Het zoeken naar een oplossing door het lezen van psychologie.

Hoe komt het dat op sommige momenten alles hopeloos en uitzichtloos lijkt en we geen kant meer op kunnen?

De Rationeel Emotieve Therapie (RET) geeft een duidelijk antwoord: dat doen we zelf. We denken onszelf als het ware de put in: we stellen ons verkeerd op tegenover de onaangename kanten van het leven.

Moeten maakt gek pak zelf je emotionele problemen aan

Moeten maakt gek. Paperback.  E-book.

Op een andere manier gaan denken en voelen, is niet gemakkelijke en vereist veel oefening. In “Moeten maakt gek” wordt een en ander stapsgewijs duidelijk gemaakt en is veel plaats ingeruimd voor zelfwerkzaamheid: oefeningen en opdrachten helpen de lezer om zijn of haar emotionele lot in eigen hand te nemen.

foto cover boek rationeel emotieve therapie

Rationeel Emotieve Therapie. Paperback.

In dit praktijkgerichte werkboek wordt u stap voor stap ingewijd in de uitgangspunten van de Rationele Effectiviteit Training, de RET.

De RET gaat ervan uit dat het vaak niet de situaties zijn die stressgevoelens en niet-effectief gedrag veroorzaken, maar de gedachten over die situaties.

De RET confronteert mensen met hun manier van denken en laten hen inzien dat veel emoties gebaseerd zijn op niet-rationele ideeën.

Gedachten en emoties die flexibel en productief functioneren in de weg staan, kunnen zo worden veranderd dat ze niet meer blokkeren. Met veel oefeningen en opdrachten leert u uw irrationele gedachten op te sporen en te analyseren.

''Waarom gaat het altijd over jou?'' Omgaan met narcisme en egocentrisme bij anderen

Waarom gaat het altijd over jou? Omgaan met narcisme en egocentrisme bij anderen. Paperback.

Een betweter van een baas, een vriendin die altijd het hoogste woord voert, een partner die ervan uitgaat dat alles altijd om hem of haar draait: omgaan met narcisten kan zeer frustrerend en intimiderend zijn.

Helaas is vermijden of negeren niet altijd een optie. Soms ben je genoodzaakt met hen om te gaan, op je werk of privé. Misschien houd je er zelfs wel van een…

In ”Waarom gaat het altijd over jou?” ontdek je hoe narcisten de wereld zien en hoe eenzaam ze soms kunnen zijn. Je leert hoe je voorbij hun verdedigingsmuren kunt komen door empathisch en met compassie te communiceren.

En praktische strategieën helpen je voor je belangen op te komen, zonder in een onproductieve machtsstrijd te belanden.

Nieuw in de geheel herziene uitgebreide editie:

– Aandacht voor de vrouwelijke narcist: drama queen, dominante moeder en flirterige femme fatale
– Hoofdstuk over omgaan met een gevaarlijke, agressieve narcist
– Empathie en compassie komen nog uitgebreider aan bod

Iedereen die veroordeeld is om met een narcist om te gaan móet dit boek lezen. Het biedt klinkende tips en glasheldere inzichten – een doorbraak […] Daniel Goleman, auteur van Emotionele intelligentie

Wendy Behary ontstijgt de clichés en simpele adviezen van vele andere boeken.
Jeffrey Young, auteur van Leven in je leven

Wendy Behary is oprichter en klinisch directeur van het Cognitive Therapie Centre of New Jersey en is verbonden aan het Cognitive Therapy Centre and Schema Therapy Institute of New York.

Handboek bipolaire stoornissen / druk 1

Handboek bipolaire stoornissen. druk 1 Hardcover.

Dit is het eerste Nederlandstalige handboek over bipolaire stemmingsstoornissen. De bipolaire (ook wel genoemd: manisch-depressieve) stoornis is een sterk recidiverende aandoening die in allerlei gradaties van ernst bij 2-4% van de bevolking voorkomt.

Deze heterogene en complex verlopende groep stoornissen plaatst de behandelaar vaak voor diagnostische en therapeutische dilemma’s. De laatste decennia is veel onderzoek gedaan naar de epidemiologie, etiologie, patho-fysiologie, psychologie en behandeling.

In dit handboek wordt de verbinding gelegd tussen deze wetenschappelijke inzichten en de dagelijkse klinische praktijk.

De auteurs zijn onderzoekers en/of clinici met een grote ervaring over de bipolaire stoornissen. Daarnaast zijn enkele hoofdstukken geschreven door ervaringsdeskundigen en hun naasten.

Het handboek is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met de behandeling van mensen met een bipolaire stoornis.

Manisch-depressief gids voor patiënten, familie en hulpverleners

Manisch-depressief gids voor patiënten, familie en hulpverleners. Paperback.

Een manisch-depressieve stoornis komt vaak voor en kent een langdurig verloop. Recent onderzoek opent nieuwe perspectieven voor mensen met een bipolaire stoornis, onder meer dankzij een beter afgestemde behandeling waarin een psychotherapeutische begeleiding en geneesmiddelen hand in hand gaan.

In dit boek nemen een psychiater en een ervaringsdeskundige beurtelings het woord. Het resultaat is een bijzonder informatief boek over de jongste stand van het onderzoek, gekoppeld aan een beklijvend verhaal.

Manisch-depressief biedt een antwoord op de belangrijkste vragen van patiënten, familie en hulpverleners.

Hoe is het om manisch-depressief te zijn? Wat kun je doen als iemand uit je omgeving aan een bipolaire stoornis lijdt? Welke geneesmiddelen en welke soorten psychotherapie zijn er beschikbaar? En kun je helemaal genezen van een bipolaire stoornis?

Hij/zij was de liefste...maar ook de ergste...

Hij/zij was de liefste, maar ook de ergste. Paperback.

Sinds 2018 is het een grotere versie met groter lettertype en dus formaat boek.

Het doel van dit boek is je te laten zien hoe je een narcist, borderliner of psychopaat herkent.

Vele slachtoffers slaken een kreet uit onmacht “Hij of Zij maakt mijn leven kapot”, Ik kan niets goeds doen” of
“Waarom ik?”.

Er staan veel adviezen en punten van herkenning in dit boek, maar ook heel belangrijk; hoe red je jezelf uit zo’n situatie en hoe verwerk je dit als relatieslachtoffer?

Narcisten, psychopaten en mensen met borderline persoonlijkheidsstoornis hebben hun eigen manier om te manipuleren en hun doelen te bereiken.

In dit boek staan vele antwoorden op uw vragen, bovendien wordt er uitgebreid ingegaan op alle emoties van de slachtoffers die ze ondergaan tijdens en na een relatie met iemand met een persoonlijkheidsstoornis.

Na het lezen van dit boek zul je de kracht krijgen om stappen te ondernemen naar een betere toekomst. Doordat er vele antwoorden en tips gegeven worden zal het herstel korter duren.

Over de auteur.

Emelie van Laar is ervaringsdeskundige in het leven met iemand met persoonlijkheidsstoornissen.
Jarenlang heeft ze onderzoek gedaan naar personen met een persoonlijkheidsstoornis, hun slachtoffers en naar zichzelf. Haar leven is erop gericht om slachtoffers te helpen en ze bij te staan in moeilijke tijden.

Ze heeft een praktijk opgezet waar ze haar cliënten begeleidt met een stappenplan om weg te komen van hun partner en helpt haar cliënten bij te staan met haar advocaten die alles begrijpen over narcisme en psychopathie. Emelie van Laar geeft adviezen voor ouders met kinderen uit destructieve relaties.

Bovendien is zij ook een EFT therapeute (Emotional Freedom Technique) en helpt haar cliënten bij de bevrijding van emotionele mishandeling.

Elementaire Deeltjes - Narcisme

Elementaire Deeltjes – Narcisme. Paperback.

In het alledaagse taalgebruik wordt narcisme vaak als een scheldwoord gebruikt voor mensen die uitermate tevreden zijn met zichzelf. Onze huidige ‘selfie’-maatschappij wordt ook steeds vaker narcisme verweten.

Maar wat is narcisme eigenlijk, en is het terecht dat wij de term zo snel in de mond nemen?

Op een heldere manier legt Frans Schalkwijk uit wat wetenschappers onder narcisme verstaan, sinds Sigmund Freud de term in 1914 introduceerde. Tegenwoordig zien we narcisme als een combinatie van een kwetsbaar zelfgevoel, een problematische omgang met emoties en forse problemen in relaties.

Dit boek is geschreven voor wie geïnteresseerd is in narcisme en voor wie zichzelf of een ander beter wil begrijpen. Voor die laatsten schreef Schalkwijk, vanuit zijn jarenlange ervaring in zijn eigen praktijk, de hoofdstukken ‘Leven met narcisme’ en ‘Behandeling van narcisme’.


Reacties

2 reacties op “Het zoeken naar een oplossing door het lezen van psychologie.”

  1. minkatje avatar
    minkatje

    Ik las nog maar net de intro en dacht: dit bericht moet ik lezen. Maar bij de kop kreeg ik al meteen een “Ja, zoooo waar-moment!”

  2. johanpersyn avatar

    Dank je wel minkatje. ‘k ben benieuwd hoe het nu verder met je gaat. mvg Johan.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.581 andere abonnees