De narcistische zeemeermin die anderen voor de gek houdt!

De narcistische zeemeermin die anderen voor de gek houdt!

Dit is eigenlijk wat je krijgt met de narcist, de sociopaat of  de psychopaat.

Ze presenteerde haarzelf als iets wat ik zeker zou wensen: een narcistische zeemeermin. Ze droeg een masker en speelde de narcistische zeemeermin alleen lang genoeg om me in te haken.

Vervolgens begon ze haar ware kleuren weer te geven vanaf dag 1 van ons huwelijk, wanneer het masker losraakte en ze het beu was om in de poppenkast te moeten spelen.

Als ik terugblik, vind ik het beschamend grappig dat iedereen inschatte wat ze echt was, behalve ikzelf. Mijn beste vriend in die tijd, attendeerde me onmiddellijk dat ze een klootwijf was en zei dat ik moest rennen voordat ik gewond raakte.

Mijn 18-jarige zoon (toen) vertelde me dat zij geen vrouw voor mij was.

Dit was voordat ik wist wat het betekende om een ​​narcistische persoonlijkheid stoornis te hebben.

Ze zou behulpzaam zijn. Bovendien zou ze plezier maken. Ze zou met me reizen. Ze zou mijn kinderen graag zien. Ik was de ENIGE die voor de gek gehouden werd door haar masker. Ik wilde het niet zien.

Ik was op een kwetsbare plaats in mijn leven dat, naast vele andere dingen, die me een gemakkelijk doelwit maakte.

Zij speelde elke narcistische truc om me erin te trekken.  

Ze was een getroffene. Ze was verkeerd begrepen. Bovendien had ze me nodig. En natuurlijk had ik haar nodig. Ze wilde me dat laten geloven.

Als je “dorstig” bent, ga je drinken wat je wordt gegeven.

Het is wanneer je echt “proeft” wat je drinkt, en niet wat je dacht dat je dronk dat het allemaal duidelijk wordt. Hij voelde zich aangetrokken tot een narciste. Hun relatie begint.

Hij houdt van haar diep en onvoorwaardelijk. Ze voelen zich emotioneel vervuld, ook al speelt de narcist geen rol bij het ontwikkelen van een sterkere band. Hij voelt zich tevreden en denkt dat zijn liefde wordt beantwoord door alleen maar bij de narciste te zijn.

Hij krijgt het valse idee dat hij eindelijk de soort liefde heeft gevonden die mensen niet één keer vinden.

De narcist bevestigt dit door een illusie te creëren die er toe leidt dat hij gaat geloven dat wat ze hebben, speciaal is. Hij voelt een diepe band die bijna onmogelijk los te breken is.

Soms lijkt het erop dat de narcist deze relatie net zo graag wil als hij.

Wat zij eigenlijk wilt, is iemand die zijn tijd, energie en liefde investeert en waar zij volledig controle over heeft.

Naarmate de tijd verstrijkt, zal de narcist ervoor zorgen dat hij of zij zich slap, onzeker en verstoken van de bekwaamheden voelt om zelfs de eenvoudigste dingen te doen.

De narcist zal nooit een open aanval doen, maar gebruikmaken van uitspraken als “ik wil je geen pijn doen, maar …” om op een tekortkoming te wijzen.

Ze zullen alles proberen over te nemen dat controle symboliseert.

Zoals het verwerken van rekeningen of het nemen van beslissingen over aankopen. Er zal worden neergekeken op zijn of haar belangen en veel van dergelijke dingen die zijn of haar identiteit vormen.

Geleidelijk begint hij of zij te geloven dat hij of zij minder capabel is en dat ze iemand zoals deze persoon in hun leven “nodig” hebben. Ze krijgen het idee dat niemand ze zouden willen.

Voor hem of haar is deze relatie in alles zoals bij diegenen die verkikkerd zijn op elkaar.

Uit liefde, zou hij of zij altijd de narcist willen kalmeren en toejuichen, met haar of hem praten, haar of hem helpen en doen wat haar of hem goed doet voelen.

De narcisten projecteren zichzelf als het slachtoffer van hun verleden, hun relaties en de omstandigheden. Hij of zij is een gever. Hij of zij probeert de catastrofale dingen die ooit met de narcist zijn gebeurd, goed te maken.

Hij of zij heeft een goed en een duidelijk hart en kan zich niet voorstellen dat de diepe en onopgeloste wonden van de narcist niet hetzelfde zijn als die van hemzelf of haarzelf.

Het afnemen van die wonden is anders dan die van hemzelf of haarzelf.

De relatie draait helemaal om de narcist. Hij of zij beseft dit langzaam en er komt een moment dat ze bang zijn om te praten of te vechten voor hun behoeften en verlangens. In hun poging om te behagen, wil hij of zij zijn of haar ware behoeften niet uiten.

Hij of zij is liever sympathiek dan dat ze om het even welke reden een ​​hekel aan hem of haar heeft. Maar in het geheim zijn ze niet al te blij.

Hoe meer toewijding, liefde, kommernis, genegenheid en inspanning hij of zij in de relatie steekt, hoe meer de narcist zich volledig in controle voelt over de relatie.

Hij of zij danst letterlijk op het ritme van de narcist.

Zolang hij of zij de narcist blijft apaiseren, is het onmogelijk om enige kwestie in de relatie op te sporen.

Het probleem treedt op wanneer hij of zij eindelijk het breekpunt bereikt.
Tenslotte heft hij of zij een stem op omdat hij of zij de onderdrukkende manieren van de narcist niet langer kan bijhouden.

Dag na dag blijven hun emotionele behoeften onvervuld. Dit gebeurt omdat hij of zij vanaf het begin van de relatie geloofde dat de emotionele behoeften van zijn of haar partner de enige zijn die ertoe doet.

Wanneer hij of zij eindelijk begrijpt dat zijn of haar welzijn ook van belang is, en dat uitspreekt, lijkt deze persoon egoïstisch. De narcist vindt het niet leuk.

De narcist is een aandacht zoeker.

Ze krijgen genoegdoening als mensen zich om hen heen hechten. Hun behoeften kunnen nooit worden bevredigd, ze kunnen nooit worden tevredengesteld.

Ze kunnen naar andere partners verhuizen, een nieuw bedrijf openen, over de hele wereld reizen, betrokken raken bij nieuwe creatieve bezigheden, enzovoort, maar ze zullen nooit gelukkig zijn. Hij of zij is zich niet bewust van dit feit over de narcist.

Wanneer hij of zij eindelijk iets uitbarst als “Mijn gevoelens doen er ook toe”, is de narcist snel bezig om hem “gek” te noemen.

De narcistische  zeemeermin noemt hem of haar te dramatisch en zijn of haar zorgen zijn ongegrond.

Dit soort afwijzend gedrag is de tactiek die ze gebruiken om controle te krijgen over de geest van hem of haar.

Hij of zij raakt in de war. Waarom ze dergelijk gedrag niet hebben gezien, gaat hun verstand te boven. Hij of zij begint zichzelf de schuld te geven en vraagt zich af of ze überhaupt waardevol zijn om ooit door iemand geliefd te worden.

Op dit punt kan hij of zij niet bevatten dat ze gewoon worden gemanipuleerd.

Hun partner heeft alles om zich heen gebogen om een ​​verwrongen kijk op de omstandigheden te scheppen. Er kan alles om hen heen zijn om hen de waarheid te laten weten dat zij degenen zijn die “gelijk” hebben en het is hun partner die enorm “fout” en slecht is.

Hij of zij zal proberen om in alle waarachtigheid met de narcist te communiceren. De narcist zal echter zijn of haar gedrag goedpraten en een ander de schuld geven.

Klik op de foto!

Het is normaal om je verloren, verward en gekwetst te voelen.

Maar ondanks het gebroken hart, zal deze persoon kalm moeten zijn en aan enige zelfevaluatie moeten doen om erachter te komen hoe hij zo weerloos is geworden.

Dit is hoe hij of zij zal transformeren.

Hij of zij zal weten dat hij van nature een genezer is. Deze mens heeft de innerlijke kracht om anderen op de juiste manier te helpen, soms als een plicht en wanneer het leven hen in dergelijke situaties brengt.

Hij of zij moet de bittere waarheid realiseren dat niet iedereen zijn of haar liefde, zorgzaamheid en warmte verdient.

Niet iedereen die geïrriteerd en ongelukkig lijkt, onthult zijn of haar ware zelf.

Sommige mensen hebben sinistere motieven en hebben een heel andere kijk op relaties en mensen dan zij. Niet iedereen waar ze verliefd op worden kan zo snel vertrouwd worden.

In deze positie moet hij of zij beseffen dat ook hij of zij zich in een zeer slechte situatie bevindt, iets waar de narcist in zijn of haar leven altijd over sprak.

Maar in zijn of haar geval zou het anders zijn. Hij of zij zou positieve inspanningen leveren en zichzelf genezen. De narcist zal dat niet doen.
Voor hem of haar zal dit een pijnlijke ontwaking zijn. Hij of zij zal leren van de ervaring om verder te gaan.

De narcist zal voortdoen alsof er niets is gebeurd en zich volkomen braaf voelen.

Ze zullen zich geen moment herinneren dat iemand zo diep en intens van hen hield. Ze zullen zich de krachtige band die ze eens met iemand hadden niet meer memoreren en gewoon doorgaan om het ergens anders te vinden.

Er zal een tijd komen waarin ze zullen weten dat ze geen verbinding kunnen maken met zichzelf noch met andere mensen. De narcist zal verder gaan. Na verloop van tijd zullen ze een ander slachtoffer vinden.

Hij of zij zal sterker, wijzer en voorzichtiger zijn bij wie hij of zij de tijd, affectie en liefde vindt.

Heb je vragen, suggesties of commentaar, we zijn er naar uit!

knop meer info

Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees