Kan gokken ons idenditeit vernietigen?

Gokken is een activiteit die zich gedurende het hele leven afspeelt.

Met verschillende vormen en kenmerken, is de functie van gokken om te entertainen .

Het doel van gokken is het spel zelf. Wat gebeurt er als gokken ons hele leven bezet? En wanneer gokken niet het doel maar het middel is om een ​​doel te bereiken?

De problemen van Gokken in België.

Naar schatting hebben ongeveer een 100.000 Belgen problemen met gokken. Deze gegevens verschillen niet sterk met andere landen. De specificiteit  over het spel is echter de massale promotie van deze activiteit.

klik voor meer info

En de lage investering van de overheid in specifieke behandelingen vergeleken met de voordelen die het de schatkist oplevert. Op basis hiervan is het normaal te vinden tussen onze familie en vrienden sporadische spelers roulette, bingo, gokautomaat of loterijbiljetten.

Toegang tot deze activiteiten is uiterst eenvoudig. Kijk vandaag maar eens naar de straat hoeveel gokplaatsen je vindt op de eerste 500 meter die je loopt.  Zie ook nog meer cijfers over gokken in Vlaanderen en België op deze link.

Kan ik verslaafd zijn aan gokken?

Het feit dat je wordt blootgesteld aan de stimuli van gokken of kansspelen, betekent echter niet dat we allemaal een psychische of gedragsverslaving ontwikkelenZoals dwangmatig winkelen of verslaving aan nieuwe technologieën.

klik voor meer info

Er zijn enkele factoren die kunnen leiden tot pathologisch gokken, zoals problemen met impulscontrole, de vervormde beoordeling van de mogelijkheid van het winnen van een prijs, gebrek aan sociale steun, gebrek aan bevredigende activiteiten in ons leven, onszelf in een ingewikkeld levensmoment bevinden, etc.

Daarom is het werken met deze individuele vaardigheden of kenmerken in de populatie zeer nuttig om de ontwikkeling van pathologisch gokken te voorkomen of om verslaving aan dit en de mogelijke terugval te behandelen.

Slaven van gokken of kansspelen.

Verre van populaire overtuiging zijn deze factoren van uitzonderlijk belang bij de ontwikkeling van het probleem.

De persoon die speelt, valt niet opzettelijk of door ondeugd in de schulden. Wanneer iemand op dit punt is, is het spel al lang niet meer onderhoudend of leuk.

Bankleningen, schulden, liegen, angst en de wens om te gokken worden groter en grote bij de gokker van dag tot dag. De persoon wordt een slaaf van het gokken en draagt ​​de ketenen die worden opgelegd door angst, schaamte, bedrog, enz.

Psychologische behandeling van kansspelverslaving of gokken.

Als je iemand in deze situatie kent of je denkt dat je één van de 100.000 Belgen bent met problemen met het spel, dan zul je de ingewikkelde situatie hebben gerealiseerd.

Gebombardeerd door propaganda en aangezet door de stimuli van de omgeving, heeft de pathologische speler weinig psychologische behandelingsroutes. 

De zelfhulpgroepen zijn de eerste optie.

Deze groepen werken en helpen bij de ontwikkeling van de persoon. Psychologen leggen de nadruk op de noodzaak om specifieke behandelingen te verhogen.

Therapeutische associaties voor gokverslavingen bieden soms groepstherapieën, afgestemd en geregisseerd door professionals die strategieën gebruiken met aangetoonde empirische werkzaamheid. Soms wordt de hulp ook online geboden.

klik voor meer info

In die zin speelt psychologie een diepgaande rol in het helpen van mensen om niet opnieuw te gokken. Fundamenteel willen therapeuten nieuwe hulpmiddelen, strategieën en levenslessen bieden die ertoe leiden dat deze mensen de ketens van het gokken breken waarmee ze de therapie beginnen.

In dit geval zoals in andere soorten psychologische casuïstiek moet de therapie zowel de sociale aspecten van het probleem behandelen als de eigenaardigheden van het individu over hun gedrag.

Gokken: een sociaal geaccepteerd gedrag.

Op sociaal niveau wordt het spel geobserveerd en beoordeeld als een gedrag dat in de meeste gevallen volledig wordt geaccepteerd. Niemand zal verbaasd zijn als een massa klanten een casino betreedt.

Het wordt ook niet als gevaarlijk beschouwd om sportweddenschappen te plaatsen. Integendeel, dit soort activiteiten zijn gerelateerd aan belangrijke en aantrekkelijke cijfers in reclame (Cristiano Ronaldo, Neymar, enz.).

klik voor meer info

Ten slotte moeten we rekening houden met de oorzaken van het toenemende aantal spelers in de afgelopen 10 jaar die verband houden, met de gemakkelijke toegang waarover we hebben gesproken en met de economische situatie die we doormaken.

Het geld wordt geassocieerd met succes en geluk. Opties zoals gokken worden onder meer geïnterpreteerd als een gemakkelijk middel om dit doel te bereiken.

Kortom, deze aspecten van sociale aard kunnen niet worden genegeerd en moeten worden aangepakt. Omdat ze van invloed zijn op de manier van handelen, voelen en denken van de persoon die naar de therapie gaat.

“De eerste dag in de slots met de 70 cent die ik had overgehouden van de koffie won ik 10 euro. De tweede dag met 10 euro won ik er 75. Elke dag wed ik meer en meer in afwachting van een prijs die de 200 euro niet zou kunnen overschrijden, hoewel ik er 500 euro heb uitgegeven. “

De rol van de psycholoog.

Op het niveau van de bijzonderheden van het individu, wordt de rol van de psycholoog belangrijk. Alleen het analyseren van het probleem van het spel volgens de functionele analyse, zal in staat zijn om groeps- en individuele interventies aan te passen die verder gaan dan de onthouding van het spel.

Het is belangrijk om te analyseren welke factoren elke persoon ertoe brengen om te gokken. En ook waarom het gokken ondanks de negatieve aspecten gewoon gedrag blijft.

In toekomstige inzendingen zullen deze aspecten worden geanalyseerd voor deze en andere problemen van gedragsverslaving die meer kracht krijgen in de huidige samenleving.

Stoppen met gokken is niet het doel toch kan het verbod eenvoudig worden toegepast. Het doel is om die ketens te breken die naar de verslaving aan gokspel leiden. Beheers de wens om te gokken en ontwikkel nieuwe vaardigheden om vrij te leven.

We geloven dat het vaak voorkomt dat narcisten gokverslavingen hebben. Vooral de verborgen narcist kan gokken. Hij of zij zorgt ervoor dat je foto’s te zien krijgt waar hij of zij heeft gewonnen. Hij of zij straalt zoveel zelfvertrouwen uit alsof je moet veronderstellen dat hij of zij steeds geweldig wint.

Op die manier ga je hem niet vragen of hij of zij een gokprobleem heeft als hij of zij de gehele tijd wint. Maar alles is raar aan een narcist, vooral zijn pathologisch liegen.

Als je vragen of commentaar hebt, we reageren graag.

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

PS: Voer ook de groeitaken uit die je vindt door te zoeken op “narcisme.blog taak”.

Niets van deze site, of een pagina, moet worden opgevat als juridisch advies – je moet altijd zoeken naar de diensten van een jurist. Evenzo mag niets op deze site worden opgevat als medisch advies. Indien nodig moet een beroep worden gedaan op de hulp van een medische professional of een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Alle informatie wordt te goeder trouw verstrekt om het grote publiek, slachtoffers en overlevenden voor te lichten over misbruik. Houd er rekening mee dat een deel van de inhoud van deze site kan ‘triggeren’. 

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Melanie Tonia Evans is een relatie expert rond narcisme.

Ze weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen. Bekijk haar programma: http://bit.ly/herstelprogrammaMTE

Related Post
Share
Leave a Comment

Recent Posts

 • communicatie
 • communicatie met de narcist
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • werktuigen voor veerkracht weerbaarheid hulpeloosheid

Narcisten gebruiken apps om te bedriegen, je kunt hen ontdekken.

Zovelen die met een giftige narcist of psychopaat zijn uitgegaan of leven, hebben de triangulatie en het bedrog meegemaakt en… Read More

 • alleenstaande ouder
 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • Transformeren naar geluk na misbruik door een narcist
 • zelfgenezing
 • zelfliefde

Als onze relatiepartners niet groeien helpt het ons niet.

Er is ons een idee over relaties verkocht dat niet in ieders relatiecontainer past.​​Nu ik officieel gepensioneerd in mijn leven… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing
 • zelfzorg

EFT een dagelijkse tool om je emoties te verlichten. (taak)

Dus vandaag wil ik met jullie informatie delen om emotionele energie los te laten met EFT, die in ons lichaam… Read More

%%footer%%