Hoe slim en vindingrijk zijn narcisten om te krijgen wat ze willen?

Narcisten zijn zo raar, nietwaar? Aan de ene kant missen ze volledig empathie en je zou denken dat ze geen gevoelens hebben.

Geschatte leestijd: 2 minutes

Aan de andere kant heb je een griezelig gevoel dat ze je voelen met een bovennatuurlijk instinct.

Ik denk dat ze op jou moeten afstemmen omdat dit is hoe ze de meeste energie uit je halen – door precies te weten hoe je verliefd kunt worden, wat je zwakke plekken zijn, waar ze je het meest pijn mee kunnen doen.

Ze letten wel goed op, maar niet op een zorgzame manier.

Ze observeren je, zodat ze je het beste in hun eigen belang kunnen gebruiken. Deze aandacht kan in de eerste periode gemakkelijk met liefde worden verward, omdat ze naar je kijken en naar je luisteren met zo’n intensiteit dat het gemakkelijk te geloven is dat ze om je geven.

Maar ze leren je alleen maar kennen. Ze houden je in de gaten. Ze brengen je gedrag in kaart en ontdekken je grenzen. Het is erg in hun belang om te zien hoe ver ze u kunnen duwen.

Ze zijn niet intuïtief. Maar ze zijn erg slim en vindingrijk als het gaat om het krijgen van wat ze willen. Ze zijn zeker gevaarlijk. Als je ondervindt dat je te veel complimentjes krijgt weet dan dat het niet klopt met deze persoon.

Elkaar leren kennen doe je op een langzame manier en met de juiste intentie van integriteit voor de ander.

Gepubliceerd door Annemie Declercq

Annemie is in het bezit van een Bachelor diploma in Orthopedagogie dat ze heeft behaald aan de Hogeschool Gent. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie. Ze werkt al vele jaren in de VDAB om mensen te helpen werk te vinden en te behouden. Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren. Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder pleegmoeder, plusmama, armoede consulent en orthopedagoge. Ze werkt 33 jaar in de VDAB in Roeselare. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe!