Hoe omgaan met jouw kinderen die beïnvloed zijn door een narcist? deel 5

Je blijft ondanks alles aan je droom vasthouden om een goede opvoeding aan je kinderen te geven.   Misschien heb…

Je blijft ondanks alles aan je droom vasthouden om een goede opvoeding aan je kinderen te geven.

Misschien heb je meer dan genoeg redens om het op te geven of excuses te verzinnen. Sommige mensen in je omgeving zullen lachen met je als je als ouder verstoten wordt. Mensen zijn zo. Vooral familie dan, helaas.

Ze denken dat als zoiets gebeurt dat het toch ernstig is. Maar ze beseffen de ziekelijkheid van een narcist niet, die monsterlijk en niet menselijk reageert en misbruik maakt van zijn of haar eigen kinderen.

Je gaat daar mee moeten rekening houden dat je dus niet iedereen gaat kunnen overtuigen van je ‘onschuld’.

Sommige mensen houden er van van anderen te zien lijden, net als ramptoeristen. Maar al de energie die je daarin stopt, zul je je kinderen niet overtuigen, maar niet als zij persoonlijk ondervinden wat voor soort papa of mama je bent.

Je weet wel die files die ontstaan, omdat er aan de andere kant een accident is gebeurd en mensen dat willen zien. Wel je kunt dat niet vermijden. Besteed er geen aandacht aan. Het is niet nodig voor de opvoeding van je kinderen.

Waarom zijn “realityprogramma’s” zo populair?

Uiteindelijk is er altijd een verliezer, een zwart schaap dat het publiek opoffert, en we houden er van om te zien hoe deze mensen reageren op hun mislukking.

Ze kijken naar die programma’s om te zien dat anderen mislukken. Ze focussen op de miserie van anderen om zich beter te voelen.

Maar misschien zonder het te weten zijn ze die mislukkingen in hun eigen leven aan het versterken.

Ze zijn niet diegenen die zullen zeggen dat het niet uitmaakt hoeveel keren ze al mislukt zijn dat ze het opnieuw zullen proberen op een andere manier.

Ze zijn niet diegenen die niet luisteren wat andere mensen daarover zeggen.

Gaan zij zichzelf overtuigen?

Voor mij maakt het niet uit wat ze denken, voor mij is creativiteit wat leven geeft en waarde aan mezelf en mijn kinderen.

Als je telkens dat je een fout maakte dat je een terugval had dat je werd beschuldigd dat je als zondebok dient, je zou herinneren dat als je opnieuw kunt opkijken naar je droom dat je dan ook terug rechtop kunt lopen hoeveel zelfvertrouwen zal dat je kinderen bijbrengen?

Omwille van een mislukking stoppen mensen met te geloven in de kracht van de onvoorwaardelijke liefde van het ouderschap.

Ze denken ze dat de narcistische gruwel sterker is.

Related Post

Je gaat inderdaad niet altijd de acties van de narcistische ouder gedaan kunnen maken, maar je zult er uit leren. Om het resultaat te behalen dat je wilt, zul je waarschijnlijk verschillende keren moeten mislukken.

Het doet er niet toe hoeveel keer je bent mislukt. Ook niet hoeveel keer mensen je hebben gezegd dat je niet kunt doen wat je doet. Het doet er niet toe hoeveel keer familieleden of vrienden je een mes in de rug gestoken hebben.

Wat wel echt telt, is de lessen die je daaruit hebt getrokken. Die zijn belangrijk. Maar het is eveneens belangrijk dat je de pijn dat dit met zich meegebracht heeft losgelaten.

De familieleden en vrienden die dat niet hebben gedaan (een mes in je rug gestoken), die hebben bewezen dat ze te vertrouwen zijn.

Het speelt geen rol of je voor het moment geld staan hebt op je bank. Je kunt vechten tot je opnieuw resultaat hebt.

Jij bent zo’n speciaal persoon. Dank u om je tijd te nemen om dit te lezen en te beluisteren.
Ik hou ervan als je regelmatig terugkomt, omdat dan de kennis kan gebruikt worden in jouw leven. Ik hou er ook van als ik van je hoor wat jou het meeste raakte.
Ik ben nieuwsgierig om te horen wat jij nog zou willen toevoegen.

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Bekijk nu de Engelstalige ontwikkelingsprogramma’s van  Melanie het nieuwe herstelprogramma, het Quantum Healing Starter Pack, The Empowered Self Course   en het Transforming Family of Origin Wounds-programma.

Ga naar de homepage: https://narcisme.blog

Share

Recent Posts

 • bijbels maar geen godsdienst
 • gemeenschapsvorming
 • mijn verhaal
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zingeving

Patrick een rots in de branding: getuigenis van Annemie

Patrick die zingt Terwijl de eerste woorden op mijn computerblad verschijnen, lees ik dat de Italianen, momenteel volledig in lock-down… Read More

 • afkicken van de narcist
 • Bestrijd de krachten van het kwaad
 • mijn verhaal
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • Transformeren naar geluk na misbruik door een narcist
 • zelfgenezing
 • zelfliefde

Kracht van de geur van een Grasmachine gevonden en andere geheimen.

Verjaardag van mijn vader en zijn grasmachine De Noordstraat 29, Oostnieuwkerke waar het licht brandde op 23/9 op de verjaardag… Read More

 • afkicken van de narcist
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • Transformeren naar geluk na misbruik door een narcist
 • zelfgenezing

Een gezonde relatie ontwikkelen met een narcistisch iemand?

Deze persoon is misschien nog in uw leven als intieme partner. Of misschien zie je deze persoon momenteel niet, maar… Read More