Kinderen van een narcist(e) kunnen dissociatie krijgen.

gedragingen van kinderen van een narcist

Wat betekent dit en waarom is dat belangrijk voor kinderen van een narcist. Deels is dat het gevolg van trauma, aan de andere kant zijn er mogelijkheden tot creativiteit.

De effecten van de narcistische ouder leiden tot een specifiek gedrag bij kinderen.

Een persoon die narcistische neigingen vertoont, toont een duidelijk gebrek aan empathie. Maar bovendien te weinig zorg voor andere mensen, volgens de therapeut Karyl McBride.

Als kinderen contact hebben met een narcistische ouder, kunnen de effecten van de narcistische ouder leiden tot een specifiek gedrag bij kinderen van een narcist.

Kind wordt een zorg persona.

Een narcist benadert het leven volgens een zelfgeabsorbeerd perspectief, volgens de raadsman en opvoeder Nina W. Brown gepubliceerd in het tijdschrift “Paradigm.”

Deze zelf-absorptie voert de narcist uit zonder empathie en op een onverschillige manier tegenover andere mensen en hun behoeften.

De narcist heeft de neiging om haar of zijn behoeften boven de behoeften van iedereen te stellen, met inbegrip van zijn eigen kinderen.

Na verloop van tijd, kan een kind een zorg persona ontwikkelen. Het kind komt in de overtuiging dat het verzorgen van zijn narcistische ouder zijn verantwoordelijkheid is.

Dissociatie bij kinderen van een narcist.

De schade toegebracht aan een kind door een narcistische ouder zou traumatisch en aanzienlijk zijn, waarschuwt socioloog en psychotherapeut Sophia J. Wien van Long Island uit New York.

Immers door de voortdurende, beledigende eisen van de narcistische ouder op een kind leiden dat bij het kind tot een coping-mechanisme – namelijk dissociatie.

Anders gezegd, om het hoofd te bieden en te overleven, leert het kind om te ontkennen en de negatieve gevoelens te verbergen.

In plaats van het voelen van de pijn en de pijn van het misbruik, maakt het kind een gelukkiger – en fictieve – bestaan. Dit heeft zelfs zijn gevolgen voor het volume van bepaalde gedeelten van de hersenen.

Hoe langer dit doen alsof bestaan volgehouden wordt hoe meer het kind ​​gescheiden wordt van haar of zijn ware gevoelens. Uiteindelijk zet de gevoelloosheid zich in. Daarom is het zo moeilijk om los te komen van trauma.

Compensatiegedrag volgt meestal wanneer een kind niet geaccepteerde en niet verbonden gevoelens voelt.

Proberen te behagen.

Wanneer een narcistische persoon zorgt voor een kind, voelt het kind vaak een intense behoefte om de narcist te behagen en om de perfectie te bereiken zegt psycholoog Benzion Sorotzkin.

Bovendien zorgt een narcistische ouder alleen voor liefde onder zijn of haar strakke voorwaarden.

Terwijl deze hoge normen leiden tot een hyperkritisch omgeving in het huis. Daarbij hebben deze kinderen een sterke behoefte om de narcistische volwassene te behagen.

Kinderen van een narcist zijn gedoemd om te mislukken want perfectie kun je niet bereiken. Daarom voelen ze zich minderwaardig. Dus creëren ze een laag zelfbeeld, schaamte en depressie gevoelens.

Zelfspot.

Als een kind leeft met de voortdurende boodschap dat hij of zij niet goed genoeg is, zal uiteindelijk het kind dit bericht internaliseren. Uiteindelijk neemt hij of zij het aan als een persoonlijke overtuiging.

In grote lijnen zal het kind zelfkritisch en ontevreden met zichzelf worden aan een zelfspot ontwikkelen.  Ook kan het zich altijd schuldig voelen. Meer zelfs, het gevoel hebben alsof hij of zij niet zo goed presteert als hij of zij zou moeten.

In het algemeen gesproken blijft kinderen van een narcist ook stilstaan ​​bij fouten en gebreken. Voor het kind zijn die zo verschrikkelijk.  Helaas internaliseren de narcistische ouderlijke boodschap.

Liken en sharen is een uitdrukking van de waardering voor wat ik gratis aan waarde breng in dit artikel. Maar dat niet alleen. Echter, kan je ook uw vrienden ermee helpen door dit te sharen.

Aanverwante teksten.

Het Miskende Kind In Onszelf . Invloeden van de kindertijd op het latere leven.

The power of the heart laat je hart je gids zijn.

Achter gesloten deuren het perfecte huwelijk of de perfecte leugen?

Star Wars Episode 8: The Last Jedi.

Steps Of Mindfulness.

Goed of slecht. Ik ben de dochter van een seriemoordenaar…

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Ga naar de homepage: https://narcisme.blog

Related Post
Share

Recent Posts

 • bijbels maar geen godsdienst
 • gemeenschapsvorming
 • mijn verhaal
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zingeving

Patrick een rots in de branding: getuigenis van Annemie

Patrick die zingt Terwijl de eerste woorden op mijn computerblad verschijnen, lees ik dat de Italianen, momenteel volledig in lock-down… Read More

 • afkicken van de narcist
 • Bestrijd de krachten van het kwaad
 • mijn verhaal
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • Transformeren naar geluk na misbruik door een narcist
 • zelfgenezing
 • zelfliefde

Kracht van de geur van een Grasmachine gevonden en andere geheimen.

Verjaardag van mijn vader en zijn grasmachine De Noordstraat 29, Oostnieuwkerke waar het licht brandde op 23/9 op de verjaardag… Read More

 • afkicken van de narcist
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • Transformeren naar geluk na misbruik door een narcist
 • zelfgenezing

Een gezonde relatie ontwikkelen met een narcistisch iemand?

Deze persoon is misschien nog in uw leven als intieme partner. Of misschien zie je deze persoon momenteel niet, maar… Read More