identiteit vervalsen

Identiteit vervalsen: narcisme, compassie en zelfliefde. +video

Een speciale plaats in ons hart voor slachtoffers van narcisme.

Het is niet gemakkelijk om te leven met een narcistische persoon die alles doet om zijn identiteit te vervalsen. Of onder welke vorm ook narcisme verschijnt in je familie. Schuldgevoelens en schaamte zijn vaak de erfenis van een kind van narcisten. Meestal blijven er ook nog resterende gevoelens van angst en depressie over.

Vooreerst beschuldig jezelf niet!

Je hebt niet gevraagd om geboren te worden tussen narcisten die hun identiteit vervalsen.

Family of origine wounds

Wat identiteit vervalsen is, is verschrikkelijk, maar dit is niet jouw fout of schuld.

Ouderschap is immers verantwoordelijkheid opnemen voor de opvoeding en het emotioneel welzijn van het kind en niet andersom.

Focus je aandacht op een diepe waardering van wie je echt bent. Immers je hebt alles gedaan om te overleven. Dat is iets groots en iets heel moeilijk om te behalen in je leven gezien zoveel sabotage je deel was.

Leer om vriendelijk te zijn voor jezelf.

Dit begint met zelfzorg. Erken de prachtige unieke persoon die je bent

Neem jouw tijd voor de basics:

goede slaap, gezond eten, oefening in een vorm die voor jou werkt.

Geef jezelf elke dag ononderbroken stilte waar je kan mediteren, doe basale yoga poses met nadruk op ademhaling door de neus die het zenuwstelsel kalmeert.

Opschrijven (journaling) van wat je voelt en denkt privé, biedt een bron van vrijheid.

Luisteren naar muziek en laat de schoonheid in je hart toe als een bron van genezing.

Uitstekende Psychotherapie.

Sommige volwassen kinderen van narcisme vinden dat uitstekende psychotherapie hen kan helpen om aan de resterende problemen te werken.

Als u besluit dat psychotherapie een mogelijkheid is, raad ik u aan om meerdere van hen te interviewen.

Ik heb vastgesteld dat er fijne therapeuten zijn, maar er zijn anderen die narcistisch zijn en vooral een geldmotief hebben en ervoor zorgen dat u daardoor afhankelijk van hen wordt.  Weinig therapeuten hebben ervaring met slachtoffers van NPD (narcistische persoonlijkheid stoornis).

Creatieve therapie.

Gebruik je creatieve talenten – je hebt ze.

Wees ontvankelijk om te weten wat ze zijn.

Boven alles, gebruik altijd je intuïtie want je hebt dat meer dan gemiddeld.

Onze intuïtie vertelt ons de waarheid en is een compagnon gedurende elk moment van ons leven.

Slachtofferhulp België.

Gezin, welzijn en gezondheid, conflicten, geweld en misdrijven.

CAW heel Vlaanderen vluchthuizen.

CAW opvang.

Geen compromis met een narcist.

Zoals een zonsverduistering om middernacht de aarde verdonkerd wordt, vermindert een leven met een narcist uw creativiteit, uw lichamelijke gezondheid, uw gemoedsrust, uw dromen en uw gevoel van hoop.

Misschien denk je dat je met de narcist een compromis kunt uitwerken, maar dat is nooit het geval bij een narcistische persoonlijkheid.

Familie counseling, gesprekken met een mediator, familietherapie enz.,  kunnen helpen voor conflicten tussen mensen, maar bij narcisten is het proces anders.

Narcisten zijn grote acteurs om hun identiteit te vervalsen.

Ze kunnen gemakkelijk doen alsof ze samenwerken als klanten. Soms winnen bij de therapeut of counselor die dan ontdekt dat je de schuldige bent. Er is een neiging om pijnlijke gedrags- en psychologische patronen die ons het meest gekwetst hebben in de kindertijd te herhalen in onze relaties als volwassenen.

Wanneer een slachtoffer zich nog meer “out” in het bijzijn van de narcist gaat hij of zij dit zeker gebruiken.

Omdat de jaren van leven met een narcist een grote last op u gelegd heeft, is de kern van uw leven verduistert. Er is schade aan je persoon door de jarenlange wonden.

Het slachtoffer van een narcist dient vooral eerst te herstellen.

Leer alles wat je kan over de ware aard van de narcistische persoonlijkheid.

Dit is bekrachtigend en zal uw percepties over de narcistische gedragingen verduidelijken.

Niet langer kun je excuses maken voor deze narcistische personen die je leven een levende hel maken en je mogelijkheden, talenten en energieën gebruiken.

Voel je vrij om jezelf authentiek uit te drukken.

Je leert je recht op een volledig leven, een vrij, diep, zinvol, spontaan leven dat gevuld is met enkele speciale mensen die van jou houden en jij van hen. Sommige volwassen kinderen van narcisten beslissen dat ze niet meer door hun narcisten zullen worden benut. Ze herstellen hun leven.

U kunt beginnen met het starten van een “Geen Contact” — beleid met de narcisten. Jouw zorg is niet wat andere familieleden, kennissen of je moeder of vader hierover denken of voelen. Je zorg is ook niet hoe ze reageren.

Vergeet niet dat jouw leven aan jezelf toebehoort.

Neem de teugels in je handen, luister naar de boodschappen van je hart die je vertellen dat dit jouw tijd is om je leven te herstarten.

Veel kinderen van narcisten overleven en worden gelukkig alhoewel ze verschrikkelijk hebben geleden.

Zij zijn moedige mensen die nooit opgeven, zelfs als ze het gevoel hebben dat ze niet meer een stap kunnen zetten. Ze leren de lessen van overleving goed. Veel van hen leven in een staat van ‘paraatheid’ en hebben last van angst en depressie.

Ik wil dat je weet dat wij in jou geloven. Ik weet wat je hebt doorstaan. Jij bent moedig. U verdient het om een leven te leiden dat u oorspronkelijk werd gegeven. Houd vol met uw proces naar genezing.

Gegarandeerde psychologische verwoesting op hoog niveau met narcisten.

De creatie van een pathologische realiteit of identiteit vervalsen.

Als je leeft en opgroeit met een narcist leef je voortdurend met een persoon die zijn of haar pathologische realiteit creëert. Deze persoon is waanzinnig en niet in staat om een echte relatie met zichzelf of iemand anders te hebben.

Zij dringen hun kijk op de wereld en de realiteit op als de enige definitie van de realiteit. Alles buiten de narcistische zone is eigenaardig, vreemd, excentrisch en ziek.

Samen met de narcisten tegen de zondebok van het gezin.

Narcistische familieleden klitten samen met elkaar tegen het kind dat de werkelijkheid ziet zoals het is.

Narcistische familieleden vinden altijd nieuwe manieren om je ware gevoel van identiteit te vervalsen en zelfs te vernietigen.

Zij respecteren niet uw individualiteit, uw creatieve talenten, uw intellectuele nieuwsgierigheid, uw gevoel, uw privacy, uw persoonlijke ruimte.

Narcisten trappen op je gevoelige gevoelens en vernederen je.

Ze lachen met je emoties, stampen op je gevoelens van tederheid, je angsten, de diepste delen van je liefdevolle hart.

Narcisten maken plezier over wat voor je het meest kostbaar is.

Ze werken er aan om jou en je kinderen te vernietigen.

Individualiteit van de kinderen.

Hun doel is om je identiteit te vervalsen en zelfs te vernietigen, maar niet als je wordt als zij of als hun dienaren en optreedt als een ja-knikker, een flemer, een kruiper, een kontlikker of een slippendrager.

Narcisten geven geen bal om de individualiteit en identiteit van hun kinderen.

Het kan moeilijk zijn om de wreedheden die plaatsvinden in een gezin van een narcist voor te stellen want die zijn afschuwelijk. Vaak wordt er in het geheim afgesproken tussen de narcist en de verwanten om het zondebokkind te terroriseren.

Onderschat nooit de psychologische schade die een verwant in samenspraak met een narcist kan en zal doen. Ze hebben geen geweten. Ze kunnen zeer sadistisch zijn.

Kinderen die opgroeien in deze omstandigheden, ontwikkelen vaak een posttraumatische stressstoornis.

De narcistische ouder projecteert agressie op de zondebok in het gezin

De narcisten negeert de symptomen van het zondebok kind.

Het kind heeft nachtmerries, terugkerende horror-dromen, angstaanvallen, agorafobie, fysieke symptomen van zeer ongewone nood. De narcisten denken dat het humoristisch en overdreven is wat het zondebok kind meemaakt.

De narcisten en zijn verwanten maken ondertussen plezier over het lijden en het misbruiken van het kind. Zij begaan opzettelijk wreedheden op het zondebokkind en hebben samen een familiegeheim.

Gebruik je kennis over de narcistische praktijken om het lijden van anderen te verlichten.

Diegenen die zwijgen over dit familiegeheim, als ze als volwassenen die waarheid kennen, moeten een einde maken aan deze verschrikkelijk cyclus van mishandeling en marteling. Als jij nu niet je stem laat horen en ingrijpt, zal het niemand anders doen.

Je kunt de waarheid dat de menselijke natuur een duidelijk duistere kant heeft niet verbergen. Narcisten zijn sluw als een vos, machiavelliaans, decisief, bedrieglijk en berekend.

Ze moeten altijd in controle zijn en controle hebben over alles.

Als ze in contact met u zijn, willen ze altijd iets van jou. Ze geven geen moer over hoe je je voelt of de strijd die je voert in je leven. Ze hebben besloten dat ze iets van je willen hebben – jouw tijd, relaties en kennissen, geld, invloed – elk voorschot dat ze kunnen zullen ze nemen.

In deze omstandigheden spelen ze hun spel maximaal.

De stoornis van narcisten verdwijnt niet.

Zij organiseren hun leven rond hun ambities of hobby’s, en niet rond de psychologische en emotionele behoeften van hun kinderen.

De narcisten hebben kinderen, omdat dat past bij hun perfecte imago.

Een paar kinderen hebben past bij hun foto-portfolio en ondersteunt hun imago. Voor sommigen zelfs een bron van inkomsten. Het dient om eventueel hun ‘geheime’ criminele behoeften te bedekken. Ook natuurlijk als een garantie en verzekering op hun partner. Met drie kinderen is een scheiding dramatisch.

Sommige narcisten hebben een buitensporige en onverzadigbaar verlangen naar welvaart of winst. Ze  zijn geobsedeerd met het verkrijgen van meer bezit, seks en stuff.

Het narcistische ego is grenzeloos.

Er is geen eind aan hun onverzadigbare begeerte en verlangens op seksueel, financieel, materieel, macht enz. Narcisten doen hun zondebok kind verschrikkelijk lijden onder hun wrede juk van zelfobsessie en apathische objectivering.

Als je de volgende 5 seconden een stap vooruit zet is uw bevrijding nabij want …

Veel van die zondebok kinderen worden als ze volwassen zijn zeer begripvol, mededogend en meelevend. Als je zichzelf kan helen zul je je de wreedheden overleven met een genadevolle en liefdevolle geest en helpen andere slachtoffers hetzelfde te doen.

 Bevrijd je van de narcistische klauwen die jou vast hielden en niet laat gaan, omdat je werd beschouwd als bezit klaar om te worden verwaarloosd of weggegooid. Zij hebben zichzelf (in hun bewustzijn en onderbewustzijn) bevrijd van de afhankelijkheid van deze onmogelijke schepsels.

Kun je weerstand bieden aan het schuldgevoel als je de narcist zijn of haar wensen niet vervult. Zul je je je losbreken uit diepe gevoelens van verplichting en complexe woede alsof je nog steeds onafscheidelijk gebonden bent met een ingebeelde navelstreng aan de narcist.

Slaag je in de emotionele scheiding en ben je vrij om jouw spontaniteit te uiten, om creatief te zijn op elke manier die je verkiest. Maak  een einde gemaakt aan de constante inmenging, beschuldigingen, uitbarstingen, bedreigingen, intimidatie, verbaal en fysiek geweld en razernij.

Diegenen die zijn opgegroeid met een narcist kunnen genezen.

Ik heb hun moed gezien. Ik heb ervaren hoe ze hard gewerkt hebben om zichzelf te herontdekken zonder hun narcist en met de hulp van ervaringsdeskundigen. Hun unieke gaven heb ik zien ontwaken. Hun zelfbeeld is volledig getransformeerd. Ze zijn de liefdevolle, hoog intuïtieve, empathische persoonlijkheden geworden in alle nederigheid.

Jij kunt genezen en uw leven herstellen. Jij verdient dat.

Het moment om daar mee te starten is nu binnen de 5 seconden.

Je kunt je beslissingen die je neemt om meer kennis te hebben over narcisme en over jezelf als co-dependent  “accountable” maken bij iemand die je echt vertrouwt.

Je kunt daarvoor ook bij mij terecht. Als je regelmatig mijn artikelen liked, shared of commentaar geeft als dit veilig is voor jou of als je een verzoek indient tot vriendschap op Facebook, zou ik daar zeer gelukkig mee zijn. Alle links vind je hier.

Zend mij een persoonlijke boodschap en ik ga je persoonlijke ondersteuning bieden als je mijn artikels dagelijks leest.

Negeer dit bericht alstublieft niet.

Want als je jezelf in de grond blijft werken, zul je onvermijdelijk een burn-out tegemoet gaan. Ik wil dat niet voor jou. Je hebt vaardigheden, talenten en liefde om te delen, liefde te geven, vreugde om te ervaren!

Dus als je dit artikel over identiteit vervalsen eenmaal hebt gelezen, zou ik graag willen weten:

Wat je vandaag kunt in de praktijk brengen uit dit artikel om een duurzamer en leuker leven te hebben? Is er iets waar we het over hebben dat je al doet waar je je opnieuw aan kunt verbinden?

Deel zoveel details als je wilt in je reactie. Honderden ongelooflijke zielen komen hier elke dag voor inzicht en inspiratie, en jouw verhaal kan iemand anders helpen om een zinvolle doorbraak te bereiken.

Belangrijk: deel uw gedachten en ideeën rechtstreeks in de opmerkingen als dit veilig is voor u of zend me een persoonlijk bericht op Facebook.

Links naar andere berichten, video’s, etc. worden verwijderd, omdat ze als spam worden gezien. Uit de grond van mijn hart, bedankt voor het lezen en zoeken op narcisme.bog.

Meer mensen moeten zich realiseren dat 24/7/365 voor onbepaalde tijd werken geen verstandige aanpak is om gezondheid, geluk, welvaart of welzijn op lange termijn te bereiken in het bijzijn van narcisten en een narcistische cultuur.

Family of origine wounds

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

online programma's van Melanie Tonia Evans
knop voor alle groeitaken