Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Behoeftigheid is de motor van angst, uitsluiting, verlating, kritiek en straf

Als we behoeftig zijn, of als we eenzaam zijn, of als we leeg zijn, dan laten we deze narcistische mensen binnen. Dus emotionele ontwikkeling is alles, en ik wil echt dat je weet dat je dit niet alleen hoeft te doen. En daarom hebben we ook de groeitaken. ‘links in het menu’

We zijn hier allen om je te helpen bij die emotionele ontwikkeling. Ik hoop echt dat dit je kracht heeft gegeven, en ik hoop dat het logisch is. Die angst overwinnen voor kritiek, uitsluiting, verlating en straf, dat is de kern van onze groeimogelijkheden om jezelf te kunnen zijn.

Behoeftigheid verwijst naar een staat waarin iemand bepaalde essentiële behoeften of middelen mist die nodig zijn voor een bevredigend en waardig leven. Deze behoeften kunnen variëren van elementaire fysieke behoeften, zoals voedsel, onderdak en kleding, tot emotionele, sociale en financiële behoeften. Behoeftigheid kan verschillende oorzaken hebben, waaronder armoede, gebrek aan sociale ondersteuning, gezondheidsproblemen, werkloosheid en meer.

Gevolgen van behoeftigheid kunnen aanzienlijk zijn en variëren afhankelijk van de context en de mate van behoeftigheid.

Enkele mogelijke gevolgen van behoeftigheid zijn:

  1. Fysieke en Mentale Gezondheid: Een gebrek aan toegang tot basisbehoeften zoals voedsel, water en gezondheidszorg kan leiden tot fysieke gezondheidsproblemen. Tegelijkertijd kunnen langdurige behoeftigheid en stress leiden tot mentale gezondheidsproblemen zoals angst, depressie en een laag zelfbeeld.
  2. Onderwijs: Behoeftigheid kan de toegang tot onderwijs beperken, wat kan leiden tot een vicieuze cirkel van armoede en ongelijkheid. Zonder onderwijs hebben mensen vaak beperkte mogelijkheden om zichzelf te verbeteren en uit hun situatie te komen.
  3. Werkgelegenheid: Het gebrek aan middelen en vaardigheden kan het moeilijk maken om geschikt werk te vinden, wat de behoeftigheid verder kan versterken.
  4. Sociale Isolatie: Behoeftigheid kan leiden tot sociale isolatie omdat mensen misschien niet in staat zijn om deel te nemen aan sociale activiteiten of gemeenschappen. Dit kan een gevoel van eenzaamheid en uitsluiting veroorzaken.
  5. Kansengelijkheid: Behoeftigheid kan de kansen op sociaal en economisch succes aanzienlijk beperken, waardoor een kloof ontstaat tussen mensen die toegang hebben tot middelen en degenen die dat niet hebben. Dit kan bijdragen aan ongelijkheid in de samenleving.
  6. Criminaliteit en Kwetsbaarheid: Mensen die behoeftig zijn, kunnen vatbaarder zijn voor criminele activiteiten, omdat ze mogelijk wanhopige maatregelen moeten nemen om in hun basisbehoeften te voorzien.
  7. Kwaliteit van Leven: Over het algemeen kan behoeftigheid de algehele kwaliteit van leven verminderen, wat leidt tot een gebrek aan waardigheid, zelfrespect en geluk.

Het is belangrijk op te merken dat behoeftigheid een complex probleem is dat wordt beïnvloed door sociale, economische en culturele factoren.

Het aanpakken van behoeftigheid vereist vaak maatschappelijke inspanningen, zoals overheidsbeleid, sociale programma’s, filantropie en bewustwording om de gevolgen ervan te verminderen en mensen te helpen hun volledige potentieel te bereiken.

Conclusie

Ik hoop echt dat “narcisme.blog” je heeft geholpen duidelijkheid te scheppen over wat het betekent om verslaafd te zijn aan een narcist, wat dat werkelijk is en hoe als je stopt met focussen op de narcist die de verslaving is en begrijpt dat hij of haar slechts een symptoom is, je kunt naar binnen keren om jezelf echt krachtig te helen op het causale niveau.

Ik zou je graag willen helpen om dat proces op gang te brengen door je Melanie’s gratis 16-daagse cursus (ENG) aan te bieden, die je twee krachtige uitgebreide gratis eBooks geeft, evenals een heleboel andere bronnen om je verlichting en antwoorden te geven en je je kracht terug te geven. Je hebt ook een zeer goede bron in het Nederlands voor je zelfgenezing, die vind je hier.

Zoals altijd kijk ik ernaar uit om uw opmerkingen en uw vragen hieronder te beantwoorden.
Als wat ik vandaag met je heb gedeeld zin heeft, laat het me dan weten in je opmerkingen hieronder. Ik zou het heel leuk vinden om daarover van je te horen. Dus ik hoop echt dat dit heeft geholpen, en ik hoor graag van je.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Lees meer

knop meer info

Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees