Hoe ga je uit de relatie met de narcist stappen en hulp krijgen?

Hoe ga je uit de relatie met de narcist stappen en hulp krijgen?

Het is uitdagend en vermoeiend om romantisch betrokken te zijn bij een narcist. In het algemeen kunnen ze ook een ravage veroorzaken wanneer ze vertrekken. Scheiden en uit de relatie stappen met de narcist is altijd moeilijk, maar wanneer je in een relatie bent geweest met iemand die anderen gebruikt en geobsedeerd is door zichzelf, kan het nog moeilijker zijn.

Ondersteuning en erkenning kun je nu best gebruiken.

Geen enkele relatie is perfect, maar gezonde relaties zijn vrij van angst en pestgedrag . Openheid over je gedachten, gevoelens en ervaringen, en er voor elkaar zijn, zijn de kwaliteiten van gezonde relaties.

En vergeet niet, gezonde relaties ontwikkelen zich niet vanuit traumabinding. Als je jezelf in een van de bovenstaande scenario’s herkent, zoek dan hulp bij een goede traumatherapeut.

U zult ook een effectief online programma willen overwegen om u tussen de sessies op het goede spoor te houden. Met ondersteuning voel je je misschien beter in staat om uit een slechte relatie te komen.

Hoewel het nu misschien onmogelijk lijkt, is een gelukkig leven zonder je beledigende partner niet alleen mogelijk – het is ook essentieel.

Onmiddellijk een nieuwe relatie starten is vooral moeilijk als je het doelwit bent geweest van emotionele, verbale of narcistische mishandeling, een vorm van verkapte emotionele manipulatie waarbij je bent gekleineerd, geïsoleerd en gecontroleerd door een pathologisch persoon.

Wanneer een relatie met een narcist eindigt, is de moeilijkste taak niet alleen voorbij, de moeilijkste taak is beseffen wat een echt gezonde relatie is.

Wanneer je nieuwe contacten legt, zul je sneller gaan twijfelen zowel aan de persoon als aan jezelf. De narcistische ex heeft immers zijn effect gehad op jou.

Je moet je eigenwaarde opnieuw leren.

Maar er is veel bagage die je meeneemt naar je volgende relaties, want het effect waarmee een narcist je heeft beïnvloed, blijft lang hangen nadat ze verdwenen zijn. Je waarden zijn er door veranderd, maar ook je relatie met je vriendenkring en familie. Wie weet welke positie ze hebben ingenomen. Het is echt volledig opnieuw beginnen.

Je bent niet alleen gek van het trauma van een giftige relatie, je weet niet eens zeker of je ooit nog een relatie wilt hebben.

Elke overlevende van narcistische mishandeling kan je vertellen dat het vermoeiend is om er zelfs, maar aan te denken om bij een andere persoon te zijn na de mindgames die hij of zij heeft meegemaakt.

Ik adviseer om enige tijd vrijgezel te zijn nadat je door een trauma zoals dit bent gegaan. Immers het is waarschijnlijk dat je intuïtie, je grenzen en je vermogen om een stap achteruit te doen worden beïnvloed, zodat je opnieuw kunt beoordelen met volle vertrouwen of een persoon geschikt voor je is, wat haast onmogelijk is als je niet enige tijd vrijgezel bent geweest.

Veel te veel van ons rationaliseren, minimaliseren en ontkennen giftig gedrag vanaf het begin.

De meesten van ons hebben geleerd om iedereen het voordeel van de twijfel te geven.

Uit ervaring heb ik een contra-intuïtief advies: niet doen. In plaats daarvan, benader de taak van een relatieopbouw met een neutrale lege lei.

Laat iemand zien wie ze zijn door hun interactie met je, met anderen en hoe ze je behandelen.

Je hebt ruim de tijd om er later in te investeren nadat je hebt gezien dat hun gedrag samenhangend is, hun karakter degelijk is en hun integriteit.

Probeer in het begin als je een relatie of contact opbouwt online of offline te weerstaan aan het projecteren van uw romantische idealen of fantasieën op deze persoon.

Het is echter best mogelijk dat je zowel uit je oude vriendenkring als uit nieuwe contacten online en offline een vermoeden gaat vinden dat een bepaalde persoon narcistische kenmerken heeft.

Nu je meer begrip hebt van narcisme zie je sneller dan iemand een gebrek aan empathie, rechtvaardigheid en ongevoelig gedrag vertoont.

Het is belangrijk van je eigen behoeften voorop te stellen en je niet te laten ompraten.

Als je gedrag ziet dat niet past bij je waarden, noteer het dan.

Als je intuïtie zegt dat er iets niet klopt, sta jezelf toe je buikgevoel te volgen.

Als het te mooi lijkt om waar te zijn, is dat soms zo.

Wees je bewust van overmatige vleierij en liefdesbombardementen – dit is een manipulatietactiek die giftige mensen gebruiken om je vanaf het begin te ontwapenen en je te laten vertrouwen.

Je hoeft de giftige contacten niet aan te kondigen of te vertellen dat ze giftig zijn, trouwens.

Dat leidt meestal gewoon tot narcistische woede, vergelding of verdere pogingen om je te verstrikken. Observeer in plaats daarvan rustig en laat ze zichzelf verwijderen.

Narcisten kunnen zich niet lang verbergen. Ze glijden altijd af en hun ontmaskering vertelt je alles wat je moet weten.

Wanneer ze dat doen, luister dan niet naar hun uitleg – laat hun acties voor zichzelf spreken en ontkoppel zo snel mogelijk. En onthoud: u hoeft uw beslissing niet te rechtvaardigen.

Als je je overspoeld en getraumatiseerd voelt door een nieuw contact, betekent dit dat je nog niet klaar bent voor dat contact. Of ze nu een gezonde potentiële partner of een giftige partner zijn.

Het is altijd een goed idee om tijd en ruimte te maken voor innerlijk werk voordat je een nieuwe langetermijnrelatie aangaat.

Je hebt echter de ondersteuning nodig van vertrouwvolle vrienden als je volledig je relatie met je narcistische omgeving wenst te beëindigen.

Je zelfvertrouwen was compleet geschokt door de narcist en zijn vlooien, ondersteuners en handlangers.

Je twijfelt niet alleen aan anderen, maar je twijfelt ook voor de keuzes die je hebt gemaakt. Je vraagt je af of deze persoon je zult misleiden? Maar uw twijfel is met vertrouwen tegemoetgekomen door dat de nieuwe contacten jouw stimuleren in zelfvertrouwen, je twijfels accepteren en hun daden met hun woorden overeenkomen.

In je narcistische relatie was er geen vertrouwen.

Het was gebouwd op een onstabiele grond van intense emoties waar alles altijd je schuld was.

Waar vals spelen, als het gebeurde het gevolg was van het niet behagen van hem. Waar hij zijn rotzooi kwijtraakte, leugens en bedrog pleegde. Je wantrouwen werd veroorzaakt door iets wat hij of zij deed.

Je vertrouwde niet op wat hij zei, omdat de relatie was gebouwd op onzekerheid. Maar je nieuwe contacten zijn geduldig. Ze zijn zachtaardig. Ze werken eraan om je vertrouwen te winnen. Door hem te leren vertrouwen, leer je jezelf de hele tijd te vertrouwen.

Jouw nieuwe vrienden zijn altijd vriendelijk.

Je wist nooit wanneer je ex zijn persoonlijkheid zou veranderen. Jouw ex was onvoorspelbaar . Terwijl was hij niet altijd aardig. Hij had een manier om je te charmeren als hij iets van je wilde of als hij iets goed te maken had.

Het onevenwicht en de onvoorspelbaarheid van hem liet je in de war. Eindelijk voel je je bij een vriendelijke communicatie van je nieuwe contacten niet meer ongemakkelijk. Dan leer je terug wat een eenvoudige daad van vriendelijkheid is.

Je nieuwe vriendenkring wil horen wat je te zeggen hebt.

Bij jouw ex werd elk gesprek dat jij begon afgeleid naar hemzelf. Het aantal keren dat hij het woord ‘ik’ gebruikte, deed je ineenkrimpen.

Maar nu merk je dat je meer over jezelf praat met vrienden die willen luisteren. Ze stellen vragen en hebben interesse in jouw antwoorden. Ze geven om je verleden en willen die fouten die je aanhaalt ook niet herhalen.

Uw nieuwe vrienden verontschuldigen zich als ze ongelijk hebben.

Je bent misschien gewend om altijd sorry te zeggen, zelfs als je geen fout had gemaakt. Je bent misschien gewend om te vechten en te schreeuwen en te roepen, waardoor iemand altijd naar buiten loopt.

Het giftige aan deze relaties is dat deze achtbaan van emoties normaal wordt en je haat het zo dat je er ook aan verslaafd raakt.

Maar in je nieuwe vriendenkring is verschillen van mening mogelijk zonder dat het tot een gevecht of discussie leidt. Er zijn drie onbekende woorden die je in het verleden nog nooit hebt gehoord: “Ik had het mis.”

Jouw nieuwe vrienden bekennen hun fouten en snijden als er problemen zijn die aan.

Je probeerde altijd zo hard je best te doen voor je ex – narcist.

Wat je ook deed, het was nooit genoeg. Niets beantwoordde aan zijn onrealistische verwachtingen. Maar meer dan dat, de persoon heeft nooit iets beantwoord wat je te geven had.

Maar je nieuwe vrienden geven je een attentie als ze er zin in hebben. Ze verrassen je op je verjaardag.

Voortdurend herinneren ze je eraan wat je verdient, omdat je bij hen hoort en dat ze je tijd en aandacht op prijs stellen.

Iemand die uit een narcistische relatie komt, verwacht niet veel. Hun verwachtingen bij een andere persoon zijn zo laag dat het hartverscheurend is. Maar om eindelijk vrienden te hebben die je behandelen zoals je verdient, is alles waar je van gedroomd hebt realiteit geworden.

Laat nieuwe vrienden je niet vervelen met een sprookjesachtige romance die kan afdalen in een nachtmerrie.

Leer ze in plaats daarvan kennen< zonder te vervallen voor onmiddellijke intimiteit. Pas op voor iemand die je er kan toebrengen dat je die persoon gaat vertrouwen zonder er iets van te weten.

Als vrienden eisen dat ze je de hele tijd zien, of dat je hen voortdurend een bericht stuurt, dan is dat een gevaarlijk signaal voor je en terecht

Wanneer vrienden u pushen om te snel beslissingen te nemen zoals met hen op vakantie gaan nadat je ze pas een maand kent besef dan dat dat niet nodig een aanwijzing van vriendschap is.

Ze wensen plots seks.

Als sommige nieuwe contacten online of offline seks wensen met je te hebben voordat u daarmee klaar bent is dat niet nodig een aanwijzing van genegenheid voor u.

Als vrienden vragen om hun of jouw ouders te ontmoeten vanaf het begin, besef dan dat dit niet nodig een aanwijzing is van hun openheid voor u.

Het kan eerder een teken zijn dat ze je leven al in een vroeg stadium proberen te beheersen en over te nemen.

Het is verstandiger om te erkennen dat mensen die oprechte interesse in u hebben, kunnen wachten om die organische connectie op te bouwen met geduld voordat ze je gaan inpalmen.

Wees altijd op uw hoede voor iemand die beweert dat hij van je houdt binnen een paar weken nadat hij je heeft leren kennen.

De waarheid is dat ze je waarschijnlijk helemaal niet kennen en als ze beweren dat ze dat doen in de vroege stadia van kennismaken, is dat verdacht.

Je nieuwe vrienden zijn bescheiden.

Ze zijn niet opschepperig of hebben geen opgeblazen ego. Hun prestaties zijn niet iets waarmee ze pronken. Sterker nog, zij zijn meer lovenswaardig en onder de indruk van alles wat jij doet.

Soms maakt dat soort aandacht je ongemakkelijk na wat je hebt meegemaakt met je ex. Het feit dat je je niet realiseert dat je zo mooi en speciaal bent voor je nieuwe vrienden als je bent, is misschien wat hem meer aantrekt.

Je denkt terug aan het verleden, het ging altijd over je ex complimenteren en hem de moeite waard laten voelen, ook al heeft hij je nooit halverwege ontmoet.

Daarbij merk je dat je nu niet wordt overweldigd door problemen.

Je beseft hoeveel gelukkiger je leven is zonder je ex en je kijkt naar deze nieuwe vrienden en dat is zalig.; Ze manipuleren je niet en brengen je geen schuldgevoelens bij.

Je realiseert je dat liefde niet je zelfrespect opoffert om te zijn wat iemand anders nodig heeft. Je realiseert je dat liefde iemand is die je halverwege ontmoet.

Liefde is iemand die altijd om geeft.

Graag zien is iemand die net zoveel geniet van jouw activiteiten als jij van hen. Van iemand houden zijn drie woorden die je zegt en je vraagt je niet af of je het terug zult horen. Liefde is vooral wat je met liefde doet voor een ander.

Terwijl je je nieuwe vrienden leert kennen kijk je niet meer naar je vroegere zelf met ongeloof van de persoon die je was.

In tegendeel je herinnert haar met bewondering, omdat het een heel sterke persoon is die kon samenleven met een narcist.

En wat meer is je bent een heel sterke persoon om er van weg te gaan en een einde te maken aan die relatie en een nieuwe vriendenkring op te bouwen.

Je nieuwe vriendenkring bestaat uit mensen die hebben geleerd je littekens lief te hebben.

Wat ga je doen om weerstand aan narcisme te bieden en je gaat helpen de verschrikkelijke verwoesting door de narcist aangericht te overwinnen?

Blijf glimlachen, werken aan je genezing. Er gaat niets anders voor het ontwikkelen van jouw veerkracht.

Je hebt gaven, talenten en vaardigheden, en ook minder aangename tot zeer traumatische met narcisten & narcisme. We beschouwen het als onze taak om je te helpen deze te delen met de wereld. Je helpen actie te ondernemen na misbruik door een narcist zul je je in de gezonde zone brengen.

Dat kan zijn door je te doen stappen nemen naar hulpverlening.

Misschien raad ik je aan om uit je isolement te treden. Misschien dien je je zelfliefde verder te ontwikkelen door creatief te zijn.

De spanning in je lichaam kan je verminderen door mindfulness, meditatie, osteopathie, acupunctuur enz.

Het kan belangrijk zijn dat je in beweging komt door sport of fitness.

Bovendien blijft het enorm belangrijk om op je voeding te letten, zodat je niet verzwakt. Een volledige check-up bij de huisarts kan belangrijk zijn gezien je enkele gezondheidsrisico’s kan lopen.

Herhaling van traumatische situaties wil je vermijden door bewustwording, engagement in een gemeenschap (online & offline), zodat je nieuwe vertrouwvolle contacten vindt die kunnen uitgroeien tot vriendschap.

Herhaling kan helpen om de boodschap verder te laten inzinken. Herhaling is immers de bakermat van de kennis aan je vingertoppen klaar om te worden gebruikt en toegepast nadat je er over hebt gemediteerd en je eigen mening hebt gevormd.

Het is belangrijk dat je deze blog volgt om regelmatig op de hoogte gebracht te worden. Het is als je blijft kloppen op dezelfde nagel dat je resultaat krijgt. Daarom plaats ik ook regelmatig nieuwe onderwerpen. Deze site volgen doe je door je beste email in te vullen op de site-bar rechts.

Je kunt ook toetreden tot één van de Facebook groepen bestemt om je verder te ondersteunen.

Support voor volwassen kinderen van narcisten. Je kunt ook uw boodschap via Facebook Messenger over maken. Alle links vind je het menu.

Aanvullende informatie in kleinere statussen dan de eerder langere artikels hier op deze site vind je op mijn Facebook pagina.

Zonder actie te ondernemen na misbruik door een narcist wordt je geenszins bewust van wat je overkomt. Je voelt je leeg, overweldigt, je energie lijkt verdwenen. Helaas de weg terug is niet gemakkelijk zonder de nodige steun en kennis.

Maar geen paniek, je hoeft immers het wiel niet uit te vinden. Narcisme kent een zeer lange geschiedenis. En vaak vind je in je omgeving iemand die het ook meegemaakt heeft als je het durft te uiten.

Anders vind je ook mij op sociale media en anderen die zorgen voor bewustmaking. Die kun je ook liken en sharen zonder daarvoor bevriend te zijn. De link naar Ecoaching vind je in het menu.

uit de relatie stappen met de narcist
@zelfzorgHelp

Nadat je hebt gekeken, hoor ik graag van je.

Welke tekst zou u het meeste helpen en waarom?

Als je enkele gedachten niet akkoord gaat of andere suggesties hebt en aanvullingen – laat het me weten! Een getuigenis is altijd zeer welkom, omdat ze ook de ogen opent van anderen.

Deel zoveel mogelijk details in de onderstaande opmerkingen. Vergeet niet dat honderden ongelooflijke zielen hier elke week komen voor inzicht en inspiratie. Uw verhaal is misschien precies wat iemand anders nodig heeft om een grote doorbraak te krijgen.

Belangrijk: deel uw ideeën rechtstreeks in de opmerkingen. Links naar andere berichten, video’s, etc. kunnen worden verwijderd.

Bedankt voor het lezen, bekijken en delen van uw gedachten want actie te ondernemen na misbruik door een narcist is heel belangrijk. Namelijk alles blijft hetzelfde is alleen maar een kleine waarheid, het zal slechter worden als je niets onderneemt.

Ik hoop dat de aflevering van vandaag JOU inspireert om je gaven te blijven delen, ondanks de kritiek.

Zoekfunctie in narcisme.blog.

Als je nog meer wilt weten over een bepaalde topic gebruik dan de zoekfunctie door een keyword in te vullen eventueel verschillende woorden met een + teken verbonden, en dan te zien of je relevantie, nieuwe of oudere posten wenst te bekijken.

Ook heb ik enkele artikels waar de verschillende begrippen die het mogelijk maken om narcisme te begrijpen uitgelegd staan.

Zoeken op verschillende lange artikels kunt u bijvoorbeeld in Chrome door naar de werkbalk van Chrome te gaan en op Find te zoeken. Op die manier dient dit je om actie te ondernemen na misbruik door een narcist door specifieke termen te vinden die alleen maar op dat moment voor je van belang zijn.

In kleine stappen help je je immers vooruit. Dan verschijnt er een vak waar je uw zoekwoord voor die pagina kunt in tikken. Je bent bijvoorbeeld op zoek naar “EMDR” in de boekenlijst dan tik je daar “EMDR” in. Emdr is een soort therapie die bedoeld is om trauma’s te verwerken.

Meer bewustwording en kennis aan je vingertoppen.

“Geen contact regel” is meer een kwestie van overleven.

8 dingen om je emotioneel stabieler te maken

Vertrekken voor de kinderen? Is dat het beste?

Eerste stap om uw traumapatronen te doorbreken! video

over echtscheiding