Pathologische leugenaars en het Pathologisch liegen door de narcist.

Pathologisch liegen is een hardnekkig bedrog door een individu om zijn eigen interesses en behoeften te dienen. Daarbij is er weinig of geen aandacht voor de behoeften en zorgen van anderen. Een pathologische leugenaar is iemand die gewoonlijk liegt om zijn of haar behoeften te dienen.

Pathologisch liegen is vergelijkbaar met egoïstisch liegen, terwijl het meer doordringend is. Een pathologische leugenaar heeft een grotere minachting voor het effect dat zijn oneerlijkheid heeft op anderen, leidend tot een meer destructieve invloed. Een pathologische leugenaar kan vaak worden beschuldigd van egocentrisch, manipulatief en controlerend te zijn.

Hoe pathologisch liegen voelt:

Wanneer je ontdekt dat je bent voorgelogen, kan het je doen denken dat je misbruikt bent. Je veronderstelt dat je dwaas leek. Heb je het gevoel dat er iets van je is gestolen?  Jazeker.

Ook kun je op hetzelfde moment woede, teleurstelling en angst voelen. De neiging bestaat om te willen gelijk krijgen, recht te krijgen, de score te regelen en je naam te wissen van alle smaad, laster en leugens.

Je kunt ook een deel van die negatieve energie naar binnen draaien. Je kunt jezelf beginnen te vragen: “Waarom werd ik zo gemakkelijk misleid?” “Ben ik te naïef?”, “Welke andere leugens is er aan mij verteld?” Uw gevoel van veiligheid kan worden beschadigd.

Na verloop van tijd, als je herhaaldelijk wordt voorgelogen door een pathologische leugenaar, kan dit verlies van zelfzekerheid en gevoel van onrecht je emotioneel zwaar ondermijnen.

Je begint misschien hele negatieve dingen te denken over je eigenwaarde en je plaats in de maatschappij. Je kunt depressief worden en je hopeloos en machteloos voelen.

Als u verwant bent aan of in een geëngageerde relatie met een persoon die een gebruikelijke dwangmatige of pathologische leugenaar is, kunt u zich geïsoleerd en gevangen voelen. U kunt beginnen met het overwegen van zeer ongewone opties om uzelf uit uw situatie te bevrijden.

Narcisten liegen moeiteloos en zijn erg overtuigend, pathologische leugenaars

Wat je niet moet doen bij een pathologische leugenaar:

 • Verwar intelligentie niet met eerlijkheid. Alleen omdat iemand een uitgesproken, respectabele uitstraling heeft, wil dit nog niet zeggen dat ze betrouwbaar zijn.
 • Sluit geen contracten af ​​met mensen die u niet goed kent. Trouw niet met iemand, onderteken niet een zakelijke deal, open niet je huis of je bankrekening voor iemand die je niet al geruime tijd kent en geen eerlijkheid in de omgang met jou en anderen ervaart.
 • Als je een persoon tegen anderen ziet liegen, van anderen steelt of slecht over anderen spreekt, is de kans groot dat ze hetzelfde doen of hetzelfde met je zullen doen.
 • Laat niemand je intimideren door ze je vertrouwen te geven. Herinner hen eraan dat vertrouwen alleen kan worden verdiend – niet wordt aangenomen. Als iemand probeert je slecht te laten voelen, omdat je hen niet vertrouwt, blijf dan uit hun buurt. De kans is groot dat uw eerste instincten gelijk hebben.
 • Laat je niet geïsoleerd voelen van mensen die je vertrouwt. Een van de manieren waarop pathologische leugenaars de controle behouden, is om hun slachtoffers geïsoleerd te houden van mensen die hen de waarheid vertellen. Geef geen gezonde relaties met familie, vrienden en kennissen op. Laat ook niet deze relaties wegglippen door druk van een andere persoon. Ga niet alleen door het leven of houd niet geheim wat je bent.
 • Geef geen goede baan, goede gewoonten, carrière, hobby’s of interesses op voor een ander persoon. Wat goed voor je is, maakt je sterker en is goed voor je dierbaren. Ware liefde vraagt ​​nooit iemand om iets te offeren dat goed voor hen is.

Wat moeten we doen bij pathologisch liegen:

 • Probeer mensen te beoordelen op hun gedrag in plaats van op hun uiterlijk.
 • Als iemand beloftes van verandering doet of met je smeekt om ze nog een kans te geven, oordeel dan over hun staat van dienst in plaats van over wat ze zeggen. Als een persoon echt aan het veranderen is, zullen ze begrijpen dat het nodig is om dat te doen.
 • Praat met vertrouwde vrienden en familie over waar je mee te maken hebt. Dit helpt om uw denken te vergelijken met andere mensen. Zij zien die dingen misschien in een ander licht. Dan kunnen ze u vertellen of wat u doet redelijk klinkt.
 • Hoop op het goede maar plan voor het ergste. Ontwikkel een noodplan voor elk scenario dat diefstal, geweld of misbruik kan bevatten, gericht op of uw kinderen.
 • Meld alle daden van diefstal, geweld, bedreigingen met geweld of zelfverwonding onmiddellijk aan de autoriteiten.
 • Handhaaf uw gezonde levensstijl en gezonde relaties. Je hebt ze nodig. Leg zachtjes aan je geliefde uit, als het nodig is dat je je beslissing hebt genomen en dat is dat. Ga dan verder. Als ze echt van je houden, zullen ze je graag ondersteunen in wat goed voor je is.

Wat zijn uw ervaringen met pathologische leugenaars. Laat het onze lezers weten. Dank je wel.

Artikelen en bronnen:

Into The Mind of a Liar – NPR-artikel over hoe mensen die veel liegen verschillen in hun hersenen hebben met de rest van ons.

“Mannen zijn zo eenvoudig. Ze geven dikwijls toe aan noodzaak. Zo zal hij die zal misleiden altijd degene vinden die zichzelf zal lenen om misleid te worden.”

– Niccolo Machiavelli

Quantum Healing Starter Pack

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is Annemie-en-Johan-met-Milan-in-Amelscheid-forest-1_tiny-1080x720.jpg

PS: Voer ook de groeitaken uit die je vindt door te zoeken op “narcisme.blog taak”.

Niets van deze site, of een pagina, moet worden opgevat als juridisch advies – je moet altijd zoeken naar de diensten van een jurist. Evenzo mag niets op deze site worden opgevat als medisch advies. Indien nodig moet een beroep worden gedaan op de hulp van een medische professional of een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Alle informatie wordt te goeder trouw verstrekt om het grote publiek, slachtoffers en overlevenden voor te lichten over misbruik. Houd er rekening mee dat een deel van de inhoud van deze site kan ‘triggeren’.

Geef een reactie, vraag of antwoord.