Kinderen van een narcist(e) kunnen dissociatie krijgen.

Kinderen van een narcist(e) kunnen dissociatie krijgen.

Wat betekent dit en waarom is dat belangrijk voor kinderen van een narcist. Deels is dat het gevolg van trauma, aan de andere kant zijn er mogelijkheden tot creativiteit.

De effecten van de narcistische ouder leiden tot een specifiek gedrag bij kinderen.

Een persoon die narcistische neigingen vertoont, toont een duidelijk gebrek aan empathie. Maar bovendien te weinig zorg voor andere mensen, volgens de therapeut Karyl McBride.

Als kinderen contact hebben met een narcistische ouder, kunnen de effecten van de narcistische ouder leiden tot een specifiek gedrag bij kinderen van een narcist.

Kind wordt een zorg persona.

Een narcist benadert het leven volgens een zelfgeabsorbeerd perspectief, volgens de raadsman en opvoeder Nina W. Brown gepubliceerd in het tijdschrift “Paradigm.”

Deze zelf-absorptie voert de narcist uit zonder empathie en op een onverschillige manier tegenover andere mensen en hun behoeften.

De narcist heeft de neiging om haar of zijn behoeften boven de behoeften van iedereen te stellen, met inbegrip van zijn eigen kinderen.

Na verloop van tijd, kan een kind een zorg persona ontwikkelen. Het kind komt in de overtuiging dat het verzorgen van zijn narcistische ouder zijn verantwoordelijkheid is.

Overwin Obstakels. Realiseer je Dromen!
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Dissociatie bij kinderen van een narcist.

De schade toegebracht aan een kind door een narcistische ouder zou traumatisch en aanzienlijk zijn, waarschuwt socioloog en psychotherapeut Sophia J. Wien van Long Island uit New York.

Namelijk door de voortdurende, beledigende eisen van de narcistische ouder op een kind leiden dat bij het kind tot een copingmechanisme – namelijk dissociatie.

Anders gezegd, om het hoofd te bieden en te overleven, leert het kind om te ontkennen en de negatieve gevoelens te verbergen.

In plaats van het voelen van de pijn en de pijn van het misbruik, maakt het kind een gelukkiger – en fictieve – bestaan. Dit heeft zelfs zijn gevolgen voor het volume van bepaalde gedeelten van de hersenen.

Hoe langer dit doen alsof bestaan volgehouden wordt, hoe meer het kind ​​gescheiden wordt van haar of zijn ware gevoelens. Uiteindelijk zet de gevoelloosheid zich in. Daarom is het zo moeilijk om los te komen van trauma.

Compensatiegedrag volgt meestal wanneer een kind niet geaccepteerde en niet verbonden gevoelens voelt.

Proberen te behagen.

Wanneer een narcistische persoon zorgt voor een kind, voelt het kind vaak een intense behoefte om de narcist te behagen en om de perfectie te bereiken zegt psycholoog Benzion Sorotzkin.

Bovendien zorgt een narcistische ouder alleen voor liefde onder zijn of haar strakke voorwaarden.

Terwijl deze hoge normen leiden tot een hyperkritische omgeving in het huis. Daarbij hebben deze kinderen een sterke behoefte om de narcistische volwassene te behagen.

Kinderen van een narcist zijn gedoemd om te mislukken want perfectie kun je niet bereiken. Daarom voelen ze zich minderwaardig. Dus maken ze een laag zelfbeeld, schaamte en depressie gevoelens.

Zelfspot.

Als een kind leeft met de voortdurende boodschap dat hij of zij niet goed genoeg is, zal uiteindelijk het kind dit bericht internaliseren. Uiteindelijk neemt hij of zij het aan als een persoonlijke overtuiging.

In grote lijnen zal het kind zelfkritisch en ontevreden met zichzelf worden aan een zelfspot ontwikkelen.  Ook kan het zich altijd schuldig voelen. Meer zelfs, het gevoel hebben alsof hij of zij niet zo goed presteert als hij of zij zou moeten.

In het algemeen gesproken blijft kinderen van een narcist ook stilstaan ​​bij fouten en gebreken, voor het kind-zijn is dit zo verschrikkelijk.  Helaas internaliseren ze de narcistische ouderlijke boodschap.

Liken en sharen is een uitdrukking van de waardering voor wat ik gratis aan waarde breng in dit artikel. Maar dat niet alleen. Echter, kan je ook uw vrienden ermee helpen door dit te sharen.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

De taal van een narcist herkennen? Welke facetten? Deel 1b

Chronisch behagen is een conditionering van zelfopoffering.

Wat doe je voor iemand die slachtoffer is van een narcist?

Het innerlijke kind laten integreren om sterk te worden. Deel 2

Hoe uw angst verminderen wanneer je in isolatie bent? Deel 2

Laat je gelukkige herinneringen niet koppelen. Conditionering aan frustratie en mishandeling.