Categorieën
groeitaak Recent zelfgenezing zelfzorg

Hoe je zenuwstelsel in balans brengen?

Hoe het pad van genezing van ons zenuwstelsel te beginnen om de balans in ons lichaam te herstellen?

Het hebben van bewustzijn van je zenuwstelsel is een belangrijk onderdeel van elke helende reis.  Door deze hulpmiddelen dagelijks in kleine hoeveelheden te gebruiken, kunnen we ons zenuwstelsel opnieuw bedraden, waardoor we de ruimte krijgen om op nieuwe manieren met onszelf, anderen en de wereld om te gaan.

UITDAGING: Kies een (of meer) van deze oefeningen om je elke dag op te concentreren.  Houd een dagboek of notitieblok bij van je oefeningen en noteer hoe je lichaam voelt en reageert.

Vergeet niet dat kleine samenhangende oefeningen de sleutel zijn.

Manieren om te oefenen:

Oefen diepe buikademhaling

Houd je hand op je  onderbuik en adem diep  in.  Houd de adem in voor een telling van 3 seconden.  Adem uit gedurende een telling van 3 seconden.  Voel de rust in je lichaam.  Herhaal dit 3 keer.

Vind veiligheid in het huidige moment

Zoek een geur, een smaak of een beeld in je omgeving.  Oefen actief met focussen op het moment. 

Visualisatie Meditatie

Sluit je ogen en haal diep adem.  Stel je een wit licht voor dat uit je hart komt.  Herhaal de woorden “Ik ben veilig en ik ben  in vrede” terwijl je je  handen op je hart legt.  Doe dit 3 keer.  Het is een prima tijd om dit te daan als je dagelijks wakker worden of vlak voor het slapen gaan.

Verbinding (co-regulatie)

Co-regulatie is het  reguleren van je zenuwstelsel met een andere persoon.  Een geweldige manier om dit te doen is door te delen en contact te maken met een persoon van wie je houdt en die je vertrouwt.  Extra punten als er gelachen wordt!

Veel plezier!

Het spelen van je favoriete sport, dansen, bakken, zingen of iets wat  je een paar momenten vreugde brengt, helpt om het zenuwstelsel terug te brengen naar een uitgerust en hersteld sta te.

Wees je bewust van consumptie

Wanneer we informatie  consumeren, consumeert ons zenuwstelsel dat ook.  Wees je bewust van HOE “wat je consumeert” voelt in het lichaam.  Voel je je aangevuld en hersteld, of uitgeput en angstig?  Ontkoppeling is belangrijk.

Vind de natuur en observeer haar

Zoek iets in de natuur en observeer gewoon.  Let op de kleuren.  Ga onder bomen zitten.  Plaats je voeten in de oceaan of in een pod.  Laat de wind je huid sieren.   De natuur is een natuurlijke balanceerder van ons zenuwstelsel en geeft ons een “reset”.

Enkele manieren om zelfvergeving te oefenen

Emotioneel volwassen

Wandelbetalingen: Betaald om te wandelen?

Trauma en traumazorg in Europa

Een emotionele kater te herstellen

Somatische hulpmiddelen om het zenuwstelsel te helpen reguleren en tips.

Een chronische activering van het sympathische zenuwstelsel. video

Bewust kiezen voor relaties – afstemmen innerlijke wereld.

Reguleer eerst je zenuwstelsel, eerst de pijnlijke gevoelens voelen

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren