Categorieën
Recent trauma zelfgenezing

Herstel van trauma is niet alleen voor drugs of alcohol

Herstel van trauma kan voor veel dingen zijn – fysieke verwondingen, emotionele verslavingen of traumatisch rouw om er maar een paar te noemen. Een van de belangrijke en frequente vormen van herstel is van verdriet of symptomen van PTSS.

Als ik met een persoon orthopedagogisch werk, heb ik geen diagnose of een label nodig. Ik eis dat ze aanwezig zijn, over zichzelf willen leren en meegaan met herstellen, helen en groeien.

Veel programma’s richten zich op het label, in plaats van op het “kunnen”. 

Hoewel het waardevol is om te identificeren waar we tegen vechten, kunnen we onszelf niet reduceren tot het vastzitten in een doos en geëtiketteerd worden. Iedereen is anders en jouw herstel van trauma zal uniek zijn voor jouw geleefde ervaringen.

Herstel van trauma is zoveel meer dan een persoon een etiket opplakken. 

Bovendien is herstel en zelfgenezing van trauma gaat over het veranderen van hoe we onszelf zien, hoe we ons leven zien en het veranderen van onze gedachten en gedrag. 

Herstel of zelfgenezing gaat over het begrijpen van *waarom* dingen gebeuren en *hoe* we de uitkomst kunnen veranderen in een positief resultaat voor onszelf. 

Ja, soms betekent het “het elimineren” van een stof die giftig is voor onze algehele gezondheid. 

Andere keren betekent het het opruimen van de “emotionele bagage” die nooit van jou was om te bezitten, terwijl je leert je waarde te herkennen.

Wie is er klaar om stapje per stapje de groeitaken te doen? Laat het ons weten in de commentaren. Geef deze post een like en vertel me in welke streek je woont. Ben je geïnteresseerd om meer te leren? Wat precies?

Lees hier gerelateerde artikels op “narcisme.blog”

De de-humanisatie van ster Amy Winehouse !

Giftige positiviteit en dankbaarheid

Trauma en traumazorg in Europa

De bevrijding van narcistische mishandeling door zielstransformatie. video

Herstellen narcistisch trauma: Hoe doe je dat? (groeitaak)

Kun je iemand zo ver krijgen om te willen herstellen van trauma?

Traumaverwerking: de meest gestelde vragen

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren