Waarom zijn de trauma symptomen soms zo hardnekkig?

Dit is niet omdat je gebroken bent.
Ik heb zo hard gewerkt aan hersentraining, maar soms lijkt het gewoon niet te werken en de reden is omdat het geen cognitieve bypassing mag worden.
Ik voel me een beetje gefrustreerd omdat ik alles goed doe, maar op het moment dat ik me getriggerd voel, ervaar ik verergering van de symptomen.
Allereerst, dit was ik. Ik ervoer frustratie, ik voelde me slechter en ik deed al het werk maar voelde me daarna gemakkelijk weer getriggerd. je moet natuurlijk het werk doen dat er vooreerst in bestaat het gevoel in je lichaam toe te laten en het omarmen, er blijven bij stil staan en het volledig toelaten.

Dit komt doordat wanneer we beginnen te genezen, we nog steeds opereren als ons overlevings-zelf.

En wanneer we ons overlevings-zelf ertoe aanzetten (uitdagen) om te veranderen, voelt het nog meer gedreven om ons te beschermen en houdt het ervan om die trauma symptomen op te voeren als een middel om pijn te vermijden.
De pijn blijft onverwerkt en ongeadresseerd en de trauma symptomen worden luider.
Paradoxaal genoeg is het overlevings-zelf door ons ontworpen om ons veilig te houden.
Maar door ons (tegen elke prijs) veilig te houden, voorkomt het dat we genezen en daadwerkelijk veilig zijn.
De pijn die ons overlevings-zelf onderdrukt (komt uit het lichaam) informeert de geest dat in het lichaam- zijn onveilig is en de geest probeert alles te begrijpen.
Het creëert dus een verhaal, meestal één veld door angst en zorgen of apathie en dissociatie.
Onze geest voedt dan ons lichaam met dit verhaal en het lichaam (ongehoord en niet ondersteund) creëert luidere symptomen die de geest verder voeden. Het is een vicieuze feedbacklus!
Wanneer we deze feedbackloops alleen via onze geest proberen te onderbreken, kan het overlevings-zelf sterker worden, waardoor de symptomen nog luider en hardnekkiger worden.
Maar alleen tijdelijk als je de middelen hebt om dit te veranderen.
Hint: het overlevende zelf begrijpt geen taal.
Je kunt niet kalmeren door tegen jezelf te zeggen dat je moet kalmeren – het werkt gewoon niet. Maar je kunt kalmeren door in het lichaam te gaan en de angst aan te pakken en waarom het er is.
Dus om de symptomen te laten verdwijnen, kunnen we tools gebruiken om te gaan opereren vanuit een plek in het lichaam van veiligheid, eigenliefde en verbinding.
Dit kan het beste worden gedaan door bottom-up en zenuwstelselwerk o.a. ademwerk dat een aanvulling vormt op het werk van top-down en hersentraining!

trauma symptomen
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Het is maar dat je het weet, resistente symptomen betekenen dat je buitengewoon adaptief bent en goed in leven blijft!

Door de nieuwe tools te leren, kun je uitzonderlijk goed worden in je veilig voelen in lichaam en geest, symptomen verschuiven en bloeien in het leven.

Het volledige werk van genezing is een lichaam EN geest weven van levenstapijten.

Dit tapijt wordt de nieuwe en GEHELE versie van jou (die altijd al in je heeft gezeten, misschien in een meer gefragmenteerde huid).

Het gebruik van top-down + bottom-up tools kan helpen de hardnekkige symptomen te verschuiven.

De benadering van CFS School voor het helen van lichaam en geest is een op het zenuwstelsel gecentreerde en trauma-geïnformeerde benadering. Wanneer je je in het lichaam begeeft en een nieuwe manier van bewegen door het leven creëert, gevoed door authenticiteit en het ware zelf begint alles logischer te worden en stap voor stap samen te komen.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees