De effecten van de narcistische ouder leiden tot een specifiek gedrag bij kinderen.

Een persoon die narcistische neigingen vertoont toont een duidelijk gebrek aan empathie. Maar tevens te weinig zorg voor andere mensen, volgens de therapeut Karyl McBride. Als kinderen contact hebben met een narcistische ouder, kunnen de effecten van de narcistische ouder leiden tot een specifiek gedrag bij kinderen van een narcist.

Kind wordt een zorg persona

Een narcist benadert het leven volgens een self-geabsorbeerd perspectief, volgens de raadsman en opvoeder Nina W. Brown gepubliceerd in het tijdschrift “Paradigm.”

Deze self-absorptie voert de narcist uit zonder empathie en op een onverschillige manier tegenover andere mensen en hun behoeften.

De narcist heeft de neiging om haar/zijn behoeften boven de behoeften van iedereen te stellen, met inbegrip van zijn eigen kinderen.

Na verloop van tijd, kan een kind een zorg persona ontwikkelen. Het kind komt in de overtuiging dat het verzorgen van zijn narcistische ouder zijn verantwoordelijkheid is.

Dissociatie bij kinderen van een narcist.

De schade toegebracht aan een kind door een narcistische ouder zou traumatisch en aanzienlijk zijn, waarschuwt socioloog en psychotherapeut Sophia J. Wien van Long Island uit New York.

Immers door de voortdurende, beledigende eisen van de narcistische ouder op een kind leiden dat bij het kind tot een coping-mechanisme – namelijk dissociatie.

Anders gezegd, om het hoofd te bieden en te overleven, leert het kind om te ontkennen en de negatieve gevoelens te verbergen.

In plaats van het voelen van de pijn en de pijn van het misbruik, maakt het kind een gelukkiger – en fictieve – bestaan.

Hoe langer dit doen alsof bestaan volgehouden wordt hoe meer het kind ​​gescheiden wordt van haar/zijn ware gevoelens. Uiteindelijk zet de gevoelloosheid zich in.

Compensatie gedrag volgt meestal wanneer een kind niet geaccepteerde en niet verbonden gevoelens voelt.

kinderen van een narcist nieuw leven door transformatie bij slachtoffer narcisme

Proberen te behagen

Wanneer een narcistische persoon zorgt voor een kind, voelt het kind vaak een intense behoefte om de narcist te behagen en om de perfectie te bereiken zegt psycholoog Benzion Sorotzkin.

Bovendien zorgt een narcistische ouder enkel voor liefde onder zijn/haar strakke voorwaarden.

Terwijl deze hoge normen resulteren in een hyperkritisch omgeving in het huis. Daarbij hebben deze kinderen een sterke behoefte om de narcistische volwassene te behagen.

Kinderen van een narcist zijn gedoemd om te mislukken want perfectie kun je niet bereiken. Daarom voelen ze zich minderwaardig. Bijgevolg creëren ze een laag zelfbeeld, schaamte en depressie gevoelens.

Zelfspot

Als een kind leeft met de voortdurende boodschap dat hij/zij niet goed genoeg is, zal uiteindelijk het kind dit bericht internaliseren. Uiteindelijk neemt hij/zij het aan als een persoonlijke overtuiging.

In grote lijnen zal het kind zelfkritisch en ontevreden met zichzelf worden aan een zelfspot ontwikkelen.  Ook kan het zich altijd schuldig voelen. Meer zelfs, het gevoel hebben alsof hij/zij niet zo goed presteert als hij/zij zou moeten.

In het algemeen gesproken blijft kinderen van een narcist ook stilstaan ​​bij fouten en gebreken. Voor het kind zijn die zo verschrikkelijk.  Helaas internaliseren de narcistische ouderlijke boodschap.

Johan Persyn

Wil je lid worden van mijn Facebook Groep?

Liken en sharen is een uitdrukking van de waardering voor wat ik gratis aan waarde breng in dit artikel. Maar dat niet alleen. Evenwel kan je ook uw vrienden ermee helpen door dit te sharen.

Johan Persyn

PS : Vindt u dit artikel interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u eens kunnen glimlachen van herkenning en erkenning? 

 Aanverwante teksten

Haar moeder noemde haar een drama queen

Narcistische zusters verraden je altijd

voorbeelden van narcistische vaders

Het Miskende Kind In Onszelf invloeden van de kindertijd op het latere leven

The power of the heart laat je hart je gids zijn

Narcistische moeder gedragspatroon.

Achter gesloten deuren het perfecte huwelijk of de perfecte leugen?

Star Wars Episode 8: The Last Jedi

Steps Of Mindfulness

Goed of slecht ik ben de dochter van een seriemoordenaar…

Play
Print Friendly, PDF & Email
Advertisements

Wat betekent deze tekst voor U?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.