Symptomen van trauma of rouw zijn niet altijd duidelijk.

Symptomen van trauma of rouw zijn niet altijd duidelijk.

Soms kunnen ze onze symptomen van trauma het gevoel geven dat we ons niet verbonden, afgeleid of vastzitten.
“De innerlijke kracht van de mens kan hem boven zijn uiterlijke lot uitstijgen. Onze veerkracht kan ons helpen onze tegenspoed het hoofd te bieden en te overleven. We kunnen transcenderen en verder leven ondanks onze uitdagingen.” – Victor Frankl

spirituele technieken voor symptomen van trauma te genezen
Spirituele groeitaken voor zelfgenezing!

Symptomen van trauma of onverwerkt verdriet zijn niet altijd duidelijk.

Vaak denken we dat symptomen van trauma zich kunnen voordoen als zelfsaboterend gedrag, zelfmedicatie of emotionele vermijding. Dit is waar.

Maar er zijn andere manieren waarop trauma kan worden gezien, zelfs als de symptomen niet zo duidelijk zijn. Drie verrassende tekenen van onverwerkt trauma of rouw kunnen zijn: zich niet verbonden voelen, afgeleid zijn of vastzitten.

Als we ons niet verbonden voelen, kunnen dingen waar we ooit van genoten ons misschien niet meer gelukkig maken. Of we kunnen ervoor kiezen anderen weg te duwen om alleen te zijn. Disconnectie is meestal een rode vlag van geest/lichaam/emotie waarbij onze gedachten, gevoelens en acties niet synchroon lopen. We kunnen merken dat we aan het piekeren zijn. Overdenken is heel gewoon als we ons niet verbonden voelen, omdat we proberen te begrijpen wat we voelen of ervaren.

We wenden ons tot afleiding om de symptomen van trauma te verdoven en te vermijden.

Veelvoorkomende symptomen van trauma zijn onder meer het “najagen” van relaties. Het altijd druk hebben of overdrijven met werk, sportschool, hobby’s, enz., zelfmedicatie met drugs/alcohol en winkelen, gameverslavingen of pornoverslavingen. Dit zijn manieren om “af te stemmen”. We doen dit om onszelf te verdoven, te vermijden en af ​​te leiden van diepere problemen die we niet willen aanpakken.

symptomen van trauma
Op zoek naar groeitaken voor zelfgenezing bij trauma?

Het gevoel vast te zitten kan optreden waar we ons leeg voelen. We voelen ons verveeld in onze relaties, ongelukkig in ons werk en verdoofd in ons dagelijks leven. Als we het gevoel hebben vast te zitten, kunnen we ons afleiden of ons verder losmaken als een ongezond copingmechanisme.

We voelen deze symptomen van trauma allemaal en ervaren ze van tijd tot tijd. Maar als we weten dat we een geschiedenis hebben van vroege kernwonden (jeugd, enz.), en we ons daarvan bewust zijn, kunnen we ons realiseren dat we te maken hebben met afleiding of verbroken verbinding waardoor we vast blijven zitten. En kunnen we de zelfgenezingsoefeningen doen die je vindt in de categorie: groeitaak.

Vergeet niet onze blog te volgen (onderaan) en als je dit artikel de moeite vond het een like te geven. Alle links vind je in het menu.

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken
Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma