Sorry maar of Sorry, als

Sorry maar of Sorry, als

Van tijd tot tijd maken we bijna allemaal fouten die anderen pijn doen en zeggen we dus sorry.

Gelukkig kan een oprechte verontschuldiging gevoelens kalmeren, vertrouwen herstellen en genezing in een beschadigde relatie brengen.

Authentieke en oprechte excuses worden echter zelden aangeboden door narcisten. Aandacht voor de gevoelens van anderen of het opnieuw opbouwen van vertrouwen staan ​​over het algemeen niet bovenaan de prioriteitenlijst van narcisten.

Narcisten geven niet graag fouten toe. Ze concentreren zich op het behoud van hun imago. Ze beschermen van zichzelf tegen ongemak – ongeacht het ongemak dat ze anderen veroorzaken.

sorry
Groeitaken

Excuses die beginnen met zinnen als ‘Sorry maar’ of ‘Sorry als’ missen vaak authenticiteit.

Dergelijke valse excuses proberen verantwoordelijkheid te vermijden. Ze proberen excuses te verzinnen. Ze bagatelliseren wat er is gedaan. De feiten worden ongeldig gemaakt. In feite zaaien ze verwarring.

Hoewel velen van ons af en toe het doel missen bij het aanbieden van verontschuldigingen, is een veelzeggende eigenschap van narcisten hun neiging om te weigeren zich te verontschuldigen. Ze weigeren excuses aan te bieden, waardoor anderen teleurgesteld, in de war raken of zich nog erger voelen.

Welke valse verontschuldigingen heb je gehoord? Laat het ons weten in de commentaren.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer