Wim Hof-methode is mijn favoriete ademhalingstechniek. +video

Wim Hof ​​en deelnemers aan een onderzoek waren in staat om de activering van het sympathische zenuwstelsel en hun immuunrespons te beheersen door de Wim Hof-methode.

Toen wetenschappers ontstekingen veroorzaakten die normaal tot griepachtige symptomen leiden, had de Wim Hof-groep lagere ontstekingsmediatoren en een verhoogd plasma-epinefrine dan de controlegroep.

fysieke groeitaken, Wim Hof-methode
Groeitaken voor zelfgenezers van trauma!

Wetenschappers waren verbijsterd omdat ze niet geloofden dat mensen vrijwillig hun sympathische reactie konden beïnvloeden met de Wim Hof-methode.

De hyperventilerende ademhaling neemt veel zuurstof tegelijk op en verhoogt de adrenaline. Wanneer je voor het eerst begint met de Wim Hof-methode, is het misschien beter om te gaan liggen. Je zult zich eerst duizelig voelen doordat de cellen van zuurstof worden voorzien. Dan voel je een niveau van euforie en ontspanning.

Haal 30 keer snel diep adem vanuit de buik. Het is niet nodig om volledig uit te ademen. Houd aan het einde van de cyclus je laatste uitademing vast en houd je geest kalm. Als je een natuurlijke drang heeft om te ademen, haal dan diep adem. Je voelt een golf van energie en zuurstof naar je hersenen gaan. Let op je gedachten. Haal een volledige ademhaling en herhaal dit 3 keer.

Ik ben verslaafd aan deze methode en het heeft fysieke en mentale effecten, waaronder: meer energie, herscholing van het zenuwstelsel, afgifte van endorfine voor een beter humeur, ontstekingsremmende effecten, betere bloedcirculatie en zuurstofvoorziening.

Heeft iemand anders de Wim Hof ​​Methode beoefend?

Disclaimer: Wim Hof-methode

Je kunt flauwvallen van de ademhalingsoefeningen. Doe je ze in de buurt van een zwembad, of zelfs in het water, en je raakt buiten bewustzijn dan zou je kunnen verdrinken. De drie overleden mannen zijn verdronken in het zwembad. Alledrie zouden daarvoor bezig zijn geweest met de ademhalingstechniek van Wim Hof. 

Zo ook Zuid-Afrikaan Dylan Casey. Hij raakte in de weken voorafgaand aan zijn dood zeer geinspireerd door Wim Hof door een podcast die hij luisterde. Vanaf dat moment praat hij volgens zijn familie over niets anders.

Hij stuurt sms’jes naar zijn zus over hoe lang hij zijn adem kan inhouden en probeert zijn eigen records te breken. Dylan overlijdt afgelopen najaar. Zijn zus Taryn wil dat er Hof beter waarschuwt voor de mogelijke gevaren van de methode. 

De organisatie van Hof zegt uitgebreid te waarschuwen tijdens trainingen en op de website. De methode is een ademhalingstechniek die wordt aangeleerd om in een meditatieve staat te komen.

Ze moeten liggend of zittend worden toegepast, zegt de organisatie. In de trainingen wordt gewaarschuwd om het niet in het water te doen, altijd in een veilige omgeving waarbij flauwvallen niet gevaarlijk is. 

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees