Hoeveel vooroordelen heb jij over Amy Winehouse?

In dit artikel zullen we ontdekken waarom we niet beter zijn dan Amy Winehouse.

Amy : Het meisje achter de naam is een controversiële documentaire van Asif Kapadia . Als je de film gaat bekijken heb je geen popcorn nodig. Hopelijk heb je wat kennis over verslavingen en weet je maar al te snel hoe vooroordelen gevormd wordt.

Als je een film verwacht over een meisje dat jong gestorven is door drugs dan is het enigsinds ironisch want juist Amy maakte een liedje met als titel Rehab.

Wat kun je verwachten van Amy?

Maar deze film wil je er ook op wijzen dat Amy zich al vroeg bewust was van haar zwaktes. Ze zei toch dat ‘she was in trouble’, weet je nog? Het meest tragische aan de film is dat je te zien krijgt hoe vaak ze hints geeft.

Amy is een verontrustende blik op de aftakeling van de meest getalenteerde jazz-zangeres van onze generatie aan de hand van homevideomateriaal en exclusieve beelden van liveoptredens.

Regisseur Asif Kapadia zei in een recent interview met The New York Times dat hij absolute creatieve vrijheid had opgeëist bij Universal Music, want “the whitewashy type film was never going to work.” En inderdaad, zijn chronologische spervuur van objectieve feiten en beelden is verontrustend en komt keihard aan, recht in je gezicht.

Niemand wil ‘eigen schuld dikke bult’ zeggen tegen de doden, en dat is waar deze documentaire deels in slaagt.

Regisseur Kapadia is zo objectief mogelijk. Alle betrokkenen vertellen op hun manier hun eigen verhaal, en maken zichzelf verdacht. Amy verdwijnt daarbij nimmer uit beeld; de interviews met intimi zijn als audiofragmenten onder de beelden van de zangeres die steeds beroemder en steeds zieker wordt.

Rehab vindt je op de CD Back to Black.

Back To Black is het tweede album van Amy Winehouse. De Engelse zangeres, die behalve haar aparte stem en muzikaliteit ook opviel door haar tatoeages en heftige haardos, stroomde over van persoonlijkheid.

Haar management adviseerde haar om zich te laten opnemen in een afkick-kliniek vanwege alcoholmisbruik, maar dit was volkomen onnodig volgens Amy Winehouse.

Ze reageerde op haar heerlijk eigenzinnige manier met het nummer Rehab en door haar management te ontslaan, maar dat terzijde. Rehab (Try to make me go to rehab / i say no no no) is de voorbode van een legendarisch album, dat in Engeland al de nr 1 positie in de charts bereikte en in Nederland ook fantastisch ontvangen werd.

12 jaar gelden was ze de Hype.

12 jaar geleden was ze de hype in de UK Soul podium. Dat was niet zonder reden. Amy Winehouse kwam met een rauwer, heser geluid dan dat ghetto meisje Mary J. Blige.

Daarbij nam ze ook geen blad voor de mond. Of haar album “Frank” neo-feministisch dan wel eerlijk klonk, geen zichzelf respecterende Modern Soul-liefhebber kon om dit album heen.

Of tracks als “Stronger Than Me”, “F*ck Me Pumps” of “You Sent My Flying” van Amy oprecht klonken? Ik vond van wel. Opnieuw klonk ze doorleefd en herkenbaar.

Bovendien was ze niet te plaatsen in hetzelfde hokje als fellow UK acts als Omar, Hinda Hicks of wijlen Lynden David Hall.

Opnieuw maakte Amy Winehouse naam voor haarzelf.

Ook was ze een aantrekkelijke verschijning. Op unieke wijze verscheen ze op muziekfestivals met andere Modern Soul acts. Ook op North Sea Jazz liet ze zien wat ze in huis had. Om snel door te gaan naar 2006 had ze een nieuwe album en een nieuwe look.

Nog was ze bitsig op mannen. Wel, dat was niet het enige waar haar debuutalbum uit bestond. Zoals te zien en te horen is had ze zeker geen klein mondje. Ook die stijl is aanwezig op Back To Black. Weer combineert Amy old school jazz sounds met haar rauwe street sound.

Deze bestaat uit harde drums, scherpe trompet sounds, minimale samples. Eerste feit is al de opener “Rehab”. Even belangrijk om te zeggen is dat het klinkt alsof ze therapie heeft gehad vanwege haar debuutplaat.

Maar dat maakte Amy Winehouse op het eerste gezicht sterker.

Qua uiterlijk was ze wel aardig veranderd, ze was enorm vermagerd. Vocaal stond ze weer sterk. Ze was niet zo ranzig vuilbekkend als Lil’ Kim. Echter wees niet verrast als ze de nodige fcks en shts gebruikt om haar gevoelens te uiten.

De CD is niet geheel sample vrij. De enige opvallende compositie die ze herbruikte was “Ain’t No Mountain High Enough” (Funk Brothers/Marvin Gaye) die in het lekkere nummer “Tears Dry On Their Own” terugkomt.

“Just Friends” voorzag ze van een reggaefoundation en komt ermee weg, juist zoals Anthony Hamilton dat deed met zijn magnifieke “Everybody” (op “Ain’t Nobody Worryin”, 2005)

Dit blijft een uitermate diepe Soul plaat van de bovenste plank.

Aan de andere kant, als je een lesje wilt leren over het belang van de gehechtheidsfiguren , de gevangenis die Boulimia Nervosa bouwt  dan is die documentaire meer dan een geschiedenis over Amy Winehouse

Hechtingsproblemen.

Ondertussen weten we al wat meer over hechtingsproblemen o.a. dankzij het boek van Nicole Vliegen Hulpverlening aan kinderen met complex trauma.

Ieder die meer over zichzelf wenst te weten, waarom hij/zij een zelfliefdestekort stoornis ontwikkeld heeft en daardoor in de handen kwam van een narcist raad ik het boek aan grondig te lezen : Van kwetsuur naar litteken.

Je kunt een aantal veronderstellingen maken i.v.m. de soort hechting die Amy  gehad heeft en het effect dat dit op haar ontwikkeling als volwassenen heeft gehad in de soort relaties die ze aanging.

De behoefte aan sociaal contact vanaf de conceptie.

Een baby bij de geboorte heeft constant contact met volwassenen nodig, hij moet overleven. Volwassenen reageren op  kenmerken van baby’s en gedurende de evolutie ontwikkelen we kenmerken die onze overleving bevorderen. Zoals het gehuil van baby’s die boven alle tonen te horen zijn.

Het begin van communicatie.

Alvorens geboren te worden, heeft de foetus zijn oor al ontwikkeld en is het eerste akoestische contact dat van de baby met zijn moeder. Hij heeft een voorkeur voor de stem van zijn moeder.

Deze stem zorgt ervoor dat veranderingen plaatsvinden, zoals het verlagen van de hartslag van de foetus alleen met het geluid van haar stem.

Een pasgeborene kan menselijke gezichten niet herkennen omdat hun gezichtsvermogen niet volledig is ontwikkeld. Hij is door middel van taal in staat om gezichten te begrijpen.

Tussen de gezichten, geeft de baby de voorkeur aan dat van zijn moeder. Er is een koppeling tussen haar stem en haar gezicht. Ze kunnen ook expressies imiteren omdat ze een aangeboren aanleg hebben voor die van hun soort.

Dit komt door spiegelneuronen.

Verschillen tussen gehechtheid en gehechtheidsgedrag.

Gehechtheid is een affectieve band. Het is een interne en genetische aanleg. De link is relatief stabiel.

Gehechtheidsgedrag zijn de zichtbare manifestaties. Het is heel intens en extern ( gedrag ). De intensiteit is afhankelijk van het individu en wordt geactiveerd door omgevingsstimuli. Het kan afhankelijk van de context toenemen of afnemen.

Representatief Model.

Bowlby betoogt dat het interne of representatieve model wordt gevormd door de mentale representatie van zichzelf en relaties met anderen tijdens de eerste levensmaanden. 

Deze representatie zal dienen om anderen te interpreteren, wat ze van hen verwachten en omvat affectieve en cognitieve componenten

Het representatiemodel is gevormd uit het type gehechtheid dat zich tijdens de kindertijd ontwikkelt. Het beïnvloedt ook de gehechtheid van volwassenen en de relaties van mensen met anderen.

“Kinderen hebben een hechte en voortdurende relatie met een gehechtheidsfiguur om zich emotioneel te ontwikkelen” Bolwby (1983)

De emotionele capaciteiten in een relatie zijn niet aangeboren, maar worden verworven door de relatie en de link die we leggen met de figuur van gehechtheid in onze kindertijd.

Vaststelling van gehechtheid en de verschillende stadia ervan.

Bowlby ontwikkelde de gehechtheidstheorie om de ontwikkeling van het kind uit te leggen. De baby doorloopt twee fasen: de vormingsfase en de manifestatiefase van de gehechtheid.

De ontwikkeling van gehechtheid is fundamenteel. Het subject construeert via zijn gehechtheidsfiguren een model van de wereld en van zichzelf. Hieruit handelt hij, anticipeert de toekomst en bouwt zijn plannen.

2 eerste maanden.

De baby is gericht op mensen en signalen.

Hij/zij is in staat om de moeder te onderscheiden.

Het is een periode van aanpassing en vertrouwdheid met vormen, kleuren en ritmes. Sommige zintuigen blijven zich ontwikkelen.

3-7 maanden.

De baby reageert anders op de figuur van de gehechtheid omdat het de veiligheid garandeert.

De glimlach op die figuur komt vaker voor dan bij andere mensen

7maanden – 3 jaar.

Het kind begint te bewegen maar behoudt de nabijheid van de zorgfiguur.

De zorgfiguur geeft je de beveiliging die je nodig hebt om de wereld te verkennen.

Vanaf 3 jaar gaan de relaties van het kind richting  autonomieZe beginnen banden te vormen met gelijken. Het begint deze autonomie te claimen die de gehechtheid beïnvloedt.

“Een kind dat weet dat zijn gehechtheidsfiguur toegankelijk en gevoelig is voor hun eisen geeft hen een sterk en indringend gevoel van veiligheid en voedt hen om de relatie te waarderen en voort te zetten” (John Bowlby)

De baby bouwt een mentaal kader  op waarin herinneringen verwachtingen oproepen van het toekomstige gedrag van de moeder tegenover hem/haar. Bovendien helpt dit schema je om je eigen zelfbeeld te maken.

 

Dat zelfbeeld kan tevens zorgen voor de achteruitgang die ertoe kan leiden dat je verliefd wordt op de verkeerde persoon. Hoe moeilijk het is om de spiraal van persoonlijke chaos te beheersen zonder te vervallen in datgene waarvan de mensheid meer beschaamd is als je geen inzicht hebt op je hechting, dan moet je het vroeg of laat zien door de soort relaties die je aangaat.

Volwassen verslavingsstijlen.

Ainsworth heeft 3 gehechtheidscategorieën vastgesteld die worden beïnvloed door de interactie tussen de zorgfiguur en de baby. De stijl van de gehechtheid beïnvloedt rechtstreeks de gehechtheid als volwassenen.

Veilige hechting:

de zorgfiguren geven blijk van grote zorg voor de baby en detecteren nauwkeurig hun behoeften.

Veilig : nabijheid en contact met de zorgfiguur. Hij gebruikt zijn moeder als uitvalsbasis om te verkennen. Wanneer de moeder de kamer verlaat, neemt de verkenning af. Wanneer de moeder terugkeert, verblijden ze zich duidelijk.

Observatie in huis . Moeders zijn gevoelig en beschikbaar voor de verzoeken van de baby.

De volwassen gehechtheid van deze kinderen is veilig om te kunnen identificeren wat hen pijn doet. Als ze dat identificeren nemen ze afstand van die persoon. Maar ze kunnen ook identificeren wat hen ten goede komt om dichterbij te komen. Als je die veiligheid op zichzelf hebt, dan zoek je het niet in andere mensen om je geliefd te voelen.

Amy Winehouse eetstoornis en ambivalente hechting

Ontwijkende gehechtheid:

De zorgfiguren verwerpen en verlaten de baby. Het kind leert vermijden om zijn emoties te uiten vanwege de angst afgewezen te worden.

Ontwijkend : het kind vermijdt de persoon die voor hem zorgt wanneer ze samen zijn. Ze gebruiken hun moeder niet als een veilige basis, ze zoeken haar niet .

Wanneer de moeder de kamer verlaat, behandelt ze een vreemdeling hetzelfde of soms positiever dan haar verzorger of gehechtheidsfiguurHij huilt niet wanneer hij zich losmaakt van zijn gehechtheidsfiguur.

Observatie in huis. De moeders waren ongevoelig voor de verzoeken van het kind. Kinderen maakten zich soms zorgen over de nabijheid van de moeder.

De volwassen hechting is gebaseerd op het afremmen van emoties, zelfs als ze negatief zijn. Daarom zullen ze ook vermijden om steun van anderen te zoeken wanneer ze negatieve emoties ervaren.

Ambivalente hechting:

hechtingsfiguren variëren in het al of niet gevoelig zijn voor de behoeften van de baby en ze reageren niet altijd. Deze veranderingen zijn niet afhankelijk van de baby, maar van de zorgfiguur die onvoorspelbaar is.

Het kind ontwikkelt een overgevoeligheid en manifesteert constant gehechtheidsgedrag .

Ambivalent: het verzet zich tegen de interactie en het contact met de verzorger, hoewel het nabijheids- en contactzoekgedrag vertoont. Wanneer hun moeder de kamer verlaat, voelen ze zich zo verloren dat ze niet in staat zijn om te verkennen.

Observatie in huis. De moeders hadden onbewust gehandeld. Ze waren warm en soms beschikbaar, en soms koud en ongevoelig.

De gehechtheid als volwassene zal gebaseerd zijn op angstgevoelens voor verlating bij gedragingen van normale scheiding door een partner.

Gedesorganiseerde hechting.

Main en Solomon, 1986. Kinderen ervaren traumatische en onvoorspelbare situaties.

Gedesorganiseerd : Het kind toont de grootste onzekerheid . Wanneer de moeder terugkomt, kunnen ze haar verslaan om ze te kussen. Ze huilen hysterisch en zelfbeschadiging komt vaak voor. Ze kunnen de andere kant op kijken terwijl ze in de armen van hun moeder zijn. Na 18 maanden kunnen ze controlegedrag vertonen, maar ze zijn misleidend.

Amy Winehouse probleem ook een hechtingsstoornis?

Aangezien ik me ervan bewust ben dat de creatie van Kapadia het best kan worden genoten met bepaalde kennis van Psychologie , volgen hier enkele tips die kunnen helpen.

Dit is voor hen die durven te kijken naar een verslaafde maar niet met een superieure blik. Misschien heeft de verslaafde nooit een kans gehad als kind en werd het misbruikt?

Besteed aandacht aan alles wat er gezegd wordt over de kindertijd van Amy Winehouse.

Paradoxaal genoeg zullen kinderen die als kind werden misbruikt, of verlaten of onzorgvuldig behandeld door hun ouders zoeken als een magneet naar elk minimum bewijs van aandacht en genegenheid voor hen.

 Ja, vanuit de pure rationaliteit zou het meest normaal zijn om de intriges waaraan je als kind gewoon bent te reflecteren en te vermijden. Maar dat is niet zo!

Denk na over de persoon waarvan je wilt dat u afhankelijk bent – Of die persoon die je wilt verachten, of die diepe zorg voor u heeft.

Als je dat als kind gehad hebt kun je het bestaan ervan enkel bewijzen als het overeenstemt met je ervaring.

Dus het meest normale is dat de persoon naar dat teken van genegenheid zoekt (wat vaak eenvoudigweg bestaat in het zien dat de ander er om geeft) zoals water in de woestijn.

wat kun je verwachten van Amy

Leg twee woorden vast i.v.m. Amy Winehouse : ambivalente gehechtheid.

Ik weet zeker dat je altijd heel veel van iemand hebt gehouden maar je haatte hem/haar tegelijkertijd. Dat komt voor in elk leven.

Die mengelmoes van positieve en negatieve gevoelens over dezelfde persoon / gebeurtenis / ding dat nooit uit de mode raakt, wordt ambivalentie genoemd.

De ambivalente gehechtheid is niet dat de ouders / hechtingsfiguren die het dichtst bij het kind staan hun kind niet willen . Maar soms gaan ze naar hem toe, soms niet. Soms maken ze zich zorgen, soms ook niet. Hierdoor kan het kind het gevoel hebben dat het hun schuld is.

Ze gaan meer liefde en aandacht eisen dan hun leeftijdsgenoten. Maar bovenal volledig wantrouwig zijn naar anderen.

In het algemeen blijven ze nooit lang genoeg in een relatie. Dit gebeurde met Amy Winehouse.

Volwassen gehechtheid en tevredenheid binnen een paar.

We weten dat de manier van hechting zijn invloed heeft op de relatie die deze persoon later zal hebben als partner.

Terwijl een baby zijn hechtingsfiguur nodig heeft om te overleven, kan een volwassene, hoewel hij angstig is in het gezicht van scheiding – verlating, ermee omgaan.

 
Veilige volwassen gehechtheid : uw relaties zijn gebaseerd op positieve emoties . Ze vertrouwen volledig in de ander en hebben goede capaciteiten om conflicten op te lossen.

Ze zijn ook in staat om hun negatieve emoties te beheren met een groter aanpassingsvermogen (Koback en Sceery, 1988).

Vermijdende volwassen gehechtheid: vermijd intimiteit. Ze tonen een gebrek aan vertrouwen in de stabiliteit en twijfelen aan het bestaan ​​van liefde.

Ambivalente volwassen gehechtheid : ze maken zich overdreven zorgen om verlating. Ze hebben een sterk verlangen naar eenheid en wederkerigheid. Ze lijden aan wantrouwen en jaloezie. (Brennan en Shaver, 1995, Feeney en Noller, 1990, Pistole, 1989, Hendrick, Hendrick en Adler, 1988, Hazan en Shaver, 1987).

zie ook Ortiz Barón, MJ, Gómez Zapiain, J., en Apodaca, P. (2002). Gehechtheid en seksuele affectieve voldoening in het paar. Psicothema, 14 (2), 469-475.

Eet + braaksel = controle.

Eetstoornissen (TCA) zijn buitengewoon gecompliceerd en vereisen aparte uitleg. Houd dus het idee bij dat TCA niet hetzelfde is als dunner willen zijn.

Echt, nee. Tenminste, niet in de diepte van de stoornis. TCA is gelijk aan het willen hebben van controle over iemands leven zoals Bulimia Nervosa (BN).

In het bijzonder probeert het een intern vacuüm te vullen dat al in dit bericht heb beschreven over eenzaamheid.

BN is ook positief gerelateerd aan impulsiviteit.

Als u een geval van Boulimie in de eerste persoon wilt lezen, klik hier.

Broer: Amy Winehouse overleed aan eetstoornis

EXCLUSIVE: How did Amy Winehouse really die? Why bulimia and alcohol are a deadly mix.

 

Did Bulimia Contribute In The Death Of Amy Winehouse.

 

Amy Winehouse’s Stylist Naomi Parry Talks About Working With Amy.

De liefdesdrug.

Liefde is verslavend. En liefde voor een narcist is als een rollercoaster. Een uitgebreide uitleg vind je in artikels over Neuropsychologie, de samenvattende versie is de volgende:

Alles is geweldig als we verliefd worden. Waarom? De fout ligt bij fenylethylamine , dat ook in chocolade voorkomt (verrassing!).

Fenylethylamine activeert de secretie van dopamine , een neurotransmitter die gerelateerd is aan verslavingen en genot. Dit brengt ons in een staat die vergelijkbaar is met die van amfetaminen.

En om die reden, en andere verschijnselen, worden de ideeën van op wie we verliefd zijn fascinerend, we lachen om al zijn grappen.

En het belangrijkste in relatie tot de documentaire over Amy: we gooien onszelf op een brug als die persoon vertrekt en reinigen de vloer met de tong als die terugkeert omwille van de traumabinding en het magnetische karakter ten gevolge van ons tekort aan zelfliefde ontstaan uit onze hechtingsproblemathiek.

Hoe meer de partner narcistische kenmerken vertoont hoe groter het magnetisme kan zijn, en hoe moeilijker het wordt om deze persoon los te laten.

Omdat we eraan verslaafd zijn. Voeg dan daarbij ambivalente hechting toe en je ziet wat er met een mens kan gebeuren.

Wat zou er met je gebeuren als je moest zwijgen?

De overgrote meerderheid van mensen durft te praten of anderen schrijven en dat “beloont ons ” omdat het angst wegneemt . Over het algemeen willen we kalm zijn.

Stel je voor dat je manier om jezelf te verlichten is door te schrijven en dat je constant uit je aantekenboek wordt verwijderd om telkens dezelfde toespraken te herhalen waarmee je je niet langer geïdentificeerd voelt.

Dit idee is fundamenteel om rekening te houden, vooral in de laatste fase van de documentaire over Amy Winehouse. Ze was de melkkoe van haar entourage die weigerde haar naar rehab te sturen.

Paparazzi en jij?

Natuurlijk kun je je wenden tot het onderwerp verslavingen en de vernederende morbiditeit van mensen die dol zijn op het volgen van het leed van een vreemde camera in de hand door paparazzi.

Misschien ga je na de documentaire over Amy Winehouse nadenken en niet meer giechelen als je nog eens Rehab hoort. Want iedereen kent wel iemand die niet de zorgzame liefde heeft ontvangen thuis en verslaafd is geworden aan een narcist en/of drugs/alcohol/sex.

Iedereen kent zo iemand in de familie, en hoe goed zijn we om dan te helpen aan hun herstel? Ik kan er van meespreken in mijn familie.

Heb je ook zo’n ervaringen met mensen die verslaafd zijn waar de diepere oorzaak te vinden is in het misbruik in hun jeugd? Laat het ons weten.

Als je wilt contact opnemen kijk dan hier.

 

 

8 geheimen van NLP Klik hier

Echt bruikbare suggesties

van kwetsuur naar litteken
Van kwetsuur naar litteken hulpverlening aan kinderen met complex trauma Paperback

auteurs :

Eileen Tang, Nicole Vliegen, Patrick Meurs

Kinderen met complex trauma (ook gehechtheidstrauma of vroeg ontwikkelingstrauma genoemd) worden in de hulpverlening aangemeld omdat ze moeilijk in de omgang zijn.

Hun opvoeders, begeleiders en ouders kunnen een gespecialiseerde handleiding gebruiken om deze kinderen zonder kleerscheuren te helpen opgroeien. Ontwikkelingstaken die bij andere kinderen iets meer ‘vanzelf’ verlopen, of met slechts kleinere hobbels in de weg, zijn voor deze kinderen soms onoverkomelijke struikelblokken of doen de ontwikkeling helemaal vastlopen.

 

Ze krijgen wel eens etiketten als ‘ontwikkelingsgestoord’, ‘gedragsgestoord’, of ‘gehechtheidsgestoord’ opgeplakt. Deze kinderen en hun ouders verdienen een trauma-sensitieve context met veel begrip én professionele kennis. Dit boek wil daartoe bijdragen.

In het boek wordt bekeken hoe moeilijke ervaringen tijdens de eerste levensfase de ontwikkeling van een kind kunnen beïnvloeden, en welke ontwikkeling deze kinderen (vaak adoptie- en pleegkinderen) vervolgens kunnen doormaken. Daarna wordt de lezer meegenomen in de therapieruimte, om er stil te staan bij de processen van verandering en groei die meer constructieve ontwikkelingssporen mogelijk kunnen maken.

Hoeveel vooroordelen heb jij over Amy Winehouse?

Amy Winehouse – The Final Goodbye DVDfoto cover Dvd the final goodbye

Amy Winehouse – The final goodbye is een intieme kijk in het sensationele leven van Amy Winehouse. Deze speciale docu vertelt het verhaal over haar leven en haar opmars tot pop-icoon! Amy Winehouse was voorbestemd om beroemd te worden.

Maar Amy had ook een donkere kant, haar wilde levensstijl werd vaak verweten aan haar relatie met Blake Fielder Civil, de liefde van haar leven. Hun zelfdestructieve persoonlijkheden leidden tot drugs –en alcoholverslaving. Amy kon hier niet meer tegen en het werd uiteindelijk haar voortijdige dood.

Amy Winehouse – Revving @ 4500 RPM´s & Justified: Unauthorized

In deze documentaire zie je Amy Winehouse zoals ze werkelijk is en was, en waarom ze nog steeds op zoek is naar zichzelf. In 2003 debuteerde Amy met haar album ‘Frank ‘ waar ze wereldwijd lovende kritiek op ontving.

Ze werd gezien als de soulvolle opvolger van zangeressen als Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Sarah Vaughn and Dina Washington. Anno 2009 is dit niet het geval. Amy Winehouse is de brave meid ‘gone bad’. Dit is de dvd achter het verhaal van succes en verval.

Amy.foto cover film Amy

De film AMY vertelt het unieke levensverhaal van zangeres Amy Winehouse vanuit haar eigen perspectief. Met haar fenomenale stem en muzikale talent, behoort zij tot één van de grootste icon en van deze eeuw.

Als dé superster van een generatie en een authentieke jazzartiest pur sang, schreef en zong Amy vanuit het diepst van haar hart. Ze gebruikte haar muzikale gave om haar persoonlijke problemen te uiten.

De combinatie van haar rauwe eerlijkheid en haar talent resulteerde in enkele van de origineelste en meest bejubelde nummers van deze eeuw, waarvoor zij bekroond werd met zes Grammy Awards.

Haar wereldwijde succes had echter ook een keerzijde en veroorzaakte een opdringerig en genadeloos mediacircus.  Deze levensstijjl in combinatie met haar roerige relaties en rock ‘n roll levensstijl zijn tol begon te eisen onder meer door dat ze reeds op 14 jarige leeftijd aan bolemie leed. Op 23 juli 2011 overleed Amy Winehouse aan alcoholvergiftiging. Ze was 27 jaar oud.

Amy, mijn dochteramy mijn dochter foto cover book

Amy, mijn dochter is het openhartige en liefdevolle verhaal van een vader die zijn dochter verliest. Een getalenteerde vrouw die veel te jong is gestorven, maar een erfenis achterlaat die generaties lang zal voortduren.

Amy’s familie, vrienden en fans rouwden op 23 juli 2011, toen het tragische nieuws naar buiten kwam dat deze opmerkelijke en bijzondere vrouw er niet meer was. Fans over de hele wereld hadden hun idool verloren, een diepbedroefde familie had hun Amy verloren.

Naast het verdriet bracht deze gebeurtenis ook veel vragen naar boven over haar publieke strijd met drugs en alcohol.

waarom je niet beter bent dan Amy Winehouse

Hoe kon een zangeres met zoveel soul zo jong sterven?

 

Vader en vertrouweling Mitch Winehouse geeft een intiem inkijkje in het leven van Amy. Hij zet een portret neer van Amy, met alle personen en gebeurtenissen die haar gevormd hebben: van een ondeugende kindertijd tot de verhalen van haar oma over de Jazz Age en de nummers van Frank Sinatra die thuis werden gezongen.

Mitch beschrijft hoe ze haar unieke sound ontwikkelde die onvergetelijke nummers heeft opgeleverd als You Know I’m No Good, Rehab en Back To Black.

Er zijn vele manieren om Amy Winehouse te omschrijven – een talent, een bron van inspiratie, een icoon – maar het zijn de humor, charme en levenslust die haar onsterfelijk hebben gemaakt in de harten van vele muziekliefhebbers.

Met exclusieve foto’s en kaarten van Amy. Alle auteursopbrengsten van dit boek gaan naar de Amy Winehouse Foundation.

saving amy Chris Lawrence

Saving Amy  Ebook

Sinds het fenomenale succes van haar album Back to Black dat in 2006 verscheen, is Amy Winehouse altijd in het nieuws. Niet alleen haar buitengewone talent als artiest staat in de aandacht, maar ook haar privé leven, haar turbulente relatie met de media en haar zeer publieke gevecht met haar verslaving.

Documentairemaker Daphne Barak trok voor de documentaire Saving Amy een tijd op met Winehouse en haar familie. Het boek Saving Amy is het verslag van die periode.

Niet alleen de strijd van Amy Winehouse om haar eigen demonen te overwinnen komt aan bod, maar ook de realiteit van een gezin dat moet leven en omgaan met verslaving.

Saving Amy is gebaseerd op exclusieve interviews, de dagboeken en persoonlijke herinneringen van Daphne Barak tijdens haar omgang met de familie Winehouse in Londen, St. Lucia en andere locaties.

Amy Winehouse – The Final GoodbyeDVD

 

The final goodbye is een intieme kijk in het sensationele leven van Amy Winehouse. Deze speciale docu vertelt het verhaal over haar leven en haar opmars tot pop-icoon! Amy Winehouse was voorbestemd om beroemd te worden.

Maar Amy had ook een donkere kant. Haar wilde levensstijl werd vaak verweten aan haar relatie met Blake Fielder Civil, de liefde van haar leven. Hun zelfdestructieve persoonlijkheden leidden tot drugs –en alcoholverslaving. Amy kon hier niet meer tegen. Het werd uiteindelijk haar voortijdige dood.

Amy Winehouse: Faded To Black 1983-2011 DVD.

Deze ontroerende nieuwe documentaire neemt je mee op reis door het leven van superster Amy Winehouse. Gesprekken met vrienden & fans van de ster. De interviews vanaf haar jeugd gaan helemaal tot aan haar tragische dood in Juli 2011.

De documentaire bevat ook een originele muziek tribute aan Amy, van zanger/liedjesschrijver Phil Ashmore.

 

Amy Winehouse probleem ook een hechtingsstoornis

Amy Winehouse – I Told You I Was Trouble Live DVD.

 

Je kunt zeggen van Amy Winehouse wat je wil, maar ze is een top-artiest in hart en nieren. Zodra ze met haar band op het podium staat is ze hélemaal in haar element en zingt ze de sterren van de hemel!

Het optreden dat ze gaf in het Londense Shepherds Bush Empire, maart 2007, is vanaf 2 november verkrijgbaar op een ruim 2uur durende DVD (met de prachtige titel ‘I Told You I Was Trouble’, een knipoog met de nodige zelfspot van deze eigentijdse diva!).

Hierop tevens een documentaire over wat zich de afgelopen 4 jaar in het leven van Amy Winehouse heeft afgespeeld.

TRACKLISTING: 1) LIVE FROM SHEPHERDS BUSH EMPIRE (LONDON): Intro/Addicted / Just Friends / Cherry / Back to Black / Wake Up Alone / Tears Dry On Their Own / He Can Only Hold Her / Doo Wop (That Thing) / F*** Me Pumps / Some Unholy War / Love Is A Losing Game / Valerie / Hey Little Rich Girl feat. Zalon & Ade / Rehab / You Know I’m No Good / Me and Mr Jones / Monkey Man / Outro 2) BACK TO BLACK AND WHITE EXTRA OPTION: Tears Dry On Their Own / He Can Only Hold Her / Doo Wop (That Thing) / Some Unholy War 3) I TOLD YOU I WAS TROUBLE Exclusive documentary Beeld: 16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1, DTS, Dolby Stereo

Taal: Engels

Girl Done Good DVD.

 

Werkboek anorexia- en boulimia nervosafoto cover werkboek anorexia

Werkboek Anorexia en boulimia nervosa geeft informatie over onder andere het ontstaan, de lichamelijke gevolgen en het in stand houden van eetstoornissen. Aspecten als gezonde voeding, sporten en bewegen, alsmede de verschillende therapievormen komen tevens aan de orde.

Patiënten die meer over hun eetstoornis willen weten, krijgen met de speciale huiswerkopdrachten gelegenheid na te denken over hun eigen eetprobleem en hoe daarmee om te gaan.

De totstandkoming van dit boek is voor een belangrijk deel gesubsidieerd door Mentrum, Centrum voor Psychotherapie, in het kader van het zorgprogramma eetstoornissen in de regio Amsterdam-Centrum, Oud-West en Noord.

Dit werkboek is bedoeld voor mensen met anorexia of boulimia nervosa. Het is uitermate geschikt als hulpmiddel in een therapie of als werkboek in educatiegroepen voor eetstoornissen en zelfhulpgroepen.

cognitieve gedragstherapie bij eetstoornissenCognitieve gedragstherapie bij jongeren met een eetstoornis eten zonder angst.

 

Cognitieve gedragstherapie bij jongeren met een eetstoornis is een protocol voor de behandeling van jongeren tussen de 10 en 20 jaar met een eetstoornis. Het protocol bestaat uit een praktische handleiding voor de behandelaar en een aansprekend werkboek voor de jongere.

De handleiding beschrijft voor de verschillende behandelfasen een reeks van mogelijke technieken, waaruit de therapeut kan kiezen.

Een theoretische onderbouwing van het behandelprotocol, een overzicht van empirisch onderzoek en een bespreking van gebleken behandelresultaten van verschillende behandelmethoden gaan hieraan vooraf.

Het werkboek informeert de jongere over eetstoornissen en bevat opdrachten en oefenmateriaal.

 

Het werkboek wordt los van de handleiding aangeboden. Een protocol dat bruikbaar is voor de behandeling van zowel jongeren met anorexia nervosa, boulimia nervosa als een eetstoornis niet anders omschreven, is niet eerder verschenen in Nederland.

‘Deze kleurrijke, fris geïllustreerde boeken vullen een lacune in het arsenaal van elke behandelaar die met deze doelgroep te maken heeft’, aldus Chaim Huyser, kinder-en jeugdpsychiater, in Tijdschrift Kinder-& Jeugdpsychotherapie nr 4 2011.

Geschikt voor psychologen, orthopedagogen, psychiaters en andere hulpverleners. Dit protocol verschijnt in de Kind en Adolescent Praktijkreeks. Een reeks met heldere en gefundeerde informatie over stoornissen en behandelmethoden voor kinder- en jeugdpsychologen, orthopedagogen, kinder- en jeugdpsychiaters en andere hulpverleners. In iedere uitgave komt een behandelmethode aan de orde

Deel uw gedachten met ons want samen kunnen we opzettelijk de wereld verrijken door waarde aan elkaar toe te voegen.