Hoe te stoppen met te vallen voor narcisten? Deel 2 +video

Hoe te stoppen met te vallen voor narcisten? Deel 2 +video

Zou het kunnen dat je steeds angst probeert te vermijden en dat je niet weet hoe te stoppen met leven met een narcist? Het is dan best mogelijk dat als de narcist dat observeert dat je zijn prooi wordt.

De angst vermijdende persoon loopt meer kans om te worden verstrikt in de val van de narcist want ze is wanhopig. Ze is steeds paraat om op mogelijke aanvallen te reageren met nog meer van zichzelf weg te geven.

Dikwijls denkt de emotioneel afhankelijke persoon dat de liefde die ze zelf te weinig hebben gekregen, iedereen kan genezen. Wat echter blijkt is dat de liefdevolste, begripvolste, knapste therapeut daar zelfs niet toe in staat is.

De emotioneel afhankelijke partner is ook hyper angstig dat ze opnieuw zal worden teleurgesteld of verraden, zodat ze altijd zal testen om te zien als haar minnaar echt van haar houdt.

Het slachtoffer is zeer gevoelig en empathisch en daardoor zeer kwetsbaar. Ze heeft meestal een lage dunk van zichzelf en een hoge dunk van anderen.

Terwijl in feite jij, niet min of meer bent dan ik heeft ze de neiging om te “vluchten” in de hoop dat ze daar zichzelf mee beschermt. Ondertussen blijft ze hunkeren naar nabijheid.

Plots wordt het haar te veel en stapt veel te snel in een nieuwe relatie met iemand die haar soulmate blijkt te zijn. Ze is er vast van overtuigd dat dit de reële droomprins is.

Deze co-dependenten zijn aantrekkelijk voor een narcist omdat hun gedrag voorziet in zijn eigen behoeften en verlangens.

Hier is een korte lijst van waarom narcisten er zo van houden om zich te concentreren op de onzekere types. Als de onzekere persoon de worsteling wil aankunnen met een narcist, zal zij of hij om te beginnen moeten herkennen dat ze veel onzekerheid heeft geïnternaliseerd. Dat er een gebrek aan respect en liefde voor haar of hem zelf is.

Uw armoede (financieel – emotioneel – spiritueel) geeft hem een gevoel van macht. Je vertrouwde op eerlijke hulp, maar werd misbruikt.

De narcist houdt van overweldigen en snelheid om controle over iemand uit te oefenen. Uw wanhopigheid geeft hem veel kansen voor beide.

Omdat je zo hongerig naar liefde en verbinding bent – en nog steeds probeert om het gat in uw hart achtergelaten door een “liefdeloze” moeder te vullen – hebt u waarschijnlijk niet het pathetische van zijn acteertalenten en kunstmatig drama opgemerkt.

Toch had je zelfs tijdens je huwelijksceremonie en feest het gevoel dat het niet echt klopte.

U blijft gericht op de make-up seks en de warme gevoelens van geruststelling die u voelt als hij vertelt dat je je geen zorgen hoeft te maken. De trieste waarheid? Het gaat over hem, niet over u. Maar eens dat de rozengeur, de lovebombing, de tijd, en de illusie voorbij is blijft de pijn van het verraad over.

Maar die pijn zal ons veranderen in experten en ervaringsdeskundigen van narcisten.

Verlies en ontgoocheling maken dat we zullen veranderen. We kunnen immers niet dezelfde blijven. We kijken naar de spiegel en zien niet meer dat we stralen.

Uiteraard houd je niet van de situatie waarin je zit. Maar toch doet ze een wijsheid in jezelf ontstaan, die je leidt om te zoeken wat werkelijk voor jou belangrijk is, wat waarde geeft voor jou.

Terwijl je de negatie beleeft van je droom, word je droom ook veel duidelijker als je nadenkt.

De niet houdbare situatie zorgt ervoor dat er iets in jou ontwikkeld wordt dat alleen dan kan ontstaan. Hopelijk gaat na een tijdje de buitengewoon moeilijke periode voorbij.

Je kunt door gelijk welke situatie heen komen, maar je kunt veranderd zijn. Wanneer je het een tijdlang oncomfortabel gehad hebt (ziekte, problemen met een kind, dood van een vriend, een overval enz.) en je leeft met een narcist dan is het gemakkelijk dat die situatie je volledig overdondert.

leven met een narcist
De juiste groeitaken voor stimulering van zelfgenezendvermogen bij trauma!

Maar hoe de pijn je verandert hangt volledig af van je reactie.

Je komt plots een artikel tegenover narcisme dat je compleet verrast. En daardoor ga je zien dat je feitelijk gewend bent geraakt aan manipulatie en controle tijdens je leven met een narcist.

Je gaat nadenken over je ouderlijke thuis, als die al bestond, en je stelt vast dat ook daar erge narcistische kenmerken aanwezig waren. Je moest je steeds verdedigen. Ondertussen werd er een enorme controle uitgeoefend.

Het is te verwachten dat als je langdurig in je jeugd aan dit gedrag van mensen werd blootgesteld dat dat ingezonken is tot in je onderbewustzijn. Inmiddels ben je dat als vrij normaal gaan vinden.

Vind je dat gedrag vrij normaal?

Er is dan weinig kans dat je opmerkt op welke subtiele en niet zo subtiele manier het leven met een narcist over jouw controle uitoefent.

Soms verklaart de narcist dan zijn eigen gedrag. Hij of zij kan verklaren dat zijn roepen en tieren een uiting was van zijn grote bezorgdheid.

Maar heb je aandacht besteed aan een artikel over narcisme en werd dit plots doorbroken. Ben je dan naar een psycholoog gegaan? Heb je je verhaal gedaan en trok je de conclusie dat je leeft met een narcist?

Echter, is het uitzonderlijk dat een psycholoog het concept narcisme in de praktijk kent. Sloot je je aan bij een forum en hebt je de typische patronen ontdekt?

Dan begint het te dagen dat je veel meer potentieel hebt dan je werd wijsgemaakt.

De gebaren en uitspraken die de narcist deed worden duidelijker en gaan alleen over hem. (projectie)

En dan kunt u woedend, overdonderd, aangeslagen, verward worden, maar dat geeft hem een platform. Vooral om generaliserende opmerkingen te maken die hypnotisch suggestief zijn.

Gevoelens van woede en jaloezie kunnen gemakkelijk worden geactiveerd in een angstig persoon door de dreiging van scheiding of een intimidatie met fysiek geweld, verkrachting enz. de narcist in je leven weet dat over jou en hij zal waarschijnlijk deze reactiviteit in zijn voordeel uitspelen.

Jij wordt dan de seut. De persoon die geen partner kan krijgen. Jij bent dan hysterisch of gek.

Narcisten zijn experts in het projecteren van hun gevoelens op u.

Het is wat dr. Craig Malkin noemt het spelen van de “emotionele lastig probleem” in zijn boek “Rethinking” narcisme“.

Wanneer je de emotionele controle verliest door bijvoorbeeld verschillende sms-berichten te sturen als hij niet reageert nadat hij of zij zegt dat hij een zelfmoord zou plegen of wanneer je in paniek slaat wanneer hij je een haatmail met bedreigingen stuurt dan zal de narcist u vertellen dat het uw probleem is.

Als hij ziet dat je in paniek bent zal hij nog meer bluffen en je nog meer bedreigen. Dat doet de narcist allemaal om zijn gevoel van controle over u te verhogen. Jouw pijn maakt dat hij zich onoverwinnelijk voelt.

Maar jouw pijn kan er ook voor zorgen dat je bitter wordt of dat je beter wordt.

Die zware pijn kan ervoor zorgen dat je verslagen bent en dat je je dromen vernietigt. Om diezelfde reden kun je ook komen met een nieuwe doelstelling: een onafhankelijk leven zonder de narcist.

Je kunt zelfs een nieuwe passie ontwikkelen nm anderen op de hoogte brengen van de narcisten, en hen een vertrouwde omgeving schenken waarin ze kunnen groeien.

Door de (projectie) kun je een visie op je toekomst ontwikkelen.

In de nieuwe relaties die je op je pad tegenkomt zal je nieuwe mogelijkheden vinden. Je kunt er niet van houden dat je in deze situatie zit van een leven met een narcist.  Toch ben je geen klager, geen klein kind als de narcist. Je bent altijd al een vechter geweest.

Het overtuigendste bewijs dat je het anders niet had overleefd met zo weinig liefde. Je kunt deze situatie aan. Je gaat niet tegenover iedereen vertellen over de pijn dat je hebt door het afbreken van de relatie of tijdens het leven met de narcist.

Het is door de levensstijl van de narcist dat er twijfels gezaaid worden in je diepste zelf. Want weinigen van hen zullen zeggen dat je precies nu kunt weten wat onvoorwaardelijke liefde is, want ze hebben daar geen begrip van.

Je kunt je ware bestemming niet bereiken zonder de pijn te erkennen en te begrijpen in welke richting ze je stuurt.

Soms brengen we pijn toe aan onszelf, door verkeerde keuzes, maar met een narcist is dat anders. Dat is een professionele verleider, belager, misbruiker en oplichter en nog zo veel meer. (verslavingen)

Soms doen we iemand pijn, maar dat is niet de emotionele pijn die genadeloos en gewetenloos toegebracht wordt door narcisten.  Je geweten brengt je er toe dat je je spijt gaat tonen. Je geweten zorgt ervoor dat je probeert althans te veranderen. Bij een narcist is daar geen sprake van.

Spendeer je soms te veel geld en dan moet je op de blaren zitten? Maar met de narcist was dat anders, je gaf het beste van jezelf en dat was niet goed genoeg. Hoe dan ook je zult moeten rekening houden met de consequenties en je verantwoordelijkheid nemen voor je genezing om een nieuw leven te blazen in je omgeving.

Iedereen ondervindt pijn, en slachtoffers van narcisten in het bijzonder, je kunt er niet zomaar door heen gaan, of op de blaren zitten, je kunt er door groeien en van leren. Waarschijnlijk heb je een trauma binding.

De moeilijkheden zijn een mogelijkheid om heel sterk en wijs te worden, om karakter te ontwikkelen en zelfvertrouwen.

Iedereen kan opgeven, iedereen kan zich laten overweldigen door de grote pijn. Weet je wat daar het resultaat van is? Dat is dat het verloren pijn wordt.

Die pijn is er niet om je te doen stoppen, het is daar, om je voor te bereiden, om meer jezelf te worden, omdat je als persoon zou groeien. Moeilijkheden net als sterven horen bij het leven.

Zeggen tegen jezelf dat je het niet meer aankunt. Dat je te zwak bent, zou betekenen dat je waardeloos bent, maar dat is niet zo want je bent er wel toe in staat.

Je kunt een nieuwe sterkte in je geboren laten worden. Een nieuwe standaard die veel hoger is dan vroeger.

Veel slachtoffers van narcisten ervaren de verbale agressie van de narcist, en zijn vernedering. Dikwijls lijkt het geringschatten als een continuïteit van uit hun kindertijd.

Ze hebben die uitspraken geïnternaliseerd of hebben er op een of andere manier komen over te denken als normaal voor hen. Sommigen hebben zich in zo’n periode van leven met een narcist gedissocieerd.

Ook zijn seksueel gedrag kun je door vroegere ervaringen als te normaal beschouwen, even zo voor andere verslavingen.

Sommigen die nog steeds actief bezig zijn om zichzelf te herstellen van hun relatie met hun moeder of vader slagen er moeilijk in om de ware emotionele toxiciteit van de narcist door en door te beseffen.

Dit heeft helaas de narcist een sterk steunpunt in je leven dan hij of zij anders niet zou hebben. Als gevolg daarvan brengt dat eveneens met zich mee dat de narcist stap voor stap zijn extra wapens weet te gebruiken zonder uw protest. (gaslighting, triangulatie, stilte behandeling enz.)

Dat is vooral ook een reden waarom hij jou als slachtoffer heeft gekozen.

Studies tonen aan dat narcisten “liefde spelen” in relaties. Een ander kernpunt is dat de rollercoaster waar u zich op bevindt maakt het mee mogelijk dat door beiden lovebombing gedrag wordt aangevoeld als een sprookje.

De lovebombing wordt vaak verward met de spannende en alles consumerende romantiek.

Die romantiek wordt zo vaak gepromoot als de ware liefde in onze cultuur, hoewel die in de praktijk niet werkt. Intussen is er de trieste waarheid dat in hun zoektocht naar die passie, veel onzeker personen romantische modellen uit de film zien als een gezonde relatie.

Daarom vinden sommigen dat een liefde die voorspelbaar en emotioneel stabiel is, saai is. als saai. Daar tegenover heb je iemand met narcistische trekken die charismatisch zou zijn die veel meer beantwoordt aan die romantische voorstelling.

Begrip waarom je beroep op de narcist doet en het aanpakken van uw gedrag en de reactiviteit kan je helpen om te vermijden dat je weer dezelfde fout maakt.

Het is gewoon heel moeilijk om te herstellen van het leven met een narcist. Maar het is niet omdat dat een tijd in beslag neemt, of omdat het nog niet gebeurd is, dat je dat niet kunt verwezenlijken. Velen zijn van deze relaties hersteld en leven nu zeer gelukkige levens, daarvan willen wij getuigen.

Er zullen altijd krachten zijn onder familieleden en zogenaamde vrienden die ons proberen te overtuigen om je kennis dat je opgedaan hebt gedurende het leven met een narcist in de doofpot te steken. In het bijzonder als die kennis een narcistische moeder, broer of zuster betreft.

Ze willen hebben dat de familie blijft zoals ze is, ook al bevat ze toxische destructieve elementen. Ze hebben een familiegeschiedenis van kindermisbruik, partnergeweld, verslavingen te verbergen.

Het lijkt dat het leven en de narcist de jacht geopend hebben op onze droom naar geluk, vrede en welzijn.

Zullen ze die droom van je kunnen vernietigen door isolement, allerlei therapieën en medicamenten die je zouden helpen? Dat alles kan ervoor zorgen dat je je dromen zelf begraaft als gevolg van te weinig ondersteuning van een kleine groep vertrouwelingen en een grote groep handlangers van de narcist.

Sommigen laten hun dromen varen door vroegere misstappen, door een scheiding, door een laag zelfvertrouwen. Het is gemakkelijk om zich te settelen in zelfmedelijden en middelmatigheid ondanks dat we binnenin zoveel potentieel hebben.

Wat zul je binnen 6 maanden herinneren van je leven met een narcist?

Jouw kwetsuur, de pijn, alles wat je gedaan hebt om je leven op de rails te krijgen en dat dat niet onmiddellijk lukte? Draai eens de situatie om. Herinner je wat je diepste droom is. Heb je echt toegelaten dat je droom werkelijk zou begraven worden?  Is niet iedereen blijvend op zoek naar geluk en vind je dat bij een soulmate?

Op een bepaald moment ga je terug geloven dat je iets groots kunt doen. Je gaat geloven dat je nieuwe vaardigheden kunt leren om met de juiste mensen om te gaan. Want daar heb je altijd in geloofd, sinds zolang.

Je kunt blijven stil staan in je groei, en dat is wat de narcist graag zou zien.

De narcist hoopt dat het nooit zal lukken. Geloof niet in de leugens van de narcist. Een leven met een narcist is een leven met altijd leugens. Het is niet dat jij de schuld hebt aan het mislukken van een liefdesrelatie met een narcist, want die is daar niet toe in staat.

Het is niet te laat om te worden waarvoor je geboren bent.

Telkens als je je droom herinnert, stof je jezelf af. Op hetzelfde moment vermindert de negativiteit. Het is immers echt geen leven met een narcist. Het echte teken van je ware zelf dat bovenkomt is als er heel wat vuil op je droom terecht gekomen is dat je in plaats van je droom te begraven dat je jouw vuil afstoft. Toch blijf je elke dag vooruitgaan met je creativiteit te ontwikkelen.

Je zou die oppositie van de narcist en zijn handlangers niet gehad hebben als je niet iets groots zou hebben dat zij niet hebben.

Wanneer je droom niet levend was tijdens een leven met een narcist en je niet op het juiste pad was, dan zou je niet zoveel tegenstand gekregen hebben. Jouw droom is nog niet vernietigend, die droom is nog steeds levend. Het maakt niet uit of je aan je droom 1, 5, 10 of 40 jaar hebt gewerkt en je geen resultaat had tot nu toe.

Niemand was daar om je te helpen en te waarschuwen voor een leven met een narcist.

Ga terug waar je gestopt, bent met dromen en probeer het opnieuw. Want vandaag kan dat het juiste moment zijn. Je roeping is daar. Mag ik het je zeggen? Je droom is niet dood na een leven met een narcist.

Integendeel, je droom ligt op 180° switch.

Het was simpelweg niet het juiste moment.

Je groeit nu naar het moment dat je tijd er voor rijp is. Er komen nieuwe mogelijkheden. Doelstellingen en visie zal mettertijd klaar worden. Ondanks alles wat het leven met een narcist betekende weet je dat een goede relatie 180 ° anders is.

De dromen waarover je hebt gebeden of gemediteerd bestaan nog. Gebrek is niet je lot. Altijd moeten ploeteren is niet het einde van jouw verhaal. Deze moeilijkheden zijn alleen maar tijdelijk. De tegenstand is meestal alleen tijdelijk. Je innerlijke grootsheid is eeuwig. Er zijn sommige dromen die tot zwijgen zijn gebracht.

Het vuur van je droom zal je laten voelen waar jouw plaats is om gelukkig te zijn en dat is geen leven met een narcist.

Het zal daarom niet onmiddellijk gebeuren of van de eerste keer. Toch blijft het vuur in jou. Schud de twijfels af van dit leven met de narcist. Vernietig de negativiteit. Wat je moet doen is de juiste mentale toestand tot leven brengen en massaal actie ondernemen. Nu kun je de mogelijkheid hebben om de nieuwe mensen te ontmoeten waarvan je droomt.

Nu kun je op een hoger niveau functioneren wat gezondheid, emoties en spirit betreft. Je kunt nu door je depressie en je burn-out breken. Het is het moment voor genezing en een nieuwe start.

Je geest gaat in de goede richting.

Als je een gesprek wenst, contacteer me met een persoonlijke boodschap. Voordat je dat doet, geef commentaar, like en share dit artikel.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelfdiagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor leerzame doeleinden. Mijn doel is om de lezer te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

Ik hoop zo dat dit artikel heeft geholpen. Nu, als je weet dat het tijd is om te groeien, sta op en wordt krachtig. Ik ben hier om je te helpen. Laten we dit samen laten gebeuren.

En als je dit artikel of video goed vond, klik dan op ‘Vind ik leuk’. Deel het ook met je contacten en groepen, zodat we mensen kunnen helpen wakker te worden voor deze waarheden.

Klikt deze informatie over narcisten of toxische personen met u? Ben je enthousiast over het persoonlijk groeien en deze nieuwe kracht aan te nemen om een ​​narcist te bestrijden die je pest of onderuithaalt? Ik hoor dit graag in opmerkingen en vragen hieronder.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees