Loslaten van een narcist wil een deel van mijn hart gewoon niet.

Narcisme kan alleen maar ontstaan wanneer iemand aanleg heeft vooral een gebrek aan serotonine en een teveel aan cortisol. Serotonine is een stofje dat je nodig hebt om je goed te voelen en een teveel aan cortisol namelijk het “stresshormoon” genoemd is gerelateerd aan een kwetsbaarheid voor narcisme. Bij een gebrek aan serotinine zoekt de narcist naar nieuw drama omdat het leven zo saai is. Met het teveel aan stresshormoon wordt de narcist gemakkelijk boos. Loslaten van een narcist is dus vanuit het oogpunt dat je streeft naar een duurzame relatie absoluut nodig.

Nu je dit weet gaat het misschien gemakkelijker gaan om los te komen van iemand die je zo duidelijk te kort doet. Misschien ben je echter verslaafd aan dit soort onmogelijke liefde en is daardoor het loslaten van een narcist zo moeilijk voor jou?

Ik heb nog steeds gevoelens voor je.

Het maakt niet uit hoe vaak ik tegen mezelf zeg dat ik beter af ben zonder jou.
Ik denk niet dat je het snapt. Mijn verdediging is op, maar dat is wat er van nature gebeurt als ik je heb liefgehad met een hart dat zo vrij is en eindigde in boeien achter de tralies van verraad.

Ik denk niet dat je begrijpt dat ik gewoon mijn hart probeer te beschermen tegen verdere schade.
Degenen die het moeilijkst lijken om lief te hebben, verdienen het vaak het meest. Je begrijpt het misschien niet, maar ik wel.

Loslaten van een narcist? Wie liet wie los?


Ik denk dat het ding dat me het meest beangstigd is dat je op een dag het verhaal zult horen dat ik mijn zonen zal vertellen. Hoewel het allemaal zo gedraaid wordt dat ik nooit de kans zal hebben.

Dat is het. Ik ben klaar. Met jou. Ons.

Woorden die één ding betekenen en acties die een ander zeggen. Elk moment van oneerlijkheid en besluiteloosheid, stop er mee. Ik zie nu dat als je me echt je tijd en genegenheid wilde geven, je me niet zou laten smeken of bloeden.

Snap je het niet wat liefde kan zijn?

Je hebt mijn ziel meer gesneden dan ooit gekust. Bovendien heb je mijn geest meer malen gebroken dan je ooit hebt opgeheven. Je hebt meer goed van me genomen dan je ooit aan mij hebt teruggegeven. In tegendeel je stond daar. Jij keek toe hoe ik me meer de ogen schudde dan dat je me ooit troostte.

Keer op keer bleef ik en dat ik bleef dat versterkte je ego.

Heb je niet mijn onzekerheden met plezier bewaterd, waardoor ze sterker werden. Bijkomend nog heb je mijn stem en mijn uitdrukkingen gedempt.  Om het anders te zeggen moest ik in jouw ogen kleiner blijven dan jij?

Je gebruikte mijn zwakheden tegen me.  Namelijk je gooide mijn verleden terug in mijn gezicht en ik bleef.

Een ander belangrijk punt was dat je  spelletjes speelde met mijn hoofd.

Opnieuw werd met mijn emoties rondgeneukt.   Met alle middelen verstoorde de narcist mijn gevoel van veiligheid tot het punt waarop ik het gevoel heb dat ik niet goed genoeg ben.

Ik ben niet waardevol genoeg voor jou. Is er dan iets mis met me als ik echt mezelf ben? Er is iets mis met jou, met jou.

Ik moest een stap achteruit doen. Daarom moest ik  helemaal doorgaan met mijn leven. Uiteindelijk moest ik mezelf afvragen waarom ik in godsnaam een ​​vrouw wilde die het duidelijk maakte met haar acties dat ze me niet wilde hebben? Waarom bleef ik het proberen voor een vrouw die nooit een poging voor me gedaan heeft?

Toen ik dat deed, besefte ik dat ze niet meer het probleem was. Ik was het probleem.

Loslaten van een narcist, wacht er niet te lang mee.

Ik was mijn probleem geworden door rond te hangen in een bullshit-situatie. Met andere woorden moest ik mijn verdomde zelf repareren.
Even belangrijk is het dat ik te lang in een relatie gebleven ben die me niet gelukkig maakte, waardoor het moeilijk en moeilijker werd. Ik ben de essentie verloren van hoe liefde zou moeten voelen.

In het bijzonder ben ik mezelf kwijtgeraakt tijdens het proberen dingen te laten werken.
Ik ben mijn waarde verloren door achterover te buigen om iemand te behagen die niet waardeert wat ik doe. Het verwerken van de pijn is een hele klus, maar nog moeilijker is om de copingsstrategie opnieuw in een gezond leven te integreren.

Hoe langer je in de relatie bent gebleven hoe meer copingstrategieën je hebt toegepast om met de situatie te kunnen omgaan. Maar deze dienen (zelfs als je die 20 jaar) toegepast hebt, in je nieuwe leven geïntegreerd worden. Dus na het loslaten van een narcist heb je niet alleen de negatieve herinneringen maar ook de gewoontes die je hebt geweekt naarmate je bent gebleven. In veel gevallen kunnen dat verslavingen zijn.

Hoeveel tijd zal ik nog verspillen om gelukkig te zijn?

Afsluiting gebeurt direct nadat ik heb geaccepteerd dat loslaten en verder gaan belangrijker is dan het projecteren van een fantasie over hoe de relatie had kunnen zijn.
In de eerste plaats moet ik een beslissing nemen dat ik verder ga.

Het gebeurt niet automatisch. In essentie zal ik moeten opstaan ​​en zeggen, het kan me niet schelen hoe moeilijk dit is. Het kan me niet schelen hoe teleurgesteld ik ben.  Natuurlijk zal ik dit niet het laatste van mij laten worden. Op unieke manier ga ik  verder met mijn leven. Nooit geef ik op. Ik werk eraan.

Mijn hart brak niet in duizend stukken nadat je vertrok.

In plaats daarvan besefte ik alle dingen die je niet hebt gedaan. Maar je wilde mijn verhalen niet horen. In de eerste plaats heb je me geen vragen gesteld. Bovendien lachte je niet toen ik tegen je aan het praten was. Je hebt me niet uit het niets geknuffeld om me een goed gevoel te geven.

Op dezelfde manier waren je knuffels  een voorloper van iets anders. Toen je weg was, vroeg ik me af of je me ooit kende.

Op sommige dagen geef ik jou de schuld. Op andere dagen, geef ik mezelf de schuld. Soms ben ik ervan overtuigd dat we twee mensen zijn die niet bij elkaar passen. Of misschien van binnen zijn we allebei gebroken, diep van binnen.

Sommige dagen kan ik de gedachte aan jou niet verdragen. Andere dagen, ben jij alles waar ik wil aandenken. Op sommige dagen vraag ik om dat God je uit mijn hart zou weg halen.  Help me om uit jouw liefde te vallen.

Het zal een tijdje zo blijven namelijk in en uit mijn emoties. Heen en weer in mijn gedachten. Misschien moet ik ermee ophouden mezelf daarvoor te slaan. Ik bedoel, shit, ik moet beter weten want het genezingsproces voor loslaten van een narcist kost tijd.

Jij hebt niets verloren.

Je was gewoon niet meer geïnteresseerd. Maar voor mij voelde het alsof ik mijn hele wereld verloor. Ik verloor elke kus die ik ooit heb gedeeld. Ook nog elke hand die ik ooit heb gehad verloor ik

Ik ben alles kwijt. Maar het ergste van alles is dat ik elke dag rondwandel, nog steeds van je hou, je nog steeds nodig heb.

Hopelijk, op een dag, zul je je realiseren dat je het ergste in het leven verloor. Je verloor iemand die van je hield en de wereld aan jou gaf.

Alles heb ik gezegd wat ik kon zeggen.

Ik heb me voor je gecompromitteerd op een manier die ik me nooit had kunnen voorstellen dat ik zou kunnen doen.

Was ik niet geduldig? Heb ik niet gewacht?  Heb ik je niet gebeden? Zelfs in de meeste tijd heb ik je trouw gebleven en gerespecteerd, terwijl je er niet was.

Kreeg je niet de beste delen van mij? Onderdelen die ik nog nooit eerder aan iemand heb gegeven, en weet je wat?

Het is genoeg. Je hebt meer dan genoeg gedaan.

Als je dat op dat moment niet kunt zien, dan jammer voor je.

Het gaat om je verlies en de winst van iemand anders.

Dat iemand anders de shit van me gaat waarderen. Ik heb dat nodig. Immers ik heb iemand nodig die de shit uit me gaat waarderen en niets minder.

Dit is de koude, harde waarheid. Als je om me gaf, zou je het me laten weten.

Wanneer ik een plaats in jouw hart heb, zul je je ervoor zorgen dat ik het weet. Het is niet mijn taak om detective te spelen en te proberen te achterhalen hoe je je voelt of wat je wilt.

Als je jezelf niet duidelijk maakt, maakt het jou niet uit. Punt uit. Je kon niets over je emoties vertellen, omdat je geen had. Je ging niet dieper in op onze relatie, omdat je er geen wilde.

Nog belangrijker, een zorgeloze vrouw als jij verdient een man met een hart als het mijne niet.

Ik blijf wachten tot je me belt. Midden in de nacht, huilend, om me te vertellen dat het je spijt. Om me te vertellen dat je de grootste fout van je leven hebt gemaakt.

Ik blijf mezelf vertellen dat je op een dag terug zult komen.  Dat je me een reden zal geven om je weer te vertrouwen. Op een dag kom je terug en word ik opnieuw verliefd. Ik geef toe. Ik weet dat het stom is, en ik weet dat ik een idioot ben om te geloven dat zulke dingen buiten sprookjes gebeuren.

Maar hoe erg mijn hoofd dat ook weet, mijn hart blijft bij mijn telefoon nog elke nacht op volle volume.

Als je me om drie uur ‘s morgens belde en me vroeg om langs te komen, zou ik komen, het maakt niet uit de reden, het maakt niet uit hoe moe ik ook was. Maar als ik je belde, beantwoordde je zelfs niet de telefoon. En dat is het meest trieste deel. Was ik dan de narcist, als loslaten van een narcist zo gemakkelijk was voor jou?

Heb je ook soms dergelijke gevoelens gehad na het einde van je relatie laten het me weten? Heb je vragen? ik antwoord graag. Hoe moeilijk was het loslaten van een narcist voor jou?

Wanneer en waarom dromen een realiteit worden?

Je hebt de macht om nieuwe dingen in je leven te creëren. Bovendien heb Je de kracht om nieuwe dromen te creëren.  Nu heb je de macht om de realiteit te beïnvloeden. Met andere woorden je hebt de macht om de energie van de mensen om je heen te veranderen.

Net zo heb Je  de kracht om te dromen om mensen in de wereld te veranderen.

Hier  enkele effectieve sleutels om nu deze kracht te verkrijgen en te controleren. Ben je klaar? => Luister goed en bekijk dit nu allemaal tot op het einde!

Echt bruikbare boeken met oplossingen.

van kwetsuur naar litteken
Van kwetsuur naar litteken. Hulpverlening aan kinderen met complex trauma. Paperback.

fuck it loslaten en vertrouwen
Fuck it loslaten, ontspannen en gelukkig zijn. Paperback.  E-book.

Door ‘fuck it!’ te roepen kun je op een ultieme manier leren loslaten. Het is de nuchtere, hedendaagse weergave van spirituele wijsheden als ‘overgave’, ‘laten gaan’ en ‘wu wei’. Fuck it daagt je uit om in het nu te leven, stressvolle situaties het hoofd te bieden en vooral naar jezelf te luisteren.
Een uitdagend, grappig en nuchter boek.

Fuck it 2 / Het maakt allemaal niet zoveel uit. Paperback.
Fuck it het maakt allemaal niet uit
  E-book.

Dit toepasbare vervolg op Fuck it helpt te ontsnappen aan negatieve gedachten en getob. Wie regelmatig ‘Fuck it’ zegt, maakt in veel gevallen een psycholoog of therapeut overbodig.

‘Fuck it’ zet de dingen weer in het juiste perspectief van het grote geheel. Zo krijgen we scherp wat we écht willen en gaan we daarvoor, wat anderen er ook van denken.
‘… een oefening in accepteren en loslaten, maar dan zonder esoterisch gezever.’ — de Volkskrant over Fuck it.

De Enige Uitweg Is De Weg Naar Binnen. Paperback.
De Enige Uitweg Is De Weg Naar Binnen

In dit boek ontwikkelt de schrijver een toegankelijk model op weg naar persoonlijke groei, met twee benen op de grond neergezet, suggestief geschreven, maar zonder iets op te dringen. Een logische en heldere structuur geeft effectief houvast op het pad naar inzicht.

De praktische toepassing wordt bevorderd door het ontwakend besef dat er een andere manier is van naar jezelf kijken. Het is geen boek dat je even uitleest. De inhoud zal bij stukjes en beetjes geleidelijk in het bewustzijn binnensijpelen.

Analyseren is verstandig, aan een zinvol leven verder gestalte geven vereist echter ‘de weg naar binnen’.

Over liefde en loslaten de levenscrisis als spirituele doorbraak
Over liefde en loslaten de levenscrisis als spirituele doorbraak. Paperback. E-book.

Op kernachtige manier laat Jan Geurtz zien hoe we een relatiecrisis kunnen benutten voor versnelde spirituele groei.

Jan Geurtz – Over liefde en loslaten
Over liefde en loslaten is een persoonlijke gids op je spirituele zoektocht naar de essentie van het bestaan.

Van Geurtz verschenen eerder de bestsellers “De opluchting” “De verslaving voorbij” “Het einde van de opvoeding” “Verslaafd aan de liefde” “Verslaafd” aan denken” “Bevrijd door liefde” en “Vrij van gedachten”.

Doorgaans reageert ons ego op een levenscrisis met weerstand en veel pijnlijke gedachten. Daardoor maken we ons leven extra ellendig en uitzichtloos. In “Over liefde en loslaten” laat Jan Geurtz zien dat bijvoorbeeld een relatiecrisis, en elke pijnlijke emotie die we dan ervaren, in wezen een opening is naar spirituele groei.

Door korte praktische instructies wordt getoond hoe we de sprong kunnen maken vanuit ego’s beknellende gedachten en emoties naar ruime open liefdevolle staat van zijn.
Hierdoor veranderen pijnlijke emoties zoals eenzaamheid, frustratie of angst in toegangsdeuren naar wat in het boeddhisme de ‘boeddhanatuur’ genoemd wordt en in Advaita de ‘non-duale essentie’, een natuurlijke staat die vrij is van lijden.

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Op 26 en 27 september organiseert Melanie Tonia Evans het “You Can Thrive After Narcissistic Abuse evenement”. Dit is een live online Première Global Healing workshop voor iedereen die lijdt aan misbruik van een echtgenoot, partner, familielid, vriend, baas, collega of ander individu.

Deze gebeurtenis is belangrijk voor u, ongeacht uw geslacht of leeftijd. Hoe lang geleden u gescheiden bent van deze persoon speelt geen rol. Zelfs als ze nog steeds in je leven zijn ben je welkom.

Klik voor meer info

Hier is een samenvatting van wat Melanie behandelt tijdens de komende workshop:

🔮 Hoe word je glashelder en krijg je klaarheid als de persoon waarmee je te maken hebt je narcistisch misbruikt.

✅ De #1 factor die bepaalt of ze in staat zijn om te veranderen.

!?️ Hoe herken je de meest voorkomende persoonlijkheidskenmerken in JOU die je een doelwit maken voor narcisten. Hoe je in de toekomst kunt stoppen met het aantrekken van misbruikers.

💻 De 6 redenen waarom de meeste mensen niet herstellen van misbruik.

Dit zal u niet meer gebeuren na deze workshop!

⚖ Hoe kun je omgaan met een narcist in moeilijke situaties zoals co-ouderschap, voogdij gevechten, echtscheiding en andere juridische / zakelijke deals.

⚕ Hoe te genezen van trauma symptomen zoals C-PTSS, angst, depressie en fibromyalgie en leven vrij van hen eens en voor altijd.

Deze gebeurtenis is niet alleen bedoeld om u te helpen los te komen en te genezen van elke misbruiksituatie. Dit healing event leert u ook hoe u een nieuw en bloeiend leven kunt creëren die giftige mensen niet langer kunnen beïnvloeden.

Als je dit soort relaties hebt meegemaakt, kan ik je sterk aanbevelen om deel te nemen aan een hele dag “healing event”.

Laat Melanie je leren hoe je kunt verschuiven van een slachtoffer van misbruik naar een bloeier na misbruik op een manier die gemakkelijk te begrijpen en onmiddellijk van toepassing is op je leven.

Ik ken Melanie’s werk en wat ze zal delen is de meest geavanceerde en impactvolle informatie over genezing van giftige en beledigende relaties.

Het is Melanie’s diepe begrip van het trauma toegebracht door narcisten die haar passie om zo veel mogelijk mensen te helpen om te genezen aanwakkert. En Melanie’s wijsheid en genezingsprocessen hebben zoveel mensen geholpen hun leven te herstellen en voorbij het overleven naar een echt bloeiend leven te gaan.

Dit is een zeldzame kans voor u om rechtstreeks te leren van een vertrouwde collega die een bekende misbruik herstel expert is.

Klik hier om uw ticket voor deze baanbrekende misbruikherstel gebeurtenis veilig te stellen.

PLUS zo veel meer …

PS Ik heb gezien dat Melanie ook een aantal spannende bonussen heeft voor u ook! Na aankoop van uw ticket krijgt u direct toegang tot het volgende:

De 50 Traits of a Narcissist Checklist zodat u kunt achterhalen of u te maken hebt met een narcist.

Plus een exclusieve 35 minuten durende videotraining genaamd “The 6 Mistakes That People Make When Recovering From Abuse”. Dit biedt een uitstekend startpunt voor je genezingsreis.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een implicatie dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Annemie Persyn Declercq