Sorry maar of Sorry, als

Van tijd tot tijd maken we bijna allemaal fouten die anderen pijn doen en zeggen we dus sorry.

Gelukkig kan een oprechte verontschuldiging gevoelens kalmeren, vertrouwen herstellen en genezing in een beschadigde relatie brengen.

Authentieke en oprechte excuses worden echter zelden aangeboden door narcisten. Aandacht voor de gevoelens van anderen of het opnieuw opbouwen van vertrouwen staan ​​over het algemeen niet bovenaan de prioriteitenlijst van narcisten.

Narcisten geven niet graag fouten toe. Ze concentreren zich op het behoud van hun imago. Ze beschermen van zichzelf tegen ongemak – ongeacht het ongemak dat ze anderen veroorzaken.

Excuses die beginnen met zinnen als ‘Sorry maar’ of ‘Sorry als’ missen vaak authenticiteit.

Dergelijke valse excuses proberen verantwoordelijkheid te vermijden. Ze proberen excuses te verzinnen. Ze bagatelliseren wat er is gedaan. De feiten worden ongeldig gemaakt. In feite zaaien ze verwarring.

Hoewel velen van ons af en toe het doel missen bij het aanbieden van verontschuldigingen, is een veelzeggende eigenschap van narcisten hun neiging om te weigeren zich te verontschuldigen. Ze weigeren excuses aan te bieden, waardoor anderen teleurgesteld, in de war raken of zich nog erger voelen.

Welke valse verontschuldigingen heb je gehoord? Laat het ons weten in de commentaren.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

2 reacties op “Sorry maar of Sorry, als”

  1. Ellebelle2015 avatar

    Nou inderdaad. In al die jaren geen verontschuldiging of spijtbetuiging of het korte woordje sorry gehoord.

  2. Mariska avatar

    Tijdens de relatie nooit geen sorry.
    Nu, na jaren, zoekt hij contact, hij leest mijn blogs en biedt nu zijn verontschuldigingen aan en geeft toe dat hij fout was.
    Je zou bijna gaan twijfelen…

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees