bang dat ikzelf dik ben, onaantrekkelijk en niemand me zal willen”.

‘Het is veel makkelijker te negeren als je begrijpt dat ze projecteren.’ Maak een emotionele buffer, een emotioneel schild voor jezelf tegenover je ex.

Probeer je best te doen om hem te negeren, alsof hij niet bestaat, of focus op het goede in jouw leven.

3. Schommel niet op elke toonhoogte van de Narcistische ex.

Een narcistische ex moet contact onderhouden met u  – zelfs als het negatief is – om Narcistische ondersteuning te verkrijgen. Dus hij kan de schadelijke opmerkingen laten escaleren, constant veranderen wat hij zegt of ongewenst gedrag herhalen om een ​​reactie van u te krijgen.

(Voorbeeld: de kinderen opeenvolgend opvragen)

Het is gebruikelijk dat ze ‘voor vechtscheiding’ gaan en dreigen om de bewaring te verkrijgen. Het “” Kies je gevechten” als je niet wilt dat elk klein ding een gevecht wordt, is iets om in overweging te nemen, zowel naar inhoud als naar timing.

Wie geeft erom in de rechtbank, als kleine Johnny te veel suiker krijgt wanneer hij in het huis van de vader is of dat Katie te laat komt bij mama’s huis? Laat de kleine dingen gaan. Als u drugs vindt tijdens de puberteit van uw kinderen is dat pas ernstig.

4. Niet afwijken van het programma: Narcisten hebben moeite met verandering.

Als u het schema alleen één keer verandert, zullen zij beweren dat u het ALTIJD wijzigt en het tot uw voordeel gebruikt

(“dat is waarom ik te laat ben”, of niet opdaag “, U verandert altijd het schema wanneer je er zin in hebt: zegt de Narcistische ex-bijgevolg).

5. Bescherm je kinderen niet altijd tegen hun emoties: Narcistische mensen zien hun kinderen als een uitbreiding van zichzelf.

Uw narcistische ex kan de kinderen op zijn manier aankleden en gebruiken om een ​​beeld te tonen die hij wil uitbeelden. De kinderen zullen dit niet blijven doen als ze ouder worden, omdat hij  niet naar hun voorkeuren luistert. Dit is hun les in het leven om te leren, ze moeten die niet leren van jou.

Leren succesvol omgaan met een narcistische ex-ouder is de les die ze zelf kunnen leren. Op hetzelfde moment ben jij daarin een rolmodel. Immers, zij zullen met deze ouder voor de rest van hun leven moeten beslissen hoe ze er mee omgaan.

Zolang ze niet in gevaar zijn, kunt u met hen werken om de emotionele invloed te minimaliseren.

narcistische ex
Moet je stoppen met contact te maken met een familielid? dl3

 6. Handhaven van de grenzen.

Het is absoluut nodig om duidelijke grenzen met je ex te leggen en consequent te houden. Wat zijn precies de grenzen? Definieer wat voor jou aanvaardbaar is.

Dat omvat zulke dingen als het respecteren van anderen, eigendom, ruimte of tijd. Tijd is een gemeenschappelijke grens die gebroken is.

Voorbeeld: De ex moet de kinderen elke vrijdag om 18 uur opnemen, maar is altijd laat. Hij of zij is respectloos voor uw schema, wat uw grens betreft.

Mensen met NPD hebben een moeilijke tijd over anderen, begrijpen wat passend is en het begrijpen van grenzen. Uw narcistische ex houdt niet van de grenzen die u heeft ingesteld, waar u de lijn trekt, en zelfs het feit dat u een lijn heeft getekend daar houdt hij niet van.

Begrijp dat de narcist zelf verantwoordelijk is, niet jij, voor hoe ze zich voelen of gedragen wanneer je grenzen instelt en zij ze overschrijden. Zij zullen in eerste instantie waarschijnlijk protesteren, maar als je je grenzen stevig handhaaft, zullen ze  worden aanvaard.

 7. Gebruik hun narcisme tegen hen: Probeer het te laten lijken dat elke beslissing  hem of haar zal te goede komen.

Speel zijn behoefte aan publieke bewondering uit!

“Iedereen zal je bij het park zien met de kinderen en denken wat een goede vader je bent” of “Iedereen weet wat een goede vader jij bent, dus ik weet dat je het niet erg vindt om zo te doen “.

U moet deze dingen zonder sarcasme in uw stem kunnen zeggen of het zal niet werken. Soms gaat het over het eindresultaat, niet hoe je daar bent gekomen.

knop meer info

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees