Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Verslaving aan de narcist en emotionele afhankelijkheid stoppen. Deel 2 +video

Als we begrijpen waarom we een verslaving aan de narcist hebben, kunnen we erkennen dat onze verslaving niet gaat om de verdiensten van de narcist, maar om de aard en de ernst van het trauma dat we hebben meegemaakt.

Ik hoop dat dit artikel dat je goed leest je “over de streep” brengt.

Dat je beslist om je vast te houden aan het “geen contact”, hoe moeilijk ook. Toch als je werkt aan je zelf herstel, kan het nuttig zijn dat je ook een therapeute opzoekt.

Begrijp je dat voor de narcist door de manier hoe hij zich ontwikkeld heeft het ondenkbaar zal zijn dat hij geneest? Toch is het ook voor co-afhankelijken ook moeilijk is.

Vooral narcisten denken voortdurend dat ze een briljante geest hebben, terwijl ze een persoonlijkheidsstoornis hebben. Waarom zouden ze dan moeten veranderen?

Sommigen vinden dat ze nooit meer een man zullen vinden met zo’n lekker lijf. Toch beseffen slachtoffers direct na de breuk dat empathie afwezig was, hoe groot hun verslaving aan de narcist ook is.

Belinda en haar verslaving aan de narcist.

Belinda vindt het zo vermoeiend om al haar energie te stoppen in de doorbreking van haar cognitieve dissonantie. Ze kan niet begrijpen hoe iemand zo slecht kan zijn en zeggen dat hij van haar houdt.

Soms wordt ze gewoon moe en denkt ze dat het misbruik beter zal zijn. De oplossingen zijn nooit permanent en vereisen al haar wilskracht. De teleurstellingen van de dating scènes helpen haar ook niet.

Het lijkt haar te normaal want ze is verslaafd aan de narcist. Obsessief denkt ze terug aan de sprookjes tijd.

NARP SILVER

Birgitta.

Nog een chatvriendin die in een verwoestende relatie geweest is met een narcist, hoe kan het anders. Haar emoties waren direct na de breuk volledig oncontroleerbaar, vond ze.

Maar toch vocht ze dapper tegen de verwarring. Uiteindelijk begon ze een stuk van haar eigenwaarde te beseffen. Daardoor verdween een stuk van haar vroeger zelfbeeld.

Week per week kan ze vasthouden aan het geen contact hebben.

Ze kreeg zelfs op korte tijd haar gewicht terug. Toen sneeuwde het en stuurde hij een sms dat hij bezorgd was om haar veiligheid. Een week later stond hij plots voor haar deur om te zeggen dat het hem zo speet.

Ze liet hem binnen. Na een gesprek van 2 uur belanden ze terug in bed. Daarna liet hij niets van hem horen. Toen stelde ze voor haar zelf deze terugval te vergeven. Ze begreep dat het niet gemakkelijk was, omdat ze een mens was.

Het merendeel van de slachtoffers wist niet dat er zo’n mensen als narcisten bestonden tot dat ze er één op het lijf liepen. Ze hebben zo’n toxische patronen en bespelen je emoties op een duivelse manier.

Marie en haar verslaving aan de narcist.

Na de breuk had Marie het moeilijk om een vriend en een baan te vinden die ze kon vasthouden om in haar levensonderhoud te voorzien. Ze is een alleenstaande moeder. Haar ex-narcist besteedt al zijn geld aan vrouwen, waardoor hij al maanden geen alimentatiegeld betaalt.

Door haar verslaving aan de narcist is ze echt verlegen over haarzelf.

Marie heeft uitstelgedrag, omdat ze het gevoel heeft dat er niemand naar haar luisterde.

Wat haar ex-narcist verweet was dat ze geen vrienden had als ze hem er weer op wees dat hij een minnares had. Ze is ook beschaamd, omdat ze enkele vingers ontbreekt. Dus hij gebruikte dat.

Babette.

Babette heeft al 16 maanden geen contact meer. Maar nog altijd worstelt ze met haar verslaving aan de narcist. Ze mist hem, ook de seks. Ze weet dat het de slechtste relatie is die ze ooit heeft gehad. Hij heeft haar zelfvertrouwen op het laagste dieptepunt gezet.

Baby is verslaafd aan de narcist.

Baby is eindelijk na 2 jaar verlost van haar gevoelens om haar narcist te missen. Hij heeft haar alleen achtergelaten met hun 2-jarige dochter. Door te werken aan haar zelfacceptatie en eigenwaarde is ze daar in geslaagd.

Ze volgde therapie, yoga en hypnose. Ook spelen met haar dochtertje hielp haar. Ze heeft ook enkele mensen uit haar vriendenkring verwijderd.

Bailey is verslaafd aan de narcist.

Bailey kwam er achter dat ze een hypergevoelige empathische vrouw is, die grootgebracht was in een narcistische omgeving. Ze had het altijd al gewoon gevonden om voor anderen te zorgen. De narcist verleidde haar om in een driehoeksrelatie te stappen.

Intuïtief wist ze vanaf het begin dat er waarschuwingen waren dat het doel van de narcist was om misbruik van haar te maken. Het duurt al 2 jaar om haar los te maken en ze is er bijna.

Bauke breekt gemakkelijk met de narcistische verslaving eens hij is verdwenen.

Echter, Bauke heeft een andere ervaring en voelt geen afkickverschijnselen wanneer de narcist uit haar leven was verdwenen. Nadat haar beledigende echtgenoot na 27 jaar haar 2,5 maanden geleden verliet, zat ze alleen met haar hond in haar appartement.

Ze begon rond te kijken hoe vredig het was en begon erom te huilen. Toen ze als kind opgroeide midden huiselijk geweld en ze 15 jaar oud was wanneer ze een gewelddadige relatie aanging, had ze nog nooit 100% vrede en sereniteit gekend.

Het was zo’n onbekend gevoel voor haar.

Ze kon alleen maar zitten en huilen! Het mag dan toch duidelijk zijn dat narcisten verslavend zijn want Bauwke bleef wel zolang bij haar narcist. Dat kan niet anders, omdat ze opvallende hersenchemicaliën teweeg brengen die moeilijk te overwinnen zijn bij het slachtoffer of doelwit.

Je kunt verblind zijn, omdat het narcistisch gedrag onder de oppervlakte gebeurt en heel langzaam wordt toegediend. Je gaat meer zelfbewust moeten worden.

Geniet van de rest van je leven en je trouwe geliefden, zelfs al is er alleen maar 1 overgebleven. Herinner jezelf eraan dat je vrij bent en dat het leven goed is.

Ik ben benieuwd naar de commentaren en je vragen.

Contacteer me eventueel via Messenger of Facebook. Ik weet dat je je afvraagt welke de eerstvolgende stap is dat je kunt zetten om los te komen. En het is goed om je dat af te vragen.

Dat betekent dat je diep van binnen al een kleine verschuiving voelt. Dat moet waar zijn door dit te denken of te geloven. Dan kun je verder lezen hier.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig advertentievrij en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

Verslaving aan de narcist en emotionele afhankelijkheid hoe stop je dat?

Groeitaak om van je verslaving aan de narcist los te komen

Gratis bronnen narcisme – traumaherstel

Verslaving stoppen en kerntrauma

Hoe doe je het werk voor zelfgenezing: boek Dr Nicole Lepera video

Een andere, holistische visie is niet zo vreemd – over lichaamsgerichte therapie!


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees