Hoe omgaan met jouw kinderen die beïnvloed zijn door een narcist?  Deel 5

Hoe omgaan met jouw kinderen die beïnvloed zijn door een narcist? Deel 5

Je blijft ondanks alles aan je droom vasthouden om een goede opvoeding aan je kinderen te geven.

Misschien heb je meer dan genoeg redens om het op te geven of excuses te verzinnen. Sommige mensen in je omgeving zullen lachen met je als je als ouder verstoten wordt. Mensen zijn zo. Vooral familie dan, helaas. Omgaan met jouw kinderen die beïnvloed zijn door een narcist is niet gemakkelijk vandaar dit artikel.

Ze denken dat als zoiets gebeurt dat het toch ernstig is. Maar ze beseffen de ziekelijkheid van een narcist niet, die monsterlijk en niet menselijk reageert en misbruik maakt van zijn of haar eigen kinderen.

Je gaat daar mee moeten rekening houden dat je dus niet iedereen gaat kunnen overtuigen van je ‘onschuld’.

Sommige mensen houden er van van anderen te zien lijden, net als ramptoeristen. Maar al de energie die je daarin stopt, zul je je kinderen niet overtuigen, maar niet als zij persoonlijk ondervinden wat voor soort papa of mama je bent.

Je weet wel die files die ontstaan, omdat er aan de andere kant een accident is gebeurd en mensen dat willen zien. Wel je kunt dat niet vermijden. Besteed er geen aandacht aan. Het is niet nodig voor de opvoeding van je kinderen.

Waarom zijn “realityprogramma’s” zo populair?

Uiteindelijk is er altijd een verliezer, een zwart schaap dat het publiek opoffert, en we houden er van om te zien hoe deze mensen reageren op hun mislukking.

Ze kijken naar die programma’s om te zien dat anderen mislukken. Ze focussen op de miserie van anderen om zich beter te voelen.

Maar misschien zonder het te weten zijn ze die mislukkingen in hun eigen leven aan het versterken.

Ze zijn niet diegenen die zullen zeggen dat het niet uitmaakt hoeveel keren ze al mislukt zijn dat ze het opnieuw zullen proberen op een andere manier.

Ze zijn niet diegenen die niet luisteren wat andere mensen daarover zeggen.

Gaan zij zichzelf overtuigen?

misconceptions about recovering, omgaan met jouw kinderen die beïnvloed zijn door een narcist
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Voor mij maakt het niet uit wat ze denken, voor mij is creativiteit wat leven geeft en waarde aan mezelf en mijn kinderen.

Als je telkens dat je een fout maakte dat je een terugval had dat je werd beschuldigd dat je als zondebok dient, je zou herinneren dat als je opnieuw kunt opkijken naar je droom dat je dan ook terug rechtop kunt lopen hoeveel zelfvertrouwen zal dat je kinderen bijbrengen?

Omwille van een mislukking stoppen mensen met te geloven in de kracht van de onvoorwaardelijke liefde van het ouderschap.

Ze denken ze dat de narcistische gruwel sterker is.

Je gaat inderdaad niet altijd de acties van de narcistische ouder gedaan kunnen maken, maar je zult er uit leren. Om het resultaat te behalen dat je wilt, zul je waarschijnlijk verschillende keren moeten mislukken.

Het doet er niet toe hoeveel keer je bent mislukt. Ook niet hoeveel keer mensen je hebben gezegd dat je niet kunt doen wat je doet. Het doet er niet toe hoeveel keer familieleden of vrienden je een mes in de rug gestoken hebben.

Wat wel echt telt, is de lessen die je daaruit hebt getrokken. Die zijn belangrijk. Maar het is eveneens belangrijk dat je de pijn dat dit met zich meegebracht heeft losgelaten.

De familieleden en vrienden die dat niet hebben gedaan (een mes in je rug gestoken), die hebben bewezen dat ze te vertrouwen zijn.

Het speelt geen rol of je voor het moment geld staan hebt op je bank. Je kunt vechten tot je opnieuw resultaat hebt.

omgaan met jouw kinderen die beïnvloed zijn door een narcist
Klik op de foto voor meer info!

Jij bent zo’n speciaal persoon. Dank u om je tijd te nemen om dit te lezen en te beluisteren.
Ik hou ervan als je regelmatig terugkomt, omdat dan de kennis kan gebruikt worden in jouw leven. Ik hou er ook van als ik van je hoor wat jou het meeste raakte.
Ik ben nieuwsgierig om te horen wat jij nog zou willen toevoegen.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

De invloed van uw partnerkeuze

De beste aankopen online: Een uitgebreide gids

Vaste pagina’s @zelfzorgHelp

over ouderschap