Ontsnappen aan de narcistische vader.

Ontsnappen aan de narcistische vader.

De maatschappij gelooft sneller in het bestaan van een narcistische, tirannieke vader dan een narcistische tirannieke moeder.

Maar ook narcistische vaders krijgen van veel rechters gelijk en rechters geven hen het hoederecht. Zonder dat ze hun leugens moeten bewijzen. Dit gebeurt natuurlijk ook met narcistische moeders en dat is erg frustrerend en hartverscheurend.

Het ziet er naar uit dat een vast gegeven in de acties van een narcistische moeder bestaat in het kapot maken van het huwelijk van (één) haar dochter(s), ondanks dat die dochter absoluut mooi, verstandig, liefdevol en avontuurlijk kan zijn.

Één van de vaste gegevens in de acties van een narcistische vader bestaat in het kapot maken van het huwelijk van (één) zijn zoon(s) of hem een relatie onmogelijk maken.

Ontsnappen aan de narcistische vader.

In zo’n gezin kan er ook een jongere zus zijn die de zieke wordt van het gezin, de enige rol die voor haar overblijft, want de rol van de volledig slechte werd aan iemand anders gegeven.

Het kiezen van de rol van de zieke was ook een manier om te ontsnappen aan de onmogelijke verwachtingen. Ze kreeg een klinische depressie. Volgens haar vader was haar moeder nooit mager, verstandig en sexy genoeg, ondanks dat hijzelf een groot overwicht had. Dus slaat de vader zijn dochter ook met dezelfde eisen rond de oren.

Zo’n narcistische vader zal de moeder pijn doen vanaf de geboorte. Hij zal bijvoorbeeld zeggen dat een keizersnede geboorte haar tot een slechte moeder maakt. Als er een scheiding volgt, zal de narcistische vader dikwijls dezelfde negatieve commentaren uiten tegen de dochter.

Soms speelt de narcistische vader ook de verleider.

Hij noemt zijn dochter “liefje” om haar emotioneel te manipuleren en chantage te plegen, zodat er een heel giftige relatie ontstaat.

Het kan voorvallen dat kinderen zelfmoord gaan plegen door het aanhoudende misbruik van hun NPD (narcistische stoornis) vader. Als ze volwassen zijn, zal er dan gezegd worden dat de reden van hun zelfmoord bij hun respectievelijke vrouwen lag.

Zo’n kinderen kunnen het hebben meegemaakt dat ze zouden vermoord worden.

Zo’n kinderen kunnen het ook gehoord hebben (en gezien) hoe hun vader te keer ging tegen hun moeder, en hen ook zei dat ze nooit zouden in staat zijn om van hem te scheiden.

Als kinderen met zo’n situatie worden geconfronteerd zijn ze niet in staat om daar mee om te gaan.

Maar kinderen weten meestal wel dat de manier hoe er met hen wordt omgegaan niet correct is.

Oudere kinderen worden niet toegelaten om met de auto te rijden, worden niet toegelaten om een date te hebben of zelfs met hun vrienden te praten.  Ze worden voortdurend gecontroleerd en dienen alles te vertellen.

Het is ook te verwachten dat een narcistische vader veel kans maakt om in de gevangenis te belanden.

Wees niet verwonderd als je getuige bent van het schreeuwen van verwijten, van het roepen en tieren van beschuldigingen. Hij kan je toeschreeuwen dat je een dikke vette bent als je een glas melk drinkt. Hij kan je naar je kamer zenden of jezelf slagen geven daarvoor.

Je zult je dankzij hem jezelf een ‘outsider’ voelen, nooit goed genoeg en nooit echte liefde gevoeld hebben.

Je zult verwonderd staan dat de narcistische vader een andere tactiek zal gebruiken wanneer de moeder komt te sterven. Het zal moeilijk zijn om te vergeten hoe hij jouw moeder behandelde, ook al is wat je nu voor hem doet wel goed genoeg en is hij gestopt met kritiek te geven.

Dikwijls leeft de gedachte bij kinderen van een  narcistische ouder dat ze dankbaar moeten zijn tegenover hun ouders, voor het leven dat ze kregen. Of dat ze dankbaarheid verdienen, omdat jij bent geboren.

Maar hebben ze gezorgd voor genoeg voeding?

Hebben ze gezorgd dat je de beste versie van jezelf werd? Ze waren verplicht je een opvoeding en liefde te geven. Maar jij bent niet verplicht om voor hen te zorgen.

Geen enkele liefhebbende ouder zou willen dat een dochter haar school of carrière laat staan om een verzorger te worden. Geen enkele ouder zou mogen willen dat de volledige zorg voor hen aan een kind wordt overgelaten.

Als een ouder zou geven om zijn kind dan zal hij of zij willen dat het kind met zijn leven vooruitgang boekt.

Leven bij een narcistische vader is zoals leven in een gevangenis.

Hij houdt ervan om andere te vernietigen. Als je daar lang genoeg in leeft kan het uw comfortzone worden. Wanneer iemand jou op die manier behandeld dan zal dat heel familiair overkomen. Maar binnenin leeft er een bang klein kind dat je moet genezen.

Een narcistische vader is echter geen god.

Hij leeft van en op leugens. Maar hij kan zijn mening ogenblikkelijk veranderen als dat hem in het nodige voorziet.  Hij kan je alles beloven, maar zal zijn beloftes nooit nakomen.

Zelfs als jij je deel van de overeenkomst hebt gedaan, zal hij nooit zijn deel doen.  Als je hen daarop wijst, zullen ze in woede ontsteken. Jou bedriegen is hoe ze altijd hebben te werk gegaan.

Op familiebijeenkomsten kan het voorvallen dat de narcistische vader grappen maakt over zijn kinderen, of hen uitscheldt voor niets waard of voor gek.

Het is belangrijk er voor te zorgen dat je snel mogelijk financieel onafhankelijk bent. Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk alleen gaat wonen want anders zal hij proberen je gehele leven te vernietigen.

Maak niet de fout om snel bij iemand te gaan wonen voordat je ze heel goed kent. Het zou wel eens een duplicaat van je vader kunnen zijn.  Zo’n vader zal jaloers zijn om je relaties, op je vriendschappen.

Hij zal ook geld besteden dat hij niet heeft om er goed uit te zien.

Wanneer de narcistische vader in huis is en de deur gesloten is, verandert hij in een monster. Hij kan je buitengooien om een tijdje later je op te bellen en te doen alsof er niets is gebeurd.

Wees er maar zeker van dat wanneer de narcistische vader ouder wordt dat zijn gedrag ook slechter zal zijn.  Dan zal het zeker nodig zijn dat hij constant bewijst dat hij een alfa is.

Als je niet doet wat hij zegt dan zal hij zeggen dat je rebelleert tegen God. Of zal hij zeggen dat de duivel in jou is en dat hij de familie wil vernietigen.

Een narcistische vader met 2 zonen kan een zoon hebben als favoriet. Deze zoon doet in de ogen van de narcist altijd alles goed doet. Alles wat negatief is dicht de narcistische vader toe aan de andere zoon. Dat noemen ze psychologische splitsing.

Kan ik een antwoord krijgen op de vraag of je ooit een relatie gehad hebt met een narcist?

Als je dat wenst en uzelf er door geen gevaar loopt, laat ons iets daarover weten in de commentaar sectie hieronder. Dat is een geweldige manier om elkaar te helpen in deze gemeenschap.

Maar als u verkiest dat te delen met mij persoonlijk kan je dat als je me bevriendt op Facebook en een persoonlijk bericht stuurt. Ik ga dan in op al je vragen.

Het is geen therapie of coaching sessie,  gewoon luisteren naar je verhaal en zien of we daar klaarheid kunnen in krijgen.

Ook als je genoten hebt van deze inhoud, en u wilt voorkomen dat deze narcistische personen je leven gaan domineren, dan zorgen we er voor dat je goede vrienden gaat maken.

We zullen jou een ton aan verbazingwekkende middelen aanreiken die u zullen helpen te herstellen van misbruik door een narcist.

Iedereen wenst uiteindelijk te bouwen aan een warme gezellige thuis.

Wilt u mij niet contacteren als je geen inlevingsvermogen hebt.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelfdiagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor leerzame doeleinden. Mijn doel is om de lezer te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren, commentaar te geven en te delen.

Gebruik de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees