Voedsel eten die jouw hersenen ondersteunen i.p.v. ontsteken.

Voedsel eten die jouw hersenen ondersteunen i.p.v. ontsteken.

Traditionele psychologie leert dat depressie wordt veroorzaakt door lage niveaus van neurotransmitters zoals serotonine in de hersenen. Dr. Nicole Leperla heeft dit model geleerd, maar nadat zij de ongelooflijke wetenschap had geleerd die de link tussen depressie en ontsteking ondersteunt, ziet zij depressie als een symptoom, niet als een ziekte. Je kunt zichzelf helpen door voedsel te eten die uw hersenen ondersteunen i.p.v. ontsteken. Voor mensen met een trauma is dit heel belangrijk om tot herstel te kunnen komen.

voedsel hersenen
Klik op de foto voor meer info

Er zijn aanwijzingen dat aanhoudende ontsteking in het lichaam de bloed-hersenbarrière van de hersenen bereikt. Een ontstoken brein kan depressie, hersenmist en gebrek aan concentratie veroorzaken. Door voedsel te gebruiken om de hersenen te ondersteunen, kunt u uw symptomen helpen.
Helaas is het zeldzaam om een ​​psycholoog te vinden die u vraagt ​​wat u eet. Voedsel is ongelooflijk belangrijk bij het verminderen van ontstekingen. Voeding is de sleutel bij het verminderen van ontstekingen ook in de hersenen.

Hier zijn manieren om te beginnen met positief voedsel voor uw hersenen:


1️⃣ Vermijd ontstekingsoliën: koolzaadolie, plantaardige olie en sojaolie hebben een overbelasting van omega 6-oliën die ontstekingen veroorzaken. Schakel over naar kokosolie, reuzel, boter of avocado-olie.

2️⃣Vermijd bewerkt voedsel: alles wat je niet kunt uitspreken, wordt niet herkend door het lichaam. Eet schoon, ongeperst voedsel.

3️⃣Vermijd geraffineerde suikers: de onderzoeken die suiker koppelen aan ontstekingen, laten zien hoe giftig het is voor het lichaam. Het zit in dressings, amandelboter en ‘gezonde’ thee. Lees de etiketten a.u.b.!
Als je meer wilt weten over de verbinding, ga dan naar “The Inflamed Mind” van Edward Bullmore.

ontsteking hersenen
klik op de foto voor meer info

Dit is een opiniestuk en bevat de ervaringen van één persoon met narcisten in hun leven. Deze informatie is niet bedoeld als vervanging van een professionele psychiatrische diagnose.

Daarbij dient deze informatie niet te worden opgevat als medisch advies. Medisch advies verkrijg je door een persoonlijk gesprek met een arts. Daarom bezoek regelmatig jouw  huisarts als je onder stress staat.

Laat je regelmatig controleren op gezondheidsrisico’s.

Je dient zeker bewijzen te verzamelen als je partnergeweld ondergaat en er met jouw arts overpraten.

Het ervaren van de liefde en steun van vrienden is enorm belangrijk. Mensen die je zullen helpen wanneer je de moed vindt om te vertrekken is een ongeëvenaard voordeel. Neem contact met mij op Facebook om ondersteuning te krijgen.

Ik weet dat het moeilijk is om een leven lang conditionering af te leren. Uiteindelijk moeten we ergens beginnen en er is nog nooit een betere tijd geweest dan nu.

Disclaimer: Ik ben geen geestelijke gezondheidszorg professional. In plaats daarvan schrijf ik uit eigen ervaring. Mijn artikelen over narcisme zijn bedoeld als ondersteuning, en niet als advies.

Annemie Persyn Declercq is wel orthopedagoge. Het is mijn persoonlijke mening dat hoe meer we leren over misbruik technieken, hoe minder effectief ze zullen zijn. We doen periodieke berichten over narcistisch misbruik. Omdat narcisten erg slecht zijn voor onze gezondheid.

Ik vind het mijn plicht om mensen te waarschuwen voor deze roofdieren. Alle natuurlijke remedies in de wereld onvoldoende om te compenseren voor de voortdurende systematische emotionele mishandeling. Solidariteit is echt nodig. Er zijn handen tekort om te helpen bij het verwerken van de traumatische ervaringen.

Legale informatie. Dit artikel bevat algemene informatie van referentiekarakter en mag niet worden beschouwd als een alternatief voor de aanbevelingen van een arts. We zijn niet verantwoordelijk voor enige diagnose die door de lezer wordt gesteld op basis van het materiaal op de site. We zijn ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van andere internetbronnen waarnaar in dit artikel wordt verwezen. Als u zich zorgen maakt over uw gezondheid, raadpleeg dan een arts.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Zoals altijd laat me weten in de commentaren wat je denkt, wat je voelt en wat je ervaart terwijl je deze blog leest. Ik hou er aan van te zeggen dat ik je graag zie en ik hoop dat je goed voor jezelf zorgt, voor je geliefden en voor je innerlijk kind. Ik hoor hopelijk snel van je terug.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. Delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like. Dank je!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

knop voor alle groeitaken