Zelfzorghelpers samen vrij en verbonden!

klik naar home
klik hier naar het menu op linktree

Symptomen van trauma of rouw zijn niet altijd duidelijk.

Symptomen van trauma of rouw zijn niet altijd duidelijk.

Soms kunnen ze onze symptomen van trauma het gevoel geven dat we ons niet verbonden, afgeleid of vastzitten.
“De innerlijke kracht van de mens kan hem boven zijn uiterlijke lot uitstijgen. Onze veerkracht kan ons helpen onze tegenspoed het hoofd te bieden en te overleven. We kunnen transcenderen en verder leven ondanks onze uitdagingen.” – Victor Frankl

Symptomen van trauma of onverwerkt verdriet zijn niet altijd duidelijk.

Vaak denken we dat symptomen van trauma zich kunnen voordoen als zelfsaboterend gedrag, zelfmedicatie of emotionele vermijding. Dit is waar.

Maar er zijn andere manieren waarop trauma kan worden gezien, zelfs als de symptomen niet zo duidelijk zijn. Drie verrassende tekenen van onverwerkt trauma of rouw kunnen zijn: zich niet verbonden voelen, afgeleid zijn of vastzitten.

Als we ons niet verbonden voelen, kunnen dingen waar we ooit van genoten ons misschien niet meer gelukkig maken. Of we kunnen ervoor kiezen anderen weg te duwen om alleen te zijn. Disconnectie is meestal een rode vlag van geest/lichaam/emotie waarbij onze gedachten, gevoelens en acties niet synchroon lopen. We kunnen merken dat we aan het piekeren zijn. Overdenken is heel gewoon als we ons niet verbonden voelen, omdat we proberen te begrijpen wat we voelen of ervaren.

We wenden ons tot afleiding om de symptomen van trauma te verdoven en te vermijden.

Veelvoorkomende symptomen van trauma zijn onder meer het “najagen” van relaties. Het altijd druk hebben of overdrijven met werk, sportschool, hobby’s, enz., zelfmedicatie met drugs/alcohol en winkelen, gameverslavingen of pornoverslavingen. Dit zijn manieren om “af te stemmen”. We doen dit om onszelf te verdoven, te vermijden en af ​​te leiden van diepere problemen die we niet willen aanpakken.

symptomen van trauma
Op zoek naar groeitaken voor zelfgenezing bij trauma?

Het gevoel vast te zitten kan optreden waar we ons leeg voelen. We voelen ons verveeld in onze relaties, ongelukkig in ons werk en verdoofd in ons dagelijks leven. Als we het gevoel hebben vast te zitten, kunnen we ons afleiden of ons verder losmaken als een ongezond copingmechanisme.

We voelen deze symptomen van trauma allemaal en ervaren ze van tijd tot tijd. Maar als we weten dat we een geschiedenis hebben van vroege kernwonden (jeugd, enz.), en we ons daarvan bewust zijn, kunnen we ons realiseren dat we te maken hebben met afleiding of verbroken verbinding waardoor we vast blijven zitten. En kunnen we de zelfgenezingsoefeningen doen die je vindt in de categorie: groeitaak.

Vergeet niet onze blog te volgen (onderaan) en als je dit artikel de moeite vond het een like te geven. Alle links vind je in het menu.

Wat gaat er door je heen terwijl je deze post leest?

Jouw gedachten, gevoelens en ervaringen zijn ontzettend waardevol voor ons, want iedere perspectief is uniek. In deze bijzondere tijd wil ik benadrukken hoezeer ik om jou geef. Hoe zorg jij voor jezelf en je dierbaren terwijl je die speelse levenslust behoudt?

Ik daag je uit om zorgvuldig te zijn, maar ook om met moed nieuwe kansen te omarmen. Wie weet welke geweldige avonturen er op je pad kunnen komen! Ik kan niet wachten om je reacties te lezen!

miljoenen artikelen razendsnel in huis

Steun onze missie door aankopen te doen via bol.com:

via de links naar bol. of overweeg een donatie. Jullie support betekent alles voor ons. Laten ons weten hoe we elkaar verder kunnen inspireren op deze reis naar emotionele vrijheid en zelfontdekking? Werk met de vragen voor zelfreflectie.

Laten we samen een inspirerende dialoog beginnen in de commentaarsectie hieronder!

alle artikelen over zelfgenezing

Als deze blog je aanspreekt, deel hem dan alsjeblieft.

Door te delen kunnen we nog meer mensen inspireren en ondersteunen op hun reis. Vergeet niet om ons te volgen op sociale media. Laat je stem horen door een reactie achter te laten en de tekst een duimpje omhoog te geven. Ontzettend bedankt voor je steun!

Toxische individuen en organisaties kunnen soms veel schade aanrichten, maar laten we ons richten op de positieve veranderingen die we zelf kunnen bewerkstelligen.

We bieden jullie gratis mogelijkheden aan om te groeien, met zelfzorgtips, helende oefeningen en manieren om trauma’s te verwerken. Samen kunnen we echt een verschil maken!

Annemie Declercq auteur bij narcisme.blog
Klik naar wie ben ik?

Door op de afbeelding hierboven te klikken kun je contact met me nemen via Whatsapp, messenger, mail en sociale media!

Zet je vandaag nog een stap VOORUIT met de Groeitaken? Kies maar!

Ik moedig jullie aan om door te zetten!

Annemie Persyn-Declercq

knop voor alle groeitaken

Ontdek meer van Zelfzorghelpers samen vrij en verbonden!

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is. Dit is niet bedoeld om therapie te verstrekken. Deze informatie vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling.

Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals. Annemie Declercq is een bachelor orthopedagoge met ervaring. Je gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Ontdek meer van Zelfzorghelpers samen vrij en verbonden!

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Ontdek meer van Zelfzorghelpers samen vrij en verbonden!

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder