Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Pathologische leugenaars en Pathologisch liegen door de narcist. dl 2 +video

Pathologisch liegen is een hardnekkig bedrog door een individu om zijn eigen interesses en behoeften te dienen. Daarbij is er weinig of geen aandacht voor de behoeften en zorgen van anderen. Een pathologische leugenaar is iemand die gewoonlijk liegt om zijn of haar behoeften te dienen.

Wat moeten we doen bij pathologisch liegen:

  • Probeer mensen te beoordelen op hun gedrag in plaats van op hun uiterlijk.
  • Als iemand beloftes van verandering doet of met je smeekt om ze nog een kans te geven, oordeel dan over hun staat van dienst in plaats van over wat ze zeggen. Als een persoon echt aan het veranderen is, zullen ze begrijpen dat het nodig is om dat te doen.
  • Praat met vertrouwde vrienden en familie over waar je mee te maken hebt. Dit helpt om uw denken te vergelijken met andere mensen. Ze zien die dingen misschien in een ander licht. Dan kunnen ze u vertellen of wat u doet redelijk klinkt.
  • Hoop op het goede, maar plan voor het ergste. Ontwikkel een noodplan voor elk scenario dat diefstal, geweld of misbruik kan bevatten, gericht op of uw kinderen.
  • Meld alle daden van diefstal, geweld, bedreigingen met geweld of zelfverwonding onmiddellijk aan de autoriteiten.
  • Handhaaf uw gezonde levensstijl en gezonde relaties. Je hebt ze nodig. Leg zachtjes aan je geliefde uit, als het nodig is dat je je beslissing hebt genomen en dat is dat. Ga dan verder. Als ze echt van je houden, zullen ze je graag ondersteunen in wat goed voor je is.

Wat zijn uw ervaringen met pathologische leugenaars. Laat het onze lezers weten. Dank je wel.

Artikelen en bronnen:

Into The Mind of a Liar – NPR-artikel over hoe mensen die veel liegen verschillen in hun hersenen hebben met de rest van ons.

“Mannen zijn zo eenvoudig. Ze geven dikwijls toe aan noodzaak. Zo zal hij die zal misleiden altijd degene vinden die zichzelf zal lenen om misleid te worden.”

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

over kenmerken toxisch persoon

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees