Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en
whatever it takes

“Whatever It Takes” +video

“Whatever It Takes” Lyrics Betekenis

Whatever It Takes Falling too fast to prepare for this Tripping in the world could be dangerousEverybody circling is vulturous Negative, nepotist

Everybody waiting for the fall of man.Everybody praying for the end of times. Everybody hoping they could be the one. I was born to run, I was born for this

Whip, whip Run me like a racehorse. Pull me like a ripcord. Break me down and build me up. I wanna be the slip, slip. Word upon your lip, lip. Letter that you rip, rip. Break me down and build me up

Whatever it takes. Cause I love the adrenaline in my veins. I do whatever it takes. Cause I love how it feels when I break the chains Whatever it takes Yeah take me to the top I’m ready for Whatever it takes. Cause I love the adrenaline in my veins I do what it takes

Always had a fear of being typical
Looking at my body feeling miserable
Always hanging on to the visual
I wanna be invisible

Looking at my years like a martyrdom
Everybody needs to be a part of them
Never be enough, I’m the prodigal son
I was born to run, I was born for this

Whip, whip
Run me like a racehorse
Pull me like a ripcord
Break me down and build me up
I wanna be the slip, slip
Word upon your lip, lip
Letter that you rip, rip
Break me down and build me up

Whatever it takes
Cause I love the adrenaline in my veins
I do whatever it takes
Cause I love how it feels when I break the chains
Whatever it takes
Yeah take me to the top, I’m ready for
Whatever it takes
Cause I love the adrenaline in my veins
I do what it takes

Hypocritical, egotistical
Don’t wanna be the parenthetical, hypothetical
Working hard on something that I’m proud of, out of the box
An epoxy to the world and the vision we’ve lost
I’m an apostrophe
I’m just a symbol to remind you that there’s more to see
I’m just a product of the system of catastrophe
And yet a masterpiece, and yet I’m half-diseased
And when I am deceased
At least I’ll go down to the grave and die happily
And leave the body and my soul to be a part of thee
I do what it takes

Whatever it takes
Cause I love the adrenaline in my veins
I do whatever it takes
Cause I love how it feels when I break the chains
Whatever it takes
Yeah take me to the top, I’m ready for
Whatever it takes
Cause I love the adrenaline in my veins
I do what it takes

vertaling (google)

Wat er ook voor nodig is

Te snel vallen om me voor te bereiden

Op de wereld trippen kan gevaarlijk zijn

Iedereen omcirkelt is gierig Negatief, nepotist

Iedereen wacht op de val van de mens

Iedereen bidt voor de eindtijd

Iedereen hoopt dat ze degene kunnen zijn waarvoor ik ben geboren om te rennen ,

Ik ben geboren voor deze zweep, zweep Ren me als een renpaard Trek me als een scheurkoord

Breek me af en bouw me op

Ik wil de slip zijn, schuif het woord op je lip,

lip Brief die je scheurt, scheur

Breek me af en bouw wat ik ook nodig heb,

want ik hou van de adrenaline in mijn aderen,

ik doe wat nodig is, want ik hou ervan hoe het voelt als ik de kettingen breek

Wat er ook voor nodig is, ja, breng me naar de top, ik ben klaar voor alles wat nodig is,

want ik hou van de adrenaline in mijn aderen

Ik doe wat nodig is

Altijd bang geweest om typisch te zijn

Kijken naar mijn lichaam ellendig voelen

Altijd vasthouden aan het visuele

Ik wil onzichtbaar zijn

Kijk naar mijn jaren als een martelaarschap

Iedereen moet er deel van uitmaken

Nooit genoeg zijn ,

Ik ben de verloren zoon

Ik ben geboren om te rennen,

ik ben geboren voor deze zweep,

zweep Ren me als een renpaard

Trek me als een scheurkoord

Breek me af en bouw me op

Ik wil de slip zijn, glijden Word op je lip,

lip Brief die je scheurt, scheurt

Breek me af en bouw me op

Wat er ook voor nodig is, want ik hou van de adrenaline in mijn aderen,

ik doe wat nodig is,

want ik hou van hoe het voelt als ik de kettingen breek

Wat er ook voor nodig is

Ja, breng me naar de top, ik ben klaar voor alles het duurt

Omdat ik hou van de adrenaline in mijn aderen

Ik doe wat nodig is

Hypocriet, egoïstisch

Ik wil niet het haakje zijn, hypothetisch

Werken hard aan iets waar ik trots op ben, out of the box

Een epoxy voor de wereld en de visie we zijn verloren

Ik ben een apostrof

Ik ben slechts een symbool om u eraan te herinneren dat er meer te zien is

Ik ben slechts een product van het systeem van catastrofe

En toch een meesterwerk, en toch ben ik half ziek

En toen ik ben overleden

Ik ga tenminste naar het graf en sterf gelukkig

En verlaat het lichaam en mijn ziel om een ​​deel van jou te zijn

Ik doe wat nodig is

Wat er ook voor nodig is, want ik hou van de adrenaline in mijn aderen

Ik doe wat nodig is, want ik hou van hoe het voelt als ik de kettingen breek

Wat er ook voor nodig is

Ja, breng me naar de top,

ik ben klaar voor alles wat nodig is

Want ik hou van de adrenaline in mijn aderen doe ik wat nodig is

We zijn op een steenworp afstand (op het moment van schrijven) van Imagine Dragons die Evolve laten vallen en de zeven nummers van hen die we nog niet hebben gehoord.

Tijdens het wachten realiseerde ik me dat ik nog niet had geblogd over “Whatever It Takes”, dus besloot ik het maar een kans te geven.

Ik heb er al over geblogd en een video gemaakt waarin ik het uitleg, maar het is tijd om serieus te worden en het regel voor regel uit te leggen.

“Ik ben klaar voor alles wat nodig is”

Ik denk dat als je een titel als “Whatever It Takes” op een andere popplaat zou hebben, je zou denken dat het nummer over een relatie zou gaan en dat een of andere man een meisje zou vertellen dat hij er voor haar zou zijn, wat er ook gebeurt.

Maar “Whatever It Takes” for Imagine Dragons-frontman Dan Reynolds is een ode aan zijn eigen ambitie. Hij wil iets met zijn leven bereiken en wil niet opgeven totdat hij het heeft gedaan.

Verse 1

Te snel vallen om ons voor te bereiden

Trippen in de wereld kan gevaarlijk zijn. Iedereen cirkelt, het is brutaal. Negatief, nepotist. Iedereen wacht op de val van de mens
Iedereen bidt voor het einde der tijden
Iedereen hoopt dat ze degene kunnen zijn waarvoor
ik geboren ben om te rennen, ik is hiervoor geboren

Vers 1 begint het verhaal van het lied te vertellen door ons kennis te laten maken met de persoonlijkheidskant van Dan Reynolds die iets groots wil bereiken.

Hij leeft in een gevaarlijke wereld, “[n] egative, [and] nepotist.” Het is een onvriendelijke wereld die hem niets gratis zal geven. Hij heeft het gevoel dat hij “te snel bereid is om zich hierop voor te bereiden” en realiseert zich dat “scheuren in de wereld gevaarlijk kan zijn”.

Zijn leven verloopt misschien niet zoals gepland, en hij weet dat hij voorzichtig moet zijn om vooruit te gaan, vooral omdat zijn oppositie als gieren ‘cirkelt’, wachtend op zijn falen.

Deze mensen ‘wachten op de val van de mens’, wat een referentie zou kunnen zijn die Dan zelf een fout maakt of die zou kunnen gaan over mensen die alleen het apocalyptische einde van de wereld in gedachten houden, terwijl ze racen om de beste te zijn voordat het allemaal voorbij is.

De volgende regel ondersteunt de laatste theorie wanneer Imagine Dragons ons vertelt: ‘Iedereen bidt voor het einde der tijden’, en dan ‘[e] iedereen hoopt dat zij degene zijn’ – degene die slaagt.

Maar Reynolds is ervan overtuigd dat hij een eerlijke kans heeft op het dubbelzinnige succes waarover hij zingt.

Pre-chorus

Zweep, zweep

Ren me als een renpaard
Trek me als een scheurkoord
Breek me af en bouw me op
Ik wil de slip zijn, schuif
Woord op je lip, lip
Brief die je scheurt, scheur
Breek me af en bouw me op

Het pre-refrein is een opgepompt klinkend couplet dat zich richt op het ontwikkelen van wat Imagine Dragons bereid is te doen om klaar te zijn om ‘degene te zijn’.

Reynolds zingt: “Whip, whip / Run me like a race horse / Pull me like a ripcord.” Hij zong eerder over pijn in “Believer” en hoe het ervaren van pijn hem sterker en een krachtiger persoon heeft gemaakt.

Hij lijkt hier bijna zijn ode aan pijn te herhalen in de tekst van ‘Whatever It Takes’, terwijl hij een onzichtbare kracht vraagt ​​om ‘[b] me neer te halen en me op te bouwen’.

En als hij hard gaat werken, wil hij de voordelen van succes hebben.

Hij wil dat mensen weten wie hij is: ‘Ik wil de slip zijn … / Woord op je lip … / Brief die je scheurt …’ Alhoewel hij niet duidelijk maakt wat een “slip” is in deze context, is het duidelijk dat hij wil dat zijn luisteraars en mensen die hem kennen, onder de indruk zijn van zijn prestaties.

Refrein

Wat er ook voor nodig is

want ik hou van de adrenaline in mijn aderen,
ik doe wat nodig is
want ik hou ervan hoe het voelt als ik de kettingen breek
Wat er ook voor nodig is,
je brengt me naar de top,
ik ben klaar voor alles wat nodig is
want ik hou van de adrenaline in mijn aderen
doe ik wat nodig is

In het refrein hier, Reynolds zingt over de bereidheid om te geven “wat er nodig is” om te slagen en geeft vervolgens de reden waarom.

Het is niet per se dat hij de prestatie wil. Hij wil de spanning van zichzelf over zijn eigen grenzen heen duwen. Hij vindt het heerlijk om te ontdekken dat hij alles heeft wat nodig is. Hij zingt in het bijzonder: ‘Omdat ik van de adrenaline in mijn aderen houd’, en ‘Omdat ik ervan hou hoe het voelt als ik de kettingen breek.’

Deze sensatie en sensatie brengt hem ‘naar de top’. Hij voelt zich levend en verfrist als hij zichzelf uitdaagt. Het is bijna alsof het succes zelf slechts een extra bonus is.

Verse 2

Altijd bang geweest om typisch te zijn

Kijken naar mijn lichaam ellendig voelen
Altijd vasthouden aan het visuele
Ik wil onzichtbaar zijn
Kijkend naar mijn jaren als een martelaarschap
Iedereen moet er deel van uitmaken
Nooit genoeg zijn, ik ben de verloren zoon
ik is geboren om te rennen; Ik ben hiervoor geboren

Reynolds en Imagine Dragons spreken hier over ‘een angst om typisch te zijn’ die ze hebben [altijd] ‘, wat goed samenvalt met Reynolds’ teksten over een jonge overpresteerder in ‘Thunder’.

Hij wilde iets meer zijn, maar hij worstelde met enkele niveaus van persoonlijke schaamte en gevoelens van ontoereikendheid: “Ik kijk ellendig naar mijn lichaam / Altijd vasthouden aan het visuele.”

Hij realiseert zich dat hij zich te veel zorgen maakte over de uiterlijke schijn van dingen, en nu richt hij zich meer op zijn eigen interne, mentale zelfdiscipline.

Dit deel van het vers eindigt met ‘Ik wil onzichtbaar zijn’, waar het erop lijkt dat zijn schaamte en gebrek aan vertrouwen hem bijna de baas werden.

Hij gaat verder met uit te leggen dat zijn ‘jaren’ ‘als een martelaarschap’ zijn, wat betekent dat hij is getest en beproefd, zelfs op een bepaalde manier vervolgd voor zijn idealen en principes door een wereld en leven dat iets anders uit hem wil of dat niet’ begrijp hem niet.

Maar hij weet dat ‘[iedereen] deze ervaring nodig heeft of’ er deel van moet uitmaken ‘omdat het hen sterker zal maken.

Hij vreest nooit ‘genoeg’ te zijn en omarmt het zelfbeeld dat hij ‘de verloren zoon’ is, degene die zijn traditionele rol miste en wegliep om iets anders te zijn dat hij zelf had bedacht.

Maar was dat een slechte zaak? Hij besluit het vers: “Ik ben geboren om te rennen; ik ben hiervoor geboren.”

Brug

Hypocriet, egoïstisch

Ik wil niet het haakje zijn, hypothetisch. Werken aan iets waar ik trots op ben, out of the box. Een epoxy voor de wereld en de visie die we hebben verloren. Ik ben een apostrof. Ik ben slechts een symbool voor herinner je eraan dat er meer te zien is. Ik ben slechts een product van het systeem, een ramp
En toch een meesterwerk, en toch ben ik half ziek. En als ik sterf Ga ik tenminste naar het graf en sterf ik gelukkig. Laat de lichaam van mijn ziel om een ​​deel van mij te zijn, doe ik wat nodig is.

Reynolds weet dat hij het risico loopt “[h] ypocritical” en “egotistisch” te zijn terwijl hij op weg is naar succes, maar voor hem is het beter dan “tussen haakjes” of “hypothetisch” te zijn – iemand die onbelangrijk is of wiens succes alleen bestaat als een “wat nou als.”

In plaats daarvan zal hij “[w] werken aan iets waar ik trots op ben”, en hij wil het niet op de traditionele manier doen. Hij weet dat het “out of the box / een epoxy voor de wereld en de visie die we verloren hebben” zal zijn.

“Epoxy” is als een soort aanwijzing, dus hij wil anderen binden aan een echte “wereld en … visie” die hij belangrijk vindt. Hij wil mensen herinneren aan iets hogers.

Vervolgens noemt hij zichzelf ‘een apostrof / … een symbool om je eraan te herinneren dat er meer te zien is’.

‘Apostrof’ zou hier kunnen verwijzen naar het literaire apparaat waarin een personage naar de zijkant draait en iemand aanspreekt die er niet is of een levenloos object, dat meestal wordt gebruikt om innerlijke monologen weer te geven, maar ik denk dat het waarschijnlijker is dat hij verwijst naar het leesteken dat vertelt ons dat er een contractie is opgetreden en dat er letters ontbreken in een specifiek woord.

Voor hem lijkt hij te hopen dat mensen die naar hem kijken zich zullen herinneren dat er meer onder de oppervlakte is aan wie hij is.

Hij noemt zichzelf een ‘product van het systeem’, iemand wiens bestaan ​​een natuurlijk gevolg is van een ‘systeem’ dat aandringt op middelmatigheid en gelijkheid, maar hij komt uit een ‘catastrofe’.

Hij is iemand die een ‘meesterwerk’ is en toch ‘half ziek’ is. Hij is perfect in zijn onvolkomenheden en zijn uniekheid geeft hem een ​​speciale perceptie, vaardigheid of positie die hem aanmoedigt.

En voor al dit harde werk vertelt hij ons dat als hij “overleden is / ik in ieder geval naar het graf ga en gelukkig sterf”. Hij zal sterven, wetende dat hij zijn leven ten volle heeft geleefd, en in dat opzicht zal hij succesvol zijn.

Vervolgens zingt hij: ‘Laat het lichaam van mijn ziel een deel van mij zijn.’ De lijn is allesbehalve duidelijk, maar hij lijkt herinnerd te willen worden vanwege de brute kracht en vastberadenheid die in zijn ‘ziel’ waren ondergebracht.

Diepere betekenis van “Whatever It Takes”: bereid zijn hard te werken

Ik hou van de houding van Dan Reynolds en zijn onoverwinnelijke vastberadenheid om zijn uiterste best te doen in wat hij ook probeert.

 “Whatever It Takes” is bijzonder inspirerend omdat hij zingt over zijn vastberadenheid, niet alleen om te slagen, maar om zichzelf uit te dagen in het proces.

Ik vraag me af of er misschien te veel nadruk ligt op het pushen van jezelf en niet op het zijn van een heel en evenwichtig persoon die kan ontspannen of hard kan werken, afhankelijk van de behoefte, maar we hebben geen lied gehoord van Dan Reynolds over hoe ontspannend eruit ziet voor hem, dus dat weten we nog niet echt, maar ik denk dat het de moeite waard is om daar meer te leren.

Wat denken jullie? Het is gezond om zo gedreven te zijn als dit nummer suggereert dat Imagine Dragons en Dan Reynolds zijn? Laat me weten wat je denkt!

Tot slot

Er zijn acht van de meest voorkomende manieren waarop een narcist je voor de gek kan houden, en natuurlijk zijn er nog veel meer, maar het geeft je gewoon een idee vanwaar je voor staat en het kan je valideren als dit is wat je in het verleden hebt meegemaakt, of nu nog ervaart.

Natuurlijk maken narcisten je gek. Hoe meer je erin meegaat en je probeert te debateren, voor te schrijven, te rechtvaardigen, uit te leggen en ze te laten stoppen met hun spelletjes te doen, hoe meer je probeert ze fatsoenlijk te laten spelen, hoe duidelijk het wordt dat dit het eigenlijk nog erger maakt.

Het geeft ze de kogels om je te blijven misbruiken, omdat een narcist er niets om geeft dat je ruzie maakt over twee vliegen die de muur opgaan. Ze geven niet om de inhoud of wat je zegt, het is allemaal gewoon aandacht en als een haai in met bloed besmet water, het geeft ze gewoon een boost, het voedt ze om naar je toe te blijven gaan. Hoe meer aandacht je ze geeft, hoe meer boosheid, boosheid, verdriet, het prikkelt ze om harder naar binnen te gaan.

Dus hoe kom je hier uit? Je moet losmaken.

Je kunt geen gezond verstand creëren met waanzin, je kunt geen orde scheppen binnen pathologische stoornissen, ze hebben gewoon niet de capaciteit, de middelen of de wens om aardig te spelen.

Er is dus maar één optie. Maak los, trek weg van de kachel die in je blijft branden en je hersenen frituurt. Ga naar binnen, genees en ontwikkel de relatie tussen jou en jou, die geen bevestiging van iemand anders nodig heeft, want het is tussen jou en de Schepping en de Bron. Dan is het solide werk, dat is het echte werk. En dan heb je niemand anders nodig om het te krijgen of leuk te spelen. Je zult je gewoon losmaken, vooral van iemand die je op gruwelijke wijze misbruikt.

En ik wil echt dat je begint met het ontrafelen van de beste manieren om dat te doen en dat is precies waar dit gratis e-book handboek over gaat. Het is wel in het Engels.

Dat is wat ik heb kunnen doen – glorieus en nederig in de afgelopen jaren – duizenden en duizenden mensen uit alle verschillende landen over de hele wereld helpen de echte manier te vinden om hiervan te genezen, waar helaas niet veel mensen over praten.

De beste manier waarop ik je als startpunt kan helpen, is door je aan te melden voor deze gratis masterclass, want dat zal je middelen en je gezond verstand en kracht gaan geven, en de antwoorden die uit dit krankzinnige web van leugens en manipulatie, om je kracht terug te kunnen nemen en te verankeren in waarheid en opluchting en moed om dit te helen en dit goed te krijgen.

Dus dat kan, je kunt er vandaag nog mee aan de slag door op de link te klikken. Ik weet hoeveel het je gaat helpen. Er zijn ook nog veel andere middelen en die vind je hier.

Ik hoop echt dat het je vandaag heeft geholpen en het je heeft gevalideerd, want dit zijn de dingen die narcisten doen en ik wil echt dat je weet dat er een uitweg is, dus zorg ervoor dat je je aanmeldt voor deze gratis cursus, als je dat nog niet hebt gedaan, want dan kan je reis en de geestelijke gezondheid vandaag beginnen.

Zoals altijd kijk ik ernaar uit om uw opmerkingen en uw vragen hieronder te beantwoorden.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer

banner over kunst: alle artikelen op narcisme.blog over kunst

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees