8 sleutelfactoren gedeeld onder degenen die hersteld zijn van CVS:

8 sleutelfactoren gedeeld onder degenen die hersteld zijn van CVS:

1. Bereidheid

2. Zelfverantwoordelijkheid – Besef dat het aan hen is om zichzelf te veranderen. Het is aan hen om de gezondheid weer op te bouwen. Je kunt er niet op vertrouwen dat iemand buiten zichzelf het doet.

3. Nieuwsgierigheid – Heb je een nieuwsgierigheid om dingen anders te proberen? “Niet wat je doet, maar hoe je het doet. ” Ga je je herstel op een stressvolle manier aan of probeer je te hard? We kunnen de juiste dingen doen, maar doen we het op de juiste manier? Nieuwsgierigheid om dingen anders te proberen is belangrijk.

4. “Doing The Basics” – Terug naar het basiswerk. Kan eenvoudig zijn in theorie, maar kan moeilijk toe te passen zijn.

5. Babystapjes nemen – Werken binnen de huidige middelen om vooruit te komen.

6. “Moving Forward Focus” vs. “Symptoom Focus” – Focus op vooruit gaan, want hoe slecht je je ook voelt focus op kleine vooruitgang maken.

7. Bewustwording – Je intuïtie gebruiken voor wat het beste is voor jou en je gezondheid.

8. Geloof & Hoop – Het geloof en hoop hebben dat het mogelijk is om beter te worden.

9. “Mind over materie” is niet altijd een goed idee! Zoek steeds naar een goede geest-ziel-lichaam verbinding.

10. Zoek lotgenoten en vorm een liefdevolle gemeenschap. Deel verdriet en vreugde!

De meeste mensen met cvs zijn ‘hoge presteerders’ en zijn ziek geworden door zichzelf te hard te pushen.

Ze zijn meestal niet het soort mensen dat geduwd moet worden. Ik kan niet zeggen hoe vaak ik te horen kreeg dat ik moest opstaan of sporten. Misschien werkt dit voor sommige mensen, maar niet als een algemene suggestie voor iedereen. Het kan hen in een diepere terugval drijven.

Word actief lid van onze FB ondersteuningsgroep VKoN: link in het menu!

Doe de groeitaken die je vindt in de categorie groeitaken en link in het menu.

Luister naar je lichaam en intuïtie: rusten, meditatie, bewegen, voeding enz.

cvs, chronische vermoeidheidssyndroom
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

De 7 Ergste Dingen Over Chronische Vermoeidheidssyndroom cvs

1. Onzichtbare ziekte – het is niet als een gebroken arm die je duidelijk kunt zien. Omgaan met de constante, “maar je ziet er prima uit,” reacties helpen niet.

2. Al lang niet weten wat er mis is met je.

3. Afgedaan worden door dokters en zich hopeloos achtergelaten voelen.

4. Vrienden en familie begrijpen het niet.

5. Het schuldgevoel.

6. Mensen die denken dat het allemaal in je hoofd zit en dat je gewoon motivatie nodig hebt.

7. Niet weten wat te doen of hoe te doen (gebrek aan steun).

We willen deze punten delen zodat je je kunt relativeren, je begrepen voelt en zodat je met anderen kunt delen over wat je meemaakt. Reageer hieronder over wat je het uitdagendst vond met CFS. We willen dat deze post nuttig en nuttig is, dus houd de reacties zo

Veel mensen die CVS ervaren worstelen met hoe ze beweging kunnen toevoegen aan hun routine. Hier zijn een paar tips die kunnen helpen:

Als je je gezondheid een stuk behoudt en niet volledig aan bed gebonden bent of een infectie of virus bestrijdt, dan is het misschien gepast om een beetje herstellende beweging toe te voegen aan je routine. We willen veilig en effectief vertrouwen opbouwen in je lichaam en spieren wat je immuunsysteem en algehele gezondheid helpt. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Voor het toevoegen van beweging is het belangrijk om jezelf af te vragen of het geschikt is voor waar je nu bent. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

1. Omgaan met angst- Er is vaak angst rondom het toevoegen van oefening. Vaak kan de angst rondom een activiteit of beweging vermoeiender zijn dan de activiteit zelf. En soms kunnen we ons eigenlijk slechter voelen door niet te bewegen. ⠀⠀⠀⠀⠀

2. “Less is more” – We willen onszelf niet pushen, maar doen wat gepast is. Een geweldige plek om te beginnen is minder doen dan je kunt doen. Op die manier kun je regelmatig en samenhangend zijn tegenover iets doen dat ongepast is en een tegenslag ervaren. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

3. Begin klein – Begin klein met iets wat veilig en effectief is. Het kan zijn dat het toevoegen van 1 minuut zacht strekken voor je armen en benen per dag, of zelfs gewoon ademen om mee te beginnen.

4. De juiste hoeveelheid – Als je de juiste hoeveelheid doet, voel je je misschien beter dan eerder. Een algemene regel is dat we ons niet slechter willen voelen dan voorheen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

5. Rustige staat – We willen in een rustige en niet opgewekte staat zijn wanneer we bewegen oefenen.

6. Soorten beweging – Start eerst met spier (zoals rekken) of ademhalen, voordat je cardio toevoegt.

7. Andere elementen – Slaap, voeding en rust willen we ook meewerken als we beweging toevoegen, zodat we de gepaste ondersteuning hebben voor de beweging. Het gaat allemaal om het toevoegen van gepaste kleine oefeningen zodat we consistentie kunnen behouden om op lange termijn vooruitgang te boeken.

Steun elkaar in de commentaren.

Laat het ons weten als je deze tips nuttig vindt.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Geplaatst

in

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees