Obsessieve gedachten aan de narcist: hoe stop je dat?

Obsessieve gedachten aan de narcist: hoe stop je dat?

Het is alsof alles wat je doet, denkt of ziet, je eraan doet herinneren.
Soms komen bitterzoete herinneringen bij je op, en op andere momenten voelt het ongelooflijk traumatisch. Je krijgt zelfs paniekaanvallen, als scherven ijs die door je aderen schroeien. Heb jij die obsessieve gedachten aan de narcist nog?

Waarom heb je het gevoel dat je energie wordt opgezogen door deze psychologische obsessie die je overweldigt?

Waarom voelt het zo moeilijk om de energie, inspiratie, hoop en geluk te hebben? Hoelang nog gaat het zo moeilijk zijn om met je leven gewoon door te gaan, verder te gaan en je leven te LEVEN? Waarschijnlijk om dat die obsessieve gedachten aan de narcist zelf-sabotage is.
Ja, je hebt je fysiek onthecht. Of je wilt je er los van maken. Maar emotioneel voelt het bijna onmogelijk om dat te bereiken, want obsessieve gedachten aan de narcist is één van de symptomen van PTSD.
Veel mensen realiseren zich dat niet, totdat het hen overkomt, dat misbruikers vaak je leven beïnvloeden, zelfs als ze niet in je leven aanwezig zijn.

Sommige mensen hebben dit fenomeen van obsessieve gedachten aan de narcist zelfs decennia na de scheiding meegemaakt.

Persoonlijk was ik geschokt dat ik, ook al dacht ik dat ik sterk was, niet verder kon met de wederopbouw van mijn leven.
Ik was verrast toen ik ontdekte dat mijn oude vaste meditatie, motivatiespeeches, lichaamsbeweging, journaling (in mijn dagboek schrijven) en affirmaties gewoon niet meer genoeg waren.

Zelfs na meer dan een jaar zonder contact voelde ik me net zo vernietigt met hem verbonden als op de eerste dag dat ik hem buiten stak. Emotioneel was mij verschillende jaren beroofd, ik had nauwelijks bestaan of gefunctioneerd. Mijn haar viel uit, ik moest logopedie volgen om weer goed te kunnen praten, ik sliep nauwelijks.

Veel herstelmethodes hebben geen betrekking op de emotionele, en nog belangrijker psychische vernielingen die regelmatig voorkomen in narcistische relaties.

Dit is essentieel om te begrijpen en te bestrijden, anders ga je nooit echt vrij van een misbruiker zijn die je fors heeft getraumatiseerd.
Totdat ik belangrijke NARP-remedies gedurende een lange periode had toegepast op de “blinde” en onbewuste bindingen die me aan mijn narcist bonden was ik niet vrij. Intussen was het vrijwel onmogelijk om goed te leven, vrij te ademen en succes te hebben.
Met de narcist in mijn leven bracht ik jaren door in emotioneel verlamde pijn, totdat ik de “code” kraakte.

Toen kostte het me 3 dagen om de verbinding te verbreken van obsessieve gedachten aan de narcist.

Door de code te kraken kon ik vrijblijven. Dan kon ik aan mijn ongelooflijke wederopbouw beginnen. Ik werk stap voor stap VRIJ van de emotionele, zielsverwoestende verstrengeling die zo gebruikelijk is bij deze relaties naarmate ik de narp-methode toepaste. Zelfs de ouderverstoting van mijn kinderen heb ik overleefd. Nu heb ik opnieuw een goede verstandhouding ontwikkeld met hen.

Ik ben zo blij je te kunnen vertellen dat je de diepgaande en complexe details om zover te komen in je leven hiervan niet zelf hoeft uit te werken, omdat mijn grote Engelstalige inspiratiebron met haar team een zeer volledig gratis e-Boek hebben samengesteld met de titel “Detach From a Narcissist and Get Your Soul Back – Effectieve strategieën voor “geen” en “aangepast contact”, parallel ouderschap en paranormaal herstel”.

Dit zal je permitteren om uit de emotionele, energetische, psychische klauwen van een narcist te komen. Ik weet dat je dit nodig hebt! Velen onder mijn kennissen in de gemeenschap van NARP en VKoN hebben het allemaal gebruikt en gebruiken het nog steeds om te doen! Alle links vind je in het menu.

Want als je eenmaal je ziel en kracht terug hebt genomen, ben je VRIJ van obsessieve gedachten aan de narcist.

Echt vrij… emotioneel… Dat betekent dat je je mooi, helder voelt. Bovendien krijg je ruimte en klaarheid in jezelf om gevoelens van geluk, doelgerichtheid, liefde, bezieling en creativiteit terug te laten keren.

Melanie legt de intensieve principes en manieren uit om te genezen van psychische emotionele gehechtheden (en verslavingen) in haar e-Boek.

Dit zal je ook helpen om je voor te bereiden op de diepe begrippen en methodes die Melanie samen met jou wil gaan delen in de Masterclass. (een online globaal workshop)
Melanie’s GRATIS e-boek voor jou, is je bonus als je je registreert voor onze aanstaande Masterclass op donderdag 19 november.

Hoe zorg jij voor jezelf?

En dan hebben we het niet over heerlijke schoonheidsbehandelingen of nieuwe kleren. Ook hier op de redactie merken we dat we soms meer focus leggen op ‘externe vormen van zelfliefde’. Ook wij hebben onze nodige uurtjes (lees: dááágen) nodig gehad om echt naar binnen te keren en onze schaduwkant onder ogen durven komen. Het vergt een hoop lef, zelfkennis en verantwoordelijkheid.

cover  boek
Klik op de foto voor meer info

Dit is allemaal onderdeel van een veel duurzamere vorm van zelfliefde. Merel Teunis vertelt in Self Love Talk hoe jij langdurig een liefdevolle levensstijl voor jezelf kunt creëren. Self Love Talk is een boek boordevol mooie inzichten, prachtige quotes, simpele praktische tips en openhartige anekdotes over hoe jij meer liefde in jouw leven kunt brengen.

Ben jij klaar voor de meest pure vorm van liefde? Je kunt het boek of het e-boek bestellen via bol.com op volgende links boek: 

paperback :https://bit.ly/35qkLh7

e-boek: https://bit.ly/36u7q73

Als je je totaal niet kunt vinden in het pad van geweldloze online gemeenschapsvorming dan is onze ondersteuningsgroep niets voor jou.

Als je je hierin kunt vinden doe een aanvraag voor onze gesloten privé ondersteuningsgroep op Facebook.

Ondersteuning van VKoN

Ondersteuning vragen – vertel anderen die begrijpen wat je doormaakt wat er is gebeurd en laat ze bepalen wat ze vinden van deze gebeurtenis.

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze prive Support group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen. De link vind je hier.

Vertel ons eerst wat je hebt meegemaakt aan narcisme!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Lees meer

narcistisch misbruik herstelprogramma
Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma