Narcisme kan alleen maar ontstaan wanneer iemand aanleg heeft vooral een gebrek aan serotonine, een stofje dat je nodig hebt om je goed te voelen en een teveel aan cortisol namelijk het stresshormoon genoemd is gerelateerd aan een kwetsbaarheid voor narcisme. Nu je dit weet gaat het misschien gemakkelijker gaan om los te komen van iemand die je zo duidelijk te kort doet. Misschien ben je echter verslaafd aan dit soort onmogelijke liefde en is daardoor het loslaten van een narcist zo moeilijk voor jou?

 

Ik heb nog steeds gevoelens voor je.

Ongeacht hoe vaak ik tegen mezelf zeg dat ik beter af ben zonder jou.
Ik denk niet dat ik het snap. Mijn verdediging is op, maar dat is wat er van nature gebeurt als ik je heb liefgehad met een hart dat zo vrij is en eindigde in boeien achter de tralies van verraad.

Ik denk niet dat ik begrijp dat ik gewoon mijn hart probeer te beschermen tegen verdere schade.
Degenen die het moeilijkst lijken om lief te hebben, verdienen het vaak het meest. Je begrijpt het misschien niet, maar ik wel.
Ik denk dat het ding dat me het meest beangstigt, is dat je op een dag het verhaal zult zijn dat ik mijn zonen zal vertellen. Hoewel het allemaal zo gedraaid wordt dat ik nooit de kans zal hebben.

Dat is het. Ik ben klaar. Met jou. Ons.

Woorden die één ding betekenen en acties die een ander zeggen. Elk moment van oneerlijkheid en besluiteloosheid, stop er mee. Ik zie nu dat als je me echt je tijd en genegenheid wilde geven, je me niet zou laten smeken of bloeden.

Snap je het niet wat liefde kan zijn?

Je hebt mijn ziel meer gesneden dan ooit gekust. Bovendien heb je mijn geest meer malen gebroken dan je ooit hebt opgeheven. Je hebt meer goed van me genomen dan je ooit aan mij hebt teruggegeven. In tegendeel je stond daar. Jij keek toe hoe ik me meer de ogen schudde dan dat je me ooit troostte.

Keer op keer bleef ik en dat ik bleef dat versterkte je ego.

Heb je niet mijn onzekerheden met plezier bewaterd, waardoor ze sterker werden. Bijkomend nog heb je mijn stem en mijn uitdrukkingen gedempt.  Om het anders te zeggen moest ik in jouw ogen kleiner blijven dan jij?
Je gebruikte mijn zwakheden tegen me.  Namelijk je gooide mijn verleden terug in mijn gezicht en ik bleef.

Een ander belangrijk punt was dat je  spelletjes speelde met mijn hoofd. Opnieuw werd met mijn emoties rondgeneukt.   Met alle middelen verstoorde de narcist mijn gevoel van veiligheid tot het punt waarop ik het gevoel heb dat ik niet goed genoeg ben.

Ik ben niet waardevol genoeg voor jou. Is er dan iets mis met me als ik echt mezelf ben? Er is iets mis met jou, met jou.

Ik moest een stap achteruit doen. Daarom moest ik  helemaal doorgaan met mijn leven. Uiteindelijk moest ik mezelf afvragen waarom ik in godsnaam een ​​vrouw wilde die het duidelijk maakte met haar acties, dat ze me niet wilde hebben? Waarom bleef ik het proberen voor een vrouw die nooit een poging voor me gedaan heeft?

Toen ik dat deed, besefte ik dat ze niet meer het probleem was . ik was het.

Ik was mijn probleem geworden door rond te hangen in een bullshit-situatie. Met andere woorden moest ik mijn verdomde zelf repareren.
Even belangrijk is het dat ik te lang in een relatie gebleven ben die me niet gelukkig maakte. Ik ben de essentie verloren van hoe liefde zou moeten voelen. In het bijzonder ben ik mezelf kwijtgeraakt tijdens het proberen dingen te laten werken.
Ik ben mijn waarde verloren door achterover te buigen om iemand te behagen die niet  waardeert wat ik doe.

Hoeveel tijd zal ik nog verspillen om gelukkig te zijn?

Afsluiting gebeurt direct nadat ik heb geaccepteerd dat loslaten en verder gaan belangrijker is dan het projecteren van een fantasie over hoe de relatie had kunnen zijn.
In de eerste plaats moet ik een beslissing nemen dat ik verder ga.

Het gebeurt niet automatisch. In essentie zal ik moeten opstaan ​​en zeggen, het kan me niet schelen hoe moeilijk dit is. Het kan me niet schelen hoe teleurgesteld ik ben.  Natuurlijk zal ik dit niet het laatste van mij laten worden. Op unieke wijze ga ik  verder met mijn leven. Nooit geef ik op. Ik werk eraan.

Mijn hart brak niet in duizend stukken nadat je vertrok.

In plaats daarvan besefte ik alle dingen die je niet hebt gedaan. Doch wilde je mijn verhalen niet horen. In de eerste plaats heb je me geen vragen gesteld. Bovendien lachte je niet toen ik tegen je aan het praten was. Je hebt me niet uit het niets geknuffeld om me een goed gevoel te geven.

Op dezelfde manier waren je knuffels  een voorloper van iets anders. Toen je weg was, vroeg ik me af of je me ooit kende.

Op sommige dagen geef ik jou de schuld. Op andere dagen, geef ik mezelf de schuld. Soms ben ik ervan overtuigd dat we twee mensen zijn die niet bij elkaar passen. Of misschien van binnen zijn we allebei gebroken, diep van binnen.
Sommige dagen kan ik de gedachte aan jou niet verdragen. Andere dagen, ben jij alles waar ik wil aandenken. Op sommige dagen vraag ik om dat God je uit mijn hart zou weg halen.  Help me om uit jouw liefde te vallen.

Het zal een tijdje zo blijven namelijk in en uit mijn emoties.  Heen en weer in mijn gedachten en misschien moet ik ermee ophouden mezelf daarvoor te slaan. Ik bedoel, shit, ik moet beter weten want het genezingsproces kost tijd.

Jij heb niets verloren.

Je was gewoon niet meer geïnteresseerd. Maar voor mij voelde het alsof ik mijn hele wereld verloor. Ik verloor elke kus die ik ooit heb gedeeld. Ook nog elke hand die ik ooit heb gehad verloor ik  Ik ben alles kwijt. Maar het ergste van alles is dat ik elke dag rondwandel, nog steeds van je hou, je nog steeds nodig heb.

Hopelijk, op een dag, zul je je realiseren dat je het ergste in het leven verloor. Je verloor iemand die van je hield en de wereld aan jou gaf.

Alles heb ik gezegd wat ik kon zeggen. Ik heb me voor je gecompromitteerd op een manier die ik me nooit had kunnen voorstellen dat ik zou kunnen doen. Was ik niet geduldig? Heb ik niet gewacht?  Heb ik je niet gebeden? Zelfs in de meeste tijd heb ik je trouw gebleven en gerespecteerd terwijl je er niet was.

Kreeg je niet  de beste delen van mij? Onderdelen die ik nog nooit eerder aan iemand heb gegeven, en weet je wat?

Het is genoeg. Je hebt meer dan genoeg gedaan. Als je dat op dat moment niet kunt zien, dan jammer voor je. Het gaat om je verlies en de winst van iemand anders; en dat iemand anders de shit van me gaat waarderen en ik heb dat nodig, ik heb iemand nodig die de shit uit me gaat waarderen en niets minder.

Dit is de koude, harde waarheid. Als je om me gaf, zou je het je laten weten.

Wanneer ik een plaats in jouw hart heb, zal je ervoor zorgen dat ik het weet. Het is niet mijn taak om detective te spelen en te proberen te achterhalen hoe je je voelt of wat je wilt. Als je jezelf niet duidelijk maakt, maakt het jou niet uit. Punt uit. Je kon niets over je emoties vertellen omdat je geen had. Je ging niet dieper in op onze relatie omdat je er geen wilde.

Nog belangrijker, een zorgeloze vrouw als jij verdient een man met een hart als het mijne niet.

Ik blijf wachten tot je me belt. Midden in de nacht, huilend, om me te vertellen dat het je spijt. Om me te vertellen dat je de grootste fout van je leven hebt gemaakt.

Ik blijf mezelf vertellen dat je op een dag terug zult komen.  Dat je me een reden zal geven om je weer te vertrouwen. Op een dag kom je terug en word ik opnieuw verliefd. Ik geef toe. Ik weet dat het stom is, en ik weet dat ik een idioot ben om te geloven dat zulke dingen buiten sprookjes gebeuren.

Maar hoe erg mijn hoofd dat ook weet, mijn hart blijft bij mijn telefoon nog elke nacht op volle volume.

Als je me om drie uur ‘s morgens belde en me vroeg om langs te komen, zou ik komen, ongeacht de reden, ongeacht hoe moe ik ook was. Maar als ik je belde, beantwoordde je zelfs niet de telefoon. En dat is het meest trieste deel.

Heb je ook soms dergelijke gevoelens gehad na het einde van je relatie laten het me weten? Heb je vragen? ik antwoord graag.

Wanneer en waarom dromen een realiteit worden?

heb je de macht om nieuwe dingen in je leven te creëren. Bovendien heb Je de kracht om nieuwe dromen te creëren.  Nu heb je de macht om de realiteit te beïnvloeden. Met andere woorden je hebt de macht om de energie van de mensen om je heen te veranderen.

Evenzo heb Je  de kracht om te dromen om mensen in de wereld te veranderen. Hier  enkele effectieve sleutels om nu deze kracht te verkrijgen en te controleren. Ben je klaar? => Luister aandachtig en bekijk dit nu allemaal tot op het einde !

Over Johan.

Ik ben Johan Persyn, geen psychiater,  geen psycholoog en geen therapeut.

Een out-reacher die hier is om je te helpen onoverwinnelijk te worden. Opnieuw je interne BS en blokkades te overwinnen, zodat je een ongelooflijk geweldig leven kunt maken!

Ik schrijf  over persoonlijke ontwikkeling, manifesteren & meer voor slachtoffers van narcisme.

Echt bruikbare boeken met oplossingen.

Van kwetsuur naar litteken. Hulpverlening aan kinderen met complex trauma. Paperback.

Fuck it loslaten, ontspannen en gelukkig zijn. Paperback.  E-book.

Door ‘fuck it!’ te roepen kun je op een ultieme manier leren loslaten. Het is de nuchtere, hedendaagse weergave van spirituele wijsheden als ‘overgave’, ‘laten gaan’ en ‘wu wei’. Fuck it daagt je uit om in het nu te leven, stressvolle situaties het hoofd te bieden en vooral naar jezelf te luisteren.
Een uitdagend, grappig en nuchter boek.

Fuck it 2 / Het maakt allemaal niet zoveel uit. Paperback.  Ebook.

Dit toepasbare vervolg op Fuck it helpt te ontsnappen aan negatieve gedachten en getob. Wie regelmatig ‘Fuck it’ zegt, maakt in veel gevallen een psycholoog of therapeut overbodig. ‘Fuck it’ zet de dingen weer in het juiste perspectief van het grote geheel. Zo krijgen we scherp wat we écht willen en gaan we daarvoor, wat anderen er ook van denken.
‘… een oefening in accepteren en loslaten, maar dan zonder esoterisch gezever.’ — de Volkskrant over Fuck it.

De Enige Uitweg Is De Weg Naar Binnen. Paperback.

In dit boek ontwikkelt de schrijver een toegankelijk model op weg naar persoonlijke groei, met twee benen op de grond neergezet, suggestief geschreven maar zonder iets op te dringen. Een logische en heldere structuur geeft effectief houvast op het pad naar inzicht.

De praktische toepassing wordt bevorderd door het ontwakend besef, dat er een andere manier is van naar jezelf kijken. Het is geen boek dat je even uitleest. De inhoud zal bij stukjes en beetjes geleidelijk in het bewustzijn binnensijpelen.

Analyseren is rationeel, aan een zinvol leven verder gestalte geven vereist echter ‘de weg naar binnen’.

Over liefde en loslaten de levenscrisis als spirituele doorbraak. Paperback. E-book.

 

Op kernachtige wijze laat Jan Geurtz zien hoe we een relatiecrisis kunnen benutten voor versnelde spirituele groei

Jan Geurtz – Over liefde en loslaten
Over liefde en loslaten is een persoonlijke gids op je spirituele zoektocht naar de essentie van het bestaan. Van Geurtz verschenen eerder de bestsellers De opluchting, De verslaving voorbij, Het einde van de opvoeding, Verslaafd aan de liefde, Verslaafd aan denken, Bevrijd door liefde en Vrij van gedachten.

Doorgaans reageert ons ego op een levenscrisis met weerstand en veel pijnlijke gedachten. Daardoor maken we ons leven extra ellendig en uitzichtloos. In “Over liefde en loslaten” laat Jan Geurtz zien dat bijvoorbeeld een relatiecrisis, en elke pijnlijke emotie die we dan ervaren, in wezen een opening is naar spirituele groei.

Met behulp van korte praktische instructies wordt getoond hoe we de sprong kunnen maken vanuit ego’s beknellende gedachten en emoties naar ruime open liefdevolle staat van zijn.
Hierdoor veranderen pijnlijke emoties zoals eenzaamheid, frustratie of angst in toegangsdeuren naar wat in het boeddhisme de ‘boeddha-natuur’ genoemd wordt en in Advaita de ‘non-duale essentie’, een natuurlijke staat die vrij is van lijden.

Play
Print Friendly, PDF & Email
Advertisements