De narcist zet het volume luider met schreeuwen en roepen tot je in shock bent!

Waarom willen narcisten je choqueren?

Wanneer narcisten met een onevenredige hoeveelheid woede handelen door het volume en het tempo van hun stem te verhogen, kunt u er zeker van zijn dat ze u proberen te choqueren en pesten. Het schreeuwen van de narcist betekent dat hun narcistische wond gekwetst is.

Als je niet onmiddellijk reageert, is er veel kans dat je in het defensief gaat. Hun acties zijn een absolute verklaring van psychologische oorlogsvoering. Hun toegenomen volume is een truc om je te bereiken. Dit is geen gesprek meer. Maak er een einde aan en zorg voor je veiligheid.

De plotselinge, schokkende, wrede en onevenredige aanval door het schreeuwen van de narcist is een aanvalsmanoeuvre om je te destabiliseren, te verwarren en te intimideren.

Wanneer de narcist je aanvalt en je verkeert in “shocktoestand” door deze aanval zijn je verdedigingen verzwakt.  Namelijk iemand die in shock is, staat perplex.

De stress van hun aanvallen en geschreeuw vermindert  je mentale scherpte en laat je open voor suggesties.

Vergeet niet dat als je in shock bent het belangrijk is dat je niet gaat eten, drinken of roken.

Symptomen van shock door angst tijdens schreeuwen van de narcist.

 • Bleke, koude, klamme of zweterige huid.
 • Bij sommige vormen van distributieve shock wordt de huid hoogrood in plaats van bleek.
 • Ingevallen gezicht, spitse neus.
 • Misselijk of ziek gevoel, zieke indruk.
 • Dorst.
 • Krachteloos.
 • Snelle hartslag en oppervlakkige ademhaling en geeuwen.
 • Onrustig, angstig.
 • Suf of verminderd bewustzijn.
 • Bewusteloosheid.
 • Pijn op de borst (hart krijgt niet genoeg zuurstof).

Als gevolg hiervan, maakt je verzwakte toestand je minder een intellectuele bedreiging voor de behoefte van de narcist aan controle en dominantie.

Wat je ook niet mag vergeten is dat het spiegelen van de narcist helpt. Als jij begint te schreeuwen en tieren weet hij of zij niet wat hem of haar overkomt.

Zet ook een masker op zodra je in de buurt van een narcist bent. En doe dagelijks de nodige oefeningen om te deprogrammeren van de narcistische invloed. Werd er bij je veel geroepen en geschreeuwd? En wat was het volume? Laat het ons weten.

Sharing is caring!

kenmerken toxische persoon

Reacties

2 reacties op “De narcist zet het volume luider met schreeuwen en roepen tot je in shock bent!”

 1. Willeke avatar
  Willeke

  Bij deze tekst voel ik gelijk mijn hartslag weer omhoog gaan. “mijn” narcist kon schreeuwen als de beste over dat mijn vrienden die niets voorstelden in zijn ogen en over ‘dat hij de beste was’. Ik ben nu bijna aan het eind van mijn wijk/contact verbod (2 november) en de spanning begint bij mij nu toch echt weer toe te nemen.
  Vaak ging ik in mijn werkkamer zitten als de narcist ging schreeuwen en in ellenlange herhalingen verviel, probeerde wat op de computer te werken maar echt concentreren kon ik me niet.
  Later toen “mijn” narcist (een ex van vroeger) me ging stalken en ik al met een rechtsprocedure bezig was, ben ik flauwgevallen nadat hij me al een paar dagen aan het stalken was, ik kon geen eten meer binnen houden en ben in mijn gang gevallen wat een gebroken arm opleverde waar ik nu nog dagelijks last van heb.
  Ik ben wel strijdvaardig maar wil de strijd eigenlijk niet meer aan, het heeft me erg veel gekost, geestelijk en lichamelijk letsel, maar opgeven mag ik niet.

  Willeke

 2. johanpersyn avatar

  Wat erg voor jou. Maar goed dat je beseft dat je niet mag opgeven. Wil je eens naar de tekst en videos gaan over hoe je de conditionering doorbreekt en me laten weten wat het met je doet als je dat volgt? Dank je wel en veel sterkte. Johan

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees