Categorieën
Recent trauma zelfgenezing

Herstel van trauma is niet alleen voor drugs of alcohol

Herstel van trauma kan voor veel dingen zijn – fysieke verwondingen, emotionele verslavingen of traumatisch rouw  om er maar een paar te noemen. Een van de grootste vormen van herstel is van verdriet of symptomen van PTSS.

Als ik met een persoon orthopedagogisch werk, heb ik geen diagnose of een label nodig. Ik eis dat ze aanwezig zijn, over zichzelf willen leren en meegaan met herstellen, helen en groeien.

Veel programma’s richten zich op het label, in plaats van op het “kunnen”. 

Hoewel het waardevol is om te identificeren waar we tegen vechten, kunnen we onszelf niet reduceren tot het vastzitten in een doos en geëtiketteerd worden. Iedereen is anders en jouw herstel van trauma zal uniek zijn voor jouw geleefde ervaringen.

Herstel van trauma is zoveel meer dan een persoon een etiket opplakken. 

Bovendien is herstel en zelfgenezing van trauma gaat over het veranderen van hoe we onszelf zien, hoe we ons leven zien en het veranderen van onze gedachten en gedrag. 

Herstel of zelfgenezing gaat over het begrijpen van *waarom* dingen gebeuren en *hoe* we de uitkomst kunnen veranderen in een positief resultaat voor onszelf. 

Ja, soms betekent het “het elimineren” van een stof die giftig is voor onze algehele gezondheid. 

Andere keren betekent het het opruimen van de “emotionele bagage” die nooit van jou was om te bezitten, terwijl je leert je waarde te herkennen.

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren