Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Schaamte, afwijzing en verdriet!

“Connectie is de reden waarom we hier zijn,” volgens Brene Brown.

Ze spreekt zakelijk, maar ook met ontzag en ontdekking.
Haar online TED-talk, “De kracht van kwetsbaarheid” is bijna 12 miljoen keer bekeken.
Ze krijgt wereldwijde aandacht.

Ze is wat de kwaliteit betreft een hoogstaande onderzoeker wiens persoonlijkheid in haar werk weerspiegelt: sterk, zelfverzekerd, een beetje controlerend. Met een “cut-the-nonsense” soort humor.

Ze vertelt hoe haar onderzoek geleid heeft tot het verzamelen van verhalen en informatie over hoe de perceptie te veranderen.
Maar een aspect van haar onderzoek over verbinding en intimiteit.
veranderde drastische en ironisch haar eigen perceptie over hoe ze woont, werkt en waarvan ze houdt.

Brown vond dit: mensen willen samenhoren.

Dus ze onderzocht wat in de weg stond van saamhorigheid en vond dat “schaamte” de antithese van verbondenheid is.
Mensen zouden intiem contact met anderen voorkomen uit angst voor afwijzing. Ze ontdekte toen ook wat leidde tot samenhorigheid.

Toen het bleek dat, ‘kwetsbaarheid‘ haar antwoord was, stond Brown perplex. Hoe kon iets wat ons schaamte bezorgt juist datgene zijn dat ons bij elkaar brengt?

Op dit punt wist ze dat ze iets op het spoor was gekomen, maar het was niet zo meetbaar als ze voorspeld had. Dat maakte haar bang. Ze had geleerd dat “als je het niet kunt meten, bestaat het niet.” Hoe kan dit?

Bij het zoeken naar een antwoord, concludeerde Brown dat de X-factor een gevoel van “de moeite waard zijn is.”

Mensen die liefde en aansluiting hebben in hun leven geloven dat ze waardig waren voor liefde en verbinding. Ze noemde deze mensen “van ganser harte.”

Ja, de kwetsbaarheid is de kern van schaamte, afwijzing en verdriet, maar het is ook de geboorteplaats van liefde, vreugde en verbondenheid.

Maar wat als we ons niet waardig voelen?

Als ik denk aan de ultieme daad van moed, liefde en kwetsbaarheid, denk ik aan het kruis. Wanneer ik op zoek ben naar een voorbeeld van de liefde, herinner ik me wat er gebeurd is bij Christus opstanding.
Als ik een voorbeeld wil van verbondenheid, kijk ik naar wat Jezus zei tegen zijn discipelen om te doen na zijn dood.

Wanneer ik me herinner wat echte moed is, kijk ik naar de kruisiging. Jezus ging door de ergste sociale, emotionele en fysieke pijn in de menselijke geschiedenis, net daardoor kon Hij zo ons vertellen hoeveel Hij van ons houdt. Hij gaf ons onvoorwaardelijke waardigheid.

Waardig voor Hem!

Zijn boodschap was dat we allemaal liefde waard zijn, ook als deze wereld of een narcist ons anders doet geloven. Als christenen hebben we een monumentaal geschenk gekregen te weten dat we waardig zijn voor Hem.
Het delen van deze grote liefde, en anderen te laten weten dat ze de moeite waard zijn, is waar evangelisatie over gaat.

Leanna Cappiello, een voormalige stagiair bij de Heilige Stoel bij de Verenigde Naties werkt. Ze is een aspirant verhalenverteller en freelanceschrijver gevestigd in Toronto. Haar Katholieke blog verschijnt drie keer per week.

Leanna Cappiello is een katholiek met een vernieuwend perspectief.

Na het verkennen van haar geloof door vrijwilligersprogramma’s, actief onderzoek, conferenties,  en de sacramenten, streeft ze ernaar om het goddelijke tegen te komen in het alledaagse.

Schaamte, afwijzing en verdriet! Schaamte, afwijzing en verdriet!
Klik op de foto!

Leanna groeide op in een klein stadje ten noorden van Toronto, maar is nu uitgegroeid tot iemand die zich kan vestigen in meerdere Canadese steden.

Haar opleiding in de podiumkunsten, gemeenschapsontwikkeling en onderwijs is sterk van invloed op haar schrijvers identiteit en is een uitdaging voor haar toewijding aan eeuwige leren.

Pluralisme.

Leanna’s doel is om verhalen te vertellen “in het pluralisme”. Dat is ervaringen te delen en te brengen en het verenigen van gemeenschappen in hun streven naar de waarheid.
Ze was ooit nieuwsgierig naar popcultuur, omdat dat de behoeften van de mensen weerspiegelt.

Ze blijft ook trouw aan haar katholieke wortels voor haar inspiratie, zoals in haar blog.

Als je suggesties hebt, zou ik ze graag horen! Plaats hieronder jouw opmerkingen.

Wat betekent schaamte en kwetsbaarheid voor jou?

De kracht van kwetsbaarheid EBOOK Tooltip Heb de moed om niet perfect te willen zijn
klik op de foto

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

De kracht van kwetsbaarheid. Heb de moed om niet perfect te willen zijn.

Verlangen naar verbinding. Er bij horen en de moed om alleen te staan. Paperback.

Brené Brown verlangen naar verbinding foto cover boek

 EBOOK

Brené Brown heeft wereldwijd een gesprek op gang gebracht over de onderwerpen die zin geven aan ons leven: moed, kwetsbaarheid, liefde, verbondenheid, schaamte en empathie.

In haar nieuwe boek herdefinieert Brené Brown wat het betekent om er werkelijk bij te horen in een tijd van toenemende polarisatie: het vereist dat we volledig in onszelf geloven en alleen durven te staan wanneer dat nodig is.

Met haar kenmerkende mix van onderzoek, verhalen en eerlijkheid duikt Brené in dit belangrijke onderwerp en geeft ze ons de moed die we nodig hebben om de weg naar onszelf en elkaar terug te vinden.

De moed van imperfectie EBOOK Tooltip Laat gaan wie je denkt te moeten zijn

De moed van imperfectie Laat gaan wie je denkt te moeten zijn Paperback Ebook

Brené Brown beschrijft in De moed van imperfectie hoe moed, compassie en verbondenheid een belangrijke plek in je leven kunnen krijgen.

Op basis van haar jarenlange studie kwam ze tot tien stellingen over een `bezield leven: leven vanuit het gevoel dat je de moeite waard bent.

Op haar eigen, eerlijke, warme en grappige manier moedigt ze de lezer aan om perfectionisme te laten varen, stress als leefstijl los te laten, te vertrouwen op intuïtie en creativiteit de ruimte te geven.

Dit boek gaat over de levenslange reis van `Wat zullen anderen wel niet denken? naar ‘Ik ben goed genoeg. ‘Brené Brown pakt moedig alle duistere emoties aan die de weg naar een voller leven belemmeren.

Lees dit boek en wordt aangestoken door haar moed. Daniel H. Pink ‘Mijn nieuwe Super Soulmate. Oprah Winfrey

alle artikelen over traumaherstel op narcisme.blog

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees