Hoe moet het verder als ouder van kinderen met een narcist? 6

Opgeven is de enige mislukking.

Je gaat een positie dienen in te nemen om te bereiken wat je wilt.

En dat doe je door een proces te starten van kennis en toepassing die maakt dat je consistent kunt groeien en van je leven genieten zoals het nu is en de resultaten kunt produceren die je zo graag wilt.

Als je denkt dat investering in jezelf en in je kinderen geen grote resultaten geeft, ben je compleet verkeerd.

Als je ervoor werkt en het nodige zweet, bloed en tranen ervoor laat, dan zal je bereiken wat je wilt.

Want als je het met je volledige hart doet, zal je dat uitstralen over alle hindernissen heen. Dus ook over de narcist en al zijn aanhangers.

Hoor je me? Je kunt er voor gaan, tot je het ziet. Geef je strijd niet op. Verminder niet je doelstellingen.

Als je het nu opgeeft, zal je nooit zien wat je wilt maar als je vasthoudt aan alles waarvan je hebt gedroomd, als je vasthoudt aan alles waarover je een visie hebt, en voor hebt gewerkt dat zal het werkelijkheid worden.

Je kunt dat niet opgeven voor je het hebt bereikt als je er hard voor hebt gewerkt.

Er is dan niets dat je niet kan krijgen want je verdient het als je blijft doorzetten.

Je hebt de wil om er voor te studeren en er voor te mediteren of wat dan ook aan techniek dat je kunt toepassen om je zelfliefde te doen groeien, om wat je leert toe te passen.

Je bent bereid om bij je waarden te blijven en daarvoor te vechten. Het is van jou. Je kunt het hebben want die onvoorwaardelijke liefde komt uit jou.

Je kunt het doen, je kunt het zijn, want het is van u.

Als je “iets van je hart” wilt zoals ademen, (zonder kan je niet) als je het wilt zoals je zegt dat je het wilt, kun je het bereiken.

Het is niet voor de zwakken, en het is niet voor diegenen die zich niet totaal engageren. Het is een verplichting tegenover jezelf.

Het zal veel pijn doen. Het zal hard zijn, het zal moeilijk zijn want het proces is het wieden van de zwakte in jezelf zodat je als een model kunt zijn voor jouw kinderen. Maar er is een techniek waar je de pijn ook ondertussen kunt genezen.

Je gaat het vooral moeten hard spelen tegenover jezelf, want de narcist zal je nooit veranderen.

Je gaat het moeten uitvoeren tot je het einddoel hebt bereikt.

En het einddoel is niet zomaar een einde maar een sterk einde.

De grootste reden waarom sommigen geen resultaten boeken tegenover de daden van de narcist is omdat ze tijd verspillen en nooit uitvoeren wat ze van plan waren.

Stop niet wanneer je het 3 of 4 keer hebt geprobeerd en het is niet verlopen zoals je had verwacht. Je dient in alle geval volledig (ook emotioneel) los te komen van de narcist wil je kunnen gefocust zijn op de opvoeding van je kinderen.

Als er iets is dat je wilt en erg naar verlangt, dan moet je alles doen wat nodig is en laten wat je niet mag doen. En wanneer je dan het beste van jezelf geeft en dat is niet genoeg dan moet je doen wat nodig is en je dromen niet opgeven.

Annemie en Johan Persyn Declercq

 

Jij bent zo’n speciaal persoon. Dank u om je tijd te nemen om dit te lezen en te beluisteren.
Ik hou ervan als je regelmatig terugkomt omdat dan de kennis kan gebruikt worden in jouw leven. Ik hou er ook van als ik van je hoor wat jou het meeste raakte.
Ik ben nieuwsgierig om te horen wat jij nog zou willen toevoegen.

PS: Als je open staat om meer te leren van ons schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en krijg ons 21 — daagse programma “Leren omgaan met narcisme.”

Ga je jezelf versterken in het belang van jouw kinderen? Deel 1

Zal je jezelf versterken in het belang van jouw kinderen? Deel 2.

Hoe moet het als ouder kinderen op te voeden met een narcist? 3

Wat te doen als ouder van kinderen beïnvloedt door een narcist? 4

Hoe omgaan met jouw kinderen die beïnvloed zijn door een narcist? 5

Deel uw gedachten met ons om waarde toe te voegen.