Herstel van trauma is niet alleen voor drugs of alcohol

Herstel van trauma is niet alleen voor drugs of alcohol

Herstel van trauma kan voor veel dingen zijn – fysieke verwondingen, emotionele verslavingen of traumatisch rouw om er maar een paar te noemen. Een van de belangrijke en frequente vormen van herstel is van verdriet of symptomen van PTSS.

Als ik met een persoon orthopedagogisch werk, heb ik geen diagnose of een label nodig. Ik eis dat ze aanwezig zijn, over zichzelf willen leren en meegaan met herstellen, helen en groeien.

meisje dat achteruit kijkt voor niet doen een narcist veranderen, herstel van trauma
klik hier voor onze programma’s

Veel programma’s richten zich op het label, in plaats van op het “kunnen”. 

Hoewel het waardevol is om te identificeren waar we tegen vechten, kunnen we onszelf niet reduceren tot het vastzitten in een doos en geëtiketteerd worden. Iedereen is anders en jouw herstel van trauma zal uniek zijn voor jouw geleefde ervaringen.

Herstel van trauma is zoveel meer dan een persoon een etiket opplakken. 

Bovendien is herstel en zelfgenezing van trauma gaat over het veranderen van hoe we onszelf zien, hoe we ons leven zien en het veranderen van onze gedachten en gedrag. 

Herstel of zelfgenezing gaat over het begrijpen van *waarom* dingen gebeuren en *hoe* we de uitkomst kunnen veranderen in een positief resultaat voor onszelf. 

Ja, soms betekent het “het elimineren” van een stof die giftig is voor onze algehele gezondheid. 

Andere keren betekent het het opruimen van de “emotionele bagage” die nooit van jou was om te bezitten, terwijl je leert je waarde te herkennen.

Wie is er klaar om stapje per stapje de groeitaken te doen? Laat het ons weten in de commentaren. Geef deze post een like en vertel me in welke streek je woont. Ben je geïnteresseerd om meer te leren? Wat precies?

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

online programma's van Melanie Tonia Evans
alle artikelen over traumaherstel op narcisme.blog

Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees