Ben je de hele tijd bezig? Een rampzalig gedragspatroon


Zelfs als dit betekent dat je constant innerlijk werk doet … hier is een bericht voor jou: Je leidt jezelf af van wat er werkelijk aan de hand is, van wat je echt nodig hebt. Dit is geen bericht dat bedoeld is om schaamte op te roepen. Ik doe dit ook, altijd. Het is een bericht dat bedoeld is om je wakker te maken voor dit rampzalig gedragspatroon, omdat het je schade berokkent in de vorm van fysieke symptomen, pijn, slaapproblemen en meer!

Ontregelde zorgverleners.

We doen dit rampzalig gedragspatroon (doorgaan, zonder te stoppen, constante druk voelen om te presteren, niet rusten of pauzeren) omdat ons is geleerd om zo te leven door ontregelde zorgverleners.
We doen dit omdat we het gevoel hebben dat we niet de tools hebben om met onze emoties om te gaan die eronder op de loer liggen, dus vermijden we ze.
Deze afleiding is briljant en het werkt voor het moment, maar dit rampzalig gedragspatroon lost onze diepere pijn niet op.
Een pijn die opkomt en wakker wordt, als een beer in winterslaap. We reageren het af op degenen van wie we het meest houden, of ons lichaam brult naar ons.
Het is oké als je dit doet. En het is oké als je je realiseert dat het tijd is om van strategie te veranderen.

Hoe dat vind je in de groeitaken in het menu.

rampzalig gedragspatroon
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Luister, dit was mijn hele leven mijn leven.

Ik heb het geërfd van een moeder die vroeg haar vader verloor net voor de crisis in de jaren 30, die haar eerste baby verloor.

Deze drukte met altijd bezig zijn was nodig voor hen, en dit rampzalig gedragspatroon heeft me ook vele malen in mijn leven tijdelijk gediend. Het hielp me de pijn in mijn lichaam te overleven waarvan ik geen idee had hoe ik er toegang toe moest krijgen of wat ik ermee moest doen. Dus deed ik aan hardlopen zonder me bewust te zijn van mijn rugproblemen.

Mijn lichaam deed pijn, mijn ziel deed pijn. Ik was soms woedend op mensen van wie ik hield. Ik wist diep van binnen dat ik aan het weglopen was, zodat er geen kans zou zijn om mezelf op te merken en mezelf te aanvaarden.

Dus ik moest leren: hoe ik mijn emoties kan voelen, hoe ik mijn zenuwstelsel kan reguleren. Hoe ik met mezelf kan zitten zonder oordeel, en luisteren naar mijn lichaam.

Hoe ons verbinden met onszelf? De lichaam-ziel connectie. Deel 1b

Gevolgen van narcisme veranderen. Een isolerende ervaring. video

Waarom heb je dit narcistisch misbruik meegemaakt? video

Trauma en traumazorg in Europa

Therapeutische inzichten voor VKoN zelfgenezers. Deel 3

Pijn los laten? Heb je schrik om jezelf te zijn? Deel 1

Traumaverwerking: de meest gestelde vragen

knop meer info

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees