Ben je de hele tijd bezig? Wat een rampzalig gedragspatroon!

Ben je de hele tijd bezig? Wat een rampzalig gedragspatroon!


Zelfs als dit betekent dat je constant innerlijk werk doet … hier is een bericht voor jou: Je leidt jezelf af van wat er werkelijk aan de hand is, van wat je echt nodig hebt. Dit is geen bericht dat bedoeld is om schaamte op te roepen. Ik doe dit ook, altijd. Het is een bericht dat bedoeld is om je wakker te maken voor dit rampzalig gedragspatroon, omdat het je schade berokkent in de vorm van fysieke symptomen, pijn, slaapproblemen en meer!

Ontregelde zorgverleners.

We doen dit rampzalig gedragspatroon (doorgaan, zonder te stoppen, constante druk voelen om te presteren, niet rusten of pauzeren) omdat ons is geleerd om zo te leven door ontregelde zorgverleners.
We doen dit omdat we het gevoel hebben dat we niet de tools hebben om met onze emoties om te gaan die eronder op de loer liggen, dus vermijden we ze.
Deze afleiding is briljant en het werkt voor het moment, maar dit rampzalig gedragspatroon lost onze diepere pijn niet op.
Een pijn die opkomt en wakker wordt, als een beer in winterslaap. We reageren het af op degenen van wie we het meest houden, of ons lichaam brult naar ons.
Het is oké als je dit doet. En het is oké als je je realiseert dat het tijd is om van strategie te veranderen.

Hoe dat vind je in de groeitaken in het menu.

rampzalig gedragspatroon
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Luister, dit was mijn hele leven mijn leven.

Ik heb het geërfd van een moeder die vroeg haar vader verloor net voor de crisis in de jaren 30, die haar eerste baby verloor.

Deze drukte met altijd bezig zijn was nodig voor hen, en dit rampzalig gedragspatroon heeft me ook vele malen in mijn leven tijdelijk gediend. Het hielp me de pijn in mijn lichaam te overleven waarvan ik geen idee had hoe ik er toegang toe moest krijgen of wat ik ermee moest doen. Dus deed ik aan hardlopen zonder me bewust te zijn van mijn rugproblemen.

Mijn lichaam deed pijn, mijn ziel deed pijn. Ik was soms woedend op mensen van wie ik hield. Ik wist diep van binnen dat ik aan het weglopen was, zodat er geen kans zou zijn om mezelf op te merken en mezelf te aanvaarden.

Dus ik moest leren: hoe ik mijn emoties kan voelen, hoe ik mijn zenuwstelsel kan reguleren. Hoe ik met mezelf kan zitten zonder oordeel, en luisteren naar mijn lichaam.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer

knop meer info

Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees