Een deel van mijn hart wil je gewoon niet loslaten.

Ik heb nog steeds gevoelens voor je.

Ongeacht hoe vaak ik tegen mezelf zeg dat ik beter af ben zonder jou.
Ik denk niet dat ik het snap. Mijn verdediging is op, maar dat is wat er van nature gebeurt als ik je hebt liefgehad met een hart dat zo vrij is en eindigde in boeien achter de tralies van verraad.

Ik denk niet dat ik begrijp dat ik gewoon mijn hart probeer te beschermen tegen verdere schade.
Degenen die het moeilijkst lijken om lief te hebben, verdienen het vaak het meest. Je begrijpt het misschien niet, maar ik wel.
Ik denk dat het ding dat me het meest beangstigt, is dat je op een dag het verhaal zult zijn dat ik mijn zonen zal vertellen. Hoewel het allemaal zo gedraaid wordt dat ik nooit de kans zal hebben.

Dat is het.Ik ben klaar. Met jou. Ons.

Woorden die één ding betekenen en acties die een ander zeggen. Elk moment van oneerlijkheid en besluiteloosheid, stop er mee. Ik zie nu dat als je me echt je tijd en genegenheid wilde geven, je me niet zou laten smeken of bloeden.

Er is werk aan de winkel als je onafhankelijk wil worden van de narcist. Een deel van mijn hart wil je gewoon niet loslaten.
Als een Trojaans paard zie je de narcist niet aankomen. Ze nemen alles wat ze van je kunnen en laten je een lege schaal achter. Zeer destructief voor je zelfrespect, als je met een narcist bent, zou je je weg moeten vinden terwijl je nog steeds kunt vertrekken met je hart, geest en gevoeligheden nog intact.

Snap je het niet wat liefde kan zijn?

Je hebt mijn ziel meer gesneden dan ooit gekust en mijn geest meer malen gebroken dan je ooit hebt opgeheven. Je hebt meer goed van me genomen dan je ooit aan mij hebt teruggegeven, en je stond daar en keek hoe ik me meer de ogen schudde dan dat je me ooit troostte.

Keer op keer bleef ik en dat – ik bleef – versterkte je ego.

Heb je niet mijn onzekerheden met plezier bewaterd, waardoor ze sterker werden, en mijn stem en mijn uitdrukkingen gedempt zodat ik in jouw ogen kleiner kon blijven dan jij?
Je gebruikte mijn zwakheden tegen me, gooide mijn verleden terug in mijn gezicht en ik bleef.

Een ander belangrijk punt was dat je  spelletjes speelde met mijn hoofd, rondneukte met mijn emoties,  mijn gevoel van veiligheid verstoorde tot het punt waarop ik het gevoel heb dat ik niet goed genoeg ben. Ik ben niet waardevol genoeg voor jou. Is er dan iets mis met me als ik echt mezelf ben? Er is iets mis met jou, met jou.

Ik moest een stap achteruit doen.Daarom moest ik  helemaal doorgaan met mijn leven. Uiteindelijk moest ik mezelf afvragen waarom ik in godsnaam een ​​vrouw wilde die het duidelijk maakte met haar acties, dat ze me niet wilde hebben? Waarom bleef ik het proberen voor een vrouw die nooit een poging voor me gedaan heeft?

Toen ik dat deed, besefte ik dat ze niet meer het probleem was … ik was het.

Ik was mijn probleem geworden door rond te hangen in een bullshit-situatie. Met andere woorden moest ik mijn verdomde zelf repareren.
Even belangrijk is het dat ik te lang in een relatie gebleven ben die me niet gelukkig maakte. Ik ben de essentie verloren van hoe liefde zich zou moeten voelen. In het bijzonder ben ik mezelf kwijtgeraakt tijdens het proberen dingen te laten werken.
Ik ben mijn waarde verloren door achterover te buigen om iemand te behagen die niet  waardeert wat ik doe.

Hoeveel tijd zal ik nog verspillen om gelukkig te zijn?

Afsluiting gebeurt direct nadat ik heb geaccepteerd dat loslaten en verder gaan belangrijker is dan het projecteren van een fantasie over hoe de relatie had kunnen zijn.
In de eerste plaats moet ik een beslissing nemen dat ik verder ga. Het gebeurt niet automatisch. In essentie zal ik moeten opstaan ​​en zeggen, het kan me niet schelen hoe moeilijk dit is. Het kan me niet schelen hoe teleurgesteld ik ben.  Natuurlijk zal ik dit niet het laatste van mij laten worden. Op unieke wijze ga ik  verder met mijn leven. Nooit geef ik op. Ik werk eraan.

Mijn hart brak niet in duizend stukken nadat je vertrok.

In plaats daarvan besefte ik alle dingen die je niet hebt gedaan. Doch wilde je mijn verhalen niet horen. In de eerste plaats heb je me geen vragen gesteld. Bovendien lachte je niet toen ik tegen je aan het praten was. Je hebt me niet uit het niets geknuffeld om me een goed gevoel te geven. Op dezelfde manier waren je knuffels  een voorloper van iets anders. Toen je weg was, vroeg ik me af of je me ooit kende.

Op sommige dagen geef ik jou de schuld. Op andere dagen, geef ik mezelf de schuld. Soms ben ik ervan overtuigd dat we twee mensen zijn die niet bij elkaar passen. Of misschien van binnen zijn we allebei gebroken, diep van binnen.
Sommige dagen kan ik de gedachte aan jou niet verdragen. Andere dagen, ben jij alles waar ik wil aandenken. Op sommige dagen vraag ik om dat God je uit mijn hart zou weg halen … help me om uit jouw liefde te vallen.

Het zal een tijdje zo blijven – in en uit mijn emoties, heen en weer in mijn gedachten en misschien moet ik ermee ophouden mezelf daarvoor te slaan. Ik bedoel, shit, ik moet beter weten … het genezingsproces kost tijd.

Jij heb niets verloren.

Je was gewoon niet meer geïnteresseerd. Maar voor mij voelde het alsof ik mijn hele wereld verloor. Ik verloor elke kus die ik ooit heb gedeeld. Ook nog elke hand die ik ooit heb gehad verloor ik  Ik ben alles kwijt. Maar het ergste van alles is dat ik elke dag rondwandel, nog steeds van je hou, je nog steeds nodig heb.

Hopelijk, op een dag, zul je je realiseren dat je het ergste in het leven verloor. Je verloor iemand die van je hield en de wereld aan jou gaf.
Alles heb ik gezegd wat ik kon zeggen. Ik heb me voor je gecompromitteerd op een manier die ik me nooit had kunnen voorstellen dat ik zou kunnen doen. Was ik niet geduldig? Heb ik niet gewacht?  Heb ik je niet gebeden? Zelfs in de meeste tijd heb ik je trouw gebleven en gerespecteerd terwijl je er niet was. Kreeg je niet  de beste delen van mij? Onderdelen die ik nog nooit eerder aan iemand heb gegeven, en weet je wat?

Het is genoeg. Je hebt meer dan genoeg gedaan. Als je dat op dat moment niet kunt zien, dan jammer voor je. Het gaat om je verlies en de winst van iemand anders; en dat iemand anders de shit van me gaat waarderen – en ik heb dat nodig, ik heb iemand nodig die de shit uit me gaat waarderen en niets minder.

Dit is de koude, harde waarheid. Als je om me gaf, zou je het je laten weten.

Wanneer ik een plaats in jouw hart heb, zal je ervoor zorgen dat ik het weet. Het is niet mijn taak om detective te spelen en te proberen te achterhalen hoe je je voelt of wat je wilt. Als je jezelf niet duidelijk maakt, maakt het jou niet uit – punt uit. Je kon niets over je emoties vertellen omdat je geen had. Je ging niet dieper in op onze relatie omdat je er geen wilde.

Nog belangrijker, een zorgeloze vrouw als jij verdient een man met een hart als het mijne niet.

Ik blijf wachten tot je me belt. Midden in de nacht, huilend, om me te vertellen dat het je spijt. Om me te vertellen dat je de grootste fout van je leven hebt gemaakt.

Ik blijf mezelf vertellen dat je op een dag terug zult komen.  Dat je me een reden zal geven om je weer te vertrouwen. Op een dag kom je terug en word ik opnieuw verliefd. Ik geef toe. Ik weet dat het stom is, en ik weet dat ik een idioot ben om te geloven dat zulke dingen buiten sprookjes gebeuren. Maar hoe erg mijn hoofd dat ook weet, mijn hart blijft bij mijn telefoon nog elke nacht op volle volume.

Als je me om drie uur ‘s morgens belde en me vroeg om langs te komen, zou ik komen, ongeacht de reden, ongeacht hoe moe ik ook was. Maar als ik je belde, beantwoordde je zelfs niet de telefoon. En dat is het meest trieste deel.

Johan Persyn

Heb je ook soms dergelijke gevoelens gehad na het einde van je relatie laten het me weten? Heb je vragen? ik antwoord graag.

Lees Meer

Fuck it loslaten, ontspannen en gelukkig zijn

Fuck it 2 / Het maakt allemaal niet zoveel uit het maakt allemaal niet zoveel uit

De Enige Uitweg Is De Weg Naar Binnen

Over liefde en loslaten de levenscrisis als spirituele doorbraak

Advertisements