Hoe kunt u uw verstand houden in de toxische feestende familie?

Hoe kunt u uw verstand houden in de toxische feestende familie?

Uit een recent onderzoek bleek dat 31% van de Amerikanen de feestdagen omschreef als ‘hectisch’. Hoe is dat voor een feestje bij ons?

Als je resoneert met deze titel of zelfs maar een voorbijgaande nieuwsgierigheid hebt naar deze titel, hebben we veel om over te praten. Maar iedereen is welkom, als je het met me eens of oneens bent, wil ik je standpunt horen, want als individuen zijn we net zo belangrijk als ieder ander op deze aarde.

Voordat we beginnen, wil ik het een en ander duidelijk maken. Ik heb zeker niets uitgevonden van de concepten waar ik het over heb. Zoveel van wat ik hier zeg, zal een aanpassing zijn, een uitbreiding van andermans concept over complex trauma, het genezen van schaamte en het opbouwen van gezonde relaties.

Op deze blog gebruiken we verschillende psychologische modellen als middel om onszelf beter te begrijpen en andere mensen beter te begrijpen en in het algemeen te proberen de gezondheid van onze relaties en ons leven in het algemeen te verbeteren.

Dus wat betekent, is dat we meer krijgen van wat we wel willen in ons leven en onze relaties en minder van wat we niet willen en hier verwijs ik naar het model van complexe posttraumatische stressstoornis.

Nu ga ik niet te diep in op wat cptss is of toxische relaties zijn.

Als je het niet weet, vind je meer in de categorieën en tags, zodat je wat meer kunt leren voordat je terugkomt. Maar ik wil er ook voor zorgen dat je geen cptss of toxische relatie hoeft te hebben om je te verhouden tot wat ik in dit artikel ga zeggen. Zoveel van wat ik zeg, zal van toepassing zijn op iedereen die worstelt met gevoelens van giftige schaamte, evenals op iedereen die een zeer onveilige hechtingsstijl heeft.

Dus de reden dat ik de term regelmatig cptss gebruik, is omdat ik geloof dat waar ik het over ga hebben het directst van toepassing is op mensen met cptss. (ten gevolge van narcistisch misbruik of langdurige toxische relaties. Maar als je jezelf herkent in dit artikel, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat je cptss hebt, want de situatie dat ik ga beschrijven zal van toepassing zijn op mensen in een breed scala aan contexten. Dus waar ik het vandaag over wil hebben, kan inspirerend voor je zijn. Ik hoop dat je neemt wat goed voor je is, en dat je vermijdt om te doen wat op dit moment niet met je resoneert.

Welk pad je ook hebt gevolgd, ik ben echt blij dat je er bent.

Deze site staat vol met ongelooflijke bronnen en ideeën die u kunnen helpen uw complex trauma te stoppen en een gelukkig leven op te bouwen. Ik ben geen filosoof, wel ontwikkelaar van deze site en ik heb niet alle antwoorden.

Ik maak fouten, heb slechte dagen en raak verwikkeld in angst en twijfel aan mezelf, net als de rest van de mensheid. Maar het is mijn toewijding om u het allerbeste te bieden van wat ik leef en leer, terwijl ik het tegelijkertijd reëel en eerlijk houd. Verwacht dus geen perfectie (daar ben ik te openhartig voor), maar verwacht wel tot nadenken stemmende ideeën, tijdloze wijsheid, wat gekke capriolen en een niet aflatende toewijding om je te helpen zoeken naar antwoorden en werktuigen om om te gaan met complex trauma.

Ook al associeert onze moderne samenleving de feestdagen misschien met hechte saamhorigheid, familie-eenheid en grenzeloze vrolijkheid, degenen onder ons met een narcistisch familielid of partner weten dat dit seizoen vaak een gevoel van regelrechte angst oproept. Opgevoed worden in een toxische familie kan complex trauma veroorzaken.

Familieleden van narcisten raken tijdens de vakantie vaak minder op hen gefocust, en daarom hebben narcisten de neiging om tijdens de feestdagen van de toxische feestende familie meer te acteren.

Ze voeren een seizoensgebonden devaluering en verwerping uit. Daarom trianguleren ze gezinsleden en in het algemeen creëren ze meer drama en chaos gedurende feestdagen om mensen te dwingen hun aandacht op hen te richten.

Het managen en het verzoenen van giftige partners en familieleden in een toxische feestende familie is ongetwijfeld een uitdaging in het dagelijks leven, maar de vakanties hebben het griezelige vermogen om zelfs de ergste gezinsstoornissen naar buiten te brengen.

Dat gezegd hebbende, hoe kunt u uw gezond verstand houden, uw waardigheid hooghouden en leren navigeren door dit potentieel verraderlijke seizoen.

Ga stevig aan uw zelfcontrole en regulatie van uw emoties werken

Als je toxische feestende familie hebt, weet je hoe het voelt om bij hen te zijn en geen kleerscheuren te krijgen. Hoe goed je ook denkt hun trucs te kennen, je hebt altijd het gevoel dat je aan het verliezen bent. Het maakt niet uit hoe goed je denkt dat je je mentaal voorbereidt op het evenement, je voelt je nog steeds niet op je gemak.

Je bent echter een volwassene en je moet jezelf eraan herinneren dat je jezelf onder controle kunt houden en je emoties reguleren.

Toxische feestende familie proberen je realiteit te vervormen door je ervan te overtuigen dat je geen geldige stem of mening hebt. Ze proberen uw denken te manipuleren en te beheersen in wat hen en hun belangen op dat specifieke moment het beste dient. Herken dit en houd het in je achterhoofd. Je hebt eigen behoeften en individuele gedachten, en je mag ze eren.

toxische feestende familie
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Bespreek geen persoonlijke zaken.

U kunt worden bespot, belachelijk gemaakt of afgewezen. Je krijgt zeker geen zinvolle dialoog op gang, maar niet als je toegeeft aan hun mening of spot.

Narcisten passen verschillende verontrustende tactieken toe om een ​​gevoel van autoriteit en controle te behouden. Of het nu via directe (fysieke mishandeling, geschreeuw, intimidatie) of indirecte middelen (stofzuigen, liefdesbombardementen) is, al deze tactieken zijn gericht op één doel: het herstellen en overbrengen van macht.

U hoeft geen slachtoffer te zijn van deze strategieën. Onthoud dat jij de controle hebt en dat je je eigen persoon bent.

Wees geen bokszak

De kans is groot dat je jaren hebt besteed aan het aanpassen, mogelijk maken, minimaliseren of ontwijken van het misbruik van je toxische feestende familie – allemaal om de schijn van vrede in het huishouden te bewaren. Hoe goed heeft het echt gewerkt?

In plaats van deze waanzin te tolereren, moet je jezelf verwijderen van de bokszakmentaliteit en meer zelfvertrouwen krijgen.

Blijf bij je grenzen wanneer je met de toxische feestende familie moet omgaan. Met andere woorden, blijf staan voor je overtuigingen. Lach niet als het pijn doet. Lach niet als je wilt huilen. Tolereer geen misbruik, uitschelden of passieve agressie.

Maak je grenzen duidelijk en herhaal ze zo vaak als nodig is.

Blijf kalm en gelijkmatig in uw toon. Door je stem te verheffen of agressief te worden, blijf je in concurrentie met de narcist. Het probleem is dat je concurreert op een ongelijk speelveld en dat je gaat verliezen.

Overweeg het evenement helemaal over te slaan

Je bent volwassen en je bent niet verplicht om tijd voor iemand vrij te maken. Ook al ga je misschien altijd naar huis voor de feestdagen, je hebt de keuze om dit gedrag wel of niet te veranderen.

Als het bezoeken van de toxische feestende familie een gevoel van angst of wanorde oproept of als een familielid voortdurend probeert uw grenzen te overschrijden of uw respect te negeren, waarom zou u dan vrijwillig uw heilige tijd met hen doorbrengen? Waarom zou je jezelf door die pijn heen laten gaan?

Denk er over na.

Geef je meer om het maken van een positieve indruk op iemand die je niet echt mag of om je eigen mentale welzijn?

Als je gefixeerd bent op indrukken, is het tijd om serieus naar binnen te kijken.

Reken er niet op dat de narcist doet wat hij belooft voor je te doen. Ze doen beloften om je verstrikt te houden in de relatie en hoopvol te houden op een genezende toekomst met hen. Het is toekomstvervalsing.

Ga erop uit en creëer je eigen vakantievreugde; vertrouw er niet op dat zij dit voor u verzorgen. Dat zullen ze niet.

Natuurlijk is volledige onthouding van dergelijke evenementen misschien geen haalbare optie als u co-ouder bent met kleine kinderen en u wilt dat ze worden betrokken bij gezinsaangelegenheden van de toxische feestende familie.

Dat gezegd hebbende, als ouder handhaaf je de verantwoordelijkheid om gezonde liefde, grenzen en zelfrespect voor je gezin te tonen. Bedenk dat de volgende keer dat je jezelf naar een evenement sleept waar narcistisch misbruik kan voorkomen.

Creëer je eigen tradities

Er is zeker geen aangewezen wet dat een luxe oudejaarsfeest van toxische feestende familie verplicht stelt. Sterker nog, het hebben van creatieve en unieke uitlaatkleppen van je eigen keuze vermindert de spanning die vaak wordt geassocieerd met oude, pijnlijke tradities.

Daarom is het essentieel om een ​​veilige en ondersteunende groep te hebben buiten de narcistische familieleden. Dit is de groep die je kan helpen om geaard en positief te blijven tijdens een moeilijk seizoen.

Of het nu gaat om een ​​witte olifantenfeestje met je buren of om Chinees te gaan eten op een feestdag met je partner, overweeg hoe je in deze speciale tijd van kerst en nieuwjaar periode aan je behoeften kunt voldoen. Ook al is het onconventioneel, het is het proberen waard! Het kan een van je favoriete, dierbare herinneringen worden.

Conclusie: maak het niet persoonlijk met een narcistisch familielid

Narcisten manipuleren, liegen en beheersen mensen om zich zelfverzekerd en zelfverzekerd te voelen. Het maakt niet uit de tijd van het jaar; ze moeten constant hun macht demonstreren, zelfs als dat ten koste gaat van de mensen van wie ze beweren te houden.

Om deze reden is het essentieel dat u uw eigen redenen en motieven voor interactie met dit familielid identificeert.

Immers, als de geschiedenis zich elke vakantie of feestperiode blijft herhalen met de toxische feestende familie, is het misschien tijd om te overwegen welke veranderingen JIJ kunt aanbrengen om dit jaar een vreugdevolle en vreedzame gelegenheid te verzekeren.

Moe van de chaos? Doe de groeitaken: link vind je in het menu.

Deel dit artikel met de mensen van wie je houdt en waarvan je weet dat ze zelf geen anderen uitsluiten in je gemeenschappen, zodat zij en hun families ook kunnen ontsnappen aan misbruik.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Zoals altijd laat me weten in de commentaren wat je denkt, wat je voelt en wat je ervaart terwijl je deze blog leest. Ik hou er aan van te zeggen dat ik je graag zie en ik hoop dat je goed voor jezelf zorgt, voor je geliefden en voor je innerlijk kind. Ik hoor hopelijk snel van je terug.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. Delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like. Dank je!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

Wie is er klaar om stapje per stapje de groeitaken te doen? Laat het ons weten in de commentaren. Geef deze post een like en vertel me in welke streek je woont.

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees