Van overlevingsmodus naar genezingspad door oefenen.

Genezing is de oefening om uit de overlevingsmodus te komen.

Een overlevingsmodus die zo gewoon is dat het schijnbaar ‘normaal’ is binnen het gezin. De meesten van ons leven in de overlevingsmodus (ik weet dat ik dat deed) totdat we zo ellendig, zo verloren, en zo verward waren dat we het leven zoals we het kenden niet langer kunnen tolereren. Dit is wanneer we beginnen wakker te worden.

De overlevingsmodus is het resultaat van het loskoppelen van het authentieke zelf.

De overlevingsmodus lijkt op de automatische piloot: leven binnen cycli van onze eigen programmering. Ons verleden herhalen en dan het gevoel hebben dat we helemaal vast zitten.

Meer voor onszelf willen, maar dit niet kunnen volgen en waarmaken. Ons zenuwstelsel is ontregeld, dus velen van ons verlaten het lichaam (dissociatie) of we voelen ons lichaam voortdurend aangevallen en scannen de omgeving op bedreigingen (hyper waakzaam).

In de overlevingsmodus zijn we gebroken door de schaamte die we met ons meedragen en de valse overtuiging dat op een of andere manier het ‘fout’ met ons is. Deze kernovertuiging laat ons extern zoeken naar iets om ons te repareren in plaats van intern.

Als je dit leest, ben je op een helende reis. Het diepe, spirituele werk doen om weer in contact te komen met je ware zelf is het werk dat je kunt doen om van de overlevingsmodus los te komen. Als je dit leest, ben je op de reis van de krijgers.

Maak deze zin af: “Op mijn genezingsreis heb ik _____ geleerd”.

Laat ons je antwoord weten in de commentaren.

zelf-ontdekking bij het slachtoffer van narcistisch misbruik

voorkeursbevestigingseffect bij slachtoffers van misbruik

Dissociatie is een vrij algemeen CPTSS-symptoom.