Categorieën
Nederland België Nederlandstalig Recent sociale media post Transformeren naar geluk na misbruik door een narcist

Opgegroeid in giftige omgeving is als een verscheurde microkosmos.

Elke narcistische relatie laat je achter met verschillende niveaus van trauma. Je raakt zo overweldigd dat je je concentreert op de onmiddellijke pijn van liefde, afwijzing en verlies, met al hun gevolgen. Maar de schade gaat veel dieper dan dat. Het strekt zich eigenlijk uit tot een diep gevoel van onveilig zijn in de wereld doordat je bent opgegroeid in een giftige omgeving.

Narcisten leren je dat je hele wereld van het ene moment op het andere uit elkaar kan worden geblazen.

Bij hen is het immers vaak zo.

Een veilig gevoel in de wereld zou normaal moeten zijn voor de meesten van ons – in ieder geval voor degenen onder ons die zo gezegend zijn dat ze niet in een door oorlog verscheurd land zijn geboren.

Maar het is een feit dat iedereen die is opgegroeid of in een giftige omgeving leeft, in een door oorlog verscheurde microkosmos zich instinctief onveilig voelt.

Bijna altijd.

Een deel van het genezingswerk dat je kunt doen dient erop gericht te zijn die oude angstpatroon te transformeren, zodat je je veilig in de wereld kunnen voelen.

Vergeet niet om uw gedachten te delen in de commentaarsectie, en dit artikel te delen met wie je denkt dit nodig te hebben.

Net als ikzelf en zoveel anderen, als je er genoeg van hebt om gesmoord, verslagen en ontheiligd te worden, en je wilt opstaan en je macht terugnemen tegen narcisten, dan zou ik je graag meer willen uitleggen over hoe je dat kunt doen.

Om een beter begrip te krijgen van waar ik het over heb, ga dan naar de teksten in de categorie groeitaak. Ik hoop echt dat dit heeft geholpen. Ik kijk uit naar uw opmerkingen en uw onderstaande vragen.

Door Annemie Declercq

Annemie behaalde aan de Hogeschool Gent een Bachelor diploma in Orthopedagogie. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie.
Ze werkt al vele jaren om mensen te helpen werk te vinden en te behouden en dit als armoede consulente.
Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren.
Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder, pleegmoeder, en plusmama van 2. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik, ouderverstoting en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren