Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Luisteren: actieve manier met effectieve communicatie. Deel 2

Enkele van de sleutels voor communicatie waarmee we rekening kunnen houden, zijn de volgende:

1. Luister twee keer voor te praten.

2. Betrek ons ​​fysiek en intellectueel bij het luisteren. Het is net zo belangrijk om de informatie die ons wordt aangeboden en die eraan deelneemt, te verwerken als een blijk van interesse van onze gesprekspartner.

3. Zorg voor voldoende oogcontact. Laat de ander niet met een gefixeerde blik intimideren. Regel de interactie met de blik. Wees ervan bewust dat overmatig knipperen geïnterpreteerd kan worden als ongeduld of nervositeit.

4. Gebruik een non-verbale communicatie die samenhangend is en geschikt is voor de situatie. Bevestig en ontken met het hoofd als een teken van aandacht en versterking.

Bedenk ook dat gebaren en gezichtsuitdrukkingen ook voor ons spreken

meer info over NARP

En meer trucs om effectieve communicatie te bereiken.

5. Laat een verbale en non-verbale empathische reactie zien. Het gezicht helpt ons ook om empathie met anderen te tonen, en laat zien dat we hun emoties delen.

6. Vergeet niet dat het hele lichaam communiceert. Dat betekent, let op wat we doen met onze voeten, handen, armen … Aspecten om in gedachten te houden zijn om te voorkomen dat we onze armen kruisen, onze voeten snel bewegen of te ver naar voren zitten, probeer niet te spelen met pennen of andere voorwerpen, tussen anderen.

7. Bied assertieve antwoorden: toon overeenkomst of onenigheid, maar doe het altijd op een ontwikkelde manier, zonder een agressieve communicatie te handhaven. Bijvoorbeeld in het geval van omgaan met iemand met een te verwachten rouw of verdriet.

8. Gebruik terugkoppeling. De antwoorden van de ander voeden ons om de invloed van onze effectieve communicatie op verschillende niveaus te kennen en wanneer nodig bij te stellen.

9. Houd rekening met alle leden van het communicatieve proces. Als we communiceren met een familie of een groep mensen betrek ze er dan allemaal bij. Zorg op een billijke manier voor het verdelen van de communicatie tussen de verschillende partners.

Als het in therapie is, probeer dan te veronderstellen dat ze iedereen omvatten en hiermee rekening houden als onderdeel van het veranderingsproces.

10. Waardeer en respecteer de stiltes: vermijd het vullen van de stiltes, probeer ze te begrijpen en begrijp waarom ze ons ongemak veroorzaken. “Soms zegt een stilte meer dan duizend woorden”

Concluderend, een effectief communicatief proces is niet alleen wenselijk, maar ook perfect mogelijk.

Gaan we aan het werk en bereiken we effectieve communicatie? Laat het me weten in uw reactie.

Hoe kunt u garanderen dat uw contacten u niet gaan respecteren?

Wanneer u een tijdje een kennissenkring hebt vergaard, kunt u ‘tekens’ zien wanneer u tegen de verkeerde bomen blaft … of wanneer je een goudmijn hebt geraakt.

Één van de manieren om vooraf te weten of je inspanningen de juiste personen aantrekken is niet alleen te zien of er wederkerigheid is. Iedereen komt bij je langs, maar zelf word je heel weinig gevraagd betekent niet veel goeds.

Wat wel veel duidelijk maakt, is of je de juiste inhoud plaatst in je sociale media om de juiste mensen aan te trekken? In principe of je de juiste ‘dingen’ communiceert verbaal en non-verbale communicatie.

Gooi je alleen stenen in de vijver van de sociale media in de hoop golven te maken?

Er is een verhaal waarin een kind deze les leert aan de rand van een meer … Één kind gooit brood in een meer waar op den duur honderden eenden naar toe komen. Zijn kleinere broertje gooit echter een steen en alle eenden vliegen weg. Uiteraard is hij erg teleurgesteld.

Toen ik dat verhaal hoorde, begon ik mijn  marketing totaal anders te benaderen – en de resultaten blijken de moeite waard te zijn.

Ik weet zeker dat je hetzelfde zult doen in je relaties. De juiste acties ondernemen is immers nodig. Dagelijks 15 min mijn artikelen lezen is zo’n juiste actie, evenals je aansluiten bij onze fijne gemeenschap. Dan ga je de juiste mensen ontmoeten. Volg me nu. En zie en hoor me binnenin.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

steun narcismeblog

knop voor alle groeitaken

Voeg je bij 4.588 andere abonnees