Veilig, heel en geloofwaardig

Ik verloor alles en iedereen, en er was nog maar één plek over om naar toe te gaan en dat was naar binnen keren. De plaats waar ik veilig, heel en geloofwaardig was.

Vóór die tijd in mijn leven was ik een emotioneel medeafhankelijke.

Ik zal vol verlatingsangst. Mijn gevoelens en toestanden waren afhankelijk van wat andere mensen en situaties aan het doen waren in mijn leven, omdat ik nog niet had ontdekt hoe ik mijn eigen gevoelens, toestanden en realiteiten kon creëren ondanks wat andere mensen wel of niet doen.

Toen ik me naar binnen keerde om te genezen, omdat er niets en niemand aan de buitenkant meer over was en nergens anders heen kon, gebeurde er iets wonderbaarlijks.

Ik realiseerde me dat al deze ‘dingen’ niet waren gebeurd ‘met’ mij maar waren gebeurd ‘voor’ mij.

Toen ik begon met het helen van mijn trauma’s ontdekte ik wat bij de meesten van ons wordt geactiveerd als ze worden misbruikt – oud, uit een vorig leven, epigenetisch en heel jong overlevingsprogramma’s over de terreur van ‘ongelijk hebben’.

Schokkende angsten om vervolgd, gestraft, verstoten en zelfs gedood (ik maakte dan ook een gewapende overval mee) te worden omdat ik als ‘slecht’ ‘fout’ of ‘gebrekkig’ zou worden beoordeeld.

Letterlijke terroriserende overlevingsprogramma’s die zo krachtig in mij werden geactiveerd, dat het voelde alsof ik zeker zou sterven als ik de ideeën van andere mensen over mij niet zou veranderen.

En ik realiseerde me hoe deze diepe oerangsten me zozeer hadden beperkt om mezelf uit te breiden en voor mijn eigen leven te gaan.

Ze hadden ervoor gezorgd dat ik de kracht uit handen gaf aan mensen die me nooit volledig mezelf laten zijn. Toen ik deze angsten diep in mezelf genas, ontdekte ik dat het me niet kon schelen wat iemand anders van me dacht.

Ik had niet langer het gevoel dat ik door mensen en het leven zou worden in de steek gelaten als ze me niet mochten. Ik begon me heel, levend en veilig te voelen, ook al waren er zoveel van mijn ondersteunende structuren, contacten en verbindingen die waarschijnlijk voor altijd verdwenen waren.

Nu deed het er niet meer toe, want ik was resoluut thuisgekomen bij mezelf.

Ik ontdekte dat ik in staat was om mijn mening te geven, dingen te confronteren, mezelf te zijn en dat er niet langer de angst was rond mensen die me veroordeelden of geloofden dat ik misschien ‘slecht’ of ‘fout’ zou zijn.

Ik realiseerde me hoeveel dit mijn hele leven had kapot gemaakt. En hier is het GROTE ding, als de narcist me niet op mijn knieën had gebracht met betrekking tot mijn verschrikkingen over wat mensen van me dachten en zo mijn overlevingsprogramma’s naar voren brachten, zou ik dit nooit hebben genezen.

En zou ik emotioneel afhankelijk gebleven zijn.

Dit is het wonder dat daarna gebeurde – mensen begonnen de narcist de rug toe te keren en kwamen massaal bij mij terug. Mijn belangrijkste mensen zagen de waarheid. De gerechtigheid die ik wilde, kwam, niet door alles wat ik deed, maar door vooreerst mijn staat van zijn! Dus hoe ik me van binnen voelde, kwam ook naar buiten, maar vanaf dat moment positief.

Toen ik mezelf begon met waarderen en zelf liefde voelde en thuiskwam om mezelf te kennen, te geloven en lief te hebben en mezelf te accepteren ondanks alle uiterlijke omstandigheden en ongeacht wat mensen van me dachten, en wat er allemaal mis was gelopen in het verleden moesten de uiterlijke omstandigheden veranderen om hieraan te voldoen!

Ik hoop dat mijn persoonlijke verhaal je inspireert om te weten dat het leven je alleen maar meer van je wezen kan schenken. Geen enkele hoeveelheid doen van een verbrijzeld Wezen zal je de verschuiving geven die je wilt.

Er is maar één plaats waar je de neiging hebt om narcisten te vernietigen, in jezelf.

Je kunt alles genezen dat wordt getriggerd en geterroriseerd door het narcistisch gedrag. Dan zul je ontdekken wat ik deed, dat wanneer je niet langer van iemand anders verlangt dat hij of zij je gelooft, je steunt of weet wie je bent omdat je dat allemaal in jezelf hebt gevoeld en beseft, dat dat precies is wanneer narcisten je niet langer triggeren.

veilig heel geloofwaardig
Groeitaken

We krijgen nooit wat er ontbreekt, we krijgen alleen maar meer van Wie we zijn.

Bovendien kun je ook evolueren voorbij een eerdere beperkende overtuiging en innerlijk programma dat je in je leven belemmerde, op meer manieren die je je kunt voorstellen.

Narcisten zijn een enorme duw in de richting van onze evolutie, ze dwingen ons om te groeien, en laster is één van de manieren waarop ze dat doen. Als iets van binnen in jou (als is het maar een klein stemmetje) weet wat ik bedoel, het is de weg naar huis, thuiskomen.

Leer van de groeitaken van narcismeblog (in het menu) om te genezen van narcistisch misbruik en de manier waarop dat werkt door de taken uit te voeren. Je vindt ook “groeitaak” door dit woord in te vullen in de zoekfunctie op narcismeblog.

‘Ik ben veilig, heel en geloofwaardig, ongeacht wat andere mensen denken’. Is dat zo bij jou?

Realiseer wat er aan de hand is met jezelf als je leeft met een narcist.

Laat nooit jouw dromen varen.

Gratis bronnen narcisme – traumaherstel

Waardeloosheid: Achterhalen wat er is gebeurd. video

Verlatingsangst verwerken

Groeilijst traumaherstel na te gaan wat moeilijk is voor jou

Psychiater Bram Bakker neemt afscheid van zijn beroepsgroep: ‘Wat een bevrijding’

Wat is quanta vrijheid genezing? Deel 3

De uitdaging van co-ouderschap met een narcist. Deel 2

Beperkende overtuigingen geprojecteerd in kindertijd


Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.581 andere abonnees