Amy Winehouse hechting en zelfliefde tekort. Deel 2

Amy Winehouse hechting en zelfliefde tekort. Deel 2

Is Amy Winehouse probleem ook een hechtingsstoornis?

Omdat ik me ervan bewust ben dat de creatie van Kapadia het best kan worden genoten met bepaalde kennis van Psychologie, volgen hier enkele tips die kunnen helpen.

Dit is voor hen die durven te kijken naar een verslaafde, maar niet met een superieure blik. Misschien heeft de verslaafde nooit een kans gehad als kind en werd het misbruikt?

Besteed aandacht aan alles wat er gezegd wordt over de kindertijd van Amy Winehouse.

Paradoxaal genoeg zullen kinderen die als kind werden misbruikt, of verlaten of onzorgvuldig behandeld door hun ouders zoeken als een magneet naar elk minimum bewijs van aandacht en genegenheid voor hen.

 Ja, vanuit de pure rationaliteit zou het normaalst zijn om de intriges waaraan je als kind gewoon bent te reflecteren en te vermijden. Maar dat is niet zo!

Denk na over de persoon waarvan je wilt dat u afhankelijk bent. Of die persoon die je wilt verachten, of die diepe zorg voor u heeft.

Als je dat als kind gehad hebt, kun je het bestaan ervan alleen maar bewijzen als het overeenstemt met je ervaring.

Dus het normaalste is dat de persoon naar dat teken van genegenheid zoekt (wat vaak eenvoudigweg bestaat in het zien dat de ander er om geeft) zoals water in de woestijn.

wat kun je verwachten van Amy

Leg twee woorden vast i.v.m. Amy Winehouse: ambivalente gehechtheid.

Ik weet zeker dat je altijd heel veel van iemand hebt gehouden, maar je haatte hem of haar tegelijkertijd. Dat komt voor in elk leven.

Die mengelmoes van positieve en negatieve gevoelens over dezelfde persoon / gebeurtenis / ding dat nooit uit de mode raakt, wordt ambivalentie genoemd.

De ambivalente gehechtheid is niet dat de ouders / hechtingsfiguren die het dichtst bij het kind staan hun kind niet willen. Soms gaan ze naar hem toe, soms niet. Soms maken ze zich zorgen, soms ook niet. Hierdoor kan het kind het gevoel hebben dat het hun schuld is.

Ze gaan meer liefde en aandacht eisen dan hun leeftijdsgenoten. Bovenal zijn ze volledig wantrouwig naar anderen.

In het algemeen blijven ze nooit lang genoeg in een relatie. Dit gebeurde met Amy Winehouse.

Volwassen gehechtheid en tevredenheid binnen een paar.

We weten dat de manier van hechting zijn invloed heeft op de relatie die deze persoon later zal hebben als partner.

Terwijl een baby zijn hechtingsfiguur nodig heeft om te overleven, kan een volwassene, ook als hij angstig is in het gezicht van scheiding – verlating, met verlating omgaan.

Veilige volwassen gehechtheid: uw relaties zijn gebaseerd op positieve emoties. Ze vertrouwen volledig in de ander en hebben goede kundigheid om conflicten op te lossen.

Ze zijn ook in staat om hun negatieve emoties te beheren met een groter aanpassingsvermogen (Koback en Sceery, 1988).

Vermijdende volwassen gehechtheid: vermijd intimiteit. Ze tonen een gebrek aan vertrouwen in de stabiliteit en twijfelen aan het bestaan ​​van liefde.

Ambivalente volwassen gehechtheid: ze maken zich overdreven zorgen om verlating. Ze hebben een sterk verlangen naar eenheid en wederkerigheid. Ze lijden aan wantrouwen en jaloezie. (Brennan en Shaver, 1995, Feeney en Noller, 1990, Pistole, 1989, Hendrick, Hendrick en Adler, 1988, Hazan en Shaver, 1987).

zie ook Ortiz Barón, MJ, Gómez Zapiain, J., en Apodaca, P. (2002). Gehechtheid en seksuele affectieve voldoening in het paar. Psicothema, 14 (2), 469-475.

Eet + braaksel = controle.

Eetstoornissen (TCA) zijn buitengewoon ingewikkeld en vereisen aparte uitleg. Houd dus het idee bij dat TCA niet hetzelfde is als dunner willen zijn.

Echt, nee. Tenminste, niet in de diepte van de stoornis. TCA is gelijk aan het willen hebben van controle over iemands leven zoals Bulimia Nervosa (BN).

In het bijzonder probeert het een intern vacuüm te vullen dat ik al in dit bericht heb beschreven over eenzaamheid.

BN (bolemie) is ook positief gerelateerd aan impulsiviteit.

Als u een geval van Boulimie in de eerste persoon wilt lezen, klik hier.

De liefdesdrug.

Liefde is verslavend. En liefde voor een narcist is als een rollercoaster. Een uitgebreide uitleg vind je in artikels over Neuropsychologie, de samenvattende versie is de volgende:

Alles is geweldig als we verliefd worden. Waarom? De fout ligt bij fenylethylamine dat ook in chocolade voorkomt (verrassing!).

Fenylethylamine activeert de secretie van dopamine, een neurotransmitter die gerelateerd is aan verslavingen en genot. Dit brengt ons in een staat die vergelijkbaar is met die van amfetaminen.

En om die reden, en andere verschijnselen, worden de ideeën van op wie we verliefd zijn fascinerend, we lachen om al zijn grappen.

En het belangrijkste in relatie tot de documentaire over Amy: we gooien onszelf op een brug als die persoon vertrekt en reinigen de vloer met de tong als die terugkeert omwille van de traumabinding en het magnetische karakter als gevolg van ons tekort aan zelfliefde ontstaan uit onze hechtingsproblematiek.

Hoe meer de partner narcistische kenmerken vertoont hoe groter het magnetisme kan zijn, en hoe moeilijker het wordt om deze persoon los te laten.

Omdat we eraan verslaafd zijn. Voeg dan daarbij ambivalente hechting toe en je ziet wat er met een mens kan gebeuren.

Wat zou er met je gebeuren als je moest zwijgen?

De overgrote meerderheid van mensen durft te praten of anderen schrijven en dat “beloont ons ” omdat het angst wegneemt. Over het algemeen willen we kalm zijn.

Stel je voor dat je manier om jezelf te verlichten is door te schrijven en dat je constant uit je aantekenboek wordt verwijderd om telkens dezelfde toespraken te herhalen waarmee je je niet langer geïdentificeerd voelt.

Dit idee is diepgaand om mee rekening te houden, vooral in de laatste fase van de documentaire over Amy Winehouse. Ze was de melkkoe van haar entourage die weigerde haar naar rehab te sturen.

Paparazzi en jij?

Natuurlijk kun je je wenden tot het onderwerp verslavingen en de vernederende morbiditeit van mensen die dol zijn op het volgen van het leed van een vreemde camera in de hand door paparazzi.

Misschien ga je na de documentaire over Amy Winehouse nadenken en niet meer giechelen als je nog eens Rehab hoort. Want iedereen kent wel iemand die niet de zorgzame liefde heeft ontvangen thuis en verslaafd is geworden aan een narcist en/of drugs/alcohol/seks.

Iedereen kent zo iemand in de familie, en hoe goed zijn we om dan te helpen aan hun herstel? Ik kan er van meespreken in mijn familie.

Heb je ook zo’n ervaringen met mensen die verslaafd zijn waar de diepere oorzaak te vinden is in het misbruik in hun jeugd? Laat het ons weten.

Echt bruikbare suggesties.

Hoe zorg jij voor jezelf?

En dan hebben we het niet over heerlijke schoonheidsbehandelingen of nieuwe kleren. Ook hier op de redactie merken we dat we soms meer focus leggen op ‘externe vormen van zelfliefde’. Ook wij hebben onze nodige uurtjes (lees: dááágen) nodig gehad om echt naar binnen te keren en onze schaduwkant onder ogen durven komen. Het vergt een hoop lef, zelfkennis en verantwoordelijkheid.

cover  boek
Klik op de foto voor meer info

Dit is allemaal onderdeel van een veel duurzamere vorm van zelfliefde. Merel Teunis vertelt in Self Love Talk hoe jij langdurig een liefdevolle levensstijl voor jezelf kunt creëren. Self Love Talk is een boek boordevol mooie inzichten, prachtige quotes, simpele praktische tips en openhartige anekdotes over hoe jij meer liefde in jouw leven kunt brengen.

Ben jij klaar voor de puurste vorm van liefde? Je kunt het boek of het e-boek bestellen via bol.com op volgende links boek: 

paperback:https://bit.ly/35qkLh7

e-boek: https://bit.ly/36u7q73

van kwetsuur naar litteken

Van kwetsuur naar litteken hulpverlening aan kinderen met complex trauma Paperback

auteurs:

Eileen Tang, Nicole Vliegen, Patrick Meurs

Kinderen met complex trauma (ook gehechtheidstrauma of vroeg ontwikkelingstrauma genoemd) worden in de hulpverlening aangemeld omdat ze moeilijk in de omgang zijn.

Hun opvoeders, begeleiders en ouders kunnen een gespecialiseerde handleiding gebruiken om deze kinderen zonder kleerscheuren te helpen opgroeien.

Ontwikkelingstaken die bij andere kinderen iets meer ‘vanzelf’ verlopen, of met slechts kleinere hobbels in de weg, zijn voor deze kinderen soms onoverkomelijke struikelblokken of doen de ontwikkeling helemaal vastlopen.

Ze krijgen wel eens etiketten als ‘ontwikkelingsgestoord’, ‘gedragsgestoord’, of ‘gehechtheidsgestoord’ opgeplakt.

Deze kinderen en hun ouders verdienen een trauma-sensitieve context met veel begrip én professionele kennis. Dit boek wil daartoe bijdragen.

In het boek wordt bekeken hoe moeilijke ervaringen tijdens de eerste levensfase de ontwikkeling van een kind kunnen beïnvloeden, en welke ontwikkeling deze kinderen (vaak adoptie- en pleegkinderen) vervolgens kunnen doormaken.

Daarna wordt de lezer meegenomen in de therapieruimte, om er stil te staan bij de processen van verandering en groei die meer opbouwende ontwikkelingssporen mogelijk kunnen maken.

Hoeveel vooroordelen heb jij over Amy Winehouse?

Amy Winehouse – “The Final Goodbye” dvd

foto cover Dvd the final goodbye

Amy Winehouse – “The final goodbye” is een intieme kijk in het sensationele leven van Amy Winehouse. Deze speciale docu vertelt het verhaal over haar leven en haar opmars tot popicoon! Amy Winehouse was voorbestemd om beroemd te worden.
Maar Amy had ook een donkere kant, haar wilde levensstijl werd vaak verweten aan haar relatie met Blake Fielder Civil, de liefde van haar leven. Hun zelfdestructieve persoonlijkheden leidden tot drugs – en alcoholverslaving. Amy kon hier niet meer tegen en het werd uiteindelijk haar voortijdige dood.

Amy Winehouse — Revving @ 4500 RPM´s & Justified: Unauthorized.

In deze documentaire zie je Amy Winehouse zoals ze werkelijk is en was, en waarom ze nog steeds op zoek is naar zichzelf. In 2003 debuteerde Amy met haar album ‘Frank’ waar ze wereldwijd lovende kritiek op ontving.

Ze werd gezien als de soulvolle opvolger van zangeressen als Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Sarah Vaughn and Dina Washington. Anno 2009 is dit niet het geval. Amy Winehouse is de brave meid ‘gone bad’. Dit is de dvd achter het verhaal van succes en verval.

Amy.

foto cover film Amy

De film AMY vertelt het unieke levensverhaal van zangeres Amy Winehouse vanuit haar eigen perspectief. Met haar fenomenale stem en muzikale talent, hoort zij tot één van de grootste icon en van deze eeuw.

Als dé superster van een generatie en een authentieke jazzartiest pur sang, schreef en zong Amy vanuit het diepst van haar hart. Ze gebruikte haar muzikale gave om haar persoonlijke problemen te uiten.

De combinatie van haar rauwe eerlijkheid en haar talent leidde tot enkele van de origineelste en meest bejubelde nummers van deze eeuw, waarvoor zij bekroond werd met zes Grammy Awards.

Haar wereldwijde succes had echter ook een keerzijde en veroorzaakte een opdringerig en genadeloos mediacircus.  Deze levensstijl in combinatie met haar roerige relaties en rock ‘n roll levensstijl zijn tol begon te eisen onder meer doordat ze al op 14-jarige leeftijd aan bolemie leed. Op 23 juli 2011 overleed Amy Winehouse aan alcoholvergiftiging. Ze was 27 jaar oud.

Amy, mijn dochter

amy mijn dochter foto cover book

Amy, mijn dochter is het openhartige en liefdevolle verhaal van een vader die zijn dochter verliest. Een getalenteerde vrouw die veel te jong is gestorven, maar een erfenis achterlaat die generaties lang zal voortduren.

Amy’s familie, vrienden en fans rouwden op 23 juli 2011, toen het tragische nieuws naar buiten kwam dat deze opmerkelijke en bijzondere vrouw er niet meer was. Fans over de hele wereld hadden hun idool verloren, een diepbedroefde familie had hun Amy verloren.

Naast het verdriet bracht deze gebeurtenis ook veel vragen naar boven over haar publieke strijd met drugs en alcohol.

waarom je niet beter bent dan Amy Winehouse

Hoe kon een zangeres met zoveel soul zo jong sterven?

Vader en vertrouweling Mitch Winehouse geeft een intiem inkijkje in het leven van Amy. Hij zet een portret neer van Amy, met alle personen en gebeurtenissen die haar gevormd hebben: van een ondeugende kindertijd tot de verhalen van haar oma over de Jazz Age en de nummers van Frank Sinatra die thuis werden gezongen.

Mitch beschrijft hoe ze haar unieke sound ontwikkelde die onvergetelijke nummers heeft opgeleverd als “You Know I’m No Good”, Rehab en “Back To Black”.

Er zijn vele manieren om Amy Winehouse te omschrijven – een talent, een bron van inspiratie, een icoon – maar het zijn de humor, charme en levenslust die haar onsterfelijk hebben gemaakt in de harten van vele muziekliefhebbers.

Met exclusieve foto’s en kaarten van Amy. Alle auteursopbrengsten van dit boek gaan naar de Amy Winehouse Foundation.

saving amy Chris Lawrence

Saving Amy E-book

Sinds het fenomenale succes van haar album Back to Black dat in 2006 verscheen, is Amy Winehouse altijd in het nieuws. Niet alleen haar buitengewone talent als artiest staat in de aandacht, maar ook haar privéleven, haar turbulente relatie met de media en haar zeer publieke gevecht met haar verslaving.

Documentairemaker Daphne Barak trok voor de documentaire Saving Amy een tijd op met Winehouse en haar familie. Het boek Saving Amy is het verslag van die periode.

Niet alleen de strijd van Amy Winehouse om haar eigen demonen te overwinnen komt aan bod, maar ook de realiteit van een gezin dat moet leven en omgaan met verslaving.

Saving Amy is gebaseerd op exclusieve interviews, de dagboeken en persoonlijke herinneringen van Daphne Barak tijdens haar omgang met de familie Winehouse in Londen, St.-Lucia en andere plaatsen.

Amy Winehouse – The Final Goodbye DVD

The final goodbye is een intieme kijk in het sensationele leven van Amy Winehouse. Deze speciale docu vertelt het verhaal over haar leven en haar opmars tot popicoon! Amy Winehouse was voorbestemd om beroemd te worden.
Maar Amy had ook een donkere kant. Haar wilde levensstijl werd vaak verweten aan haar relatie met Blake Fielder Civil, de liefde van haar leven. Hun zelfdestructieve persoonlijkheden leidden tot drugs – en alcoholverslaving. Amy kon hier niet meer tegen. Het werd uiteindelijk haar voortijdige dood.

Amy Winehouse: Faded To Black 1983-2011 dvd.

Deze ontroerende nieuwe documentaire neemt je mee op reis door het leven van superster Amy Winehouse. Gesprekken met vrienden & fans van de ster. De interviews vanaf haar jeugd gaan helemaal tot aan haar tragische dood in juli 2011.

De documentaire bevat ook een originele muziek tribute aan Amy, van zanger en liedjesschrijver Phil Ashmore.

Amy Winehouse probleem ook een hechtingsstoornis

Amy Winehouse – I Told You I Was Trouble Live dvd.

Je kunt zeggen van Amy Winehouse wat je wil, maar ze is een topartiest in hart en nieren. Zodra ze met haar band op het podium staat is ze hélemaal in haar element en zingt ze de sterren van de hemel!

Het optreden dat ze gaf in het Londense Shepherds Bush Empire, maart 2007, is vanaf 2 november verkrijgbaar op een ruim 2 uur durende dvd (met de prachtige titel ‘I Told You I Was Trouble’, een knipoog met de nodige zelfspot van deze eigentijdse diva!).

Hierop bovendien een documentaire over wat zich de afgelopen 4 jaar in het leven van Amy Winehouse heeft afgespeeld.

TRACKLISTING:

1) LIVE FROM SHEPHERDS BUSH EMPIRE (LONDON): Intro/Addicted / Just Friends / Cherry / Back to Black / Wake Up Alone / Tears Dry On Their Own / He Can Only Hold Her / Doo Wop (That Thing) / F*** Me Pumps / Some Unholy War / Love Is A Losing Game / Valerie / Hey Little Rich Girl feat. Zalon & Ade / Rehab / You Know I’m No Good / Me and Mr Jones / Monkey Man / Outro

2) BACK TO BLACK AND WHITE EXTRA OPTION: Tears Dry On Their Own / He Can Only Hold Her / Doo Wop (That Thing) / Some Unholy War 3) I TOLD YOU I WAS TROUBLE Exclusive documentary

Beeld: 16:9
Geluid: Dolby Digital 5.1, DTS, Dolby Stereo
Taal: Engels

Girl Done Good dvd.

Werkboek anorexia- en boulimia nervosa

foto cover werkboek anorexia

Werkboek Anorexia en boulimia nervosa geeft informatie over onder andere het ontstaan, de lichamelijke gevolgen en het in stand houden van eetstoornissen. Aspecten als gezonde voeding, sporten en bewegen, evenals de verschillende therapievormen komen ook aan de orde.

Patiënten die meer over hun eetstoornis willen weten, krijgen met de speciale huiswerkopdrachten gelegenheid na te denken over hun eigen eetprobleem en hoe daarmee om te gaan.

De totstandkoming van dit boek is voor een belangrijk deel gesubsidieerd door Mentrum, Centrum voor Psychotherapie, in het kader van het zorgprogramma eetstoornissen in de regio Amsterdam-Centrum, Oud-West en Noord.

Dit werkboek is bedoeld voor mensen met anorexia of boulimia nervosa. Het is uitermate geschikt als hulpmiddel in een therapie of als werkboek in educatiegroepen voor eetstoornissen en zelfhulpgroepen.

cognitieve gedragstherapie bij eetstoornissen

Cognitieve gedragstherapie bij jongeren met een eetstoornis eten zonder angst.

Cognitieve gedragstherapie bij jongeren met een eetstoornis is een protocol voor de behandeling van jongeren tussen de 10 en 20 jaar met een eetstoornis. Het protocol bestaat uit een praktische handleiding voor de behandelaar en een aansprekend werkboek voor de jongere.

De handleiding beschrijft voor de verschillende behandelfasen een reeks van mogelijke technieken, waaruit de therapeut kan kiezen.

Een theoretische onderbouwing van het behandelprotocol, een overzicht van empirisch onderzoek en een bespreking van gebleken behandelresultaten van verschillende behandelmethoden gaan hieraan vooraf.

Het werkboek informeert de jongere over eetstoornissen en bevat opdrachten en oefenmateriaal.

Het werkboek wordt los van de handleiding aangeboden. Een protocol dat bruikbaar is voor de behandeling van zowel jongeren met anorexia nervosa, boulimia nervosa als een eetstoornis niet anders omschreven, is niet eerder verschenen in Nederland.

‘Deze kleurrijke, fris geïllustreerde boeken vullen een lacune in het arsenaal van elke behandelaar die met deze doelgroep te maken heeft’ volgens Chaim Huyser, kinderen – en jeugdpsychiater, in Tijdschrift Kinderen – & Jeugdpsychotherapie nr. 4 2011.

Geschikt voor psychologen, orthopedagogen, psychiaters en andere hulpverleners. Dit protocol verschijnt in de Kind en Adolescent Praktijkreeks. Een reeks met heldere en op feiten gebaseerde informatie over stoornissen. Maar ook behandelmethoden voor kinder- en jeugdpsychologen, orthopedagogen, kinder- en jeugdpsychiaters en andere hulpverleners. In iedere uitgave komt een behandelmethode aan de orde.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

Broer: Amy Winehouse overleed aan eetstoornis.

EXCLUSIVE: How did Amy Winehouse really die? Why bulimia and alcohol are a deadly mix.

Did Bulimia Contribute In The Death Of Amy Winehouse?

Amy Winehouse’s Stylist Naomi Parry Talks About Working With Amy.

knop voor alle groeitaken